Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 59 > >>
 

Šmarjetna gora

13.05.2015 09:38
Končno smo dočakali prebujanje narave in toplejše dni, ki kar kličejo po pohodu na kakšen bližnji hrib. Tokrat smo izbrali Šmarjetno goro. Nekateri smo štartali ob vznožju hriba, nekateri s polovice poti, spet tretji, so se na vrh zapeljali s kombijem. Kljub oblačnem vremenu na začetku poti, nas je na vrhu pozdravilo sonce. Tako je v objemu sončnih žarkov in ob dišeči kavi skupinica Korakovcev odprla sezono pohodov v naravo, s katerimi bomo skrbeli za  ohranjanje in razvoj fizične kondicije, krepili bomo socialne stike in se vključevali v okolje.
 
 

Objem topline - 'ciljna strmina'

29.04.2015 13:16
Akcija objem topline je v sklepni fazi. Klub En korak več je po številu objemov na odličnem tretjem mestu, kar mu še vedno omogoča pridobitev donatroskih sredstev, ki bi jih namenil delovanju Centra Korak. A prednost pred zasledovalci ni velika(!), zato potrebujemo vaš objemček (klikni tu) - samo še danes in jutri - da bodo vsi ti vaši objemi imeli več kot le simbolično vrednost (ki pa nam tudi izjemno veliko pomeni).

Klub En korak več je predstavljen pod zaporedno številko 12!

Hvala, da ste z nami in uživajte v pomladi.
 
 

Podarili preko dva tisoč knjig v slovenskem jeziku

22.04.2015 09:00
Ljubljana (22. aprila 2015) – Veleposlanik Republike Avstrije v Sloveniji, dr. Clemens Koja, in predsednik Mohorjeve družbe iz Celovca, dekan mag. Ivan Olip, sta danes popoldne v prostorih Galerije Družina  ob zaključku dobrodelne akcije Podarimo knjige sedmim slovenskim nevladnim organizacijam s področja socialnega in humanitarnega dela podarila 2.300 knjig slovenskih in avstrijskih avtorjev v skupni vrednosti preko 50.000 evrov.

Več o dogodku preberite s klikom tu...
 
 

Ne pozabite na objem!

17.04.2015 13:17
Naj vas spomnimo na akcijo objem topline, v katerem Klub En korak več kandidira za donatorska sredstva v višni 300,00 EUR, ki bi jih namenil Centru Korak... Donatorska sredstva prejmejo prvi trije uvrščeni v akciji.

Hvala vam za dosedanjih 1000 objemov - z vašo pomočjo smo trenutno na četrtem mestu...potrebujemo pa še kak objemček več, da skočimo na mesto, ki prinese nagrado! Časa imamo še 13 dni, objemček pa nam lahko podarite 1x na dan.

Za objem kliknite tu in poiščite Klub En korak več.

Hvala da ste z nami in naj vas vreme ne zmoti pri tem da preživite lep konec tedna.
 
 

Donacija BTŠ Naklo

10.04.2015 14:13
V tednu, ki se počasi poslavlja, smo bili deležni prijetnega obiska ravnateljice srednje šole Biotehniškega centra Naklo, ge. Andreje Ahčin, z dvema sodelavkama, ki so Centru Korak predale donacijo v višini 500,00 EUR. Donacijo je Biotehniški center Naklo pripravil v sodelovanju z zvezama Leo in Lions klubi Slovenije, Koraku pa bo omogočila izvedbo kakovostnih glasbenih delavnic, katerih rezultat si boste lahko ogledali tudi na tradicionalnem novembrskem Korakovem bazarju.
 
