Aktualno

<< < 1 2 3 4 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 62 > >>
 

Čista desetka!

20.08.2021 12:51
Danes smo našemu Roku pripravili presenečenje.

Rok se je po hudi nesreči v gorah postavil na noge in uresničil svoj cilj – sodeloval je na svoji prvi tekmi teka na 10 km. Prejšnji vikend se je udeležil Kranjskogorske 10ke in uspešno pritekel do cilja.

Veselimo se skupaj z njim!
 
 

Pohodništvo v Centru Korak, Kranj

22.07.2021 10:18
Hoja, kot oblika športne aktivnosti,  je izredno koristna za naše  možgane, saj  pospeši cirkulacijo krvi po telesu, pospeši  dihanje in srčni utrip, možgani so bolje prekrvavljeni in tako pridobijo več energije. Če se hoja izvaja v naravi ima še sproščujoči učinek na naše telo ter zmanjšuje stres in napetost. S tem zavedanjem v Centru Korak izvajamo pohode na okoliške hribe, kjer se uporabniki poleg telesne aktivnosti naužijejo svežega zraka ter spočijejo oči na lepotah narave.
 
 

Kolesarjenje v Centru Korak, Kranj

16.07.2021 10:45
V okviru rehabilitacije s pomočjo športnih aktivnosti v Centru Korak, je ena osrednjih športnih aktivnosti v toplejšem delu leta kolesarjenje. Na podlagi opravljenega testiranja in mnenja strokovnega tima, so uporabniki razdeljeni v različne skupine in sicer na skupino, ki se ponovno uči vožnje s kolesom ali triciklom, na skupino, ki je sposobna varno prevoziti krajše razdalje v prometu (do 10km) in na skupino, ki je sposobna voziti na daljše razdalje.
Kolesarjenje pomembno prispeva k boljši psihofizični kondiciji, omogoča večjo mobilnost ter samostojnost ter prispeva k boljši socialni vključenosti, ali - kot je dejal slavni fizik A. Einstein:

"Življenje je kot vožnja s kolesom. Da bi ohranili ravnovesje, se morate premikati."
 
 

Zapis ob zaključku tekmovalne športne kariere

"Po poškodbi možganov leta 2005 sem iskal pot v novo življenje, ki bi me osrečevala in mi dala nov smisel.  Hitro sem začutil, da bo ta pot povezana s športom.

V Center Korak, Kranj sem se vključil v letu 2006. S pomočjo Centra Korak  in s pomočjo Društva slepih in slabovidnih Kranj, sem spoznal, da bo najbolj ustrezen šport zame tek. Kmalu mi je na pomoč priskočil športni pedagog Primož Černilec. Prvi maraton sem pretekel  že leta 2008, v Ljubljani. Leta 2012 se je ekipi pridružil še Roman Kejžar in hitro sem bil nared za vrhunske dosežke. Dosegel sem mnogo uspehov, izpostavil pa bi nastop na paraolimpijskih igrah v Riu. Moj najboljši čas na maratonu  znaša 2:39:57.

V letu 2021 smo se z ekipo odločili, da zaključim tekmovalno športno kariero in se z enako strastjo  poženem v nove izzive, ki pa bodo še vedno povezani s športom, a na ljubiteljski ravni.  Zapiram torej en vrata, da lahko z nasmehom stopim skozi druga.

Iskrena hvala vsem mojim podpornikom!"

Sandi Novak
 
 

Slikarska razstava

V Centru Korak, Kranj enkrat tedensko poteka slikarska delavnica, kajti slikarstvo, risanje in kreativnost so odlična pot za umiritev in trening koncentracije. Z mesecem julijem je aktivnost do jeseni prekinjena, kar pa je bilo izhodišče za razstavo slikarskih del uporabnikov, narejenih v prvem polletju.

"Na Korakovem vrtu smo 24. junija, dan pred državnim praznikom, dnevom državnosti, postavili razstavo najboljših slikarskih del te sezone. Svoja dela smo razstavljali prav vsi, ki obiskujemo slikarsko delavnico.
Našo razstavo si je ogledalo kar precej uporabnikov in zaposlenih v Centru Korak, Kranj. Razstava je požela veliko navdušenja." A. Sandryas
 
 

»Naša velika imena: Ivan Grohar in impresionizem"

Likovni natečaj in otvoritev spletne razstave CUDV Dobrna

Korakovci smo sodelovali na 1. mednarodnem likovnem natečaju »Naša velika imena: Ivan Grohar in impresionizem«. V preteklih mesecih smo spoznavali slog, delo in življenje našega velikega umetnika. Ob spoznavanju smo ustvarili kar nekaj čudovitih del, in z njimi navdušili tudi strokovno komisijo. Na čudovit sončen dan smo bili vabljeni tudi na otvoritev razstave, kjer smo si ogledali dela 23. sodelujočih ustanov, imeli priložnost posaditi sejalca (sliko narejeno iz semen), in uživati ob kulturno glasbeni točni uporabnikov CUDV Dobrna.

