Aktualno

<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 > >>
 

Zahvala Korakovim prostovoljcem!

14.06.2017 14:42

Današnje dopoldne je bilo namenjeno našim dragocenim prostovoljcem. Pripravili smo jim druženje v sklopu športnih iger in kviza ter jih pogostili z domačim pecivom, katerega smo pekli včeraj v veselem pričakovanju današnjega 'praznika'. Takole z malenkostjo smo jim skušali povedati in pokazati, kako pomembni so za nas. Vsak izmed prostovoljcev namreč prispeva svoj edinstven košček v bogat mozaik Korakovega programa. Delček tega smo okusili tudi z današnjim  nastopom dveh uporabnikov na klaviaturah, katere ju poučuje naša dolgoletna prostovoljka.

Vsem prostovoljcem se zahvaljujemo za vsako uro, vsak nasmeh in vso toplino, ki jih nesebično in z veseljem posvečate nam in našim uporabnikom!

 
 

Obisk Prirodoslovnega muzeja

08.06.2017 12:13
V četrtek, 8.6.2017, smo – kot dodatek k lanskemu študijskemu krožku Dediščina prednikov - obiskali Prirodoslovni muzej v Ljubljani. Ogledali smo si okostje mamuta, podrobneje izvedeli glavne značilnosti živalskih vrst in se sprehodili skozi muzej naravoslovja. Tipali smo mamutove zobe, kožuh in sulice za lovljenje. Na razstavi imajo tudi atraktivno alpsko, barjansko in gozdno diorama, kjer smo videli vse gozdne živali, plenilce in ptice.

Ogled smo zaključili z ogledom Zoisove zbirke mineralov, kolekcijo žuželk, rib in mehkužcev.
 
 

Festival: Igraj se z mano

31.05.2017 10:53
Tudi letos smo se pridružili 11. Mednarodnemu festivalu Igraj se z mano, ki je potekal v Ljubljani na Kongresnem trgu, katerega namen je povezovanje vseh generacij ne glede na njihove posebnosti. Na festivalu smo se predstavili  z delavnico, na kateri so lahko obiskovalci izdelali in poljubno okrasili darilno vrečko iz filca. Obiskovalci, tako veliki kot mali, so z navdušenjem izdelali darilno vrečko in  ob tem pokazali, da je naša domišljija neizmerna  in se izrazi v unikatnih stvaritvah. Tako kot vsako leto nas je festivalsko navdušenje, ki ga je čutiti v vsakem kotičku, napolnilo z energijo in dobro voljo.
 
 

Dan odprtih vrat!

01.06.2017 10:00
V Centru Korak in Zaposlitvenem centru Korak bomo imeli v četrtek, 1.6.2017, od 10. do 12. ure dan odprtih vrat. Na ta dan vam bomo predstavili naš program, lahko pa si boste ogledali tudi naše prostore. Pridružite se nam in preživite lepo dopoldne v naši družbi!
 
 

Izlet v škofjo Loko - v sodelovanju z BTŠ Naklo

25.05.2017 10:36
Center Korak že vrsto let uspešno sodeluje s srednjimi šolami, ki so v naši bližini in ena od teh šol je nedvomno Biotehniški center Naklo.Povabimo vas, da si na naši FB strani preberete dopis profesorice z BTŠ Naklo, Mojce Logar, o nadvse zanimivem izletu naših uporabnikov v Škofjo Loko - kar je bil eden od rezultatov naših prijateljskih odnosov.
 
 

Uporaba tabličnih računalnikov pri strokovnem delu z uporabniki

19.05.2017 11:05
Preko donatorskih sredstev podjetja UPS, od jeseni 2016 pri strokovnem delu z uporabniki v Centru KORAK Kranj uporabljamo tudi iPade.

NAMEN UPORABE:

-Tablične računalnike uporabljamo kot dinamičen dodatek v okviru individualnih obravnav, saj njegove aplikacije spodbujajo uporabo vizualnih, avditornih, proprioceptivnih in taktilnih funkcij posameznika.

- Na individualnih obravnavah jih uporabljamo v namen kognitivnih treningov uporabnikov - preko katerih rešujejo vaje na področju pozornosti, spomina, logičnega in abstraktnega mišljenja (računanja), branja, pisanja in izvršilnih funkcij.

- Naložen tablični operacijski sistem pa uporabnikom nudi tudi možnosti za učenje digitalne pismenosti in rokovanje s sodobno tehnologijo, poleg tega pa strokovnim delavcem omogoča spremljanje napredka uporabnikov v procesu rehabilitacije po pridobljeni možganski poškodbi.
 
 

Nevrorehabilitacija v Centru Korak, z uporabo Gloreha robotske rokavice

25.04.2017 13:58
Gloreha® - robotska rokavica za rehabilitacijo roke, katero je Center Korak pridobil s pomočjo donatorskih sredstev podjetja UPS, je inovativna naprava za rehabilitacijo posameznikov po možganski kapi in ostali nevrološki simptomatiki. Omogoča učinkovito, intenzivno, zgodnjo, spodbujajočo in fleksibilno nevro-motorično terapijo. Medtem ko pacient sledi funkcionalnim vajam preko 3D animacije na zaslonu, udobna in lahka rokavica mobilizira sklepe na roki in omogoča posamezniku, da prijema, spušča in rokuje z dejanskimi predmeti.

(Več si lahko preberete na naši FB strani)
 
 

Študijski krožek - Zdravilna zelišča

13.04.2017 10:16
Ste vedeli, da čemaž ureja prebavo, odvaja odvečno vodo iz telesa, deluje kot antibiotik, čisti kri, kožo in dihala, preprečuje nastajanje krvnih strdkov, čisti ledvice in mehur, ureja krvni pritisk, znižuje nivo holesterola, pomaga zbijati vročino, blažilno deluje na živčni sistem in izboljša splošno počutje ter prežene spomladansko utrujenost?

Vse to in še več smo izvedeli na študijskem krožku Zdravilna zelišča, na katerem pa seveda nismo samo 'teoretizirali' temveč tudi pripravili in poskusili odličen čemažev namaz.

(Študijske krožke izvajamo v sodelovanju z Andragoškim centrom Republike Slovenije in MIZŠ)
 
 

Študijski krožek Dediščina prednikov 2

03.04.2017 12:41
Študijske krožke (ŠK) v sodelovanju z Andragoškim centrom Republike Slovenije v Centru Korak izvajamo že dobro desetletje.
ŠK Dediščina prednikov je bil pri uporabnikih v letu 2016 dobro sprejet, ker pa je precej tem ostalo še neizvedenih  (star denar, staro orodje, obisk Narodne galerije,...), s krožkom nadaljujemo tudi v letu 2017.
V okviru omenjenega ŠK smo si v zadnjih dneh meseca marca v Petrovčevi hiši v Cerkljah ogledali razstavo velikonočnih in pomladnih aranžmajev. 
 
 

Srečanje podporne skupine za svojce

04.04.2017 17:00
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 4.4.2017 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
 
<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 > >>

Aktualno

21.10.2020

OBVESTILO O ZAČASNEM PREHODU NA TELESTORITVE

Kljub vsem strogim zaščitnim ukrepom imamo v Centru KORAK od danes potrjena dva primera  vnešene okužbe s COVID-19.   Od danes je v ...
20.10.2020

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

Glede na epidemiološko situacijo na Gorenjskem, smo na tihem pričakovali…. Kljub vsem strogim zaščitnim ukrepom imamo v Centru KORAK prvi primer ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se