Aktualno

<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 61 > >>
 

Šport na prostem - pr(a)va izbira

25.09.2017 13:01

V ponedeljek, 25.9.2017, smo se udeležili dogodka Šport na prostem – pr(a)va izbira, v Mariboru, ki ga je organiziral Naprej, center za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo Maribor. Na voljo smo imeli 5 športnih aktivnosti na katerih smo krožili.  Te aktivnosti so bile footgolf, gymstick, nordijska hoja, crossboccie in športna orientacija. Vmes pa je potekalo še merjenje krvnega sladkorja, pritiska in telesne meritve. Poleg vsega tega pa smo imeli še možnost druženja z udeleženci dogodka.  Hvala Centru Naprej za povabilo in lepo dopoldne, ki smo ga preživeli skupaj.

 
 

Srečanje podporne skupine za svojce

Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 3.10.2017 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
 
 

Delavnica varne uporabe interneta

21.09.2017 13:13

V današnjem času imamo skoraj vsi pametne telefone in smo uporabniki interneta. Mnogi uporabljamo tudi družbena omrežja. Zato smo danes v našo hišo povabili go. Majo Vreča z Arnesa, ki nam je predavala o varni uporabi interneta, še posebno družbenih omrežij. Veliko smo se naučili o tem, kakšne so nevarnosti in kako se zaščitimo pred morebitnimi nevšečnostmi.

 
 
07.09.2017 11:31

Center Korak tudi v letošnjem letu, z velikim upanjem, čaka na javni razpis MDDSZ za širitev koncesije - kar bi nam po več letih truda končno omogočilo povečanje števila uporabnikov. S kandidaturo na morebitnem razpisu bomo morali urediti dodatne prostore v DŠD Kranj, saj so le-ti pogoj za pridobitev koncesije, ministrstvo pa sredstva za ureditev prostorov ne zagotavlja. Tako bomo ponovno zbirali sredstva z različnimi akcijami in pri donatorjih. Na tem mestu bi izpostavili, da smo letos že tretje leto vključeni  v akcijo Dobrodelni koledar. Lanskoletno donacijo v višini nekaj več kot 4000 € smo namenili izvajanju športne rehabilitacije in nevrofizioterapije, sredstva, ki jih bomo dobili z letošnjo akcijo Dobrodelni koledar pa bomo namenili za ureditev in pripravo novih prostorov, seveda v upanju na širitev koncesije in s tem rešiti stisko številnih čakajočih v  vrsti za sprejem v Center Korak.

 
Mateja Korošec, prof. def.

direktorica

 
 

Pohodništvo

23.08.2017 12:45

Ena izmed aktivnosti, ki jo v Centru Korak izvajamo v poletnih mesecih, je pohodništvo. Aktivnost sledi mnogoterim ciljem, kot so npr.: prenašanje naučenega pri terapijah, v zunanje okolje, zadovoljevanje osnovnih potreb po gibanju, pridobivanje gibalnih izkušenj, izboljšanje koordinacije gibanja, krepitev mišic, vključevanje v okolje in spodbujanje komunikacije, navajanje na samoodločanje, aktivno preživljanje prostega časa. Ker hoja deluje sproščujoče in pozitivno vpliva na organizem, aktivnost vpliva na boljše počutje in zmanjšuje stres ter napetost.

 
 

Sporočilce iz Pinete

19.06.2017 11:45
Udeleženci Korakovega poletnega tabora nam sporočajo, da so srečno prispeli v Pineto. Uživajte in nasvidenje v petek!
 
 

Zahvala Korakovim prostovoljcem!

14.06.2017 14:42

Današnje dopoldne je bilo namenjeno našim dragocenim prostovoljcem. Pripravili smo jim druženje v sklopu športnih iger in kviza ter jih pogostili z domačim pecivom, katerega smo pekli včeraj v veselem pričakovanju današnjega 'praznika'. Takole z malenkostjo smo jim skušali povedati in pokazati, kako pomembni so za nas. Vsak izmed prostovoljcev namreč prispeva svoj edinstven košček v bogat mozaik Korakovega programa. Delček tega smo okusili tudi z današnjim  nastopom dveh uporabnikov na klaviaturah, katere ju poučuje naša dolgoletna prostovoljka.

Vsem prostovoljcem se zahvaljujemo za vsako uro, vsak nasmeh in vso toplino, ki jih nesebično in z veseljem posvečate nam in našim uporabnikom!

 
 

Obisk Prirodoslovnega muzeja

08.06.2017 12:13
V četrtek, 8.6.2017, smo – kot dodatek k lanskemu študijskemu krožku Dediščina prednikov - obiskali Prirodoslovni muzej v Ljubljani. Ogledali smo si okostje mamuta, podrobneje izvedeli glavne značilnosti živalskih vrst in se sprehodili skozi muzej naravoslovja. Tipali smo mamutove zobe, kožuh in sulice za lovljenje. Na razstavi imajo tudi atraktivno alpsko, barjansko in gozdno diorama, kjer smo videli vse gozdne živali, plenilce in ptice.

Ogled smo zaključili z ogledom Zoisove zbirke mineralov, kolekcijo žuželk, rib in mehkužcev.
 
 

Festival: Igraj se z mano

31.05.2017 10:53
Tudi letos smo se pridružili 11. Mednarodnemu festivalu Igraj se z mano, ki je potekal v Ljubljani na Kongresnem trgu, katerega namen je povezovanje vseh generacij ne glede na njihove posebnosti. Na festivalu smo se predstavili  z delavnico, na kateri so lahko obiskovalci izdelali in poljubno okrasili darilno vrečko iz filca. Obiskovalci, tako veliki kot mali, so z navdušenjem izdelali darilno vrečko in  ob tem pokazali, da je naša domišljija neizmerna  in se izrazi v unikatnih stvaritvah. Tako kot vsako leto nas je festivalsko navdušenje, ki ga je čutiti v vsakem kotičku, napolnilo z energijo in dobro voljo.
 
 

Dan odprtih vrat!

01.06.2017 10:00
V Centru Korak in Zaposlitvenem centru Korak bomo imeli v četrtek, 1.6.2017, od 10. do 12. ure dan odprtih vrat. Na ta dan vam bomo predstavili naš program, lahko pa si boste ogledali tudi naše prostore. Pridružite se nam in preživite lepo dopoldne v naši družbi!
 
<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 61 > >>

Aktualno

22.03.2021

Korakova stojnica!

Center Korak za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo in Zaposlitveni center Korak d.o.o., so.p. v tem tednu prisrčno vabita na KORAKOVO stojnico! ...

Teden možganov

V tem tednu od 15.3 do 19.3.2021 poteka »Teden možganov«, ki ga vsako leto organizira Društvo Sinapsa.

Letos je naslovna tema »Človek ni otok«. ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se