Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 21 22 23 24 25 26 ... 30 ... 40 ... 50 ... 59 > >>
 

Voščilo!

24.12.2014 09:07
Luna in sonce pleteta nov dan.
Nevidna nit prepleta svetove.
Morje s kopnim, nebo z zemljo, človeka s človekom.
Dlani se prepletajo v dobroto.
Telesa v objeme.
Ustnice v poljube.
Srca v ljubezen.
             (Renata Reneja Škrjanc)

Lepe božične praznike in uspešno v letu 2015,
vam želimo vsi iz
CENTRA KORAK, KRANJ!
 
 

Teden obiskov

23.12.2014 13:55
Prejšnji teden smo zaključili z zelo zanimivim obiskom slovenskega izumitelja, modrostnega Petra Florjančiča, ki nam je predstavil svojo zanimivo življenjsko in izumiteljsko pot. Med prijetnim druženjem nas je podkoval z novimi znanji in k nam prinesel še več pozitivne energije.

Psički Tisa in Ita sta se nam pod okriljem Ambasadorjev nasmeha ter v spremstvu Zale in Teje predstavili ter dovolili, da smo jih lahko pobožali in občutili, kakšne jezičke imata, ko sta z naših rok polizali doma narejeno mazilo lastnice psičke Ite. Pričarali sta nam pozitivno izkušnjo ter pokazali tudi razne spretnosti agilitija, delanja prevalov in lovljenja briket, ki padejo s smrčka.

V sredo pa je med nas prišel paraolimpijec Darko Đurić. Predstavil nam je njegovo športno pot, nove bionične proteze, ki mu omogočajo varnejši in bolj zanesljiv korak in opisal priprave na naslednje paraolimpijske igre v Braziliji. Poudaril je, da brez trdega dela in vztrajnosti ni uspehov nikjer, tudi ne pri športu.
 
 

Športno plezanje

12.12.2014 11:48
V Centru Korak smo v preteklem tednu začeli s športnim plezanjem. To je oblika fizične vadbe, ki zahteva kompleksno in raznoliko gibanje ter vzdrževanje pozornosti ob varovanju z vrvjo, torej je to varna dejavnost tudi za osebe z motorično oviranostjo.

Plezanje pozitivno vpliva na:
* Na gibalne sposobnosti: boljša koordinacija (propriocepcija, medmišična koordinacija), izboljšana moč zgornjega dela telesa (prsti, roke, hrbet, trup), krepitev zapostavljenih mišičnih skupin, boljša gibljivost in vzdržljivost, povečana prekrvavljenost v podlahteh,…
* Na kognitivne sposobnosti: reševanje prostorskih problemov, koncentracija, spomin, spodbujanje samostojnega odločanja in odgovornosti.
* Na senzorične sposobnosti: zavedanje telesa v prostoru, izboljšanje taktilnega občutka, izboljšanje vestibularnega zaznavanja, izboljšanje kinestetičnega občutka.
* Na psiho-socialne sposobnosti: premagovanje strahu, samozavedanje, veselje pri napredku, izboljšanje lastne samopodobe, socialni odnosi, motivacija.

Kako je potekalo začetno testiranje udeležencev, ki pred plezanjem in kako je izgledala njihova prva izkušnja v plezalni steni si lahko pogledate na tej povezavi:
http://vimeo.com/113830936
 
 

Zakorakali smo v veseli december

05.12.2014 14:23
Sveti Miklavž nas je že obiskal in nas na današnje jutro razveselil z dobrotami pod jelko, ki smo jo postavili in okrasili ta ponedeljek. Danes smo se odpravili tudi po Miklavževih nakupih v Ljubljano, medtem ko smo včeraj pekli piškote, kjer smo se učili novih spretnosti in tehnik, saj smo izdelovali šamrole in miklavževe piškote. Vlado nam je predaval o krčnih žilah, Sandi nas utrjeval v  komunikacijskih spretnostih, v goste pa so prišli prostovoljci skupine Sonce v srcu. Pomembna novost v našem programu je tudi športno plezanje, s katerim smo začeli v tem tednu, potekalo pa bo tudi večino leta 2015.

Ob vsem veselem decembrskem dogajanju seveda nismo izpustili individualnih in skupinskih obravnav ter kreativnih tehnik.

Le kakšne izkušnje nam bo prinesel naslednji teden?
 
