Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 27 28 29 30 31 32 33 ... 40 ... 50 ... 53 > >>
 

Vabilo na dobrodelno prireditev - muzikal Manjka mi, manjka

28.03.2013 09:54


Spoštovani!

 

Vljudno Vas vabimo na tretjo dobrodelno prireditev Korakova pomlad, ki bo 18. aprila ob 19. uri v Cerkljah. Letos si bomo ogledali muzikal Manjka mi, manjka, v katerem nastopa tudi članica kluba En korak več Romana Krajnčan.

 

Vstopnice so že na razpolago in jih lahko naročite po telefonu na št. 04/2818 611 ali jih osebno dvignete v Centru Korak od ponedeljka do petka od 8. do 14. ure (Kranj, Zlato polje, Kidričeva cesta 53, v prostorih dijaškega doma).

Povabite tudi svoje znance, sorodnike in prijatelje, da se bomo skupaj poveselili ob prijetnih zvokih, plesu in igranju.

 

Z izkupičkom od prodanih vstopnic bomo letos pomagali Centru Korak pri njihovem rednem delu, saj se sredstva iz naslova koncesije zelo zmanjšujejo. Z nakupom vstopnice tako pomagate pri zbiranju potrebnih sredstev za nemoteno dejavnost Centra Korak. Prepričani smo, da je vaša pripravljenost pomagati  sočloveku, del že večkrat izkazane dobrodelnosti in odgovornosti do ljudi v stiski.

POMAGAMO. Z dotikom srca in s korakom v prihodnost.

 

Hvala. Brez vas nam ne bo uspelo.

 
Manjka mi, manjka - dobrodelna prireditev

 

MANJKA MI, MANJKA   muzikal Gašperja Tiča in Lojzeta Krajnčana o ljudeh s ceste, ki jim nič ne manjka.

Humorno-ganljiva pripoved o življenju in ljubezni, v kateri so se pod uličnimi svetilkami znašli pevka, ki bi zapela in povedala marsikaj, a nima komu, virtuozni harmonikar, ki prav tako služi s klobukom in plesalci, ki preprosto znajo vse, a je njihov oder le na cesti. K sreči vsi na svoje težave gledajo s humorjem.

 

Pustite se jim zapeljati s humorjem, glasbo in plesom!

 

igrajo/plešejo/pojejo : Romana Krajnčan, Žigan Krajnčan, Gašper Primožič, Azra Selimanović, Matevž Česen, Jure Gostinčar in Sara Mlakar.

režija in scenarij: Gašper Tič

avtorji poezije :  Bina Štampe Žmavc, Andrej Rozman Roza, Feri Lainšček, Ksenija Šoster Olmer

glasba : Lojze Krajnčan, Kristijan Krajnčan, Miloš Simič, Romana Krajnčan

glasbeno vodstvo: Lojze Krajnčan

koreografija: Fiona Johnson

kostumi: Mateja Benedetti

ton: Damir Rapič

luč: David Andrej Francky

produkcija: DreamArt in SiTi Teater BTC

 
 

Obisk Mehtaba Singha

25.03.2013 08:46

V sklopu potopisnih predavanj Sonce v srcu nas je v petek, 22. marca 2013, poleg Sarah in Etienna obiskal še poseben gost – Mehtab Singh, ki živi v Kranju in se ukvarja s podjetništvom.

 

Naš gost je prihajal iz Indije. V predelu, kjer je živel, imajo sihkovsko vero, katere glavni nauk je, da smo vsi enakopravni in najboljši, saj smo božja bitja, ki nas je ustvaril univerzalni bog. Verjamejo v to, da moramo biti strpni in deliti ljubezen med soljudi. Ne priznavajo diskriminacije. Sikhi so bojevniki , imajo 5 bojevniških simbolov, ki jih nosijo moški in ženske. To so turban, zapestnica, lesen glavnik, ročno narejene bombažne spodnjice in rezilo. Zavezani so k temu, da branijo svoje ozemlje in sočloveka v stiski, ne verjamejo pa v ubijanje.

Mehtab Singh je bil zelo pozitiven in nasmejan. Predavanje se nam je zdelo zanimivo. Odvijalo se je v prijetnem vzdušju, ob poslušanj smo lahko z malo domišljije potovali po tujih deželah in izvedeli nove zanimivosti o Indiji in indijski kulturi.

Miro, Matjaž


Več slik si lahko ogledate na naši FACEBOOK strani.

