Aktualno

<< < 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 58 > >>
 

Korakove preventivne delavnice

03.11.2016 09:38
V tem času potekajo intenzivne priprave na naš bazar. Vendar pa si kljub temu vzamemo čas tudi za preventivne delavnice. Prejšnji teden sta socialna pedagoginja Sonja in uporabnik Sandi izvedla dve preventivni delavnici v Šolskem centru Kranj in sicer za 2. in 3. letnik. Namen preventivnih delavnic je mladostnike opozoriti na stalno prisotno grožnjo poškodbe možganov, ki je lahko že posledica trenutka nepremišljenosti ali nepozornosti.
 
 

Goodyearov Customer servis week

20.10.2016 14:42
V okviru tedna "Servis kupcev" (Customer servis week), ki pri podjetju Goodyear poteka v prvem tednu oktobra, so Center Korak nedavno obiskale uslužbenke Goodyear Dunlop Sava Tires. Z veliko dobre volje in dobro mero natančnosti so poskrbele, da okna Centra Korak zopet sijejo v polnem sijaju. Hvala vam za lepo popoldne, prijaznost in dobro delo, ki ste ga srčno opravile, hvala pa seveda tudi za čistilni material, ki je po akciji ostal Centru Korak.
 
 
PREMIK V GLAVAH IN SISTEMU
12.10.2016 10:58
Skupnost Varstveno delovnih centrov smo včeraj pripravili posvet, s katerim smo želeli opozoriti na nujne spremembe »v glavah in sistemu«, da bo le-ta bolj naravnan na potrebe uporabnikov. Želimo senzibilizitati širšo družbeno in strokovno javnost, na velik pomen našega poslanstva. V preteklih letih je bil v Sloveniji na področju skrbi za odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju in oseb s pridobljeno možgansko poškodbo, narejen velik napredek. Danes se pogovarjamo o inkluziji, deinstitucionalizaciji… A korenitejši premiki v praksi, predvsem pa v sistemu so prepočasni. Kot izvajalci socialnovarstvene dejavnosti se zavedamo odgovornosti in izzivov, ki so tu in čakajo na rešitve. Želimo ohraniti in nadgraditi vse tisto, kar je dobrega za uporabnike in preseči tisto, kar sodi v preteklost. V VDC-jih je razvito veliko novih, inovativnih programov, ki so usmerjeni v iskanje tistih praks, ki odgovarjajo na potrebe uporabnikov. Želimo, da je glas uporabnikov še močnejši ter želimo, da bi bil naš nadaljnji razvoj tudi sistemsko podprt s strani zakonodaje, ustanoviteljev in financerjev.
 
 

Sandi, čestitke za Rio!

26.09.2016 13:58
V Centru Korak smo v ponedeljek pripravili slavnostni sprejem za našega paraolimpijca Sandija.

Pred leti, ko je prvič pretekel ljubljanski maraton, smo njegov uspeh proslavili s torto. Zdelo se nam je, da takšnega uspeha ne more preseči. Iz oči Koraka je bil to skorajda neverjeten dosežek, Sandi je namreč oslepel in ima hudo poškodbo možganov, tek pa je bil naš skupni odgovor na vprašanje kam se usmeriti v procesu rehabilitacije.

Sandi pa se ni ustavil… zgodba se je nadaljevala, ob bok so mu stopili Primož, Roman in ostali športniki.

Ob tem pa je ves čas ostajal tudi naš uporabnik in ponosni smo, da smo bili del njegove podpore v času priprav in kraj, kamor se je lahko po para-olimpijadi vrnil. Sandijeva zgodba je tudi za nas strokovne delavce in naše uporabnike dokaz, da moramo postavljati cilje, ki se morda na začetku zdijo nedosegljivi.

