Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 62 > >>
 

Ob zvoku siren

26.10.2015 14:14
V ponedeljek so pri nas zatulile sirene…no…ne čisto zares…obiskala sta nas policist in gasilka.

Dijakinja Petra je prišla iz Prostovoljnega gasilskega društva Šenčur–Milje.  Predstavila nam je delovanje omenjenega gasilskega društva, opremo, ki jo pri gašenju potrebuje gasilec in pravilno ravnanje v primeru požara. Poleg gasilke pa smo, kot rečeno, imeli priložnost spoznati še zelo dinamičen poklic policista. Policist Tomaž nam je predstavil osnovne službene naloge, t.j. varovanje življenja, varnosti ljudi in premoženja pa tudi delovno opremo policista. Predstavitev smo zaključili ob kavici, brez kaznivih dejanj ali požarov ;)
 
 

E - transformer

23.10.2015 13:08
V Koraku smo se danes odzvali vabilu Fakultatete za organizacijske vede in si ogledali E-transformerja. E-transformer je zložljivo vozilo opremljeno z najnovejšo multimedijsko in svetlobno predstavitveno opremo, ki se v celoti napaja iz fotovoltaike nameščene na strehi vozila. Vozilo je opremljeno s privlačno grafiko, z njim želi družba ZEOS d.o.o. obiskovalcem približati pravilno ravnanje z odpadno električno in elektronsko opremo (OEEO), prenosnimi baterijami in akumulatorji (OPBA). V vozilu je izrazito z vsemi navedbami o nevarnosti nepravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami prikazana sestava tovrstnih odpadkov. Več o e-transformerju tudi na spletu: http://life.zeos.si/sl/dogodki/e-transformer-na-obisku.html .
 
 

Podporna skupina za svojce

02.10.2015 08:11
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na redno mesečno srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 6. oktobra, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Koper - Portorož - Piran

29.09.2015 13:32
Torek za Center Korak ni bil običajen dan, saj smo se odpravili na slovensko obalo, da poletju še zadnjič pomahamo v slovo.

No...izkazalo se je, da smo poletje sicer zamudili, vendar pa je bila tudi jesen dobra gostiteljica. Sončni žarki so nas na sprehodu od Portoroža do Pirana, ob opojnem vonju borovcev prijetno greli, odlično pa je šlo tudi kolesarski ekipi, ki je s startom v Kopru brez težav opravila z 38 kilometri obmorske trase. Burja se je sicer res ves čas 'nekaj' trudila, a veselja Korakovcem nikakor ni uspela odpihniti.

Zlata jesen, bodi torej pozdravljena, morje Adrijansko – tebi pa nasvidenje do poletnega tabora…
 
 

ŠTUDIJSKI KROŽEK ŠAH

25.09.2015 11:08
V Centru Korak zaključujemo še z zadnjim letošnjim študijskim krožkom, ki jih že od leta 2004 pripravljamo v povezavi z Andragoškim centrom Slovenije. Študijski krožek Šah predstavlja programsko popestritev, ki pa ima seveda mnogotere dodatne koristi. Igranje šaha namreč spodbuja h krepitvi spominskih sposobnosti, krepi sposobnost predvidevanja in načrtovanja, spodbuja razvoj logičnega mišljenja, je odličen trening ohranjanja pozornosti, spodbuja sprejemanje odločitev, spoštovanje pravil in spoštovanja nasprotnika. Pomaga k dvigu samopodobe in predstavlja aktivnost ki lahko v domačem okolju pomembno vpliva na kakovostno preživljanje prostega časa. Igranje šaha je bilo pri članih študijskega krožga dobro sprejeto in bo ostalo del programske aktivnosti centra tudi po zaključku študijskega krožka.
 
 

»GIBATI SE ALI ZARJAVETI«

22.09.2015 13:40
V okviru Evropskega tedna gibanja je v organizaciji Centra Naprej, 22.9.2015 v Mariboru, potekala športna prireditev »Gibati se ali zarjaveti«. Manjša skupina uporabnikov se je prireditve udeležila in z zanimanjem spoznavala nova športna orodja ter pripomočke za osebe s posebnimi potrebami, pri katerih je bilo potrebno izvajati tudi nekatere zahtevnejše miselne procese usklajevanja kognicije in telesa. Preko izvajanja osmih različnih vaj so se uporabniki preizkusili v ravnotežju, koordinaciji, natančnosti metanja, hitri hoji, utrjevali so mišice na rokah in nogah, se preizkusili na simulatorju smučanja in hoji po slackline vrvi.
 
