Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 > >>
 

"Telegram iz Pinete 2"

17.06.2015 12:24
"Popoldne smo igrali odbojko na mivki, na plaži smo si punce nalakirale nohte. Večer smo preživeli ob športnih igrah, kjer je bilo res veliko smeha. Danes zjutraj je bilo malo dežja, ki pa nas ni ustavil in smo šli na sprehod. Sedaj pa je že sonce in uživamo na plaži. Zvečer pa se odpravimo v Novigrad..."
 
 

"Telegram" iz Pinete

16.06.2015 08:08
"Jutro! Včeraj smo se kopali in imeli družabni večer s socialnimi igrami in krstom za nove udeležence. Ponoči je lilo, zbudili pa smo se v lepo jutro - nekateri so že na kolesu!"
 
 

Pineta 2015

15.06.2015 11:23
Udeleženci poletnega tabora v Pineti sporočajo, da so srečno prispeli, da je bilo na poti vse OK in da jih trenutno razvaja sonce.
...
Naj jih sonce in dobra volja spremljajo vse dni tabora, ekipa, ki je ostala v Kranju pa bo skrbela, da bomo tudi tu združili prijetno s koristnim.
 
 

Študijski krožek - Mesta z zgodovino

08.06.2015 14:22
V ponedeljek smo se v okviru študijskega krožka »Mesta z zgodovino« odpravili proti Ljubljani – natančneje na Ljubljanski grad. Tam nas je pričakala naša vodička in nas popeljala na grajsko dvorišče. Ob maketi nam je predstavila zgodovino gradu ter grajske prostore. Pot nas je zatem zanesla v lutkovni muzej, kjer smo si ogledali lutkovne junake in njihove umetnike. Celo sami smo se lahko postavili za odre in preizkusili lutke. To je prvi lutkovni muzej pri nas in je odprt od maja letos. Potem smo si ogledali razstavo Barbarstvo muk. Videli smo raznovrstne mučilne naprave, ki so jih uporabljali  od 16. do 18. stoletja.

Po ogledu razstave smo si na grajskem vrtu privoščili še osvežitev z vodo, kavo in sladoledom, zatem pa smo se počasi odpravili proti vzpenjači, ki nas je zapeljala nazaj do parkirišča.
 
 

Sonce v Srcu - nasvidenje in srečno!

05.06.2015 14:08
Danes smo s prijetnim druženjem ob obujanju spominov sklenili desetletno sodelovanje z društvom Sonce v Srcu. Društvo sestavljajo člani različnih držav, ki bivajo v Sloveniji. V bogati zgodovini našega sodelovanja smo imeli različne delavnice in tematska druženja: od učenja angleškega jezika in spoznavanja različnih kultur, preko potopisnih predavanj do izvirnih kuharskih delavnic - spoznavanje in priprava jedi iz držav, iz katerih so člani prihajali.

Člane društva pot sedaj pelje iz Slovenije, tako da se jim zahvaljujemo za vsa znanja in lepe trenutke, ki so jih vedno radi podelili z nami, na novih poteh pa jim želimo veliko uspehov in osebnega zadovoljstva.
 
 

Donacija Mohorjeve družbe iz Celovca

29.05.2015 12:43
Veleposlanik Clemens Koja s soprogo Martino in direktor Mohorjeve družbe iz Celovca, Franz Kelih so danes razveselili uporabnike Centra Korak v Kranju s knjigami slovenskih in avstrijskih avtorjev v skupni vrednosti 4.500 evrov. Knjige sta sprejela direktorica Mateja Korošec in Rok Kacin. Vse dobro za naprej in veselo branje!
 
 

Športno plezanje

29.05.2015 07:50
V Koraku še kar nadaljujemo s športnim plezanjem in to vse bolj navdušeno. Ekipa plezalcev se je nekoliko spremenila in pridružili so se novi uporabniki.
V mesecu maju pa smo zamenjali tudi lokacijo. Sedaj preizkušamo in izboljšujemo svoje plezalne
spretnosti v plezalnem centru v Ljubljani, kjer so se najpogumnejši in najspretnejši uspešno spoprijeli z visokimi (17 metrov) stenami, ostali pa smo priplezali do vrha na nižjih balvanskih stenah.

Plezalni treningi so sestavljeni iz ogrevanja, plezanja na različnih smereh in raztezanja. Do sedaj smo se že veliko naučili, seznanili smo se s prvinami varnega plezanja, plezalnimi vozli, navezovanjem in varovanjem. V prvi vrsti je seveda plezanje, potem pa seveda  obvezno in zasluženo kofetkanje.

Naš naslednji izziv  je plezanje na naravni steni v Preddvoru in pridobitev novih plezalcev. Seveda ne gre brez pomoči strokovno usposobljenih inštruktorjev plezanja. Za naše dosežke in osvojene plezalne "vrhove" je v prvi vrsti zaslužen Blaž. Tokrat se mu je pridružila še Anita.
 
 

Skupina za svojce; 2.6.2015

26.05.2015 06:51
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 2. junija 2015, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Komunikacijska skupina v naravi

19.05.2015 13:03
V sklopu komunikacijske skupine (vodi jo prostovoljec Sandi), katere cilji so med drugimi tudi izboljšanje komunikacijskih veščin, razvijanje aktivnega poslušanja ter strpnosti do drugih, se je skupina uporabnikov in zaposlenih v torek odpravila na Brdo pri Kranju. Ob gledanju čudovite narave in zvokih ptičjega petja, je komunikacija med udeleženci skupine stekla še intenzivneje, sproščujoč sprehod pa jim je dal dodatno energijo in motivacijo za nadaljnji potek dneva.
 
 

Teden vseživljenjskega učenja

18.05.2015 11:22
Med 15.5. in 22.5. 2015  v Sloveniji poteka Teden vseživljenjskega učenja (TVU). Gre za promocijsko kampanijo na področju izobraževanja v Sloveniji, s katero organizatorji opozarjajo na vseprisotnost ter pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

V okviru omenjene prireditve sta v ponedeljek na stojnici na Glavnem trgu v Kranju sodelovala tudi uporabnik Dušan in spremljevalec Aleš. Prodajala sta glinene, steklene in lesene izdelke, ki so jih s pomočjo spremljevalcev in strokovnih delavcev ustvarili uporabniki Centra Korak Kranj ter Zaposlitvenega centra Korak.
 
<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 > >>

Aktualno

30.12.2020

Voščilo iz Koraka

Želim, da v praznične dni in novo
leto, vsi skupaj dnesemo samo
tisto, kar nas je letošnje naučilo
obogatilo in razveselilo.
Luč vedno premaga temo ...
22.12.2020

Pred prazniki


V letu, ki se počasi izteka ni manjkalo izzivov.

V Koraku smo na novo opremili in pridobili še tretje nadstropje, s širitvijo koncesije so med nas ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se