Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 62 > >>
 

"Tour de Loka"

14.05.2021 11:23
Po daljšem premoru smo v Koraku odprli kolesarsko sezono!

Včerajšen sončen dan smo izkoristili za kolesarjenje do srednjeveške lepotice, Škofje Loke.  Štartali smo iz Koraka, se peljali skozi staro jedro Kranja, na Orehku zavili na čudovito ozelenelo Sorško polje, ob železnici vožnjo nadaljevali do Trate in prvi del etape zaključili v starem mestnem jedru Škofje Loke. Tam smo si privoščili zaslužen oddih.

Po kratkem »martinčkanju« smo se varno vrnili nazaj po isti poti in Korak pozdravili s širokimi nasmehi na obrazih.
 
 

Cvetlice iz gline v Korakovi trgovini

29.04.2021 12:25
Pomlad je letos malce plaha in vsaj za odtenek pre-siva, a nič ne de.... ambient lahko poživite z živobarvnimi izdelki Korakove trgovine, na primer s trajnimi cvetlicami iz gline. V trgovino vstopite tu: https://www.zc-korak.si/spletna-trgovina/
 
 

NOVO v Koraku - Vadba na vibracijski plošči

21.04.2021 14:35
Vibracijska vadba poteka na vibrirajoči plošči, na kateri udeleženec stoji ali izvaja različne enostavne vaje, kar omogoča učinkovito stimulacijo skeleta, mišic, žilnega sistema, živčnega sistema in ostalih celic organizma na način, ki pospeši njihov razvoj in obnovo. Med vibracijsko vadbo se tako aktivirajo skoraj vsa (95-97 odstotkov) mišična vlakna tiste mišične skupine, ki jo vadimo.
Prvotno so napravo uporabljali ruski astronavti, za povečanje kostne mase, mišic in vezi, ter fizične vzdržljivosti.
Študija primera je pokazala, da lahko vadba z lastno težo na vibracijski plošči pripomore k izboljšanju senzomotorične integracije poškodovanega sklepa.
Povezava: klik
Vadba na vibracijski plošči hkrati vpliva na več mišičnih skupin, vendar se z oddaljenostjo od vira frekvenca in amplituda vibracij zaradi dušenja v tkivu zmanjšujeta. O takojšnjih in trajnih učinkih statične in dinamične vibracijske vadbe v literaturi obstajajo nasprotujoči si rezultati, vendar večina kaže, da vibracije vsaj do neke mere spodbudijo mišično aktivnost, kar verjetno lahko pripomore k zaviranju atrofičnih procesov v mišici.

Povezava: klik2
 
 

Korakova stojnica!

22.03.2021 12:48
Center Korak za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo in Zaposlitveni center Korak d.o.o., so.p. v tem tednu prisrčno vabita na KORAKOVO stojnico!

V torek in sredo, 23. in 24. marca bo potekala od 10.00 do 15.00, v četrtek, 25. marca pa od 10.00 do 17.00.  Stojnica se bo nahajala pred vhodom v Center Korak, na Kidričevi 53, v Kranju.

Za morebitne dodatne informacije smo dosegljivi na tel. 04 28 18 620, ob obisku na stojnici pa vas vabimo k doslednemu spoštovanju covid-19 zaščitnih ukrepov.
 
 

Teden možganov

V tem tednu od 15.3 do 19.3.2021 poteka »Teden možganov«, ki ga vsako leto organizira Društvo Sinapsa.

Letos je naslovna tema »Človek ni otok«. Super naslov za to naše posebno obdobje.  

Predavanja in prispevki potekajo preko Kanalov (kanal 1., kanal 2,..), do katerih dostopate preko povezave:
https://tedenmozganov.si, s pričetkom ob 16.00 uri.

Na tej povezavi najdete program s kratko vsebino,  ter imena predavateljev.

Nekatera predavanja so celo posneta  dostopna na youtube kanalu, tudi kasneje,… Predavanja so zanimiva in vredna vašega časa, vabljeni torej k ogledu.
 
 
klikni na sliko za voščilo

Voščilo iz Koraka

23.12.2020 13:22
Želim, da v praznične dni in novo
leto, vsi skupaj dnesemo samo
tisto, kar nas je letošnje naučilo
obogatilo in razveselilo.
Luč vedno premaga temo in
veselimo se objemov.


SREČNO VSEM IZ CENTRA KORAK!

Mateja Korošec, prof.def., direktorica
 
 

Pred prazniki

22.12.2020 12:00

V letu, ki se počasi izteka ni manjkalo izzivov.

V Koraku smo na novo opremili in pridobili še tretje nadstropje, s širitvijo koncesije so med nas prišli novi uporabniki in zaposleni, imeli smo prvi val epidemije, se vrnili v Korak in pričela se je energetska sanacija Dijaškega in študentskega doma. Poletje smo preživeli »zaodrani«, v nenehnem hrupu in zapletih z izvajalci. Niti še niso pospravili, ko smo bili že v novem valu epidemije in so nas okužbe s Covidom-19 ujele tudi v Koraku. K sreči smo z vsemi ukrepi širjenje hitro in uspešno zajezili…  Čez celo leto smo se borili  s preprečevanjem okužb, sprejemali nove in nove ukrepe… tako žal mi je bilo velikokrat za vse tiste naše nove Korakovce, ki letos  niso spoznali, kako Korak v resnici deluje…
Celotno razmišljanje direktorice si lahko preberete s klikom tu.
 
