Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 53 > >>
 

Obvestilo svojcem uporabnikov, ki so na taboru

16.06.2014 13:15
Svojce uporabnikov, ki so danes zjutraj odšli na tabor v Pineto obveščamo, da so srečno prispeli.
 
 

Kung fu z Društvom Sonce v Srcu

06.06.2014 13:44
Člani Društva Sonce v Srcu so danes za nas pripravili zanimivo predstavitev kitajskih borilnih veščin (kung fu). Jedrni poudarki predstavitve so bili, da ni pomembna moč osebe ki se brani, temveč pravilno usmerjanje udarcev in gibalne energije nasprotnika, da veščina nima zapletenih tehnik, potrebno pa je veliko urjenja in ponavljanja gibov, da osvojeni gibi postanejo avtomatski odgovor na grožnjo, ter da je smisel izurjenosti v usposobljenosti za obrambo, nikakor pa ne za namene napada.
 
 

Sodelovanje na mednarodnem festivalu ''Igraj se z mano''

02.06.2014 13:40
V preteklem tednu je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal že tradicionalni, 8. , mednarodni festival Igraj se z mano, ki s svojimi aktivnostmi spodbuja socialno integracijo oz. inkluzijo med otroci, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij.
Center KORAK je v letošnjem letu sodeloval s pripravo kreativnih delavnic, kjer so udeleženci festivala lahko izdelovali sovice iz filca.
 
 

Obisk Vrta čutil v Ljubljani

29.05.2014 12:17
Danes je skupina uporabnikov in zaposlenih, v okviru študijskega krožka, obiskala vrt čutil na Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani.  Posebnost vrta je, da ga lahko doživljamo z vsemi čutili, predvsem s tistimi, ki jih običajno ne uporabljamo. Polnočutnim omogoča lažje vživljanje v svet slepih in slabovidnih in predstavlja arhitekturne rešitve, ki pomagajo tako enim kot drugim. Z vrtom Zavod predstavlja vzorčen način, kako naj bi bili urejeni parki in mestne površine, da bi jih lahko tudi slepi in slabovidni samostojno uporabljali.
 
 

Urejanje Zdravilnega vrta

22.05.2014 10:37
V preteklih dneh smo urejali naš Zdravilni vrt, ki vsem v KORAK-U veliko pomeni. Omogoča nam obravnave v naravi, športne aktivnosti, družabne igre in ponuja kotiček za sprostitev. Veter prejšnjega tedna je pustil posledice tudi na našem vrtu, zato smo vse pograbili in pometli. Napeljali smo vodo, da bomo lahko zalivali rastline in ohranjali vrt lep tudi v sušnih obdobjih.
Naš uporabnik Blaž je prvič po poškodbi s pomočjo fizioterapevtke zopet sedel na kolo, vsi skupaj pa smo naredili tudi plakat, ki vas pozdravi ob vhodu v naš Center. Slike si lahko ogledate na naši FB strani.
 
 

Srečanje skupine za svojce

19.05.2014 13:19
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 3. junija 2014, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Gal Jakič

13.05.2014 10:54
Alpski smučar, Gal Jakič, ki je marca letos nastopil na zimskih paraolimpijskih igrah v Sočiju, nam je pripravil atraktivno predstavitev paraolimpijskega smučanja. Na naša vprašanja je odgovarjal odprto in z vidnim zadovoljstvom, da lahko podeli svoje znanje o paraolimpijskem smučanju. Govoril je tako živo, da smo bili v mislih tudi mi z njim na belih strminah na monoskiju. Gal je nastopil že na več paraolimpijskih igrah; v najlepšem spominu mu je ostal Vancouver v Kanadi leta 2010. Študent Fakultete za šport, ki je kljub težki življenjski zgodbi ohranil pozitiven odnos do življenja, je dober primer, kako je premikati meje na videz nemogočega, dosegljivo.
 
 

Kot jo je umetnost pripraviti, tako bi jo morali zaužiti kot umetnino

07.05.2014 11:20

Kava. Danes se je v Koraku  v okviru študijskega krožka 'Kuhamo z nasmehom' veliko govorilo o kavi, po njej je tudi lepo dišalo ves dan: po turški kavi, po espresso kavi, po …. dobri kavi. Zgodovino, pridelovanje, vrste kave skratka vse o kavi nam je predstavil vodja gibanja Experiment no Art = no Fun Matej Martel Režek, ki je svoje znanje, ideje o mitu kave delil z nami... (Klikni tu za več informacij)

 
 

Predprvomajski utrip v Centru Korak

30.04.2014 12:51
V Centru Korak se ves čas nekaj dogaja. V teh predprazničnih dneh smo imeli individualne obravnave, v okviru zaposlitve pod posebnimi pogoji smo izdelovali potičnice, urejali smo Zdravilni vrt, dokončali mozaik na koritih za cvetje in še in še. Želimo vam prijetne praznične dni.
 
 

Trening varne vožnje v sodelovanju s PU Kranj

17.04.2014 13:35
Kolesarjenje za naše uporabnike predstavlja vključevanje v okolje, aktivno preživljanje prostega časa, dvig motivacije, pridobitev splošne kondicije in s tem boljšo kakovost življenja. V toplejših mesecih redno izvajamo kolesarjenje. Poligon danes je dobra vaja, ker smo uporabnikom v sodelovanju s PU Kranj pripravili ovire, s katerimi se srečujejo v dejanskem prometu - vožnja čez robnik, vožnja skozi ožino, nakazovanje smeri, izogibanje oviram na cesti, zaviranje, zavijanje in ravnotežje na kolesu. Te vaje ugodno vplivajo na odzivni čas uporabnikov pri kolesarjenju, kjer velikokrat naletimo na nepričakovane situacije.
 
<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 53 > >>

Aktualno

16.03.2018

Srečanje podporne skupine za svojce

Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 20.3.2018 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.

Še 7 dni do koncerta!

Naj vas spomnimo:  8. spomladanski koncert "Korakova pomlad" bo v četrtek, 15. marca 2018 ob 19. uri, v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se