Aktualno

<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 59 > >>
 

Nevrorehabilitacija v Centru Korak, z uporabo Gloreha robotske rokavice

25.04.2017 13:58
Gloreha® - robotska rokavica za rehabilitacijo roke, katero je Center Korak pridobil s pomočjo donatorskih sredstev podjetja UPS, je inovativna naprava za rehabilitacijo posameznikov po možganski kapi in ostali nevrološki simptomatiki. Omogoča učinkovito, intenzivno, zgodnjo, spodbujajočo in fleksibilno nevro-motorično terapijo. Medtem ko pacient sledi funkcionalnim vajam preko 3D animacije na zaslonu, udobna in lahka rokavica mobilizira sklepe na roki in omogoča posamezniku, da prijema, spušča in rokuje z dejanskimi predmeti.

(Več si lahko preberete na naši FB strani)
 
 

Študijski krožek - Zdravilna zelišča

13.04.2017 10:16
Ste vedeli, da čemaž ureja prebavo, odvaja odvečno vodo iz telesa, deluje kot antibiotik, čisti kri, kožo in dihala, preprečuje nastajanje krvnih strdkov, čisti ledvice in mehur, ureja krvni pritisk, znižuje nivo holesterola, pomaga zbijati vročino, blažilno deluje na živčni sistem in izboljša splošno počutje ter prežene spomladansko utrujenost?

Vse to in še več smo izvedeli na študijskem krožku Zdravilna zelišča, na katerem pa seveda nismo samo 'teoretizirali' temveč tudi pripravili in poskusili odličen čemažev namaz.

(Študijske krožke izvajamo v sodelovanju z Andragoškim centrom Republike Slovenije in MIZŠ)
 
 

Študijski krožek Dediščina prednikov 2

03.04.2017 12:41
Študijske krožke (ŠK) v sodelovanju z Andragoškim centrom Republike Slovenije v Centru Korak izvajamo že dobro desetletje.
ŠK Dediščina prednikov je bil pri uporabnikih v letu 2016 dobro sprejet, ker pa je precej tem ostalo še neizvedenih  (star denar, staro orodje, obisk Narodne galerije,...), s krožkom nadaljujemo tudi v letu 2017.
V okviru omenjenega ŠK smo si v zadnjih dneh meseca marca v Petrovčevi hiši v Cerkljah ogledali razstavo velikonočnih in pomladnih aranžmajev. 
 
 

Srečanje podporne skupine za svojce

04.04.2017 17:00
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 4.4.2017 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
 
 

KORAKOVA POMLAD 2017

17.03.2017 09:14
Za nami je še en čudovit večer, koncert odlične skupine Help, z gostom Otom Pestnerjem, ki so nas popeljali v nek drugi svet, čas legendarnih Beatlesov. Prisrčna hvala vsem vam, ki ste prišli v res lepem številu, hvala za vaš obisk, prijateljstvo in podporo - zaradi katere bodo tudi v letu 2017 v Centru Korak lahko nemoteno potekale logopedske obravnave.
 
 
Korakov zimski dan
15.03.2017 09:01
V sredo 15. marca 2017 smo imeli s Centrom Korak zimski športni dan v Kranjski Gori in Planici. Malo po osmi uri smo se izpred Centra Korak odpeljali z avtobusom najprej v Kranjsko Goro. Tam smo odložili smučarje in sankače, ostali pa smo se odpeljali naprej v Planico. V Planici smo si ogledali nordijski smučarski center. Iz razglednega stolpa je bil pogled fascinanten na celoten smučarsko skakalni kompleks. Pozneje smo se z avtobusom vsi odpeljali v Kranjsko Goro in si tam privoščili še sprehod po mestu obsijanem s pomladanskim soncem. Nazaj v Kranj in v Center Korak smo se vsi vrnili zelo veseli, saj smo popolnoma izkoristili dan in sonce, ki nam je grelo naša srca.
Rok Kacin
 
 
Kolesarski center Žagar nam je podaril kolo
24.02.2017 14:24
V Centru Korak imamo novo pridobitev!  Kolesarski center Žagar nam je doniral novo kolo, na katerega smo zelo ponosni in se z njim že radi vozimo. Iskreno se zahvaljujemo za to čudovito donacijo, ki nam bo pomagala pri promociji zdravega načina življenja.
 