 

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

18.09.2015 10:41
V Evropskem tednu mobilnosti letos aktivno sodeluje tudi naš center in sicer s kolesarjenjem, predstavitvijo dejavnosti in stojnicami. Kje nas lahko najdete v soboto, 19.9.2015, si lahko preberite s klikom na "vabilo". Vabimo vas k sodelovanju v omenjenem projektu.
 
 

Center Korak v projektu Dobrodelni koledar 2016

09.09.2015 13:34
»Ponovno lahko z nakupom ekskluzivnega koledarja po ugodni ceni razveselite poslovne partnerje, hkrati pa pomagate tistim med nami, ki živijo v hudih stiskah«
(Nina Gašperlin, vodja projekta).

V Koraku smo letos  prvič povabljeni k projektu Dobrodelni koledar, ki sicer poteka že četrto leto in v okviru katerega je bilo v letih 2013-2015 za projekt Botrstvo v Sloveniji zbranih več kot 65.000 eur.

Projekt Dobrodelni koledar je bil na predlog naročnikov razširjen na vso Slovenijo. Poleg Botrstva je bil v projekt vključen tudi Center Korak iz Kranja in društvo Vesele nogice iz Laškega, tako da lahko naročniki za donacijo izberejo tudi katero od lokalnih dobrodelnih organizacij. Donacije se namreč nakazujejo direktno na račune dobrodelnih organizacij, tako da imajo naročniki koledarjev popoln nadzor, koliko sredstev gre v dobrodelne namene.

Vabimo vas, da si več o projektu preberete na naslednji povezavi: http://ninagasperlin.com/wp-content/uploads/2015/09/Koledar2016.html, kjer si lahko ogledate tudi omenjeni koledar.
 
 

OLIVER SACKS (9.7.1933 – 30.8.2015)

30.08.2015 12:53
Zaradi bolezni je umrl angleški nevrolog, ki je deloval v ZDA. Posvečal se je opisovanju različnih nevroloških stanj in njihovih posledic na vsakdanje življenje svojih pacientov. V slovenščino prevedena knjiga Mož, ki je imel ženo za klobuk med drugim opisuje zanimiv pojav agnozije:

»... Pokazal sem mu naslovnico z neprekinjeno širjavo saharskih sipin. „Kaj vidite tule?“ sem vprašal. „Vidim reko,“ je rekel. „In gostišče z obvodno teraso. Na njej so ljudje pri večerji. Tu pa tam vidim pisane sončnike.“

Pogled, če je bil to pogled, mu je segal tik mimo platnice nekam v zrak, kjer je konfabuliral neobstoječe podrobnosti, kot da bi ga bilo pomanjkanje podrobnosti na dejanski podobi sililo, da si umišlja reko in teraso in pisane sončnike. Gotovo se mi je videlo, kako zaprepaden sem, on pa je bil po vsem sodeč mnenja, da se je kar dobro odrezal. Na obrazu je imel sled nasmeška. Očitno se mu je zazdelo tudi, da je pregleda konec, kajti ozirati se je začel po klobuku. Segel je z roko vstran, prijel ženino glavo in jo poskusil sneti, da bi si jo nataknil. Kazalo je, da ima ženo za klobuk! Ženin izraz na obrazu je govoril, da je takih reči že vajena…«

Na spodnji povezavi vas vabimo k branju članka v Delu iz leta 2009, kjer so navedene nekatere podrobnosti njegovega dela.
http://www.delo.si/clanek/95573
 
 

Pohodništvo - Mengeška koča

28.08.2015 14:23
Lepo ohranjena zelena narava je v Sloveniji dostopna na skoraj vsakem koraku, zato se uporabniki Centra Korak, predvsem v toplejšem delu leta, radi udeležujejo pohodov v hribe, kakršnji je bil danes na Mengeško kočo. Cilji pohodništva so: prenašanje naučenega pri terapijah v zunanje okolje, zadovoljevanje osnovnih potreb po gibanju, pridobivanje gibalnih izkušenj, razvoj ali ohranjanje fizične kondicije, izboljšanje koordinacije gibanja, krepitev mišic, vključevanje v okolje, spodbujanje komunikacije, navajanje na samoodločanje in aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Ker hoja deluje sproščujoče in pozitivno vpliva na organizem, s tem vpliva na boljše počutje, zmanjšuje stres, napetost. In prav v tem se skriva čar in eden najpomembnejših učinkov pohodništva v Centru Korak.
 
<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 62 > >>

Aktualno

20.08.2021

Čista desetka!

Danes smo našemu Roku pripravili presenečenje.

Rok se je po hudi nesreči v gorah postavil na noge in uresničil svoj cilj – sodeloval je na svoji ...
22.07.2021

Pohodništvo v Centru Korak, Kranj

Hoja, kot oblika športne aktivnosti,  je izredno koristna za naše  možgane, saj  pospeši cirkulacijo krvi po telesu, pospeši  ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se