Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 62 > >>
 
Obisk Noordung centra

Korakov nadstandard s Hišo na kolesih

11.06.2021 12:42
Čas, v katerem živimo, je poln negotovosti in zaznamovan  s strahom pred boleznijo in pred izgubo stikov. Ta čas je na nek način na novo osvetlil in poudaril pomen vrednot, kot so zdravje, toplina, družina in bližina.

Hkrati je to čas, ki je z namenom varovanja zdravja močno omejil svobodo, ne samo svobodo gibanja, ampak tudi svobodo razmišljanja, svobodo sanj in hrepenenj. Kakšen novi avto neki, kakšno potovanje…. že kavica s sosedom, sprehod po tržnici ali obisk sorodnika je bila neuresničljiva želja.

Upamo, da se ta čas počasi končuje. Tudi v Centru Korak lahko postopoma ponovno »razpiramo krila« in omogočamo, da koščki nadstandardnega programa (ob upoštevanju preventivnih ukrepov) našim uporabnikom ponovno predstavljajo običajen svet.

Vsak »mehurček« oz. vsaka skupinica izbere in izpelje svoj celodnevni izlet…  tako se njihove želje lahko pretvorijo v lepe spomine in nepozabne izkušnje. Podjetje »Hiša na kolesih« nam je za namen izpeljave izletov omogočilo brezplačen najem njihovega izjemno kakovostnega voznega parka.  

Hiša na kolesih, hvala od srca.
 
 
arhiv 2020

Kolesarimo skupaj

V letu 2020 nam je fundacija Neurotrust v okviru projekta Kolesarimo.Skupaj  donirala sobno kolo, ki je od takrat vsakodnevno pomemben  člen rehabilitacije s pomočjo športnih aktivnosti v Centru Korak, Kranj.

Tudi letos želita fundacija Neurotrust in Kolesarska zveza Slovenije  spodbuditi ljudi h gibanju in narediti nekaj dobrega za ranljive skupine. V letošnjem letu želijo opozoriti na mlajše osebe z gibalnimi težavami in tiste s posledicami po poškodbi ali bolezni hrbtenice, ki se tudi vključujejo v šport, kolesarjenje pa jim predstavlja svobodo in užitek.

Prisrčno vabljeni, da se pridružite projektu in "odkolesarite" kak kilometer za svoj užitek in tudi v dobro drugega:  http://kolesarimoskupaj.si/
 
 

Volčji Grad - Korakov nadstandardni program

27.05.2021 11:22
Korakovi celodnevni izleti – vsak mehurček, vsaka pod-enota  zase, v skupnem dogovarjanju in kompromisu izbere destinacijo in programske aktivnosti izleta - so v zadnjih letih postali eden od »paradnih konjev« nadstandardnega programa, ki odlično dopolnjujejo  skrb za normalizacijo in dodatno krepijo odnose med udeleženci.

Danes se je ena skupinica odpravila na slovensko obalo, prejšnji teden pa je druga obiskala Volčji Grad. Takrat je nastal tudi tale zapis:


»Lep sončen dan nas je vodil do vasi Volčji Grad v občini Komen.
Tam nas je pričakal prijazen vodnik s svojim štirinožnim prijateljem. Skupaj sta nama razkazala vaške znamenitosti – najprej smo si ogledali prazgodovinsko in hkrati najbolj fotogenično gradišče Debela Griža. Potem smo pot nadaljevali skozi centralni del vasi, kjer vhode na dvorišča krasijo t.i. kamniti portali iz 19. stoletja (samo za zanimivost: v vasi je 60 hiš in 81 prebivalcev) in si ogledali cerkev z ločenim zvonikom ter pokopališče.

Ljudje so bili zelo prijazni in so nam z veseljem razkazali svoja lepa dvorišča.

Izlet smo zaključili v pristni Kraški gostilni, kjer smo si prazne želodce napolnili.. kaj mislite s čim? ;) "
 
 

"Tour de Loka"

14.05.2021 11:23
Po daljšem premoru smo v Koraku odprli kolesarsko sezono!

Včerajšen sončen dan smo izkoristili za kolesarjenje do srednjeveške lepotice, Škofje Loke.  Štartali smo iz Koraka, se peljali skozi staro jedro Kranja, na Orehku zavili na čudovito ozelenelo Sorško polje, ob železnici vožnjo nadaljevali do Trate in prvi del etape zaključili v starem mestnem jedru Škofje Loke. Tam smo si privoščili zaslužen oddih.

Po kratkem »martinčkanju« smo se varno vrnili nazaj po isti poti in Korak pozdravili s širokimi nasmehi na obrazih.
 
