Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 21 22 23 24 25 26 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 > >>
 

Čisto mimogrede o lepih stvareh

04.02.2015 13:13
V delovni enoti urejamo dva nova prostora. Za delo so poprijeli naši fantje. Prostora sta iz dneva v dan lepša in komaj čakamo, da se bomo tam lahko družili in imeli kreativne delavnice.
 
 

Dubaj - Sandi Novak

30.01.2015 13:52
Sandi Novak je padel, oslepel, vstal, zdaj pa teče proti olimpijadi.

Za Sandija je bila prelomna  noč 4. septembra 2005, ko je ob udeležbi na fantovščini padel in utrpel hude poškodbe možganov. Po poškodbi, ki ga ja zaznamovala za celo življenje (slepota), se je odločil, da bo iz svojega življenja naredil največ kar lahko. Usmeril se je v tek, ki ga pomirja in razveseljuje.

Dobri rezultati v teku so ga letos vodili na  maraton v Dubaj, kjer je za dobre 4 minute izboljšal svoj rekord, ki sedaj znaša 2 uri , 52min in 7 sekund na razdalji 42 km in 195 metrov . S tem  je tudi izpolnil normo za svetovno prvenstvo v Londonu, ki bo 26.4.2015. Tam pa bo poskušal  teci normo za paraolimpijske igre v Rio de Janeiru.

Ob tem se Sandi zahvaljuje vsem, ki mu na njegovi poti stojijo ob strani in mu pomagajo pri uresničevanju njegovih ciljev in želja, še posebno pa profesorju športne vzgoje, Primožu Černilcu, trenerju Romanu Kejžarju in celotni ekipi, Društvu slepih in slabovidnih Kranj in Centru Korak Kranj.
 
 

Srečanje skupine za svojce uporabnikov

Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 3. februarja 2015, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Petku na pot...

23.01.2015 14:11
Za nami je nov teden in čeprav se zdi, kot bi se od leta 2014 poslovili šele pred nekaj dnevi, nam bo mesec februar kmalu podal roko. V iztekajočem se tednu smo v Koraku poleg individualnih obravnav in kreativnih tehnik imeli tudi aktivnost športnega plezanja, plavanja in zrcala tedna, dijakinji Srednje zdravstvene šole sta nam v okviru zdravstvenih uric povedali marsikaj zanimivega in koristnega na temo poškodb kosti in sklepov, z izhodom do gradu Kieselstein pa smo pozdravili tudi sonce, ki nas je večkrat plaho poklicalo izza oblakov.
 
 
16.01.2015 09:33
Znanstveniki so v preteklem letu odkrili nekaj novih dejstev o delovanju možganov. Kljub novim odkritjem, pa zaključujejo, da je o delovanju možganov še vedno znanega premalo, da bi iz dejstev nastala vseobsegajoča teorija na področju nevroznanosti.

Več o tem si preberite s klikom tu.
 
 

O označevanju alergenov

14.01.2015 09:01
Ker je v novi uredbi o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom določeno, da morajo biti alergeni v živilih, ki se prodajajo v obratih javne prehrane navedeni najmanj na enem od mest, kjer je predstavljena ponudba jedi (npr. jedilni list), sta nam v sredo dijakinji SZŠ Ljubljana na zdravstvenih uricah pripravili zanimivo predstavitev s tega področja. Ker nam pravilna prehrana lahko zelo koristi v življenju, je bil njun nasvet ob koncu predstavitve sila preprost: "Pazite kaj jeste!"
 
 

Sankanje na Jezerskem

08.01.2015 13:36
V četrtek smo se v sklopu programa Centra Korak odšli sankat na Jezersko. Z aktivnostjo sankanja smo uporabnikom omogočili terapijo v zunanjem okolju pri njim poznani aktivnosti na primer: odzivanje na senzomotorične držljaje iz okolja, razvijanje variabilnosti gibanja v različnih položajih telesa, izboljšanje skladnosti gibanja in razvijanja ravnotežja. V aktivnosti so uporabniki zelo uživali, zato jo bomo ob ugodnih vremenskih razmerah še ponovili.
 
 

Srečanje skupine za svojce uporabnikov

05.01.2015 13:10
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 6.januarja 2015, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Voščilo!

24.12.2014 09:07
Luna in sonce pleteta nov dan.
Nevidna nit prepleta svetove.
Morje s kopnim, nebo z zemljo, človeka s človekom.
Dlani se prepletajo v dobroto.
Telesa v objeme.
Ustnice v poljube.
Srca v ljubezen.
             (Renata Reneja Škrjanc)

Lepe božične praznike in uspešno v letu 2015,
vam želimo vsi iz
CENTRA KORAK, KRANJ!
 
 

Teden obiskov

23.12.2014 13:55
Prejšnji teden smo zaključili z zelo zanimivim obiskom slovenskega izumitelja, modrostnega Petra Florjančiča, ki nam je predstavil svojo zanimivo življenjsko in izumiteljsko pot. Med prijetnim druženjem nas je podkoval z novimi znanji in k nam prinesel še več pozitivne energije.

Psički Tisa in Ita sta se nam pod okriljem Ambasadorjev nasmeha ter v spremstvu Zale in Teje predstavili ter dovolili, da smo jih lahko pobožali in občutili, kakšne jezičke imata, ko sta z naših rok polizali doma narejeno mazilo lastnice psičke Ite. Pričarali sta nam pozitivno izkušnjo ter pokazali tudi razne spretnosti agilitija, delanja prevalov in lovljenja briket, ki padejo s smrčka.

V sredo pa je med nas prišel paraolimpijec Darko Đurić. Predstavil nam je njegovo športno pot, nove bionične proteze, ki mu omogočajo varnejši in bolj zanesljiv korak in opisal priprave na naslednje paraolimpijske igre v Braziliji. Poudaril je, da brez trdega dela in vztrajnosti ni uspehov nikjer, tudi ne pri športu.
 
<< < 1 ... 10 ... 20 21 22 23 24 25 26 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 > >>

Aktualno

23.11.2020

Vsi korakovi izdelki - v novi spletni trgovini!

Čas hitro beži in že je pred nami veseli december, za mnoge, najlepši mesec v letu. Mesec december je običajno čas veselja, smeha, razkošnih ...
20.11.2020

Glas iz Koraka

Leto 2020 je posebno, polno izzivov,  prepredeno z ovirami in morda je ravno zato še toliko bolj do izraza prišla naša vizija, ki pravi: »Smo ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se