Aktualno

<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 58 > >>
 

Podporna skupina za svojce

07.12.2016 10:13
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 13.12.2016 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
 
 

Govor mag. Klemna Grabljevca na Korakovem bazarju

06.12.2016 13:38
Govor predstojnika oddelka za rehabilitacijo bolnikov po možganski poškodbi URI Soča, mag. Klemna Grabljevca, na Korakovem dehtečem bazarju, je bil odmeven. Dotaknil se je marsikoga. Veliko je bilo tudi prošenj, da bi ga radi še enkrat prebrali, poslušali. Veseli smo torej, da vam ga lahko danes – z njegovo   odobritvijo – posredujemo. Poiščite ga na našem FB profilu, oz. s klikom "tu".
 
 

Dehteči bazar 2016 - dan potem...

22.11.2016 14:33
Korakov deveti dobrodelni bazar je za nami.

Bil je to čudovit večer, prepleten z mladostniško energijo gimnazijcev, pristnimi zgodbami uporabnikov in besedami za razmislek predstojnika oddelka za rehabilitacijo bolnikov po možganski poškodbi URI Soča, Klemna Grabljevca, predsednice društva Klub en korak več Tanje Žumer, direktorice Centra Korak, Mateje Korošec ter bivšega uporabnika Roberta Ravnikarja. Simpatična modna revija, recital in podpora ter aplavz prekrasnega občinstva pa so bili odlična popotnica za vstop v skrivnostni čas decembrskih dni ki že trkajo na vrata.

Hvala vsem, da ste bili in ste del naše zgodbe.
 
 

DEHTEČI BAZAR 2016

21.11.2016 18:00
Tako kot reka tiho teče, tako se je tudi teh 12 mesecev kar neopazno zavrtelo in ponovno je pred nami čas tisočerih živobarvnih lučk veselega decembra, katerega prvi grižljaj že tradicionalno okusimo na Korakovem dobrodelnem bazarju.

Kdaj se torej dobimo? V ponedeljek, 21. novembra, ob 18.00 uri v prostorih Kongresnega centra Brdo pri Kranju.

Prisrčno vabljeni!
 
 

Korakove preventivne delavnice

03.11.2016 09:38
V tem času potekajo intenzivne priprave na naš bazar. Vendar pa si kljub temu vzamemo čas tudi za preventivne delavnice. Prejšnji teden sta socialna pedagoginja Sonja in uporabnik Sandi izvedla dve preventivni delavnici v Šolskem centru Kranj in sicer za 2. in 3. letnik. Namen preventivnih delavnic je mladostnike opozoriti na stalno prisotno grožnjo poškodbe možganov, ki je lahko že posledica trenutka nepremišljenosti ali nepozornosti.
 
 

Goodyearov Customer servis week

20.10.2016 14:42
V okviru tedna "Servis kupcev" (Customer servis week), ki pri podjetju Goodyear poteka v prvem tednu oktobra, so Center Korak nedavno obiskale uslužbenke Goodyear Dunlop Sava Tires. Z veliko dobre volje in dobro mero natančnosti so poskrbele, da okna Centra Korak zopet sijejo v polnem sijaju. Hvala vam za lepo popoldne, prijaznost in dobro delo, ki ste ga srčno opravile, hvala pa seveda tudi za čistilni material, ki je po akciji ostal Centru Korak.
 