 

Cvetlice iz gline v Korakovi trgovini

29.04.2021 12:25
Pomlad je letos malce plaha in vsaj za odtenek pre-siva, a nič ne de.... ambient lahko poživite z živobarvnimi izdelki Korakove trgovine, na primer s trajnimi cvetlicami iz gline. V trgovino vstopite tu: https://www.zc-korak.si/spletna-trgovina/
 
 

NOVO v Koraku - Vadba na vibracijski plošči

21.04.2021 14:35
Vibracijska vadba poteka na vibrirajoči plošči, na kateri udeleženec stoji ali izvaja različne enostavne vaje, kar omogoča učinkovito stimulacijo skeleta, mišic, žilnega sistema, živčnega sistema in ostalih celic organizma na način, ki pospeši njihov razvoj in obnovo. Med vibracijsko vadbo se tako aktivirajo skoraj vsa (95-97 odstotkov) mišična vlakna tiste mišične skupine, ki jo vadimo.
Prvotno so napravo uporabljali ruski astronavti, za povečanje kostne mase, mišic in vezi, ter fizične vzdržljivosti.
Študija primera je pokazala, da lahko vadba z lastno težo na vibracijski plošči pripomore k izboljšanju senzomotorične integracije poškodovanega sklepa.
Povezava: klik
Vadba na vibracijski plošči hkrati vpliva na več mišičnih skupin, vendar se z oddaljenostjo od vira frekvenca in amplituda vibracij zaradi dušenja v tkivu zmanjšujeta. O takojšnjih in trajnih učinkih statične in dinamične vibracijske vadbe v literaturi obstajajo nasprotujoči si rezultati, vendar večina kaže, da vibracije vsaj do neke mere spodbudijo mišično aktivnost, kar verjetno lahko pripomore k zaviranju atrofičnih procesov v mišici.

Povezava: klik2
 
 

Korakova stojnica!

22.03.2021 12:48
Center Korak za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo in Zaposlitveni center Korak d.o.o., so.p. v tem tednu prisrčno vabita na KORAKOVO stojnico!

V torek in sredo, 23. in 24. marca bo potekala od 10.00 do 15.00, v četrtek, 25. marca pa od 10.00 do 17.00.  Stojnica se bo nahajala pred vhodom v Center Korak, na Kidričevi 53, v Kranju.

Za morebitne dodatne informacije smo dosegljivi na tel. 04 28 18 620, ob obisku na stojnici pa vas vabimo k doslednemu spoštovanju covid-19 zaščitnih ukrepov.
 
 

Teden možganov

V tem tednu od 15.3 do 19.3.2021 poteka »Teden možganov«, ki ga vsako leto organizira Društvo Sinapsa.

Letos je naslovna tema »Človek ni otok«. Super naslov za to naše posebno obdobje.  

Predavanja in prispevki potekajo preko Kanalov (kanal 1., kanal 2,..), do katerih dostopate preko povezave:
https://tedenmozganov.si, s pričetkom ob 16.00 uri.

Na tej povezavi najdete program s kratko vsebino,  ter imena predavateljev.

Nekatera predavanja so celo posneta  dostopna na youtube kanalu, tudi kasneje,… Predavanja so zanimiva in vredna vašega časa, vabljeni torej k ogledu.
 
 
klikni na sliko za voščilo

Voščilo iz Koraka

23.12.2020 13:22
Želim, da v praznične dni in novo
leto, vsi skupaj dnesemo samo
tisto, kar nas je letošnje naučilo
obogatilo in razveselilo.
Luč vedno premaga temo in
veselimo se objemov.


SREČNO VSEM IZ CENTRA KORAK!

Mateja Korošec, prof.def., direktorica
 
 

Pred prazniki

22.12.2020 12:00

V letu, ki se počasi izteka ni manjkalo izzivov.

V Koraku smo na novo opremili in pridobili še tretje nadstropje, s širitvijo koncesije so med nas prišli novi uporabniki in zaposleni, imeli smo prvi val epidemije, se vrnili v Korak in pričela se je energetska sanacija Dijaškega in študentskega doma. Poletje smo preživeli »zaodrani«, v nenehnem hrupu in zapletih z izvajalci. Niti še niso pospravili, ko smo bili že v novem valu epidemije in so nas okužbe s Covidom-19 ujele tudi v Koraku. K sreči smo z vsemi ukrepi širjenje hitro in uspešno zajezili…  Čez celo leto smo se borili  s preprečevanjem okužb, sprejemali nove in nove ukrepe… tako žal mi je bilo velikokrat za vse tiste naše nove Korakovce, ki letos  niso spoznali, kako Korak v resnici deluje…
Celotno razmišljanje direktorice si lahko preberete s klikom tu.
 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 62 > >>

Aktualno

Obisk in trgatev na Borštnikovi domačiji

Center Korak je bil povabljen na trgatev na Borštnikovo domačijo V Cerkljah na Gorenjskem.

Tam sta nas pričakala Tomijeva starša z godbo in lepim ...
08.10.2021

Korakov študijski krožek 2021 - Lutke

V Centru KORAK že od leta 2004 potekajo študijski krožki, ki jih pripravljamo v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije in so sofinancirani s ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se