 
23.11.2020 12:18
Čas hitro beži in že je pred nami veseli december, za mnoge, najlepši mesec v letu. Mesec december je običajno čas veselja, smeha, razkošnih želja, in najbolj primeren čas za izkazovanja zahval in voščil. Naj bo tak tudi letos, zato vstopite v Spletni Bazar in kupite izdelek narejen z vztrajnostjo, potrpežljivostjo, navdihom…

K nakupu izdelkov z dušo, lahko povabite tudi prijatelje, znance. Hvala vam za vašo podporo.
 
 
videokonferenca zaposlenih Centra Korak

Glas iz Koraka

20.11.2020 11:58
Leto 2020 je posebno, polno izzivov,  prepredeno z ovirami in morda je ravno zato še toliko bolj do izraza prišla naša vizija, ki pravi: »Smo povezana ekipa strokovnih in dinamičnih posameznikov, ki nas močno druži cilj razvijati in izvajati programe za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo.«

Center KORAK storitve svojim uporabnikom trenutno nudi v treh različnih oblikah  - prilagojenih psihofizičnim, zdravstvenim in socialnim okoliščinam vsakega uporabnika in seveda upoštevajoč epidemiološko sliko v RS. Manjša skupina uporabnikov, ki storitev nujno potrebuje, je vključena v rehabilitacijo v prostorih Centra KORAK. Nekatere fizioterapevtske obravnave se izvajajo v prostorih Centra tudi za tiste uporabnike, ki se sicer še niso mogli vključiti nazaj. Večina individualnih obravnav in tudi vse skupinske aktivnosti pa od vključno 22.10.2020 dalje potekajo na daljavo.

Uporabniki nam dajejo povratno informacijo, da jim veliko pomeni, da v teh časih niso ostali sami, brez rehabilitacije, da jim veliko pomeni, da se nismo vdali in preprosto zaprli vrata, ampak se borimo vsako uro, vsak dan, iz tedna v teden zato, da Korakova zgodba ni prekinjena in rehabilitacija oseb po pridobljeni možganski poškodbi kontinuirano poteka.

Ne, ni enostavno, a v Koraku smo od pomladanske epizode naredili zelo velik razvoj, da smo danes lahko na tej točki, kjer smo….kjer tudi zaposleni niso ostali sami, v negotovosti, ampak povezani, informirani in slišani, ne glede na to, ali delajo na daljavo ali v prostorih Centra.
 
 

OBVESTILO O ZAČASNEM PREHODU NA TELESTORITVE

21.10.2020 14:16
Kljub vsem strogim zaščitnim ukrepom imamo v Centru KORAK od danes potrjena dva primera  vnešene okužbe s COVID-19.   Od danes je v samoizolaciji še ena zaposlena in dva uporabnika.

V dogovoru  z epidemiologi in  glede na možnost, da se v  Koraku še poveča število okuženih, hkrati pa izredno slabo epidemiološko sliko v Kranju in tudi širše na Gorenjskem,  z jutrišnjim dnem v Koraku začasno prehajamo na organizirane storitve na daljavo za vse uporabnike.

Uporabniki bodo od jutri, 22.10.2020 do 30.10.2020, ostali v domačem okolju in ne prihajajo na lokacijo Centra Korak, vendar poteka program po ustaljenem urniku z vsemi individualnimi in skupinskimi programi na daljavo.

Glede na izkušnje v spomladanskem času smo izvajanje storitve na daljavo še nadgradili. Zaposleni in uporabnike smo usposobili za uporabo  ZOOMa, SKYPE-a,… Zaposleni se prilagodijo tehnološkim možnostim in sposobnostim uporabnikov. Še vedno se uporablja tudi klasičen telefonski klic in elektronska pošta.

Zaposleni bomo vse delovne dni v času od 7h do 15h  redno na delovnih mestih in dosegljivi preko elektronske pošte in telefonov, uporabniki so opremljeni z vsemi kontakti in informacijo, da smo na razpolago tudi  ob vseh morebitnih težavah, ki bi se  pojavile glede organizacije prehrane, zdravstvenih ali psihosocialnih težav, stikov do zdravniške pomoči, dostopa do zdravil ipd.

Verjamem, da se bomo pogumno spopadli tudi z novimi okoliščinami.

Vsi si želimo, da bi se razmere čimprej uspešno umirile. Ostanimo zdravi.

Mateja Korošec, prof. def.,
direktorica Centra KORAK, Kranj
 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 62 > >>

Aktualno

22.07.2021

Pohodništvo v Centru Korak, Kranj

Hoja, kot oblika športne aktivnosti,  je izredno koristna za naše  možgane, saj  pospeši cirkulacijo krvi po telesu, pospeši  ...
16.07.2021

Kolesarjenje v Centru Korak, Kranj

V okviru rehabilitacije s pomočjo športnih aktivnosti v Centru Korak, je ena osrednjih športnih aktivnosti v toplejšem delu leta kolesarjenje. Na ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se