 
 

Potopisno predavanje Nepal

15.03.2013 08:55

Marija Štremfelj je z dijaki Gimnazije Kranj predstavila odpravo in treking v Nepal.  Pot je bila naporna, še posebej za tiste, ki so se udeležili trekinga. Na trekingu so jim pri nošnji prtljage pomagali nosači – šerpe. Med vzpenjanjem so naredili več postankov za aklimatizacijo in na koncu osvojili vrh z 5125 m nadmorske višine.


Potovanje je bila organizirano v sklopu programa MEPI, ki mladim omogoča, da odkrivajo in razvijajo svoje sposobnosti  in da obenem doživljajo nepozabne izkušnje, ki jim dajejo pomembno popotnico za življenje.


Dijaki in njihova mentorica so najprej naredili predstavitev s slikami, nato smo pogledali še filmček, ki so ga posneli na poti. Predstavitev se je zaključila z vprašanji poslušalcev. Popotniki so prejeli simbolična darilca, izdelana v Centru KORAK.
Zanimivo se mi je zdelo, da so ljudje v Nepalu bolj prijazni in odprti kot pri nas, da ljudje vozijo po levi in da tam ni semaforjev.


Željko

 
 

Skupina za svojce

13.03.2013 11:41
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje Skupine za svojce, ki bo v torek, 2. aprila 2013, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Obisk študentov ŠOUM (Študentske organizacije Univerze Maribor)

12.03.2013 13:39

Ob svetovnem tednu možganov nas je v torek, 12. marca 2013, v Centru KORAK obiskala skupina študentov ŠOUM (Študentska organizacija Univerze Maribor).


V spodnji rehabilitacijski enoti smo skupaj s študenti organizirali kviz Male sive celice. Dve ekipi, sestavljeni iz študentov, uporabnikov in zaposlenih, sta se pomerili v splošnem znanju iz različnih področij. Obe omizji sta pošteno napeli možganske mišice in se v športnem duhu borili do konca.
V trim kabinetu smo imeli turnir namiznega tenisa.  Zmagovalec igre je napredoval v naslednji krog, dokler nismo dobili končnega zmagovalca. Zmagovalec turnirja je bil Tadej.
Pri kreativnih delavnicah smo se razdelili v dve skupini. V eni delavnici smo izdelovali velikonočne butarice, v drugi pa smo skupaj s študenti kreirali glinene ovce. Pri ovcah smo vse delali kot po dobro utečenem tekočem traku. Eden od sodelujočih je iz gline izdeloval kroglice, drugi jih je lepil med seboj, tretji pa je končni izdelek, ovco, še dokončno oblikoval s pomočjo lesene palčke. Pri kreativnih delavnicah smo v celem dnevu izdelali več kot štirideset glinenih ovac.


S študenti smo se dogovorili, da se prihodnje leto spet srečamo.

Rok

 
 

Glasbene urice s karaokami

27.02.2013 12:00
Glasbene urice, ki v Koraku potekajo vsak teden, so se danes odvijale s karaokami. Za vsak glasbeni okus se je kaj našlo, peli smo od zimzelenih do novejših pesmi. Ob glasbeni spremljavi so za mikrofon prijeli različni Korakovi izvajalci, ki so jih spremljali tudi ostali udeleženci glasbenih uric. Nina je izbrala Adelino pesem Someone like you.
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

Sankanje na Olševku

19.02.2013 14:23
Lep zimski dan smo izkoristili za sankanje na Olševku. Gibanje na svežem zraku ter dobro razpoloženje nam vedno koristita.

Blaž je o sankanju povedal: "Bilo je fajn. Proga je bila ledena in dobro je letelo. Bil je dober zrak in lepo vreme."

Več slik si lahko ogledate na našem FACEBOOK profilu.
 
 
Boštjan in Antonija

Valentinovo v Koraku

14.02.2013 10:16
Medtem ko se je del ekipe odpravil po Valentinovih nakupih, so drugi izdelovali okraske.
 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 27 28 29 30 31 32 33 ... 40 ... 50 ... 53 > >>

Aktualno

12.01.2018

Vidni delovni spomin

O tem, kaj je delovni spomin, kakšna je njegova zmogljivost in kako se informacije v njega shranjujejo si lahko preberete v prispevku spletne revije ...
22.12.2017

 

Vse dobro vam želimo v letu 2018, predvsem pa veliko zdravja in smeha; poslovno pa naj bo leto mirno in uspešno. Lepe praznike!
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se