Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 56 > >>
 

Prepleteni bazar 2014

25.11.2014 13:54
Ponosni smo, da nam je včeraj uspelo splesti prekrasen večer. Zahvala za čudovito dogajanje na letošnjem bazarju gre vsem, ki so dogodek omogočili, vsem, ki so na njem aktivno sodelovali in vsem, ki ste se ga udeležili v tako velikem številu - da smo v dobrem vzdušju med seboj prepletali svoja čustva in občutja in tiho vstopili v praznični čas. Veseli smo, da so niti letošnjega bazarja uspešno prepletli Damijan Perne, Jelena Jukič in Musica Viva.

Posebna zahvala pa gre Ireni Jan in sestri uporabnice Renate, gospe Marjeti Kočevar, ki sta bili pripravljeni z vsemi v dvorani Kongresnega centra Brdo podeliti svojo težko življenjsko izkušnjo.

(več fotografij z bazarja si lahko ogledate na naši FB strani - klikni tu za ogled)
 
 

Čakajoč na ponedeljek

21.11.2014 14:05
Za nami je zelo zanimiv teden, ki je vseboval veliko individualnih in skupinskih obravnav ter delo  na kreativnih tehnikah. Mimo grede, vsi se veselimo prihajajočega ponedeljka, ko se vam bomo predstavili z našo točko in se družili z vami na Bazarju.

Bili smo tudi na Brezjah z namenom vključevanja v širše socialno okolje , poleg tega pa so nekateri s prostovoljcem Davidom in psičko Jutto na odšli krajši sprehod. Povedali so, da jim je bil tovrsten aktiven sprehod  zares všeč. Poleg vseh aktivnosti pa nismo pozabili na vzdrževanje in povečevanje fizične kondicije, ko smo danes odšli na Kranjski zimski bazen.

Se vidimo v ponedeljek na Bazarju!
 
 

Prepleteni bazar - vabilo

19.11.2014 08:37
Tokrat se bo prepletalo… Misli in zgodbe tega večera se bodo prepletale med seboj in prepletale tudi naša čustva in doživljanja. Vljudno vabljeni v prostore Kongresnega centra Brdo pri Kranju, v ponedeljek, 24.11.2014, ob 18. uri in si dovolite biti nit letošnjega Prepletenega bazarja.
 
 

Priprave na bazar...

07.11.2014 12:29
…so že v polnem teku. Kot vsako leto, bomo tudi letos na Bazarju edinstveni.  Na kreativnih tehnikah že vestno izdelujemo in razvijmo nove izdelke. Tako bomo presenetili z novo kolekcijo izdelkov za peko domačega kruha, vseh vrst potic in izdelkov za slastno mesno ali zelenjavno lazanjo. Pika na i bo, da boste svojo torto lahko položili na glineno stojalo in jo z užitkom zarezali. Presenečenj pa še zdaleč ni konec…

Teden, ki je minil, sta nam popestrila Črt in Stefani, ki sta nam predstavila ZDA iz prve roke.  Poleg tega smo se zopet učili angleškega jezika s prostovoljci in odšli na plavanje v zimski bazen, kjer smo ohranjali in izboljševali našo kondicijo.
 
 

'Krompirjeve počitnice'

30.10.2014 12:11
Pri nas počitnic ravno ni bilo, saj smo imeli pester program, sestavljen iz  individualnih in skupinskih obravnav ter ostalih barvitih aktivnosti. Tako smo pridobivali nova znanja in se učili novih spretnosti  pri uporabi interaktivne table, s katero si popestrimo čas v Centru Korak prav vsak dan.

Vestno smo urejali tudi naš Zdravilni vrt, kjer smo morali opraviti potrebna jesenska dela. Za zaključek delovnega tedna pa smo si privoščili kostanjev piknik, katerega smo že težko pričakovali. Seveda pri pikniku ni manjkal domač jabolčni zavitek…
 
 

Srečanje skupine za svojce

27.10.2014 11:15
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 4.novembra 2014, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Teden malo drugače

17.10.2014 12:58
Tokrat smo si v Centru Korak popestrili teden z začetkom nadaljevanja Komunikacijske skupine, poleg tega pa odšli v Baumax in v Dom starejših občanov Preddvor, kjer je potekala vodena vadba, imenovana »Žoga bend« v okviru tedna  Simbioza giba.
 
