Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 15 16 17 18 19 20 21 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 > >>
 

Obisk Borštnikove domačije

05.11.2015 14:08
Z veseljem smo se ponovno odzvali povabilu Tomaža in njegovih staršev, da si ogledamo prenovljene prostore Borštnikove domačije. Rojstno hišo prvega slovenskega poklicnega igralca Ignacija Borštnika je družina Novak z lastnimi sredstvi in močmi prenovila in ob 96. letnici njegove smrti tudi uradno odprla obiskovalcem.

'Korakovci' smo bili prisrčno sprejeti v osrednjem prostoru domačije ob topli stari krušni peči,  ob pogostitvi so nam bili razkazani dokumenti, slike ter predmeti, ki so priča časa iz obdobja Ignacija Borštnika ter ostalih potomcev, ki so v njej živeli. Ogledali smo si tudi zgornje prostore, ki nam preko panojev prikazujejo Borštnikovo življenje ter njegove dosežke, ki so pustili pečat v slovenski dramaturgiji in gledališču. Obisk je pustil pečat tudi na nas z mislijo, da bo zgodovina ohranjena le, če bo današnji rod znal poskrbeti za to. In družini Novak to zelo dobro uspeva.
 
 

Podporna skupina za svojce

29.10.2015 08:40
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na redno mesečno srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 3. novembra, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Ob zvoku siren

26.10.2015 14:14
V ponedeljek so pri nas zatulile sirene…no…ne čisto zares…obiskala sta nas policist in gasilka.

Dijakinja Petra je prišla iz Prostovoljnega gasilskega društva Šenčur–Milje.  Predstavila nam je delovanje omenjenega gasilskega društva, opremo, ki jo pri gašenju potrebuje gasilec in pravilno ravnanje v primeru požara. Poleg gasilke pa smo, kot rečeno, imeli priložnost spoznati še zelo dinamičen poklic policista. Policist Tomaž nam je predstavil osnovne službene naloge, t.j. varovanje življenja, varnosti ljudi in premoženja pa tudi delovno opremo policista. Predstavitev smo zaključili ob kavici, brez kaznivih dejanj ali požarov ;)
 
 

E - transformer

23.10.2015 13:08
V Koraku smo se danes odzvali vabilu Fakultatete za organizacijske vede in si ogledali E-transformerja. E-transformer je zložljivo vozilo opremljeno z najnovejšo multimedijsko in svetlobno predstavitveno opremo, ki se v celoti napaja iz fotovoltaike nameščene na strehi vozila. Vozilo je opremljeno s privlačno grafiko, z njim želi družba ZEOS d.o.o. obiskovalcem približati pravilno ravnanje z odpadno električno in elektronsko opremo (OEEO), prenosnimi baterijami in akumulatorji (OPBA). V vozilu je izrazito z vsemi navedbami o nevarnosti nepravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami prikazana sestava tovrstnih odpadkov. Več o e-transformerju tudi na spletu: http://life.zeos.si/sl/dogodki/e-transformer-na-obisku.html .
 
 

Podporna skupina za svojce

02.10.2015 08:11
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na redno mesečno srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 6. oktobra, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Koper - Portorož - Piran

29.09.2015 13:32
Torek za Center Korak ni bil običajen dan, saj smo se odpravili na slovensko obalo, da poletju še zadnjič pomahamo v slovo.

No...izkazalo se je, da smo poletje sicer zamudili, vendar pa je bila tudi jesen dobra gostiteljica. Sončni žarki so nas na sprehodu od Portoroža do Pirana, ob opojnem vonju borovcev prijetno greli, odlično pa je šlo tudi kolesarski ekipi, ki je s startom v Kopru brez težav opravila z 38 kilometri obmorske trase. Burja se je sicer res ves čas 'nekaj' trudila, a veselja Korakovcem nikakor ni uspela odpihniti.

