Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 6 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 63 > >>
 

Korakova stojnica!

22.03.2021 12:48
Center Korak za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo in Zaposlitveni center Korak d.o.o., so.p. v tem tednu prisrčno vabita na KORAKOVO stojnico!

V torek in sredo, 23. in 24. marca bo potekala od 10.00 do 15.00, v četrtek, 25. marca pa od 10.00 do 17.00.  Stojnica se bo nahajala pred vhodom v Center Korak, na Kidričevi 53, v Kranju.

Za morebitne dodatne informacije smo dosegljivi na tel. 04 28 18 620, ob obisku na stojnici pa vas vabimo k doslednemu spoštovanju covid-19 zaščitnih ukrepov.
 
 

Teden možganov

V tem tednu od 15.3 do 19.3.2021 poteka »Teden možganov«, ki ga vsako leto organizira Društvo Sinapsa.

Letos je naslovna tema »Človek ni otok«. Super naslov za to naše posebno obdobje.  

Predavanja in prispevki potekajo preko Kanalov (kanal 1., kanal 2,..), do katerih dostopate preko povezave:
https://tedenmozganov.si, s pričetkom ob 16.00 uri.

Na tej povezavi najdete program s kratko vsebino,  ter imena predavateljev.

Nekatera predavanja so celo posneta  dostopna na youtube kanalu, tudi kasneje,… Predavanja so zanimiva in vredna vašega časa, vabljeni torej k ogledu.
 
 
klikni na sliko za voščilo

Voščilo iz Koraka

23.12.2020 13:22
Želim, da v praznične dni in novo
leto, vsi skupaj dnesemo samo
tisto, kar nas je letošnje naučilo
obogatilo in razveselilo.
Luč vedno premaga temo in
veselimo se objemov.


SREČNO VSEM IZ CENTRA KORAK!

Mateja Korošec, prof.def., direktorica
 
 

Pred prazniki

22.12.2020 12:00

V letu, ki se počasi izteka ni manjkalo izzivov.

V Koraku smo na novo opremili in pridobili še tretje nadstropje, s širitvijo koncesije so med nas prišli novi uporabniki in zaposleni, imeli smo prvi val epidemije, se vrnili v Korak in pričela se je energetska sanacija Dijaškega in študentskega doma. Poletje smo preživeli »zaodrani«, v nenehnem hrupu in zapletih z izvajalci. Niti še niso pospravili, ko smo bili že v novem valu epidemije in so nas okužbe s Covidom-19 ujele tudi v Koraku. K sreči smo z vsemi ukrepi širjenje hitro in uspešno zajezili…  Čez celo leto smo se borili  s preprečevanjem okužb, sprejemali nove in nove ukrepe… tako žal mi je bilo velikokrat za vse tiste naše nove Korakovce, ki letos  niso spoznali, kako Korak v resnici deluje…
Celotno razmišljanje direktorice si lahko preberete s klikom tu.
 
 
23.11.2020 12:18
Čas hitro beži in že je pred nami veseli december, za mnoge, najlepši mesec v letu. Mesec december je običajno čas veselja, smeha, razkošnih želja, in najbolj primeren čas za izkazovanja zahval in voščil. Naj bo tak tudi letos, zato vstopite v Spletni Bazar in kupite izdelek narejen z vztrajnostjo, potrpežljivostjo, navdihom…

K nakupu izdelkov z dušo, lahko povabite tudi prijatelje, znance. Hvala vam za vašo podporo.
 
 
videokonferenca zaposlenih Centra Korak

Glas iz Koraka

20.11.2020 11:58
Leto 2020 je posebno, polno izzivov,  prepredeno z ovirami in morda je ravno zato še toliko bolj do izraza prišla naša vizija, ki pravi: »Smo povezana ekipa strokovnih in dinamičnih posameznikov, ki nas močno druži cilj razvijati in izvajati programe za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo.«

Center KORAK storitve svojim uporabnikom trenutno nudi v treh različnih oblikah  - prilagojenih psihofizičnim, zdravstvenim in socialnim okoliščinam vsakega uporabnika in seveda upoštevajoč epidemiološko sliko v RS. Manjša skupina uporabnikov, ki storitev nujno potrebuje, je vključena v rehabilitacijo v prostorih Centra KORAK. Nekatere fizioterapevtske obravnave se izvajajo v prostorih Centra tudi za tiste uporabnike, ki se sicer še niso mogli vključiti nazaj. Večina individualnih obravnav in tudi vse skupinske aktivnosti pa od vključno 22.10.2020 dalje potekajo na daljavo.

