Aktualno

<< < 1 2 3 4 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 > >>
 

OBVESTILO O ZAČASNEM PREHODU NA TELESTORITVE

21.10.2020 14:16
Kljub vsem strogim zaščitnim ukrepom imamo v Centru KORAK od danes potrjena dva primera  vnešene okužbe s COVID-19.   Od danes je v samoizolaciji še ena zaposlena in dva uporabnika.

V dogovoru  z epidemiologi in  glede na možnost, da se v  Koraku še poveča število okuženih, hkrati pa izredno slabo epidemiološko sliko v Kranju in tudi širše na Gorenjskem,  z jutrišnjim dnem v Koraku začasno prehajamo na organizirane storitve na daljavo za vse uporabnike.

Uporabniki bodo od jutri, 22.10.2020 do 30.10.2020, ostali v domačem okolju in ne prihajajo na lokacijo Centra Korak, vendar poteka program po ustaljenem urniku z vsemi individualnimi in skupinskimi programi na daljavo.

Glede na izkušnje v spomladanskem času smo izvajanje storitve na daljavo še nadgradili. Zaposleni in uporabnike smo usposobili za uporabo  ZOOMa, SKYPE-a,… Zaposleni se prilagodijo tehnološkim možnostim in sposobnostim uporabnikov. Še vedno se uporablja tudi klasičen telefonski klic in elektronska pošta.

Zaposleni bomo vse delovne dni v času od 7h do 15h  redno na delovnih mestih in dosegljivi preko elektronske pošte in telefonov, uporabniki so opremljeni z vsemi kontakti in informacijo, da smo na razpolago tudi  ob vseh morebitnih težavah, ki bi se  pojavile glede organizacije prehrane, zdravstvenih ali psihosocialnih težav, stikov do zdravniške pomoči, dostopa do zdravil ipd.

Verjamem, da se bomo pogumno spopadli tudi z novimi okoliščinami.

Vsi si želimo, da bi se razmere čimprej uspešno umirile. Ostanimo zdravi.

Mateja Korošec, prof. def.,
direktorica Centra KORAK, Kranj
 
 

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

20.10.2020 09:39
Glede na epidemiološko situacijo na Gorenjskem, smo na tihem pričakovali…. Kljub vsem strogim zaščitnim ukrepom imamo v Centru KORAK prvi primer vnešene okužbe s COVID-19.

Na podlagi prejete informacije s strani uporabnika vas obveščamo, da je uporabnik iz RE1 po prejetih rezultatih testiranja, pozitiven na COVID-19.

Skladno z informacijo o okužbi, z namenom zajezitve njenega širjenja in v odgovorni skrbi za zdravje uporabnikov in zaposlenih bomo po posvetu z epidemiološko službo RE1 enoto od torka, 20.10.2020 zaprli za 10 dni.

Za aktualne informacije o stanju v Centru KORAK, Kranj spremljajte našo spletno strani ali stran na Facebooku, kjer vas bomo obveščali o vseh pomembnih informacijah.

Uporabnikom in svojcem Centra KORAK, Kranj smo na voljo za vsa morebitna vprašanja in dosegljivi tudi na našo telefonsko številko 04 28 18 615.

Hvala za razumevanje. Seveda pa si,  tako uporabniki kot zaposleni želimo, da bi se razmere čimprej uspešno umirile.

Mateja Korošec, prof. def., direktorica Centra KORAK, Kranj
 
 

Obvestilo direktorice o aktualnem dogajanju

15.10.2020 13:46

Dragi Korakovci.

Letošnje leto je pa resnično polno izzivov. Še preden zapremo eno poglavje, nam življenje in čas prinese novega…

Še dobro, da znamo in zmoremo - skupaj in z veliko odgovornostjo drug do drugega.

Imamo zaščitno opremo, imamo izkušnje iz spomladanskega časa,  imamo voljo in energijo, da se spopademo tudi s trenutno situacijo…

Kako sedaj?

Prvo in najpomembnejše pravilo je, da dosledno, res dosledno,  pazimo tako v zasebnem življenju, kot seveda tudi v Koraku na samozaščitno vedenje…. to kar ponavljamo, vadimo, izvajamo že ves čas: uporaba mask, umivanje in razkuževanje rok, vzdrževanje fizične distance…. Vsak od nas lahko pripomore k dejstvu, da obdržimo Korak odprt, da bomo lahko izvajali program. Zelo pomembno je, da ob slabšem počutju ostanete doma, da nam sporočate, če ste napoteni na testiranje, da ste bili v stiku z okuženimi… Zelo priporočamo tudi namestitev na telefone  aplikacijo Ostani zdrav.

