Aktualno

<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 56 > >>
 

Prav posebne gostje

08.06.2016 12:48
Danes so nas v Centru Korak, v okviru študijskega krožka »Dediščina prednikov« obiskale gostje, kot jih doslej pri nas še ni bilo. Nekatere so bile še precej mlade in so se šopirile v svoji lepoti in živopisnih oblačilih, spet druge so bile na videz skromne, obledele…morda že nekoliko pozabljene, a s starostjo, s katero se ne more ponašati noben  živeč  človek. Obiskale so nas namreč knjige, naše tihe, zveste spremljevalke in z nami podelile skrivnosti, ki obogatijo vsakogar, ki si zna vzeti čas zanje.
 
 

Podporna skupina za svojce

06.06.2016 14:40
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na redno mesečno srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 7.6.2016 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
 
 

Dan odprtih vrat Centra Korak, Kranj in Zaposlitvenega centra Korak

01.06.2016 14:46
Dan odprtih vrat je za nami. Ne glede na to, da nam je vreme malce ponagajalo in ni dopuščalo izvedbe dogodka na našem zdravilnem vrtu, smo se tudi zaradi obiska res prijetnih in dobrosrčnih obiskovalcev vsi skupaj imeli lepo. V našo družbo so prišli dr. Clemens Koja, veleposlanik Republike Avstrije s soprogo, g. Franz Kelih, ravnatelj Mohorjeve družbe iz Celovca, predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, poslanka Alenka Bratušek, članice Kluba En korak več, g. Miran Zadnikar, župan občine Preddvor in nenazadnje poleg ostalih gostov tudi posamezni kandidati za sprejem, ki že (pre)dolgo čakajo na možnost vključitve v Center Korak. Hvala vsem naštetim in ne-naštetim za obisk, kjer smo vam s ponosom predstavili dejavnost Centra KORAK za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo in dejavnost Zaposlitvenega Centra Korak. Hvala vam za prijaznost in za vašo nesebično podporo - brez vaše pomoči bi težko prišli do tu kjer smo danes in tudi na pot v prihodnost bi zrli z manj upanja in poguma. Hvala vsem, ki ste z nami, tudi če se danes nismo videli ;)
 
 

Ogled Škofje Loke v okviru študijskega krožka Dediščina prednikov

26.05.2016 10:32
V četrtek smo si v okviru študijskega krožka  »Dediščina prednikov«, ogledali  staro mestno jedro prelepe Škofje Loke z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Mesto leži ob sotočju Poljanske in Selške Sore in je imelo v zgodovini pomemben strateški položaj, saj so se na tem kraju križale pomembne trgovske in gospodarske poti. Danes je mesto najbolj prepoznavno po Škofjaloškem pasjonu, ki se uprizarja na vsake štiri leta in oživi Škofja Loko s širšo okolico.
 
 

Sandijeva pot iz sence - fotografska razstava Nejca Balantiča

20.05.2016 10:50

V Kulturno-turističnem društvu Pod krivo jelko Duplje, je bila včeraj odprta fotografska razstava Nejca Balantiča o življenski poti našega uporabnika Sandija.

Razstavo, ki vas ne bo pustila ravnodušne, si lahko do 6.junija 2016, ogledate v graščini Duplje; nekaj fotografij in odličen uvodni nagovor Nejca Balantiča, pa smo z vami podelili tudi na naši FB strani. Vabljeni k ogledu.

 
 
Vabilo na dan odprtih vrat Centra Korak
01.06.2016 10:00
V Centru Korak bomo v sredo 1.6.2016, imeli dan odprtih vrat, ki se bo začel ob 10. uri s slavnostno podelitvijo knjig in kratkim kulturnim programom. Mohorjeva družba iz Celovca je v sodelovanju z veleposlaništvom, letos že drugič zapored podarila knjige uporabnikom Centra Korak. Na dnevu odprtih vrat se bo predstavilo tudi društvo Klub en korak več in dejavnost študijskih krožkov. pridružite se nam in preživite prijetno dopoldne v naši družbi.
 
 
predavanje o času
19.05.2016 09:00
Gospod Vlado je danes predstavil merjenje časa skozi zgodovino. Predstavil nam je naprave za merjenje časa, ki so jih poznali naši predniki in kakšne poznamo danes. Predavanje je bilo zelo zanimivo, zato nam je čas hitro minil. Gospodu Vladu pa se iskreno zahvaljujemo za njegov obisk.
 
 

Študijska krožka v Centru Korak v letu 2016

12.05.2016 08:24
V Centru Korak v letu 2016 potekata dva študijska krožka: ŠK Zdrava prehrana in ŠK dediščina prednikov. (ŠK so oblika neformalnega izobraževanja odraslih, kjer so člani aktivno vključeni v obravnavo določene problematike ali teme; izvajamo pa jih povezavi z Andragoškom centrom Slovenije).

V četrtek 12.5. je tako potekalo eno izmed srečanj ŠK Zdrava prehrana. Na srečanju so nam člani ŠK predstavili 3 recepte za pripravo kruha (pirin polnozrnati, pšenični polnozrnati in pirin kruh brez kvasa) ter tri recepte namazov (skutin namaz z zelišči, tunin in rikotin namaz). Predstavitvi je sledila izvedba: priprava testa in peka kruha ter priprava namazov. In na koncu najslajše: užitek v zdravem obroku. Kot zanimivost naj povemo še to, da bomo v okviru omenjenega ŠK pripravili tudi knjižico z recepti obrokov, ki jih bomo tekom ŠK pripravili v Koraku.
 
 
Bolezni, ki jih prenašajo klopi
12.05.2016 10:30
V četrtek smo imeli na Centru Korak Kranj, predavanje o boleznih, ki jih prenašajo klopi. Predavala nam je strokovnjakinja iz tega področja, dr. Sušnik.
Klopi so nevarni zato, ker so lahko okuženi z bakterijami in virusi, ki povzročajo razne bolezni. S pomladnimi temperaturami, se tveganje za okužbo zelo poveča. Na predavanju smo spoznali kakšni so prvi znaki bolezni, ki jih prenašajo klopi ter kakšno je zdravljenje in preventiva.
 
 
Sobotna delovna akcija z UPS-ovci
07.05.2016 10:00
V soboto 7.5.2016 je potekala prostovoljna delovna akcija zaposlenih v UPS Slovenija v prostorih in na vrtu Centra Korak, Kranj. Akciji so se pridružile tudi nekatere članice Kluba En korak več in del kolektiva Centra Korak. Delovna vnema pa še vedno ni minila - danes so čopiče tako v roke vzeli nekateri naši uporabniki in pokazali da jim veščine obdelovanja lesa nikakor niso tuje in da so pri aktivnostih na vrtu - naj so delovne ali prostočasne - vedno dobro razpoloženi.
 
<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 56 > >>

Aktualno

21.12.2018
V srcu, če je ta pravo,
je zmeraj prostora
za mnogo (tisoč in več)
lepih stvari
ki jih ljubiti mora vse,
kar živi.
Tone Pavček

SREČEN BOŽIČ IN ...

Veseli december 2018

V hladnih in sivih dneh se je treba nekoliko bolj potruditi, da bodo spomini, ki bodo ostali na ta čas, živobarvni  in polni topline.  ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se