CUDV Dobrna in vsem sodelujočim se zahvaljujemo za edinstveno priložnost, topel sprejem, pogostitev, nagrado in ves trud, da smo skupaj ustvarili lepe trenutke polne kreativnosti.

Prilagamo povezavo do virtualne galerije.
https://www.artsteps.com/embed/60b294c9b79818d9b2f00a12
 
 

Likovna kolonija ob Zbiljskem jezeru

16.06.2021 00:00
Skupnost Barka nas je na lep sončen dan povabila na slikarsko kolonijo ob Zbiljskem jezeru, kjer smo imeli priložnost svojo ustvarjalnost ob čudovitem razgledu na okolico zliti na bela platna.  Da je bil dan popoln, sta poleg dobre družbe in super organizacije poskrbela še dišeča kavica in osvežilni sladoled.

Skupnosti Barka in vsem prostovoljcem se zahvaljujemo za topel sprejem, vso gradivo in material ter skrb, da je bil za vso zbrano druščino dan res prijeten in poln barv kot se za začetek poletja spodobi.
 
 

Akcija »Podarimo knjige« kot izraz povezanosti med Avstrijo in Slovenijo

Ljubljana, 15. junij 2021: Avstrijska veleposlanica, mag. Elisabeth Ellison-Kramer, in predsednik Mohorjeve družbe v Celovcu, msgr. mag. Ivan Olip, sta v Mestnem muzeju v Ljubljani ob prisotnosti ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helene Jaklitsch desetim neprofitnim, socialnim in dobrodelnim ustanovam v Sloveniji ter Društvu slovensko-srbskega prijateljstva Zdravica v Nišu podarila pester izbor knjig slovenskih in avstrijskih avtoric in avtorjev. Knjige v skupni vrednosti 50.000 evrov so prejele organizacije, ki so dejavne na socialnem, kulturnem, izobraževalnem ali verskem področju.

Veseli smo, da smo med prejemniki donacije tudi mi, donacijo bomo izkoristili za »uživanje v čudežu branja in poglabljanja v nove ideje in misli«, kar je bilo tudi sporočilo avstrijske veleposlanice.

Mohorjeva Hermagoras, hvala!
 
 
Obisk Noordung centra

Korakov nadstandard s Hišo na kolesih

11.06.2021 12:42
Čas, v katerem živimo, je poln negotovosti in zaznamovan  s strahom pred boleznijo in pred izgubo stikov. Ta čas je na nek način na novo osvetlil in poudaril pomen vrednot, kot so zdravje, toplina, družina in bližina.

Hkrati je to čas, ki je z namenom varovanja zdravja močno omejil svobodo, ne samo svobodo gibanja, ampak tudi svobodo razmišljanja, svobodo sanj in hrepenenj. Kakšen novi avto neki, kakšno potovanje…. že kavica s sosedom, sprehod po tržnici ali obisk sorodnika je bila neuresničljiva želja.

Upamo, da se ta čas počasi končuje. Tudi v Centru Korak lahko postopoma ponovno »razpiramo krila« in omogočamo, da koščki nadstandardnega programa (ob upoštevanju preventivnih ukrepov) našim uporabnikom ponovno predstavljajo običajen svet.

Vsak »mehurček« oz. vsaka skupinica izbere in izpelje svoj celodnevni izlet…  tako se njihove želje lahko pretvorijo v lepe spomine in nepozabne izkušnje. Podjetje »Hiša na kolesih« nam je za namen izpeljave izletov omogočilo brezplačen najem njihovega izjemno kakovostnega voznega parka.  

Hiša na kolesih, hvala od srca.
 
 
arhiv 2020

Kolesarimo skupaj

V letu 2020 nam je fundacija Neurotrust v okviru projekta Kolesarimo.Skupaj  donirala sobno kolo, ki je od takrat vsakodnevno pomemben  člen rehabilitacije s pomočjo športnih aktivnosti v Centru Korak, Kranj.

Tudi letos želita fundacija Neurotrust in Kolesarska zveza Slovenije  spodbuditi ljudi h gibanju in narediti nekaj dobrega za ranljive skupine. V letošnjem letu želijo opozoriti na mlajše osebe z gibalnimi težavami in tiste s posledicami po poškodbi ali bolezni hrbtenice, ki se tudi vključujejo v šport, kolesarjenje pa jim predstavlja svobodo in užitek.

Prisrčno vabljeni, da se pridružite projektu in "odkolesarite" kak kilometer za svoj užitek in tudi v dobro drugega:  http://kolesarimoskupaj.si/
 
<< < 1 2 3 4 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 62 > >>

Aktualno

20.08.2021

Čista desetka!

Danes smo našemu Roku pripravili presenečenje.

Rok se je po hudi nesreči v gorah postavil na noge in uresničil svoj cilj – sodeloval je na svoji ...
22.07.2021

Pohodništvo v Centru Korak, Kranj

Hoja, kot oblika športne aktivnosti,  je izredno koristna za naše  možgane, saj  pospeši cirkulacijo krvi po telesu, pospeši  ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se