Intenzivno se pripravljamo, da bomo del programa (tako individualne kot skupinske obravnave) izvajali kombinirano preko uporabe tehnologije– tako za tiste, ki bodo v Centru Korak, kot za tiste, ki bodo ostali v domačem okolju, ali bodo svojo odsotnost kombinirali. Delo na daljavo bomo nadgradili preko različnih  programov (Zoom, Skype), za kar že tečejo usposabljanja tako zaposlenih, kot tudi nekaterih uporabnikov. Poleg tega bomo tudi v Koraku samem več aktivnosti skupinskega dela, sestankov izvajali preko spleta, da še zmanjšujemo število fizičnih kontaktov.

Situacija bo prinesla veliko usklajevanj, kombinacij, prikradel se bo kakšen nesporazum, treba se bo hitro prilagajati, zato vse že vnaprej pozivam, da skušajmo biti vsi skupaj medsebojno solidarni, potrpežljivi in resnično prosimo za sodelovanje in razumevanje tudi svojce pri eventuelni organizaciji prevozov, prehrane, vzpostavitvi spletnih povezav ipd. O vsem vas bomo obveščali sproti.

 

V Koraku se zavežemo, da bomo tudi vnaprej iskali vse možnosti, da Korak ostane odprt in, da z organizacijo dela skrbimo, da bodo storitve dostopne čim večjemu številu uporabnikov.

Pomagajte nam pri tem!

 

Ostanimo zdravi,

Mateja Korošec, prof def.

Direktorica Centra KORAK, Kranj

 
 

Korakovi jesenski izleti 2020

06.10.2020 11:14
Korakov jesenski izlet – običajno na slovensko obalo – je zadnja leta uporabnikom storitve postal  eden najbolj priljubljenih dogodkov v Korakovem nadstandardnem programu.

A letošnje leto je posebno, žal močno zaznamovano tudi z boleznijo COVID-19. Izvajanje zaščitnih ukrepov je močno poseglo v organizacijo in način dela v procesu rehabilitacije, uporabniki so razdeljeni  na manjše t.i. matične skupine,  omejujemo sodelovanje z zunanjimi deležniki -  prostovoljci, odpadel je poletni tabor v Pineti…

Morda je ravno zato želja po Korakovem tradicionalnem izletu -  želja po običajnem poteku dogodkov, bila tako močna, da smo v okviru kadrovskih in tehničnih zmožnosti, upoštevajoč zaščitne ukrepe z namenom preprečevanja širjenja bolezni COVID-19, pripravili in uspešno izvedli »plan B«. Vsaki mali skupini uporabnikov smo namreč dali možnost, da si izbere aktivnost in kraj na območju Slovenije, kjer so si želeli izvesti svoj lasten jesenski izlet.

In so šli….nekateri v Izolo,  drugi v Portorož, nekateri v Škofjo Loko, nekateri v Kranjsko Goro in Tamar, spet  drugi na Jezersko….  Izpeljana je bila množica izletov mini skupin in dosežen maksi cilj normalizacije,  občutek da se zmore, če je želja dovolj velika.
 
 

Obvestilo članom podporne skupine za svojce

11.09.2020 13:19
Spoštovani svojci!

Obveščamo vas, da se podporna skupina za svojce, zaradi trenutnih razmer v državi (epidemija Covid-19) v oktobru žal še ne bo začela. Če imate kakršnakoli vprašanja ali bi se radi s kom pogovorili, vabljeni, da pokličete naše strokovno osebje (psihologinja: 04 28 18 621, socialna pedagoginja: 04 28 18 618).

Srčno upamo, da se razmere umirijo in se bomo zopet lahko srečevali v živo. Vse dobro Vam želim!