 

DECEMBRSKI PROGRAM v Centru Korak, 2015

1.12    božično-novoletna okrasitev prostorov
2.12.   komunikacijska skupina
3.12.   praznični nastop skupine Sonce v Srcu
4.12.
    plezanje, peka piškotov, aktivnosti z Davidom in psičko Juto
5.12.   Miklavževi nakupi v BTC Ljubljana
8.12.   Bralna skupina, prepevanje ob kitari z Dejanom
8.12. - 12.12 Prodaja izdelkov v ZD Kranj
9.12.   komunikacijska skupina
10.12.  bowling
11.12.  plezanje
15.12.  Odhod v praznično Ljubljano
16.12.  pogovorna skupina z dr.med.spec.psih.
17.12.  Gost: Darko Đurič, plavalec
18.12.  Gostje: ambasadorji nasmeha
19.12.  Gost: Peter Florjančič, izumitelj
22.12.  plezanje
23.12.  Srečelov
24.12.  Praznično kosilo pri Marinšku
 
 

Prepleteni bazar 2014

25.11.2014 13:54
Ponosni smo, da nam je včeraj uspelo splesti prekrasen večer. Zahvala za čudovito dogajanje na letošnjem bazarju gre vsem, ki so dogodek omogočili, vsem, ki so na njem aktivno sodelovali in vsem, ki ste se ga udeležili v tako velikem številu - da smo v dobrem vzdušju med seboj prepletali svoja čustva in občutja in tiho vstopili v praznični čas. Veseli smo, da so niti letošnjega bazarja uspešno prepletli Damijan Perne, Jelena Jukič in Musica Viva.

Posebna zahvala pa gre Ireni Jan in sestri uporabnice Renate, gospe Marjeti Kočevar, ki sta bili pripravljeni z vsemi v dvorani Kongresnega centra Brdo podeliti svojo težko življenjsko izkušnjo.

(več fotografij z bazarja si lahko ogledate na naši FB strani - klikni tu za ogled)
 
 

Čakajoč na ponedeljek

21.11.2014 14:05
Za nami je zelo zanimiv teden, ki je vseboval veliko individualnih in skupinskih obravnav ter delo  na kreativnih tehnikah. Mimo grede, vsi se veselimo prihajajočega ponedeljka, ko se vam bomo predstavili z našo točko in se družili z vami na Bazarju.

Bili smo tudi na Brezjah z namenom vključevanja v širše socialno okolje , poleg tega pa so nekateri s prostovoljcem Davidom in psičko Jutto na odšli krajši sprehod. Povedali so, da jim je bil tovrsten aktiven sprehod  zares všeč. Poleg vseh aktivnosti pa nismo pozabili na vzdrževanje in povečevanje fizične kondicije, ko smo danes odšli na Kranjski zimski bazen.

Se vidimo v ponedeljek na Bazarju!
 
 

Prepleteni bazar - vabilo

19.11.2014 08:37
Tokrat se bo prepletalo… Misli in zgodbe tega večera se bodo prepletale med seboj in prepletale tudi naša čustva in doživljanja. Vljudno vabljeni v prostore Kongresnega centra Brdo pri Kranju, v ponedeljek, 24.11.2014, ob 18. uri in si dovolite biti nit letošnjega Prepletenega bazarja.
 
 

Priprave na bazar...

07.11.2014 12:29
…so že v polnem teku. Kot vsako leto, bomo tudi letos na Bazarju edinstveni.  Na kreativnih tehnikah že vestno izdelujemo in razvijmo nove izdelke. Tako bomo presenetili z novo kolekcijo izdelkov za peko domačega kruha, vseh vrst potic in izdelkov za slastno mesno ali zelenjavno lazanjo. Pika na i bo, da boste svojo torto lahko položili na glineno stojalo in jo z užitkom zarezali. Presenečenj pa še zdaleč ni konec…

Teden, ki je minil, sta nam popestrila Črt in Stefani, ki sta nam predstavila ZDA iz prve roke.  Poleg tega smo se zopet učili angleškega jezika s prostovoljci in odšli na plavanje v zimski bazen, kjer smo ohranjali in izboljševali našo kondicijo.
 
 

'Krompirjeve počitnice'

30.10.2014 12:11
Pri nas počitnic ravno ni bilo, saj smo imeli pester program, sestavljen iz  individualnih in skupinskih obravnav ter ostalih barvitih aktivnosti. Tako smo pridobivali nova znanja in se učili novih spretnosti  pri uporabi interaktivne table, s katero si popestrimo čas v Centru Korak prav vsak dan.

Vestno smo urejali tudi naš Zdravilni vrt, kjer smo morali opraviti potrebna jesenska dela. Za zaključek delovnega tedna pa smo si privoščili kostanjev piknik, katerega smo že težko pričakovali. Seveda pri pikniku ni manjkal domač jabolčni zavitek…
 
<< < 1 ... 10 ... 20 21 22 23 24 25 26 ... 30 ... 40 ... 50 ... 59 > >>

Aktualno

01.06.2020

Pridobljene možganske poškodbe

S ponosom sporočamo, da so po dveh letih skupnega dela strokovnih timov Centra Korak in Centra Naprej izšle strokovne podlage za nacionalne smernice ...
29.05.2020

Zahvala

Čas epidemije je prinesel tudi skrb, kako zagotoviti dovolj zaščitne opreme. Korak nikoli ni ostal brez podpore v družbenem okolju in tudi tokrat ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se