Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 27 28 29 30 31 32 33 ... 40 ... 50 ... 57 > >>
 

Pohod na Križno goro

30.09.2013 13:29
V četrtek 26. septembra 2013 smo odšli na športni dan na Križno goro nad Škofjo Loko.

"S kombijem smo se odpeljali do naselja Planica pod vznožjem Križne gore, potem pa smo odšli peš na Križno goro. Za pot smo porabili malo manj kot eno uro v eno smer. Na vrhu smo si v gostišču Boštjan privoščili počitek in kavico."
Rok
 
 

Delavnica Sprehod za vse

23.09.2013 10:30
V času evropskega tedna mobilnosti sta Mestna občina Kranj in Urbanistični inštitut RS organizirala delavnico »Sprehod za vse«, kateri sta se pridružila tudi Sandi Novak in socialna pedagoginja Sonja Vidergar. Sandi je na tej delavnici predstavil svoje izkušnje, s kakšnimi ovirami se srečuje na svojih poteh po Kranju, kaj bi bilo po njegovem mnenju dobro spremeniti, dodati, odpraviti in izboljšati, da bi bile te poti lažje dostopne za slepe in slabovidne. Po delavnici je bila prijetna pogostitev, popoldne pa se je socialna pedagoginja Sonja udeležila tudi okrogle mize »Dostopnost kulturne dediščine in njenih vsebin v starem Kranju za vse«. Upamo, da bodo v prihodnje načrtovalci javnih prostorov v čim večji meri upoštevali pomen dostopnosti za vse, prav tako pa, da bodo poskrbeli za varnost na teh poteh.
 
 

Otvoritev zdravilnega vrta

20.09.2013 14:17
Po obdobju načrtovanja, oblikovanja in urejanja smo danes v Centru KORAK uradno otvorili Zdravilni vrt. Ob tej priložnosti nas je obiskal tudi župan mestne občine Kranj, gospod Mohor Bogataj. Vključil se je v naše aktivnosti in izdelal glineno ploščico, ki bo, skupaj z drugimi, ki smo jih izdelali v teh dneh, krastila pregradno steno, ki bo postavljena na vrtu. Direktorica Mateja Korošec je nagovorila prisotne, o nastajanju vrta nam je povedala nekaj besed tudi predsednica društva Klub en korak več, gospa Hermina Krt, o oblikovanju in namenu vrta pa sta spregovorili njegovi oblikovalki, dr. Zora Vadnjal Gruden in u.d.i.k.a. Breda Bernik. Otvoritev smo zaokrožili z nekaj pesmimi, ki jih je zapel KORAKov zborček. Iskrena hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali v nastanku prvega Zdravilnega vrta v Sloveniji. Vrt je popestril naš vsakdanjik, veselimo se dela in druženja v njem.
več slik najdete tukaj
 
 

Vabilo na otvoritev Zdravilnega vrta

12.09.2013 10:57

Spoštovani!

 

Vljudno Vas vabimo na  otvoritev Zdravilnega vrta v Centru Korak v Kranju.

Zdravilni vrt sta zasnovali  Zora Vadnjal Gruden, dr. med in Breda Bernik, krajinska arhitektka, uredili pa smo ga  s  pomočjo številnih donatorjev, prostovoljcev  in zaposlenih…

 

Veseli bomo, če se nam boste lahko pridružili  20. septembra v Centru Korak v Kranju, Kidričeva 53.

 
Program:
 11h delavnica Ti povem zgodbo (oblikovanje gline)
 13h  otvoritev Zdravilnega vrta, s predstavitvijo in kratkim programom                                    
        
Mateja Korošec, direktorica"Vrt je zelo spremenjen. počutim se zelo dobro."  (Matjaž)

"Igranje namiznega tenisa na našem vrtu je postalo še bolj pestro." (Tadej)

"Vrt mi je zelo všeč. Nadpovprečno doterano." (Iztok)

"Najbolj mi je bila všeč zasaditev rožic." (Andrej)

"Zelo lepo smo uredili gredice, posadili rože, všeč mi je tudi mozaik. Veselim se nove klopi, saj mi bo prišla prav, ko bom slabe volje in se bom lahko umaknil."  (Dejan)


 
 

Srečanje skupine za svojce

11.09.2013 08:59
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 1. oktobra 2013, ob 17. uri prostorih centra KORAK.
 
 

Obisk Teje Martinovič s kužki

10.09.2013 14:01
Obiskala sta nas Teja in Nejc s šestimi kužki. Dopoldne smo namenil sprehodom s psi, pogovoru o psih, pasji igri in crkljanju. Ob zaključku so naši obiskovalci zaokrožili po skupnem prostoru in pozdravili vse prisotne. 
 
 
06.09.2013 13:18
Vabimo vas, da s klikom "tu", skočite v zanimiv svet študijskih krožkov, ki smo jih v povezavi z Andragoškim centrom Republike Slovenije v letu 2013 izvajali v Centru Korak.
 
 

Izlet na Možjanco

06.09.2013 13:53
Danes smo se odločili za pohodniški izlet na Možjanco. Na poti so nas spremljali oblaki, našli pa smo tudi dve dežnikarici. Sprehod je ob prijetnem klepetu minil kot bi mignil.
 
 

Obisk Darje Žagar s kuncem, hrčkom in mišjo

03.09.2013 11:05
Danes smo se odločili za skupinsko druženje skupaj z Darjo Žagar, ki je s seboj pripeljala kunca, hrčka in miško. Predstavila nam je vsako od teh živali (od kod izvirajo, koliko časa živijo, kakšne so njihove prehranjevalne navade...). Kunca smo lahko tudi pobožali.
 
 

Športno druženje pred dopustom

19.07.2013 14:02
Preden smo odšli na zasluženi letni dopust, smo organizirali športne igre. Kegljali smo, igrali ping pong in pikado, košarko in pictionary. Po športnih aktivnostih smo se ohladili s sladoledom ali z ledeno kavo ter svežim metinim napitkom. Organizatorji košarkaškega tabora New era, ki je potekal v kompleksu Dijaškega doma, so nam podarili predcejšnjo zalogo ustekleničene vode, za kar se jim lepo zahvaljujemo.
več slik
 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 27 28 29 30 31 32 33 ... 40 ... 50 ... 57 > >>

Aktualno

Dan odprtih vrat Centra Korak, Kranj!

V Centru Korak, Kranj, bomo imeli v četrtek, 30.5.2019, od 9.30 do 12.00, dan odprtih vrat. Na ta dan vam bomo predstavili naš program, predstavili ...
16.05.2019

Dan za Korakove prostovoljce

Delo prostovoljcev za Center KORAK predstavlja dodatno energijo in pripomore k bolj uspešnemu in raznolikemu programu. Prostovoljcev se tako ne ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se