Sonja Vidergar, koordinatorka skupine za svojce

 

 
 

Zaposlitveni center Korak

Zaposlitveni center Korak, d.o.o., so.p. ima novo spletno stran, kjer med drugim lahko pridobite veliko koristnih informacij o njihovi ponudbi (graviranje v materiale, urejanje okolice, nadomestna izpolnitev kvot in darilni program), del spletne strani pa je tudi spletna trgovina, kjer je možen nakup unikatnih izdelkov za vsak okus. Vabljeni k ogledu: https://www.zc-korak.si/
 
 

Pridobljene možganske poškodbe

01.06.2020 10:10
S ponosom sporočamo, da so po dveh letih skupnega dela strokovnih timov Centra Korak in Centra Naprej izšle strokovne podlage za nacionalne smernice in standarde storitev: Pridobljene možganske poškodbe.
 
 

Zahvala

29.05.2020 09:53
Čas epidemije je prinesel tudi skrb, kako zagotoviti dovolj zaščitne opreme. Korak nikoli ni ostal brez podpore v družbenem okolju in tudi tokrat nismo ostali sami.

Izvajanje novih, nujnih ukrepov,  s katerimi varujemo zdravje naših uporabnikov in zaposlenih nam z donacijami razkužilnih sredstev, rokavic in mask omogočajo:

Marcos d.o.o.
Lions klub Kranj
Klub En korak več in Salus d.o.o.
MO Kranj in CZ Kranj


Iskrena hvala za vse donacije!

   
 
 

Prispevek o širitvi koncesije in nadomestnem programu na daljavo v času prekinitve izvajanja storitve

28.05.2020 13:35
Vabljeni k branju prispevka o povečanju števila koncesijkih mest za izvajanje socialnovarstvene storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji v Centru KORAK, Kranj in o nadomestnem programu na daljavo v času prekinitve izvajanja storitve, s klikom TU.
 
 

Ponovno skupaj

25.05.2020 11:51
Nov začetek. Po 71 dneh naši uporabniki ponovno v Koraku. Jutro polno čustev, malo zmede in vendar radostni nasmehi.

Čas, ki smo ga preživeli, bo sigurno šel v Korakovo zgodovino..Tik pred zaprtjem smo pridobili širitev koncesije in pričeli s sprejemi, v kolektiv so se vključili novi sodelavci, hiteli smo z zaključnimi deli ureditve prostorov in potem čas corone...Odredbe, kljukice, navodila, dogovori. Moji sodelavci pa v en glas, naša prioriteta so uporabniki. Potrebujejo nas. Vse ostalo se bo razpletlo, že nekako.

Delali smo, trdo delali...izšlo je 46 številk Korakovega povezovalca spletnega internega časopisa, ki so ga vsak dan prejemali naši uporabniki, povezovali smo se na daljavo, nudili psihosocialno in zdravstveno podporo in reševali probleme, ki so nastajali. Uredili načrte papirje, programe, spisali poročila. Osvojili skype in zoom, šivali maske, pisali protokole in pravilnike. Mimogrede je iz tiskarne prišla knjiga, ki smo jo s kolegi iz Centra Naprej pisali in pripravljali dve leti: "Dolgotrajna rehabilitacijs oseb s pridobljeno možgansko poškodbo v doživljenjskem obdobju." Ni bilo niti časa za ponos...

Potem spet preurejanje prostorov, ureditev vrta, arhivov, opremljanje z zaščitnimi sredstvi, beljenje..hm, postorili smo marsikaj, za kar ni bilo časa v tistem norem tempu normalnega življenja. Med nami so krožili vici, besede podpore, besede pomirjanja in skrbi za vse nas. Nove dimenzije povezanosti in pripadnosti. Zavedanje, da nobena tema ni tako črna in strašljiva, če le nisi sam.

Tukaj smo spet. V Koraku. Dan, ki bo namenjen predvsem pogovorom, prilagajanju novim pravilom.
Skupaj smo spet, s hvaležnostjo.

Mateja Korošec,
direktorica Centra KORAK, Kranj
 
<< < 1 2 3 4 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 > >>

Aktualno

21.10.2020

OBVESTILO O ZAČASNEM PREHODU NA TELESTORITVE

Kljub vsem strogim zaščitnim ukrepom imamo v Centru KORAK od danes potrjena dva primera  vnešene okužbe s COVID-19.   Od danes je v ...
20.10.2020

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

Glede na epidemiološko situacijo na Gorenjskem, smo na tihem pričakovali…. Kljub vsem strogim zaščitnim ukrepom imamo v Centru KORAK prvi primer ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se