 
PREMIK V GLAVAH IN SISTEMU
12.10.2016 10:58
Skupnost Varstveno delovnih centrov smo včeraj pripravili posvet, s katerim smo želeli opozoriti na nujne spremembe »v glavah in sistemu«, da bo le-ta bolj naravnan na potrebe uporabnikov. Želimo senzibilizitati širšo družbeno in strokovno javnost, na velik pomen našega poslanstva. V preteklih letih je bil v Sloveniji na področju skrbi za odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju in oseb s pridobljeno možgansko poškodbo, narejen velik napredek. Danes se pogovarjamo o inkluziji, deinstitucionalizaciji… A korenitejši premiki v praksi, predvsem pa v sistemu so prepočasni. Kot izvajalci socialnovarstvene dejavnosti se zavedamo odgovornosti in izzivov, ki so tu in čakajo na rešitve. Želimo ohraniti in nadgraditi vse tisto, kar je dobrega za uporabnike in preseči tisto, kar sodi v preteklost. V VDC-jih je razvito veliko novih, inovativnih programov, ki so usmerjeni v iskanje tistih praks, ki odgovarjajo na potrebe uporabnikov. Želimo, da je glas uporabnikov še močnejši ter želimo, da bi bil naš nadaljnji razvoj tudi sistemsko podprt s strani zakonodaje, ustanoviteljev in financerjev.
 
 

Sandi, čestitke za Rio!

26.09.2016 13:58
V Centru Korak smo v ponedeljek pripravili slavnostni sprejem za našega paraolimpijca Sandija.

Pred leti, ko je prvič pretekel ljubljanski maraton, smo njegov uspeh proslavili s torto. Zdelo se nam je, da takšnega uspeha ne more preseči. Iz oči Koraka je bil to skorajda neverjeten dosežek, Sandi je namreč oslepel in ima hudo poškodbo možganov, tek pa je bil naš skupni odgovor na vprašanje kam se usmeriti v procesu rehabilitacije.

Sandi pa se ni ustavil… zgodba se je nadaljevala, ob bok so mu stopili Primož, Roman in ostali športniki.

Ob tem pa je ves čas ostajal tudi naš uporabnik in ponosni smo, da smo bili del njegove podpore v času priprav in kraj, kamor se je lahko po para-olimpijadi vrnil. Sandijeva zgodba je tudi za nas strokovne delavce in naše uporabnike dokaz, da moramo postavljati cilje, ki se morda na začetku zdijo nedosegljivi.

Tudi tokrat smo ga pričakali s torto presenečenja, Sandi pa ne bi bil Sandi, če mu pogled ne bi že uhajal v smeri Tokia ;)
 
 
OBISK VOJAŠKE BAZE  NA LETALIŠČU BRNIK
15.09.2016 09:08

V četrtek 15.9.2016 smo si ogledali vojaško bazo na letališču Brnik. Ko smo prišli, so nas prijazno spejeli. Najprej smo se odpravili do pristajalne steze, kjer smo si ogledali helikopter , ki ga uporablja reševalna enota Slovenske vojske in gorska reševalna enota,  potem pa smo si ogledali še kako izgleda radar ki zaznava dogajanje v zraku. Za konec pa smo bili deležni še predstavitve vojaške opreme. Videli smo veliko zanimivih stvari in se naučili veliko novega, saj so nam odgovorili na vsako zastavljeno vprašanje.

Najlepša hvala Slovenski vojski, da so nam omogočili obisk in ogled vojaške baze ter za prijaznost in lep sprejem.

 
 
Tradicionalni izlet na slovensko obalo
07.09.2016 13:17

Včeraj smo se odpravili na tradicionalni celodnevni izlet  na slovensko obalo. S seboj smo povabili tudi naše dragocene prostovoljce in nekaj se jih je izleta, skupaj z nami, tudi z veseljem udeležilo. Ogledali smo si  Škocianski zatok, ki je naravni rezervoat za različne vrste ptic in veliko kolesarili, se sprehajali , se kopali v morju na koperski plaži in seveda jedli sladoled. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno. Imeli smo se fantastično.

 
<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 58 > >>

Aktualno

12. Korakov bazar

Center Korak, Kranj in društvo Klub en korak več vabita na tradicionalni, 12. Korakov bazar, ki bo v ponedeljek, 25. novembra 2019, med 17. in 20. ...
25.10.2019

Korakanje Optiweb-a

#polna škatla letos spremlja ekipo Optiweb na misiji, s katero želijo z drobnimi dejanji sprožiti velike spremembe. Medse so povabili tudi Center ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se