Uporabniki nam dajejo povratno informacijo, da jim veliko pomeni, da v teh časih niso ostali sami, brez rehabilitacije, da jim veliko pomeni, da se nismo vdali in preprosto zaprli vrata, ampak se borimo vsako uro, vsak dan, iz tedna v teden zato, da Korakova zgodba ni prekinjena in rehabilitacija oseb po pridobljeni možganski poškodbi kontinuirano poteka.

Ne, ni enostavno, a v Koraku smo od pomladanske epizode naredili zelo velik razvoj, da smo danes lahko na tej točki, kjer smo….kjer tudi zaposleni niso ostali sami, v negotovosti, ampak povezani, informirani in slišani, ne glede na to, ali delajo na daljavo ali v prostorih Centra.
 
 

OBVESTILO O ZAČASNEM PREHODU NA TELESTORITVE

21.10.2020 14:16
Kljub vsem strogim zaščitnim ukrepom imamo v Centru KORAK od danes potrjena dva primera  vnešene okužbe s COVID-19.   Od danes je v samoizolaciji še ena zaposlena in dva uporabnika.

V dogovoru  z epidemiologi in  glede na možnost, da se v  Koraku še poveča število okuženih, hkrati pa izredno slabo epidemiološko sliko v Kranju in tudi širše na Gorenjskem,  z jutrišnjim dnem v Koraku začasno prehajamo na organizirane storitve na daljavo za vse uporabnike.

Uporabniki bodo od jutri, 22.10.2020 do 30.10.2020, ostali v domačem okolju in ne prihajajo na lokacijo Centra Korak, vendar poteka program po ustaljenem urniku z vsemi individualnimi in skupinskimi programi na daljavo.

Glede na izkušnje v spomladanskem času smo izvajanje storitve na daljavo še nadgradili. Zaposleni in uporabnike smo usposobili za uporabo  ZOOMa, SKYPE-a,… Zaposleni se prilagodijo tehnološkim možnostim in sposobnostim uporabnikov. Še vedno se uporablja tudi klasičen telefonski klic in elektronska pošta.

Zaposleni bomo vse delovne dni v času od 7h do 15h  redno na delovnih mestih in dosegljivi preko elektronske pošte in telefonov, uporabniki so opremljeni z vsemi kontakti in informacijo, da smo na razpolago tudi  ob vseh morebitnih težavah, ki bi se  pojavile glede organizacije prehrane, zdravstvenih ali psihosocialnih težav, stikov do zdravniške pomoči, dostopa do zdravil ipd.

Verjamem, da se bomo pogumno spopadli tudi z novimi okoliščinami.

Vsi si želimo, da bi se razmere čimprej uspešno umirile. Ostanimo zdravi.

Mateja Korošec, prof. def.,
direktorica Centra KORAK, Kranj
 
 

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

20.10.2020 09:39
Glede na epidemiološko situacijo na Gorenjskem, smo na tihem pričakovali…. Kljub vsem strogim zaščitnim ukrepom imamo v Centru KORAK prvi primer vnešene okužbe s COVID-19.

Na podlagi prejete informacije s strani uporabnika vas obveščamo, da je uporabnik iz RE1 po prejetih rezultatih testiranja, pozitiven na COVID-19.

Skladno z informacijo o okužbi, z namenom zajezitve njenega širjenja in v odgovorni skrbi za zdravje uporabnikov in zaposlenih bomo po posvetu z epidemiološko službo RE1 enoto od torka, 20.10.2020 zaprli za 10 dni.

Za aktualne informacije o stanju v Centru KORAK, Kranj spremljajte našo spletno strani ali stran na Facebooku, kjer vas bomo obveščali o vseh pomembnih informacijah.

Uporabnikom in svojcem Centra KORAK, Kranj smo na voljo za vsa morebitna vprašanja in dosegljivi tudi na našo telefonsko številko 04 28 18 615.

Hvala za razumevanje. Seveda pa si,  tako uporabniki kot zaposleni želimo, da bi se razmere čimprej uspešno umirile.

Mateja Korošec, prof. def., direktorica Centra KORAK, Kranj
 
 

Obvestilo direktorice o aktualnem dogajanju

15.10.2020 13:46

Dragi Korakovci.

Letošnje leto je pa resnično polno izzivov. Še preden zapremo eno poglavje, nam življenje in čas prinese novega…

Še dobro, da znamo in zmoremo - skupaj in z veliko odgovornostjo drug do drugega.

