Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 55 > >>
 

Koper... in jagode

19.09.2014 12:49
Po tednu individualnih obravnav, kreativnih tehnik, hipoterapiji, urjenju v vožnji s kolesom na poligonu in aktivnostih na zdravilnem vrtu, smo teden zaključili z zasluženim celodnevnim izletom v Koper.

S Centrom Korak smo v četrtek, 18. septembra 2014, imeli celodnevni izlet na slovensko obalo, v Koper. Uporabniki smo bili razdeljeni v tri skupine, in sicer v kolesarsko, sprehajalno in plavalno. Kolesarji so pripravili  kolesa in kolesarsko opremo ter se odpeljali po kolesarski poti– delu stare Istrske železnice. Sprehajalci so odšli lovit tople sončne žarke, plavalci pa smo zaplavali v malce hladnejši morski vodi, v kateri je bilo kopanje sicer zelo prijetno. Po učinkovito izkoriščenem dnevu smo se vsi zadovoljni in polni novih izkušenj vrnili na avtobus, ki nas je odpeljal nazaj v Kranj, pred Center Korak. Odločili smo se, da takšen izlet zagotovo še ponovimo.
Rok


Mimogrede, na vrtu smo posadili tudi nekaj jagod, in že komaj čakamo, da se bomo že naslednjo spomlad  veselo sladkali z njimi.
 
 
11.09.2014 14:27
Poletje se je izteklo. S soncem nam ni bilo najbolj naklonjeno, a čez vreme se ne gre pritoževati. V prvih jesenskih dneh nam tako Jelena Jukič Wilfan namenja kratek intervju z vedrim, v prihodnost usmerjenim pogledom - s Tanjo Žumer, predsednico Društva Klub en korak več. Za branje kliknite tu!
 
 

Srečanje skupine za svojce

10.09.2014 12:33
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 7. oktobra 2014, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Kreativne tehnike in potopisno predavanje

05.09.2014 12:28
V Centru Korak ohranjamo svoje sposobnosti in se učimo novih spretnosti tudi preko aktivnega dela pri kreativnih tehnikah na področju zaposlitve pod posebnimi pogoji. V rehabilitacijski enoti že vestno izdelujemo voščilnice za novoletne praznike, v delovni enoti pa izdelujemo glinene hiške, pekače za kruh in za lazanjo.

V petek sta nas obiskala Lara in Boštjan ter nam predstavila skoraj mesec dni dolgo potovanje po vzhodni in osrednji Avstraliji. S seboj sta prinesla in nam pokazala bumerang, koralo iz Koralnega grebena in pesek iz svete gore domorodcev Aboriginov.
 
 

Barvito v Koraku

03.09.2014 12:17
Korakovci smo zadnji teden v avgustu imeli zelo barvito dogajanje. Poleg individualnih in skupinskih obravnav smo si dovolili  prepustiti harmoniji in spevnosti slovenskih pesmi pri Glasbenih uricah. Ko pa smo le dočakali lep sončen dan smo se odpravili na Šobec z namenom učenja socialnih veščin, krajšega oddiha ter sprostitve v prijetni družbi udeleženih uporabnikov in spremljevalcev. Seveda smo si po zaužitju svežega zraka privoščili še kratek klepet in odlično kavico pred odhodom v Center Korak.
 
 

Spretnostno kolesarjenje in premagovanje deževnih uric

27.08.2014 11:26

Prejšnji teden smo Korakovci izkoristili malenkostne sončne žarke in ohranjali svoje sposobnosti vožnje s kolesi in tricikli ter se učili novih kolesarskih spretnosti na kolesarskem poligonu. Nekateri uporabniki so odšli na sprehod z namenom socialnega vključevanja v širše socialno okolje in si poleg tega  tega dali možnost ogledati staro jedro mesta Kranj s Stare pošte. V Centru Korak so potekale kreativne delavnice, urili smo svoje možgane v kvizu Moja Slovenija in preko predstavitve plakata izvedeli marsikatero značilnost vider.

 

 
 

April v avgustu

14.08.2014 11:54
Kljub aprilskemu vremenu v avgustu se Korakovci ne damo. V torek smo se odpeljali do Završnice, kjer smo odšli na prijeten sprehod in si pri lovskem domu Stol ogledali medveda Mici in Jaka. Danes smo pripravili kviz Male sive celice po katerem smo si zaslužili sadno kupo - s sodelovanjem pri pripravi uporabniki lahko svoje znanje prenesejo v domače okolje in presenetijo domače s svojo spretnostjo. Vmes smo imeli čas tudi za kreativne tehnike (začeli smo z izdelavo hišk dobrodošli) in za individualne obravnave.
 
 

Počitnic je že konec

08.08.2014 12:37
Kot vedno počitnice minejo kot bi mignil in že smo nazaj. V tem tednu smo uporabnikom v KORAK-u omogočili izhod, ogled filma, individualne obravnave in kreativne tehnike. Ogledali smo si film o delfinih, na Brniku smo si le želeli, da bi nas kakšen avion odpeljal v eksotične kraje, pri kreativnih tehnikah pa smo začeli z izdelovanjem novih izdelkov - model za peko kruha in malo manjši model za peko lazanje.
 
 

Predpočitniški teden v Koraku

18.07.2014 13:28
V Koraku tekom celega leta skrbimo za proces inkluzije - aktivnega vključevanja uporabnikov v širše družbeno okolje. S tem jim omogočamo tudi normalizacijo življenja, ki je za uporabnike zelo pomembna. Zato smo jim tudi v tem predpočitniškem tednu omogočili kolesarjenje na Pokljuki, izlet v Ljubljano in na Bled ter še zadnjo skupno ledeno kavo, preden gremo za 14 dni vsak svojo pot. Med tednom pa seveda nismo pozabili na bogatenje našega Zdravilnega vrta, ki nam omogoča toliko lepih trenutkov.
 
 

Študijski krožki

15.07.2014 12:12
Spoštovani,
obveščamo vas, da si lahki na tej povezavi preberete več o študijskih krožkih v Centru Korak, ki jih že od leta 2004 izvajamo v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije.
 
<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 40 ... 50 ... 55 > >>

Aktualno

Dobrodelni koledar 2019

Že 7. leto poteka  akcija Dobrodelni koledar, preko katere je bilo prodanih že skoraj 43.000 koledarjev. Akcija je namenjena tako podjetjem kot ...
13.09.2018

Ogled Borštnikove hiše

Ignacij Borštnik je bil prvi slovenski poklicni igralc, ki je na gledaliških deskah oživil več kot 400 vlog. Bil je tudi režiser, pisec iger, ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se