 
Koncert skupine Help!
16.03.2017 19:00

16. marca  se v Cerkljah na gorenjskem obeta nepozabno doživetje! Klub en Korak več , namreč organizira koncert skupine Help!, ki posnema legendarno skupino The Beatels iz zgodnjih 60. let. Z udeležbo na koncertu, boste pomagali Centru Korak, ob tem pa se boste še nepozabno zabavali in uživali v nostalgičnem vzdušju. Prisrčno vabljeni vsi željni zabave in seveda vsi, ki bi nam radi pomagali!
Pričetek koncerta je ob 19.00!

 
 
Obisk prve dame slovenske zabavne glasbe, Helene Blagne
16.02.2017 10:51

 

V veselje nam je bilo, da smo v Centru Korak, Kranj gostili go. Heleno Blagne, ki nas je navdušila  s svojo preprostostjo in karizmatičnostjo ter nam iz prve roke zaupala, kako izgleda njena glasbena pot.
Ge. Heleni Blagne se zahvaljujemo za njeno humanitarno gesto in da je z nami delila svoje izkušnje ter življenjske modrosti. Hvala tudi za njeno pozitivno energijo, ki jo prinesla v Center Korak in čudovit intervju, ki ga je vodila članica kluba En korak več, ga. Jelena Jukič Wilfan.

Vtisi uporabnikov:

Obisk Helene Blagne je bilo posebno doživetje. Všeč mi je bilo, da je zapela refren pesmi, Srebrna reka. Povedala nam je, da svojim koncertom posveča veliko pozornosti in da so vse njene obleke, ki jih nosi na koncertih, skrbno izbrane. Helena je delovala zelo dostopna, prijazna in odprta oseba. Zelo sem hvaležna za njen obisk.
Marija Ajdovec

Helena je zapela del skladbe Srebrna reka, kar se mi je zdelo zelo lepo, saj zelo lepo poje. Odgovorila je tudi na vprašanja, ki ji jih je zastavila Jelena Jukič Wilfan in uporabniki Centra Korak, Kranj.

Elizabeta Krč

V Centru Korak nas je v četrtek, 16. februarja, obiskala Helena Blagne. Z njo je intervju vodila Jelena Jukič Wilfan. Povedala nam je, da se preizkuša tudi v gledaliških vodah. Vsem nam je bila njena predstavitev zelo všeč.

Rok Kacin

Gospa je bila prijetna, prijazna in zelo prisrčna. Hvaležni smo ji, da je z nami zapela del njene pesmi. Vesela sem njenega obiska in tudi povabila na njen koncert.

Simona Kuhar

 

 

 
 
Predavanje o Švedski

Včeraj, 15.2.2017, smo v Centru Korak imeli potopisno predavanje o potovanju po Švedski. Predavala nam je dr. Petra Draškovič Pelc. Pokazala nam je čudovite fotografije in pripovedovala o svojih dogodivčinah s potovanja. Gospodu Vladu se zahvaljujemo za prispevane fotografije in povabilo gospe Petre.

Irena Jan

 
<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 59 > >>

Aktualno

01.06.2020

Pridobljene možganske poškodbe

S ponosom sporočamo, da so po dveh letih skupnega dela strokovnih timov Centra Korak in Centra Naprej izšle strokovne podlage za nacionalne smernice ...
29.05.2020

Zahvala

Čas epidemije je prinesel tudi skrb, kako zagotoviti dovolj zaščitne opreme. Korak nikoli ni ostal brez podpore v družbenem okolju in tudi tokrat ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se