V Baumaxu v Šenčurju, so uporabniki s pomočjo spremljevalcev  izdelovali  različne sobne in zunanje  aranžmaje. Po končanem delu so nas zaposleni Baumaxa pogostili s pico.
 
Na »Žoga bendu« pa smo se uporabniki in zaposleni s pomočjo fizioterapevtke in delovne terapevtke naučili  zanimive vadbe, kjer smo igrali na žoge za sedenje s pomočjo kuhalnic. Na koncu so nas v DSO Preddvor pogostili še s kostanjem in sokom.  Hvala obema gostiteljema.
 
 

Nov teden, nove zmage

10.10.2014 14:16

Pretekli petek se je manjša skupina uporabnikov udeležila orientacijskega pohoda, ki ga je organiziral  Center Naprej iz Maribora. Nov teden pa smo zopet začeli zelo delavno, in sicer z individualnimi obravnavami, učenjem angleškega jezika s prostovoljci »Sonce v srcu«, delom na kreativnih tehnikah (bazar bo 24.11.) in z opravili na našem Zdravilnem vrtu. Obiskala nas je dr. Bajrovič in nas z zanimivim predavanjem seznanila z alergijami, alergijskimi reakcijami in s tem kako pravilno reagirati ob pikih žuželk. Medicinska sestra Centra Korak pa je za vse uporabnike in zaposlene pripravila delavnico o pravilnem ravnanju v primeru potresa.

 
 

Praznovanje za lep zaključek pestrega tedna

03.10.2014 14:14

Tadej je danes v družbi Centra Korak praznoval svoj 40. rojstni dan. Dogodku primerno smo okrasili steklarsko delavnico, v kateri dnevno izdeluje škatle in steklene izdelke pod mentorstvom delovne inštruktorice. Pogostil nas je z najrazličnejšimi vrstami pic, ki so bile po mnenju vseh uporabnikov in zaposlenih zelo okusne. Hvala Tadej.

 

V tednu, ki se poslavlja, smo si ogledali in preizkusili naprave v Gibalnem parku na kranjskem stadionu, imeli smo hipoterapijo, individualne obravnave in urejali naš Zdravilni vrt, kjer smo nasuli in uravnali višino terena pod okroglo klopico okoli drevesa, pograbili jesensko listje, strigli odcvetele cvetove rož in z vrta pospravili zelišča kot sta sivka in žajbelj.


Poleg naštetega  smo danes v rehabilitacijski enoti že lahko preizkusili novo pridobitev- interaktivno tablo, ki bo prav gotovo v skupino vnesla nove, dinamične načine  dela z vsemi uporabniki.

 
 

Jesenski utrip

26.09.2014 13:46
V torek smo zakorakali v koledarsko jesen in Korakovci smo se že prilagodili novemu letnemu času. Tako smo prostore okrasili  z jesenskimi elementi, pri čemer nismo pozabili na buče. Verjemite, pri nas vlada že pravo jesensko vzdušje.

Na kreativnih tehnikah smo nadaljevali z izdelovanjem izdelkov - tudi za bližajoči se Bazar, potekale pa so tudi redne individualne obravnave, dela na vrtu in obisk knjižnice.

Danes pa smo izkoristili lep sončen dan in odšli k prelepim sončnicam, kjer smo se prepustili toplim sončnim žarkom in prijetnim pogovorom.
 
<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 56 > >>

Aktualno

21.12.2018
V srcu, če je ta pravo,
je zmeraj prostora
za mnogo (tisoč in več)
lepih stvari
ki jih ljubiti mora vse,
kar živi.
Tone Pavček

SREČEN BOŽIČ IN ...

Veseli december 2018

V hladnih in sivih dneh se je treba nekoliko bolj potruditi, da bodo spomini, ki bodo ostali na ta čas, živobarvni  in polni topline.  ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se