Imamo zaščitno opremo, imamo izkušnje iz spomladanskega časa,  imamo voljo in energijo, da se spopademo tudi s trenutno situacijo…

Kako sedaj?

Prvo in najpomembnejše pravilo je, da dosledno, res dosledno,  pazimo tako v zasebnem življenju, kot seveda tudi v Koraku na samozaščitno vedenje…. to kar ponavljamo, vadimo, izvajamo že ves čas: uporaba mask, umivanje in razkuževanje rok, vzdrževanje fizične distance…. Vsak od nas lahko pripomore k dejstvu, da obdržimo Korak odprt, da bomo lahko izvajali program. Zelo pomembno je, da ob slabšem počutju ostanete doma, da nam sporočate, če ste napoteni na testiranje, da ste bili v stiku z okuženimi… Zelo priporočamo tudi namestitev na telefone  aplikacijo Ostani zdrav.

Intenzivno se pripravljamo, da bomo del programa (tako individualne kot skupinske obravnave) izvajali kombinirano preko uporabe tehnologije– tako za tiste, ki bodo v Centru Korak, kot za tiste, ki bodo ostali v domačem okolju, ali bodo svojo odsotnost kombinirali. Delo na daljavo bomo nadgradili preko različnih  programov (Zoom, Skype), za kar že tečejo usposabljanja tako zaposlenih, kot tudi nekaterih uporabnikov. Poleg tega bomo tudi v Koraku samem več aktivnosti skupinskega dela, sestankov izvajali preko spleta, da še zmanjšujemo število fizičnih kontaktov.

Situacija bo prinesla veliko usklajevanj, kombinacij, prikradel se bo kakšen nesporazum, treba se bo hitro prilagajati, zato vse že vnaprej pozivam, da skušajmo biti vsi skupaj medsebojno solidarni, potrpežljivi in resnično prosimo za sodelovanje in razumevanje tudi svojce pri eventuelni organizaciji prevozov, prehrane, vzpostavitvi spletnih povezav ipd. O vsem vas bomo obveščali sproti.

 

V Koraku se zavežemo, da bomo tudi vnaprej iskali vse možnosti, da Korak ostane odprt in, da z organizacijo dela skrbimo, da bodo storitve dostopne čim večjemu številu uporabnikov.

Pomagajte nam pri tem!

 

Ostanimo zdravi,

Mateja Korošec, prof def.

Direktorica Centra KORAK, Kranj

 
 

Korakovi jesenski izleti 2020

06.10.2020 11:14
Korakov jesenski izlet – običajno na slovensko obalo – je zadnja leta uporabnikom storitve postal  eden najbolj priljubljenih dogodkov v Korakovem nadstandardnem programu.

A letošnje leto je posebno, žal močno zaznamovano tudi z boleznijo COVID-19. Izvajanje zaščitnih ukrepov je močno poseglo v organizacijo in način dela v procesu rehabilitacije, uporabniki so razdeljeni  na manjše t.i. matične skupine,  omejujemo sodelovanje z zunanjimi deležniki -  prostovoljci, odpadel je poletni tabor v Pineti…

Morda je ravno zato želja po Korakovem tradicionalnem izletu -  želja po običajnem poteku dogodkov, bila tako močna, da smo v okviru kadrovskih in tehničnih zmožnosti, upoštevajoč zaščitne ukrepe z namenom preprečevanja širjenja bolezni COVID-19, pripravili in uspešno izvedli »plan B«. Vsaki mali skupini uporabnikov smo namreč dali možnost, da si izbere aktivnost in kraj na območju Slovenije, kjer so si želeli izvesti svoj lasten jesenski izlet.

In so šli….nekateri v Izolo,  drugi v Portorož, nekateri v Škofjo Loko, nekateri v Kranjsko Goro in Tamar, spet  drugi na Jezersko….  Izpeljana je bila množica izletov mini skupin in dosežen maksi cilj normalizacije,  občutek da se zmore, če je želja dovolj velika.
 
<< < 1 2 3 4 5 6 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 63 > >>

Aktualno

22.12.2021

Dragi Korakovi prijatelji!

Previharili smo naporno leto
in vendar se še vedno znamo nasmejati, poklepetati
in si pogledati v oči.
Kalimo se in dozorevamo.
Učimo se ...

Odpiramo Korakovo stojnico!


Prisrčno in toplo vabljeni na

KORAKOVO ZIMSKO PRAZNIČNO STOJNICO!

KDAJ?
v sredo in četrtek, 15. in 16.decembra 2021 od 10. do 18.ure,
v petek, ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se