Tudi tokrat smo ga pričakali s torto presenečenja, Sandi pa ne bi bil Sandi, če mu pogled ne bi že uhajal v smeri Tokia ;)
 
 
OBISK VOJAŠKE BAZE  NA LETALIŠČU BRNIK
15.09.2016 09:08

V četrtek 15.9.2016 smo si ogledali vojaško bazo na letališču Brnik. Ko smo prišli, so nas prijazno spejeli. Najprej smo se odpravili do pristajalne steze, kjer smo si ogledali helikopter , ki ga uporablja reševalna enota Slovenske vojske in gorska reševalna enota,  potem pa smo si ogledali še kako izgleda radar ki zaznava dogajanje v zraku. Za konec pa smo bili deležni še predstavitve vojaške opreme. Videli smo veliko zanimivih stvari in se naučili veliko novega, saj so nam odgovorili na vsako zastavljeno vprašanje.

Najlepša hvala Slovenski vojski, da so nam omogočili obisk in ogled vojaške baze ter za prijaznost in lep sprejem.

 
 
Tradicionalni izlet na slovensko obalo
07.09.2016 13:17

Včeraj smo se odpravili na tradicionalni celodnevni izlet  na slovensko obalo. S seboj smo povabili tudi naše dragocene prostovoljce in nekaj se jih je izleta, skupaj z nami, tudi z veseljem udeležilo. Ogledali smo si  Škocianski zatok, ki je naravni rezervoat za različne vrste ptic in veliko kolesarili, se sprehajali , se kopali v morju na koperski plaži in seveda jedli sladoled. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno. Imeli smo se fantastično.

 
 

Podporna skupina za svojce

06.09.2016 17:00
Poletni odmor je za nami, tako da svojce uporabnikov Centra KORAK ponovno vabimo na redno mesečno srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 6.9.2016, ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
 
 
zahvala našim prostovoljcem
23.08.2016 11:50

 

Center Korak je na dobrem glasu. Zahvala za to gre močnemu strokovnemu kadru, močnemu spremljevalnemu osebju in tudi močni bazi predanih prostovoljcev. V prvi polovici leta 2016 smo v Centru Korak sodelovali s 25 prostovoljci, ki so pri nas opravili skoraj 1400 ur prostovoljnega dela. Če se malo poigramo s številkami je to skoraj tako, kot bi imeli na dnevni ravni 2 dodatno zaposleni osebi  z univerzalnimi znanji in sposobnostmi tako na ravni dela s posameznikom, kot na ravni vodenja skupin. Omogočajo dinamično pestrost programa in neskončno paleto pozitivnih energij, s katerimi nam polepšajo marsikateri trenutek.

Včerajšnji »palačinka party« dogodek za vas,  naši prostovoljci,  je tako zgolj simbolična zahvala za to, da ste z nami, da ste ob nas.

 
 

Dobrodelni koledar za leto 2017

19.08.2016 13:53
Z veseljem in ponosom vam sporočamo, da je Center Korak ponovno del dobrodelne akcije Dobrodelni koledar, v okviru katere so bili v petih letih prodani 29.503 koledarji, od česar je bilo za dobrodelne organizacije zbranih 82.519 evrov. Več o akciji, h kateri vas toplo povabimo, si lahko preberete na naslednji spletni strani: http://dobrodelni-koledar.si/
 
 
Joga na bazenu
09.08.2016 14:10
Konec je počitnic in v Koraku se spet dogaja! Ker pa poletja še ni konec, smo se danes odpravili na bazen, kjer smo se prijetno ohladili in razgibali z vodno jogo.
 
<< < 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 58 > >>

Aktualno

Svečana listina Centru KORAK

Univerza v Mariboru je včeraj Centru KORAK, Kranj na slovesnosti ob Rektorjevem dnevu podelila Svečano listino za izvrstno sodelovanje s Fakulteto ...

10. Korakova pomlad z Vladom Kreslinom

Društvo Klub en korak več organizira
10. dobrodelni koncert
»KORAKOVA POMLAD«, tokrat z legendarnim Vladom Kreslinom,
ki bo v četrtek, 16. aprila ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se