 

Donacija društva Klub En korak več

08.04.2015 12:58
S pomočjo donacije društva Klub En korak več, ki je bil ustanovljen v letu 2009 - z namenom da po svojih močeh, s pozitivnim zgledom in energijo ter delovanjem v okolju podpira razvoj in delovanje Centra Korak - smo v letu 2015 v delovni enoti uspeli pridobiti dva nova prostora. Prvi prostor je namenjen kreativnim tehnikam - predvsem izdelavi dekorativnega papirja, drugi pa je opremljen z računalniki in je namenjen tako učenju uporabe računalnika, kot tudi sproščanju in zabavi. Prostora predstavljata razbremenitev skupinskega prostora delovne enote in omogočata individualne obravnave ob tem pa sta lahko tudi prostor za umik, ko nekdo potrebuje prostor in čas zase.

Hvala društvu Klub En korak več za pomemben prispevek k dvigu kakovosti dela in življenja v Centru Korak, Kranj.
 
 

Mesec april - mesec dobrih del v Mercatorju

03.04.2015 13:42
Mercator aprila izvaja vseslovenski donatorski projekt Radi delamo dobro. Donatorska sredstva v skupni vrednosti 130.000 EUR bo ob pomoči svojih kupcev razdelil med tristo slovenskih lokalnih društev, organizacij in zavodov.

Od 1. do 30. aprila bodo kupci v izbranih stotih Mercatorjevih trgovinah ob vsakem nakupu, ne glede na višino nakupa, prejeli poseben žeton. Z njim bodo lahko oddali svoj glas podpore enemu izmed treh predlaganih lokalnih društev, organizacij ali zavodov, ki se v izbrani trgovini potegujejo za prejem Mercatorjeve donacije.

Center Korak se poteguje za prejem Mercatorjeve nagrade v Mercatorjevem supermarketu Kokrica, tako da vas povabimo, da žetonček, če boste kupovali tam, namenite Centru Korak!
 
 

Podarite objem!

02.04.2015 13:19
Klub En korak več je bil izbran, da v aprilu 2015 na spletni strani Dormeo tekmuje za čim večje število objemov. Objem mu lahko podarite od 1. aprila do 30. aprila 2015 (vsak dan enega), akcija že teče!!!

Društvo, ki prejme največ objemov v tem obdobju (če se uvrsti med prve tri), prejme donatorska sredstva v višini 300 eurov. Akcija se imenuje OBJEM TOPLINE – VI ODLOČATE, MI DONIRAMO.

Objeme podarite na spletnem naslovu  http://objemtopline.dormeo.net/

Torej v mesecu aprilu pomislite na Klub En korak več vsaj 1x na dan. Naprošamo vas, da skupaj naredimo 30 korakov več in osvojimo za uporabnike Centra Korak 300 eurov.
 
 

Skupina za svojce; 7.4.2015

Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 7.aprila 2015, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Da ne pozabim! Tehnike za pomladitev spomina

27.03.2015 09:00
Spomin je ena najpomembnejših človekovih sposobnosti. V življenju nam služi na vsakem koraku: ko sledimo pogovoru, pečemo svojo najljubšo slaščico, v trgovini plačujemo jabolka, se spomnimo na mamin rojstni dan, … Poznavanje lastne preteklosti je tudi tvorni del naše identitete in ključno za načrtovanje prihodnosti. Ker je nepogrešljiv, ljudje o spominu pogosto govorimo kot o delu telesa: imam lepe oči, imam dober spomin. Vendar je spomin vse prej kot to. Je zapleten sistem različnih omrežij, v katerem ima vsako omrežje svojo vlogo pri nastanku, hranjenju in priklicu spomina.

Nadaljevanje članka Klare Tostovršnik in Hane Hawlina, objavljenega v spletni reviji eSiNAPSA, si lahko preberete s klikom "tu".
 
<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 59 > >>

Aktualno

01.06.2020

Pridobljene možganske poškodbe

S ponosom sporočamo, da so po dveh letih skupnega dela strokovnih timov Centra Korak in Centra Naprej izšle strokovne podlage za nacionalne smernice ...
29.05.2020

Zahvala

Čas epidemije je prinesel tudi skrb, kako zagotoviti dovolj zaščitne opreme. Korak nikoli ni ostal brez podpore v družbenem okolju in tudi tokrat ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se