Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 6 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 53 > >>
 

Festival: Igraj se z mano

31.05.2017 10:53
Tudi letos smo se pridružili 11. Mednarodnemu festivalu Igraj se z mano, ki je potekal v Ljubljani na Kongresnem trgu, katerega namen je povezovanje vseh generacij ne glede na njihove posebnosti. Na festivalu smo se predstavili  z delavnico, na kateri so lahko obiskovalci izdelali in poljubno okrasili darilno vrečko iz filca. Obiskovalci, tako veliki kot mali, so z navdušenjem izdelali darilno vrečko in  ob tem pokazali, da je naša domišljija neizmerna  in se izrazi v unikatnih stvaritvah. Tako kot vsako leto nas je festivalsko navdušenje, ki ga je čutiti v vsakem kotičku, napolnilo z energijo in dobro voljo.
 
 

Dan odprtih vrat!

01.06.2017 10:00
V Centru Korak in Zaposlitvenem centru Korak bomo imeli v četrtek, 1.6.2017, od 10. do 12. ure dan odprtih vrat. Na ta dan vam bomo predstavili naš program, lahko pa si boste ogledali tudi naše prostore. Pridružite se nam in preživite lepo dopoldne v naši družbi!
 
 

Izlet v škofjo Loko - v sodelovanju z BTŠ Naklo

25.05.2017 10:36
Center Korak že vrsto let uspešno sodeluje s srednjimi šolami, ki so v naši bližini in ena od teh šol je nedvomno Biotehniški center Naklo.Povabimo vas, da si na naši FB strani preberete dopis profesorice z BTŠ Naklo, Mojce Logar, o nadvse zanimivem izletu naših uporabnikov v Škofjo Loko - kar je bil eden od rezultatov naših prijateljskih odnosov.
 
 

Uporaba tabličnih računalnikov pri strokovnem delu z uporabniki

19.05.2017 11:05
Preko donatorskih sredstev podjetja UPS, od jeseni 2016 pri strokovnem delu z uporabniki v Centru KORAK Kranj uporabljamo tudi iPade.

NAMEN UPORABE:

-Tablične računalnike uporabljamo kot dinamičen dodatek v okviru individualnih obravnav, saj njegove aplikacije spodbujajo uporabo vizualnih, avditornih, proprioceptivnih in taktilnih funkcij posameznika.

- Na individualnih obravnavah jih uporabljamo v namen kognitivnih treningov uporabnikov - preko katerih rešujejo vaje na področju pozornosti, spomina, logičnega in abstraktnega mišljenja (računanja), branja, pisanja in izvršilnih funkcij.

- Naložen tablični operacijski sistem pa uporabnikom nudi tudi možnosti za učenje digitalne pismenosti in rokovanje s sodobno tehnologijo, poleg tega pa strokovnim delavcem omogoča spremljanje napredka uporabnikov v procesu rehabilitacije po pridobljeni možganski poškodbi.
 
 

Nevrorehabilitacija v Centru Korak, z uporabo Gloreha robotske rokavice

25.04.2017 13:58
Gloreha® - robotska rokavica za rehabilitacijo roke, katero je Center Korak pridobil s pomočjo donatorskih sredstev podjetja UPS, je inovativna naprava za rehabilitacijo posameznikov po možganski kapi in ostali nevrološki simptomatiki. Omogoča učinkovito, intenzivno, zgodnjo, spodbujajočo in fleksibilno nevro-motorično terapijo. Medtem ko pacient sledi funkcionalnim vajam preko 3D animacije na zaslonu, udobna in lahka rokavica mobilizira sklepe na roki in omogoča posamezniku, da prijema, spušča in rokuje z dejanskimi predmeti.

(Več si lahko preberete na naši FB strani)
 
 

Študijski krožek - Zdravilna zelišča

13.04.2017 10:16
Ste vedeli, da čemaž ureja prebavo, odvaja odvečno vodo iz telesa, deluje kot antibiotik, čisti kri, kožo in dihala, preprečuje nastajanje krvnih strdkov, čisti ledvice in mehur, ureja krvni pritisk, znižuje nivo holesterola, pomaga zbijati vročino, blažilno deluje na živčni sistem in izboljša splošno počutje ter prežene spomladansko utrujenost?

Vse to in še več smo izvedeli na študijskem krožku Zdravilna zelišča, na katerem pa seveda nismo samo 'teoretizirali' temveč tudi pripravili in poskusili odličen čemažev namaz.

(Študijske krožke izvajamo v sodelovanju z Andragoškim centrom Republike Slovenije in MIZŠ)
 
 

Študijski krožek Dediščina prednikov 2

03.04.2017 12:41
Študijske krožke (ŠK) v sodelovanju z Andragoškim centrom Republike Slovenije v Centru Korak izvajamo že dobro desetletje.
ŠK Dediščina prednikov je bil pri uporabnikih v letu 2016 dobro sprejet, ker pa je precej tem ostalo še neizvedenih  (star denar, staro orodje, obisk Narodne galerije,...), s krožkom nadaljujemo tudi v letu 2017.
V okviru omenjenega ŠK smo si v zadnjih dneh meseca marca v Petrovčevi hiši v Cerkljah ogledali razstavo velikonočnih in pomladnih aranžmajev. 
 
 

Srečanje podporne skupine za svojce

04.04.2017 17:00
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 4.4.2017 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
 
 

KORAKOVA POMLAD 2017

17.03.2017 09:14
Za nami je še en čudovit večer, koncert odlične skupine Help, z gostom Otom Pestnerjem, ki so nas popeljali v nek drugi svet, čas legendarnih Beatlesov. Prisrčna hvala vsem vam, ki ste prišli v res lepem številu, hvala za vaš obisk, prijateljstvo in podporo - zaradi katere bodo tudi v letu 2017 v Centru Korak lahko nemoteno potekale logopedske obravnave.
 
 
Korakov zimski dan
15.03.2017 09:01
V sredo 15. marca 2017 smo imeli s Centrom Korak zimski športni dan v Kranjski Gori in Planici. Malo po osmi uri smo se izpred Centra Korak odpeljali z avtobusom najprej v Kranjsko Goro. Tam smo odložili smučarje in sankače, ostali pa smo se odpeljali naprej v Planico. V Planici smo si ogledali nordijski smučarski center. Iz razglednega stolpa je bil pogled fascinanten na celoten smučarsko skakalni kompleks. Pozneje smo se z avtobusom vsi odpeljali v Kranjsko Goro in si tam privoščili še sprehod po mestu obsijanem s pomladanskim soncem. Nazaj v Kranj in v Center Korak smo se vsi vrnili zelo veseli, saj smo popolnoma izkoristili dan in sonce, ki nam je grelo naša srca.
Rok Kacin
 
<< < 1 2 3 4 5 6 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 53 > >>

Aktualno

12.01.2018

Vidni delovni spomin

O tem, kaj je delovni spomin, kakšna je njegova zmogljivost in kako se informacije v njega shranjujejo si lahko preberete v prispevku spletne revije ...
22.12.2017

 

Vse dobro vam želimo v letu 2018, predvsem pa veliko zdravja in smeha; poslovno pa naj bo leto mirno in uspešno. Lepe praznike!
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se