Aktualno

<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 56 > >>
 
Obiskal nas je Zlatko
21.07.2016 09:19
Danes nas je obiskal simpatični Zlatko. Pripovedoval nam je o svojem življenju, delu in ustvarjanju.S svojo iskrenostjo in pozitivno energijo nam je polepšal dan!
 
 

Poletni tabor Pineta 2016

28.06.2016 09:48
Pozdravljeni,
manjše tehnične težave onemogočajo, da bi redno poročali s terena, a vsem zainteresiranim z veseljem sporočamo, da v Pineti teče vse kot mora. Včeraj nas je sicer malce prepihalo, tako da je razburkano morje v svoj objem povabilo le tiste pogumnejše, a dežja k sreči ni bilo. Danes pa je morje mirno (vsak čas se bomo pognali vanj), sonce je toplo, borovci nas opajajo s svojim značilnim vonjem mediterana... za nami pa je že jutranji sprehod, kolesarjenje, telovadba...in slasten zajtrk... ura pa še 10 ni odbila... Super dnevi bodo to, ni dvoma ;) zdaj pa akcija !
 
 

En kratek skok v preteklost

15.06.2016 14:31
Študijski krožki so v letošnjem pomladansko poletnem času edinstvena 'začimba' programa, ki življenju v Centru Korak v daje prav posebno noto. Danes sta nas tako obiskali kuharici Mira Grošelj in Mimi Rozman, aktivni članici Društva kmečkih žena in Turističnega društva Kokrica, ki sta nam v okviru ŠK Dediščina prednikov predstavili način priprave in tudi skuhali ajdove (obogateni z ocvirki) in 'bele' (obogateni z jajci) žgance. Da pa je bila 'gostija' popolna, pa smo ob žgancih zaužili tudi kislo mleko, s katerim nas je brezplačno oskrbela kmetija Štros s Kokrice (Marija in Janez Podpeskar). K sreči je jutri na urniku terapevtska hoja, ki jo v petek nadgradimo s športnim plezanjem, tako da nove kopalke za prihajajoči tabor v Pineti še ne bodo potrebne ;)
 
 

Dopoldne z Marijo Merljak

13.06.2016 13:39
V ponedeljek 13.6. smo imeli v okviru študijskega krožka Zdrava prehrana predavanje priznane svetovalke za zdravo prehrano Marijo Merljak.  V obširnem in zelo poučnem predavanju, nam je predstavila kako pomembno je uživanje uravnotežene prehrane  in kako določena hrana vpliva na delovanje našega telesa, ki je celovit med seboj povezan sistem. Kot je poudarila, pa ne smemo pozabiti, da je ključno pri vsem kar počnemo zadovoljstvo ter nasmeh, ki si ga pričaramo na obraz.
 
 
Tomi vse najboljše!
09.06.2016 10:00
Danes je Tomi dopolnil okroglih 40 let. Vsi skupaj mu želimo vse najboljše in najlepše ter da bi se mu izpolnilo veliko želja, k čemur bomo po svojih najboljših močeh zagotovo pripomogli tudi v Centru Korak!
 
 

Prav posebne gostje

08.06.2016 12:48
Danes so nas v Centru Korak, v okviru študijskega krožka »Dediščina prednikov« obiskale gostje, kot jih doslej pri nas še ni bilo. Nekatere so bile še precej mlade in so se šopirile v svoji lepoti in živopisnih oblačilih, spet druge so bile na videz skromne, obledele…morda že nekoliko pozabljene, a s starostjo, s katero se ne more ponašati noben  živeč  človek. Obiskale so nas namreč knjige, naše tihe, zveste spremljevalke in z nami podelile skrivnosti, ki obogatijo vsakogar, ki si zna vzeti čas zanje.
 
 

Podporna skupina za svojce

06.06.2016 14:40
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na redno mesečno srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 7.6.2016 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
 
 

Dan odprtih vrat Centra Korak, Kranj in Zaposlitvenega centra Korak

01.06.2016 14:46
Dan odprtih vrat je za nami. Ne glede na to, da nam je vreme malce ponagajalo in ni dopuščalo izvedbe dogodka na našem zdravilnem vrtu, smo se tudi zaradi obiska res prijetnih in dobrosrčnih obiskovalcev vsi skupaj imeli lepo. V našo družbo so prišli dr. Clemens Koja, veleposlanik Republike Avstrije s soprogo, g. Franz Kelih, ravnatelj Mohorjeve družbe iz Celovca, predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, poslanka Alenka Bratušek, članice Kluba En korak več, g. Miran Zadnikar, župan občine Preddvor in nenazadnje poleg ostalih gostov tudi posamezni kandidati za sprejem, ki že (pre)dolgo čakajo na možnost vključitve v Center Korak. Hvala vsem naštetim in ne-naštetim za obisk, kjer smo vam s ponosom predstavili dejavnost Centra KORAK za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo in dejavnost Zaposlitvenega Centra Korak. Hvala vam za prijaznost in za vašo nesebično podporo - brez vaše pomoči bi težko prišli do tu kjer smo danes in tudi na pot v prihodnost bi zrli z manj upanja in poguma. Hvala vsem, ki ste z nami, tudi če se danes nismo videli ;)
 
 

Ogled Škofje Loke v okviru študijskega krožka Dediščina prednikov

26.05.2016 10:32
V četrtek smo si v okviru študijskega krožka  »Dediščina prednikov«, ogledali  staro mestno jedro prelepe Škofje Loke z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Mesto leži ob sotočju Poljanske in Selške Sore in je imelo v zgodovini pomemben strateški položaj, saj so se na tem kraju križale pomembne trgovske in gospodarske poti. Danes je mesto najbolj prepoznavno po Škofjaloškem pasjonu, ki se uprizarja na vsake štiri leta in oživi Škofja Loko s širšo okolico.
 
 

Sandijeva pot iz sence - fotografska razstava Nejca Balantiča

20.05.2016 10:50

V Kulturno-turističnem društvu Pod krivo jelko Duplje, je bila včeraj odprta fotografska razstava Nejca Balantiča o življenski poti našega uporabnika Sandija.

Razstavo, ki vas ne bo pustila ravnodušne, si lahko do 6.junija 2016, ogledate v graščini Duplje; nekaj fotografij in odličen uvodni nagovor Nejca Balantiča, pa smo z vami podelili tudi na naši FB strani. Vabljeni k ogledu.

 
<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 56 > >>

Aktualno

Korakova pomlad 2019

9. dobrodelni koncert »KORAKOVA POMLAD«, s Prifarskimi muzikanti je navdušil. Bil je to izjemno lep večer v polni dvorani Kulturnega hrama ...

EQUASS Assurance certifikat

Danes je za Center Korak pomemben dan, praznik, saj smo prva institucija na področju izvajanja socialnovarstvene storitve vodenja in varstva ter ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se