Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 55 > >>
 

Srečanje skupine za svojce

27.10.2014 11:15
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 4.novembra 2014, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Teden malo drugače

17.10.2014 12:58
Tokrat smo si v Centru Korak popestrili teden z začetkom nadaljevanja Komunikacijske skupine, poleg tega pa odšli v Baumax in v Dom starejših občanov Preddvor, kjer je potekala vodena vadba, imenovana »Žoga bend« v okviru tedna  Simbioza giba.
 
V Baumaxu v Šenčurju, so uporabniki s pomočjo spremljevalcev  izdelovali  različne sobne in zunanje  aranžmaje. Po končanem delu so nas zaposleni Baumaxa pogostili s pico.
 
Na »Žoga bendu« pa smo se uporabniki in zaposleni s pomočjo fizioterapevtke in delovne terapevtke naučili  zanimive vadbe, kjer smo igrali na žoge za sedenje s pomočjo kuhalnic. Na koncu so nas v DSO Preddvor pogostili še s kostanjem in sokom.  Hvala obema gostiteljema.
 
 

Nov teden, nove zmage

10.10.2014 14:16

Pretekli petek se je manjša skupina uporabnikov udeležila orientacijskega pohoda, ki ga je organiziral  Center Naprej iz Maribora. Nov teden pa smo zopet začeli zelo delavno, in sicer z individualnimi obravnavami, učenjem angleškega jezika s prostovoljci »Sonce v srcu«, delom na kreativnih tehnikah (bazar bo 24.11.) in z opravili na našem Zdravilnem vrtu. Obiskala nas je dr. Bajrovič in nas z zanimivim predavanjem seznanila z alergijami, alergijskimi reakcijami in s tem kako pravilno reagirati ob pikih žuželk. Medicinska sestra Centra Korak pa je za vse uporabnike in zaposlene pripravila delavnico o pravilnem ravnanju v primeru potresa.

 
 

Praznovanje za lep zaključek pestrega tedna

03.10.2014 14:14

Tadej je danes v družbi Centra Korak praznoval svoj 40. rojstni dan. Dogodku primerno smo okrasili steklarsko delavnico, v kateri dnevno izdeluje škatle in steklene izdelke pod mentorstvom delovne inštruktorice. Pogostil nas je z najrazličnejšimi vrstami pic, ki so bile po mnenju vseh uporabnikov in zaposlenih zelo okusne. Hvala Tadej.

 

V tednu, ki se poslavlja, smo si ogledali in preizkusili naprave v Gibalnem parku na kranjskem stadionu, imeli smo hipoterapijo, individualne obravnave in urejali naš Zdravilni vrt, kjer smo nasuli in uravnali višino terena pod okroglo klopico okoli drevesa, pograbili jesensko listje, strigli odcvetele cvetove rož in z vrta pospravili zelišča kot sta sivka in žajbelj.


Poleg naštetega  smo danes v rehabilitacijski enoti že lahko preizkusili novo pridobitev- interaktivno tablo, ki bo prav gotovo v skupino vnesla nove, dinamične načine  dela z vsemi uporabniki.

 
 

Jesenski utrip

26.09.2014 13:46
V torek smo zakorakali v koledarsko jesen in Korakovci smo se že prilagodili novemu letnemu času. Tako smo prostore okrasili  z jesenskimi elementi, pri čemer nismo pozabili na buče. Verjemite, pri nas vlada že pravo jesensko vzdušje.

Na kreativnih tehnikah smo nadaljevali z izdelovanjem izdelkov - tudi za bližajoči se Bazar, potekale pa so tudi redne individualne obravnave, dela na vrtu in obisk knjižnice.

Danes pa smo izkoristili lep sončen dan in odšli k prelepim sončnicam, kjer smo se prepustili toplim sončnim žarkom in prijetnim pogovorom.
 
 

Koper... in jagode

19.09.2014 12:49
Po tednu individualnih obravnav, kreativnih tehnik, hipoterapiji, urjenju v vožnji s kolesom na poligonu in aktivnostih na zdravilnem vrtu, smo teden zaključili z zasluženim celodnevnim izletom v Koper.

S Centrom Korak smo v četrtek, 18. septembra 2014, imeli celodnevni izlet na slovensko obalo, v Koper. Uporabniki smo bili razdeljeni v tri skupine, in sicer v kolesarsko, sprehajalno in plavalno. Kolesarji so pripravili  kolesa in kolesarsko opremo ter se odpeljali po kolesarski poti– delu stare Istrske železnice. Sprehajalci so odšli lovit tople sončne žarke, plavalci pa smo zaplavali v malce hladnejši morski vodi, v kateri je bilo kopanje sicer zelo prijetno. Po učinkovito izkoriščenem dnevu smo se vsi zadovoljni in polni novih izkušenj vrnili na avtobus, ki nas je odpeljal nazaj v Kranj, pred Center Korak. Odločili smo se, da takšen izlet zagotovo še ponovimo.
Rok


Mimogrede, na vrtu smo posadili tudi nekaj jagod, in že komaj čakamo, da se bomo že naslednjo spomlad  veselo sladkali z njimi.
 
 
11.09.2014 14:27
Poletje se je izteklo. S soncem nam ni bilo najbolj naklonjeno, a čez vreme se ne gre pritoževati. V prvih jesenskih dneh nam tako Jelena Jukič Wilfan namenja kratek intervju z vedrim, v prihodnost usmerjenim pogledom - s Tanjo Žumer, predsednico Društva Klub en korak več. Za branje kliknite tu!
 
 

Srečanje skupine za svojce

10.09.2014 12:33
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 7. oktobra 2014, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Kreativne tehnike in potopisno predavanje

05.09.2014 12:28
V Centru Korak ohranjamo svoje sposobnosti in se učimo novih spretnosti tudi preko aktivnega dela pri kreativnih tehnikah na področju zaposlitve pod posebnimi pogoji. V rehabilitacijski enoti že vestno izdelujemo voščilnice za novoletne praznike, v delovni enoti pa izdelujemo glinene hiške, pekače za kruh in za lazanjo.

V petek sta nas obiskala Lara in Boštjan ter nam predstavila skoraj mesec dni dolgo potovanje po vzhodni in osrednji Avstraliji. S seboj sta prinesla in nam pokazala bumerang, koralo iz Koralnega grebena in pesek iz svete gore domorodcev Aboriginov.
 
 

Barvito v Koraku

03.09.2014 12:17
Korakovci smo zadnji teden v avgustu imeli zelo barvito dogajanje. Poleg individualnih in skupinskih obravnav smo si dovolili  prepustiti harmoniji in spevnosti slovenskih pesmi pri Glasbenih uricah. Ko pa smo le dočakali lep sončen dan smo se odpravili na Šobec z namenom učenja socialnih veščin, krajšega oddiha ter sprostitve v prijetni družbi udeleženih uporabnikov in spremljevalcev. Seveda smo si po zaužitju svežega zraka privoščili še kratek klepet in odlično kavico pred odhodom v Center Korak.
 
<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 55 > >>

Aktualno

Le še tri dni do Korakovega bazarja!

Kongresni center na Brdu pri Kranju se že odeva v praznične barve. Korakovci in članice Društva Klub En korak več s čudovitimi ...
12.11.2018

BAZAR 2018!

Dragi Korakovi prijatelji!

Vabljeni na tradicionalni KORAKOV BAZAR v Kongresni center Brdo pri Kranju v ponedeljek, 12. novembra med 17. in 20. uro.
...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se