Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 58 > >>
 

Srečanje skupine za svojce uporabnikov

02.03.2015 08:55
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 3.marca 2015, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Kdaj dozorijo limone?

27.02.2015 14:22
Ne povsod ob istem času, a z veseljem lahko povemo, da smo ta teden 'poželi' še zadnje sadove naših lanskoletnih aktivnosti v zdravilnem vrtu – prekrasne, zdrave, dišeče in ne-nazadnje povsem ekološko pridelane limone, ki so se tako pridružile našim ostalim lanskim vrtnarskim uspehom: ameriškim borovnicam, jagodam in kiviju. Kot bi limone vedele kdaj dozoreti – takrat ko njihove vitamine najbolj potrebujemo za boj proti gripi in prehladu, ki sta v teh dneh naša stalna spremljevalca.
 
 

Dobrodelna korakova pomlad 2015

19.03.2015 19:00
Vabimo vas na dobrodelni koncert z Enzom Hrovatinom in njegovo skupino, ki bo 19.marca 2015 ob 19.00 uri v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem.

Ime Enzo Hrovatin je znano generacijam ljubiteljev glasbe.Enzo Hrovatin je izolski kantavtor, ki je bil dolga leta član legendarne skupine Faraoni, a se že nekaj let posveča samostojni glasbeni poti. Ansambel je poimenoval Negratenera, po vinu, ki ga je pripravljala njegova babica.

V skupini Negratenera sodelujejo sami izvrstni glasbeniki: Primož Grašič, Andrej Pirjavec, David Mavec, Matej Barič, Aleksander Maraž, Martina Feri in Manica Smrdelj.

https://www.youtube.com/watch?v=QfgC28TWl04

Vstopnice dobite pri predstavnicah društva En Korak ali na sedežu Centra Korak (Kidričeva 53, 4000 Kranj)
 
 

Študijski krožek - Mesta z zgodovino

20.02.2015 14:20
V sklopu študijskega krožka Mesta z zgodovino smo se odpravili raziskat Bled, enega izmed biserov slovenskega turizma. Prehodili smo del poti okoli jezera, občudovali grad in se na koncu posladkali s tradicionalno blejsko rezino. Seznanili smo se z zgodovino Bleda in s tem pridobili novo znanje, krepili orientacijo tako krajevno, časovno kot tudi situacijsko, učili smo se odločanja, načrtovanja in prilagajanja. Držali smo se vnaprej dogovorjenih pravil študijskega krožka in skupaj preživeli prijetno, nasmejano dopolddne - k še boljšemu vzdušju pa je pripomoglo tudi vreme, ki nam je postreglo s toplim zimskim soncem, ki je že naznanjalo skorajšno pomlad.
 
 
Vsako leto drugi ponedeljek v februarju obeležujemo Evropski dan epilepsije. Po definiciji epilepsija predstavlja dvoje ali več epileptičnih napadov, med katerima poteče več kot 24 ur, brez jasnega vzroka, pri čemer je epileptični napad definiran s pomočjo začasnih znakov in simptomov, do katerih pride zaradi nenormalne električne dejavnosti v možganih. Epileptični napadi se med seboj ločijo po vrsti, vzrokih, mestu nastanka. Kljub že obstoječemu znanju o epilepsiji, znanstveniki nadaljujejo raziskovanje tega področja in odkrivajo nova dejstva. V nadaljevanju predstavljamo dognanja o avri (klikni tu)
 
 

Gremo na sneg!

12.02.2015 13:55
Redna telesna aktivnost je pomemben element zdravega življenja  po možganski kapi ter po nezgodni možganski poškodbi, zato našim uporabnikom omogočamo širok izbor športnih aktivnosti, v katere se lahko vključujejo glede na svoje interese in sposobnosti. Z aktivnostmi pa sledimo tudi letnim časom, zato v zadnjem obdobju s pridom izkoriščamo snežno belino, ki nam jo je poklonila letošnja zima. To pozitivno vpliva na razpoloženje vseh udeležencev, kar je zaznati tudi v njihovih izjavah:

»Po več letih sem ponovno sankal – bilo je čudovito«
(Iztok)

»Vsi nasmejani smo se spuščali po hribu, posebej še, ker je danes obratovala tudi 'vlečnica'«

(Renata)
 
 

Čisto mimogrede o lepih stvareh

04.02.2015 13:13
V delovni enoti urejamo dva nova prostora. Za delo so poprijeli naši fantje. Prostora sta iz dneva v dan lepša in komaj čakamo, da se bomo tam lahko družili in imeli kreativne delavnice.
 
 

Dubaj - Sandi Novak

30.01.2015 13:52
Sandi Novak je padel, oslepel, vstal, zdaj pa teče proti olimpijadi.

Za Sandija je bila prelomna  noč 4. septembra 2005, ko je ob udeležbi na fantovščini padel in utrpel hude poškodbe možganov. Po poškodbi, ki ga ja zaznamovala za celo življenje (slepota), se je odločil, da bo iz svojega življenja naredil največ kar lahko. Usmeril se je v tek, ki ga pomirja in razveseljuje.

Dobri rezultati v teku so ga letos vodili na  maraton v Dubaj, kjer je za dobre 4 minute izboljšal svoj rekord, ki sedaj znaša 2 uri , 52min in 7 sekund na razdalji 42 km in 195 metrov . S tem  je tudi izpolnil normo za svetovno prvenstvo v Londonu, ki bo 26.4.2015. Tam pa bo poskušal  teci normo za paraolimpijske igre v Rio de Janeiru.

Ob tem se Sandi zahvaljuje vsem, ki mu na njegovi poti stojijo ob strani in mu pomagajo pri uresničevanju njegovih ciljev in želja, še posebno pa profesorju športne vzgoje, Primožu Černilcu, trenerju Romanu Kejžarju in celotni ekipi, Društvu slepih in slabovidnih Kranj in Centru Korak Kranj.
 
 

Srečanje skupine za svojce uporabnikov

Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 3. februarja 2015, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Petku na pot...

23.01.2015 14:11
Za nami je nov teden in čeprav se zdi, kot bi se od leta 2014 poslovili šele pred nekaj dnevi, nam bo mesec februar kmalu podal roko. V iztekajočem se tednu smo v Koraku poleg individualnih obravnav in kreativnih tehnik imeli tudi aktivnost športnega plezanja, plavanja in zrcala tedna, dijakinji Srednje zdravstvene šole sta nam v okviru zdravstvenih uric povedali marsikaj zanimivega in koristnega na temo poškodb kosti in sklepov, z izhodom do gradu Kieselstein pa smo pozdravili tudi sonce, ki nas je večkrat plaho poklicalo izza oblakov.
 
<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 58 > >>

Aktualno

12. Korakov bazar

Center Korak, Kranj in društvo Klub en korak več vabita na tradicionalni, 12. Korakov bazar, ki bo v ponedeljek, 25. novembra 2019, med 17. in 20. ...
25.10.2019

Korakanje Optiweb-a

#polna škatla letos spremlja ekipo Optiweb na misiji, s katero želijo z drobnimi dejanji sprožiti velike spremembe. Medse so povabili tudi Center ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se