Zlata jesen, bodi torej pozdravljena, morje Adrijansko – tebi pa nasvidenje do poletnega tabora…
 
 

ŠTUDIJSKI KROŽEK ŠAH

25.09.2015 11:08
V Centru Korak zaključujemo še z zadnjim letošnjim študijskim krožkom, ki jih že od leta 2004 pripravljamo v povezavi z Andragoškim centrom Slovenije. Študijski krožek Šah predstavlja programsko popestritev, ki pa ima seveda mnogotere dodatne koristi. Igranje šaha namreč spodbuja h krepitvi spominskih sposobnosti, krepi sposobnost predvidevanja in načrtovanja, spodbuja razvoj logičnega mišljenja, je odličen trening ohranjanja pozornosti, spodbuja sprejemanje odločitev, spoštovanje pravil in spoštovanja nasprotnika. Pomaga k dvigu samopodobe in predstavlja aktivnost ki lahko v domačem okolju pomembno vpliva na kakovostno preživljanje prostega časa. Igranje šaha je bilo pri članih študijskega krožga dobro sprejeto in bo ostalo del programske aktivnosti centra tudi po zaključku študijskega krožka.
 
 

»GIBATI SE ALI ZARJAVETI«

22.09.2015 13:40
V okviru Evropskega tedna gibanja je v organizaciji Centra Naprej, 22.9.2015 v Mariboru, potekala športna prireditev »Gibati se ali zarjaveti«. Manjša skupina uporabnikov se je prireditve udeležila in z zanimanjem spoznavala nova športna orodja ter pripomočke za osebe s posebnimi potrebami, pri katerih je bilo potrebno izvajati tudi nekatere zahtevnejše miselne procese usklajevanja kognicije in telesa. Preko izvajanja osmih različnih vaj so se uporabniki preizkusili v ravnotežju, koordinaciji, natančnosti metanja, hitri hoji, utrjevali so mišice na rokah in nogah, se preizkusili na simulatorju smučanja in hoji po slackline vrvi.
 
 

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

18.09.2015 10:41
V Evropskem tednu mobilnosti letos aktivno sodeluje tudi naš center in sicer s kolesarjenjem, predstavitvijo dejavnosti in stojnicami. Kje nas lahko najdete v soboto, 19.9.2015, si lahko preberite s klikom na "vabilo". Vabimo vas k sodelovanju v omenjenem projektu.
 
 

Center Korak v projektu Dobrodelni koledar 2016

09.09.2015 13:34
»Ponovno lahko z nakupom ekskluzivnega koledarja po ugodni ceni razveselite poslovne partnerje, hkrati pa pomagate tistim med nami, ki živijo v hudih stiskah«
(Nina Gašperlin, vodja projekta).

V Koraku smo letos  prvič povabljeni k projektu Dobrodelni koledar, ki sicer poteka že četrto leto in v okviru katerega je bilo v letih 2013-2015 za projekt Botrstvo v Sloveniji zbranih več kot 65.000 eur.

Projekt Dobrodelni koledar je bil na predlog naročnikov razširjen na vso Slovenijo. Poleg Botrstva je bil v projekt vključen tudi Center Korak iz Kranja in društvo Vesele nogice iz Laškega, tako da lahko naročniki za donacijo izberejo tudi katero od lokalnih dobrodelnih organizacij. Donacije se namreč nakazujejo direktno na račune dobrodelnih organizacij, tako da imajo naročniki koledarjev popoln nadzor, koliko sredstev gre v dobrodelne namene.

Vabimo vas, da si več o projektu preberete na naslednji povezavi: http://ninagasperlin.com/wp-content/uploads/2015/09/Koledar2016.html, kjer si lahko ogledate tudi omenjeni koledar.
 
<< < 1 ... 10 ... 15 16 17 18 19 20 21 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 > >>

Aktualno

23.11.2020

Vsi korakovi izdelki - v novi spletni trgovini!

Čas hitro beži in že je pred nami veseli december, za mnoge, najlepši mesec v letu. Mesec december je običajno čas veselja, smeha, razkošnih ...
20.11.2020

Glas iz Koraka

Leto 2020 je posebno, polno izzivov,  prepredeno z ovirami in morda je ravno zato še toliko bolj do izraza prišla naša vizija, ki pravi: »Smo ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se