Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 57 > >>
 

Srečanje skupine za svojce uporabnikov

Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 3. februarja 2015, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Petku na pot...

23.01.2015 14:11
Za nami je nov teden in čeprav se zdi, kot bi se od leta 2014 poslovili šele pred nekaj dnevi, nam bo mesec februar kmalu podal roko. V iztekajočem se tednu smo v Koraku poleg individualnih obravnav in kreativnih tehnik imeli tudi aktivnost športnega plezanja, plavanja in zrcala tedna, dijakinji Srednje zdravstvene šole sta nam v okviru zdravstvenih uric povedali marsikaj zanimivega in koristnega na temo poškodb kosti in sklepov, z izhodom do gradu Kieselstein pa smo pozdravili tudi sonce, ki nas je večkrat plaho poklicalo izza oblakov.
 
 
16.01.2015 09:33
Znanstveniki so v preteklem letu odkrili nekaj novih dejstev o delovanju možganov. Kljub novim odkritjem, pa zaključujejo, da je o delovanju možganov še vedno znanega premalo, da bi iz dejstev nastala vseobsegajoča teorija na področju nevroznanosti.

Več o tem si preberite s klikom tu.
 
 

O označevanju alergenov

14.01.2015 09:01
Ker je v novi uredbi o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom določeno, da morajo biti alergeni v živilih, ki se prodajajo v obratih javne prehrane navedeni najmanj na enem od mest, kjer je predstavljena ponudba jedi (npr. jedilni list), sta nam v sredo dijakinji SZŠ Ljubljana na zdravstvenih uricah pripravili zanimivo predstavitev s tega področja. Ker nam pravilna prehrana lahko zelo koristi v življenju, je bil njun nasvet ob koncu predstavitve sila preprost: "Pazite kaj jeste!"
 
 

Sankanje na Jezerskem

08.01.2015 13:36
V četrtek smo se v sklopu programa Centra Korak odšli sankat na Jezersko. Z aktivnostjo sankanja smo uporabnikom omogočili terapijo v zunanjem okolju pri njim poznani aktivnosti na primer: odzivanje na senzomotorične držljaje iz okolja, razvijanje variabilnosti gibanja v različnih položajih telesa, izboljšanje skladnosti gibanja in razvijanja ravnotežja. V aktivnosti so uporabniki zelo uživali, zato jo bomo ob ugodnih vremenskih razmerah še ponovili.
 
 

Srečanje skupine za svojce uporabnikov

05.01.2015 13:10
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 6.januarja 2015, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Voščilo!

24.12.2014 09:07
Luna in sonce pleteta nov dan.
Nevidna nit prepleta svetove.
Morje s kopnim, nebo z zemljo, človeka s človekom.
Dlani se prepletajo v dobroto.
Telesa v objeme.
Ustnice v poljube.
Srca v ljubezen.
             (Renata Reneja Škrjanc)

Lepe božične praznike in uspešno v letu 2015,
vam želimo vsi iz
CENTRA KORAK, KRANJ!
 
 

Teden obiskov

23.12.2014 13:55
Prejšnji teden smo zaključili z zelo zanimivim obiskom slovenskega izumitelja, modrostnega Petra Florjančiča, ki nam je predstavil svojo zanimivo življenjsko in izumiteljsko pot. Med prijetnim druženjem nas je podkoval z novimi znanji in k nam prinesel še več pozitivne energije.

Psički Tisa in Ita sta se nam pod okriljem Ambasadorjev nasmeha ter v spremstvu Zale in Teje predstavili ter dovolili, da smo jih lahko pobožali in občutili, kakšne jezičke imata, ko sta z naših rok polizali doma narejeno mazilo lastnice psičke Ite. Pričarali sta nam pozitivno izkušnjo ter pokazali tudi razne spretnosti agilitija, delanja prevalov in lovljenja briket, ki padejo s smrčka.

V sredo pa je med nas prišel paraolimpijec Darko Đurić. Predstavil nam je njegovo športno pot, nove bionične proteze, ki mu omogočajo varnejši in bolj zanesljiv korak in opisal priprave na naslednje paraolimpijske igre v Braziliji. Poudaril je, da brez trdega dela in vztrajnosti ni uspehov nikjer, tudi ne pri športu.
 
 

Športno plezanje

12.12.2014 11:48
V Centru Korak smo v preteklem tednu začeli s športnim plezanjem. To je oblika fizične vadbe, ki zahteva kompleksno in raznoliko gibanje ter vzdrževanje pozornosti ob varovanju z vrvjo, torej je to varna dejavnost tudi za osebe z motorično oviranostjo.

Plezanje pozitivno vpliva na:
* Na gibalne sposobnosti: boljša koordinacija (propriocepcija, medmišična koordinacija), izboljšana moč zgornjega dela telesa (prsti, roke, hrbet, trup), krepitev zapostavljenih mišičnih skupin, boljša gibljivost in vzdržljivost, povečana prekrvavljenost v podlahteh,…
* Na kognitivne sposobnosti: reševanje prostorskih problemov, koncentracija, spomin, spodbujanje samostojnega odločanja in odgovornosti.
* Na senzorične sposobnosti: zavedanje telesa v prostoru, izboljšanje taktilnega občutka, izboljšanje vestibularnega zaznavanja, izboljšanje kinestetičnega občutka.
* Na psiho-socialne sposobnosti: premagovanje strahu, samozavedanje, veselje pri napredku, izboljšanje lastne samopodobe, socialni odnosi, motivacija.

Kako je potekalo začetno testiranje udeležencev, ki pred plezanjem in kako je izgledala njihova prva izkušnja v plezalni steni si lahko pogledate na tej povezavi:
http://vimeo.com/113830936
 
 

Zakorakali smo v veseli december

05.12.2014 14:23
Sveti Miklavž nas je že obiskal in nas na današnje jutro razveselil z dobrotami pod jelko, ki smo jo postavili in okrasili ta ponedeljek. Danes smo se odpravili tudi po Miklavževih nakupih v Ljubljano, medtem ko smo včeraj pekli piškote, kjer smo se učili novih spretnosti in tehnik, saj smo izdelovali šamrole in miklavževe piškote. Vlado nam je predaval o krčnih žilah, Sandi nas utrjeval v  komunikacijskih spretnostih, v goste pa so prišli prostovoljci skupine Sonce v srcu. Pomembna novost v našem programu je tudi športno plezanje, s katerim smo začeli v tem tednu, potekalo pa bo tudi večino leta 2015.

Ob vsem veselem decembrskem dogajanju seveda nismo izpustili individualnih in skupinskih obravnav ter kreativnih tehnik.

Le kakšne izkušnje nam bo prinesel naslednji teden?
 
<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 57 > >>

Aktualno

Utrinki s Korakovega tabora 2019

Na našem FB profilu je objavljenih par utrinkov z letošnjega Korakovega poletnega tabora v Pineti.

Vabljeni k ogledu.
06.06.2019

Srečanje podporne skupine za svojce

Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 11.6.2019 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se