Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 54 > >>
 

Spretnostno kolesarjenje in premagovanje deževnih uric

27.08.2014 11:26

Prejšnji teden smo Korakovci izkoristili malenkostne sončne žarke in ohranjali svoje sposobnosti vožnje s kolesi in tricikli ter se učili novih kolesarskih spretnosti na kolesarskem poligonu. Nekateri uporabniki so odšli na sprehod z namenom socialnega vključevanja v širše socialno okolje in si poleg tega  tega dali možnost ogledati staro jedro mesta Kranj s Stare pošte. V Centru Korak so potekale kreativne delavnice, urili smo svoje možgane v kvizu Moja Slovenija in preko predstavitve plakata izvedeli marsikatero značilnost vider.

 

 
 

April v avgustu

14.08.2014 11:54
Kljub aprilskemu vremenu v avgustu se Korakovci ne damo. V torek smo se odpeljali do Završnice, kjer smo odšli na prijeten sprehod in si pri lovskem domu Stol ogledali medveda Mici in Jaka. Danes smo pripravili kviz Male sive celice po katerem smo si zaslužili sadno kupo - s sodelovanjem pri pripravi uporabniki lahko svoje znanje prenesejo v domače okolje in presenetijo domače s svojo spretnostjo. Vmes smo imeli čas tudi za kreativne tehnike (začeli smo z izdelavo hišk dobrodošli) in za individualne obravnave.
 
 

Počitnic je že konec

08.08.2014 12:37
Kot vedno počitnice minejo kot bi mignil in že smo nazaj. V tem tednu smo uporabnikom v KORAK-u omogočili izhod, ogled filma, individualne obravnave in kreativne tehnike. Ogledali smo si film o delfinih, na Brniku smo si le želeli, da bi nas kakšen avion odpeljal v eksotične kraje, pri kreativnih tehnikah pa smo začeli z izdelovanjem novih izdelkov - model za peko kruha in malo manjši model za peko lazanje.
 
 

Predpočitniški teden v Koraku

18.07.2014 13:28
V Koraku tekom celega leta skrbimo za proces inkluzije - aktivnega vključevanja uporabnikov v širše družbeno okolje. S tem jim omogočamo tudi normalizacijo življenja, ki je za uporabnike zelo pomembna. Zato smo jim tudi v tem predpočitniškem tednu omogočili kolesarjenje na Pokljuki, izlet v Ljubljano in na Bled ter še zadnjo skupno ledeno kavo, preden gremo za 14 dni vsak svojo pot. Med tednom pa seveda nismo pozabili na bogatenje našega Zdravilnega vrta, ki nam omogoča toliko lepih trenutkov.
 
 

Študijski krožki

15.07.2014 12:12
Spoštovani,
obveščamo vas, da si lahki na tej povezavi preberete več o študijskih krožkih v Centru Korak, ki jih že od leta 2004 izvajamo v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije.
 
 

Krvavec, sprehod, urejanje okolice Koraka

11.07.2014 11:42
V preteklem tednu smo se odpravili na izlet na Krvavec. S kombijem smo se pripeljali do Jezerc, potem pa pot nadaljevali peš do Kriške planine. Med potjo smo občudovali zdravilne rože, materino dušico, gorsko reso in druge. Odpravili smo se na sprehod in urejali okolico Koraka. Ker smo imeli poleg vsega tudi individualne obravnave ter zaposlitvene in kreativne tehnike, je za nami res pester teden.
 
 

Nov TRR kluba En korak več

08.07.2014 09:25
Spoštovane donatorje obveščamo, da ima klub En korak več nov TRR, ki ga lahko najdete na tej povezavi.
 
 

Obisk avstrijskega veleposlanika in delegacije z avstrijske Koroške

07.07.2014 14:12
Vsakdanji utrip Centra KORAK je danes popestril obisk avstrijskega veleposlanika dr. Clemensa Koje. Pridružila se mu je delegacija z avstrijske Koroške, z dr. Beate Prettner, namestnico deželnega glavarja Koroške na čelu. Namen obiska je bila strokovna predstavitev programa Centra Korak.
Veleposlanik dr. Koja, je še posebej poudaril možnosti čezmejnega sodelovanja ter prenosa znanja in izkušenj, dr. Beate Prettner pa je pokazala zanimanje zlasti za organizacijski in strokovni del izvajanja programov. Direktorica Centra Korak Mateja Korošec je izpostavila predvsem rehabilitacijski program, ki je zasnovan in utemeljen na specifičnih potrebah uporabnikov in je primerljiv s programi drugod po Evropi. S sodelavci je predstavila visoke strokovne in etične standarde, s katerimi želi Center Korak svojim uporabnikom omogočiti nadaljevanje rehabilitacije v domačem okolju. Hkrati je s svojim celostno usmerjenim programom v oporo in pomoč tudi svojcem. Cilj Centra Korak je, da bi njihovi uporabniki razvili in ohranili najvišjo stopnjo samostojnosti in odgovornosti za svoje življenje in ostali dragocen del družbe.

Na srečanju so bile prisotne tudi članice Kluba En korak več s predsednico Tanjo Žumer. Društvo je bilo ustanovljeno leta 2009, članice pa s svojim prostovoljnim delom podpirajo razvoj in delovanje Centra Korak.

Srečanje se je zaključilo v prijetnem vzdušju in z obojestransko izraženo namero po nadaljnjem sodelovanju.
 
 

Potovanje v času

04.07.2014 13:21
V preteklem tednu smo odpotovali v preteklost. Ogledali smo si Petrovčevo hišo in rojstno hišo igralca Ignacija Borštnika. Petrovčeva hiša je iz majhne kmečke hišice postala mogočna zidana hiša premožnih lastnikov, Borštnikova hiša pa je ohranila svoj prvotni videz. Medtem ko je v Petrovčevi hiši že odprt muzej, v zgornjem nadstropju pa knjižnica, je Borštnikova hiša še v fazi obnove in restavracije. Kljub temu smo v obeh hišah videli zgodovinske predmete, ki so nas popeljali nazaj v času, v Borštnikovi hiši pa so nas tudi lepo pogostili, za kar se iskreno zahvaljujemo.
 
 

Pineta junij 2014

23.06.2014 13:33
V preteklem tednu smo organizirali že tradicionalni poletni tabor na Hrvaški obali - v Pineti. Za vse, ki so se tabora udeležili prvič, smo že prvi večer pripravili krst, imeli pa smo tudi jutranje sprehode, jutranjo telovadbo, dva izleta v Novi grad z vlakcem, piknik na katerem smo pekli palačinke in hot doge, ples, športne igre, kvize in še in še. Poletni tabor uporabnikom Centra Korak veliko pomeni, saj predstavlja sprostitev in odmik od vsakdanjika, hkrati pa je pomemben vir razbremenitve tudi za družine uporabnikov.

Uporabnikom in svojcem sporočamo, da lahko dobite slike s tabora. V tem primeru prinesite prazen CD ali USB ključek, kamor bomo slike naložili.
 
<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 54 > >>

Aktualno

Študijski krožek: Zdrava sladica

Februarja smo pričeli s študijskim krožkom zdrava sladica in se redno srečujemo vsakih 14 dni. Na začetku smo se poučili o vseh sestavinah, s ...
24.05.2018

Dan za Korakove prostovoljce

Centru Korak sodelovanje s prostovoljci veliko pomeni. Prostovoljstvo v Center Korak prinaša pestrost, novo dinamiko in nova prijateljstva.  ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se