Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 27 28 29 30 31 32 33 ... 40 ... 50 ... 55 > >>
 

Izlet na Šmarjetno goro

27.06.2013 13:35
Danes smo se podali na Šmarjeno goro. Temperature so bile ravno prave za hojo. Na vrhu smo si malo odpočili, nato pa se vrnili v dolino.
 
 

Tabor Pineta 2013, poročilo

24.06.2013 10:30

Ponedeljek, 17. junij

V ponedeljek smo se zgodaj zjutraj zbrali, skupaj zložili prtljago, ki se jo je nabralo za velik kup, potem pa se odpravili proti Pineti. Med potjo smo se ustavili na Ravbarkomandi in se malo okrepčali. Vožnja je potekala brez zastojev in hitro smo prispeli na cilj. Pri sestopu z avtobusa je v nas puhnila poletna vročina.  Končno smo pričakali pravo poletje in to celo na morju!

Preberite več ...
 
 

Tabor Pineta 2013

19.06.2013 14:11
Vse svojce uporabnikov - ki so trenutno na poletnem taboru na hrvaški obali, obveščamo, da se imajo na taboru super. Žal pa tehnična oprema malenkost nagaja, tako da na naši spletni strani trenutno ni mogoče objavljati reportažic o preživetih urah / dneh veselja, za kar se vam opravičujemo.
 
 

Teden mozaika v Centru Korak

17.06.2013 13:51
V minulem tednu smo v Centru Korak imeli teden izdelovanja mozaika. Delavnica, ki je bila med uporabniki zelo dobro sprejeta, je sledila več ciljem: ustvarjati na nov način, sproščen pogovor ob izdelavi, biti del ustvarjalnega procesa - čeravno samo z enim koščkom, dvig samozavesti, večja povezanost skupine, ponos in večji občutek pripadnosti Centru Korak. Ob tem mozaik, kot živ, pisan vhod v Center Korak, nakazuje odprtost centra za širšo skupnost, katere del smo.
 
 

Delavnica s kužom Bonom

17.06.2013 10:11
V torek smo imeli v Koraku simpatično delavnico s pripravnikom Rokom in njegovim kužom, Bonom. Delavnica, ki se je vsebinsko vpela v našo aktualno skupinsko aktivnost "domače živali in jihov terapevtski vpliv" je v zabavnem duhu dobro sledila sledečim ciljem:
- uporabnikom predstaviti pravilno ravnanje s psom (10 pravil),
- izgubiti strah pred psi in spremeniti odnos do njih,
- ozaveščanje in preventiva.
 
 

Veselje v zdravilnem vrtu

13.06.2013 11:17
Korakov zdravilni vrt iz dneva v dan dobiva lepšo podobo – pa to ne samo zaradi pisanih cvetlic, urejenih gredic, živobarvnih klopi in z rečnimi kamni ozaljšanih tematskih področij – temveč tudi zaradi smeha in veselja, ki ga je zdravilni vrt, čeprav še ne dokončan, že prinesel v življenje Centra Korak. S klikom TU pokukajte malce v naš čarobni svet…
 
 

Likovna terapija

31.05.2013 12:19
Od marca do maja so v KORAKu v mali skupini potekale delavnice - Pomoči z umetnostjo. Vsebovale so likovne, gibalne, glasbene in dramske elemente. Skupino so redno obiskovali štirje uporabniki, enkrat tedensko po dve šolski uri. Delavnice sta izvajali študentki Pomoči z umetnostjo, Pia Buh in Bea De Cecco, ob podpori Andreje Potočnik. Sodelujoči so spoznavali, da ima sposobnost likovnega izražanja prav vsak in da ima le-to posebno moč. S pomočjo različnih likovnih materialov in tehnik, je na srečanju vsak ustvaril nekaj sebi lasnega, nekaj, kar je zanj v tistem trenutku pomembno. Ustvarjanje v skupini je dalo vsem vzpodbudo in priložnost za izražanje svojega počutja in občutkov, ki so jih uporabniki preko likovnega medija lažje izrazili in skušali svojo izkušnjo ustvarjanja in doživljanja tudi deliti z ostalimi v skupini. Skozi naša srečanja se je med nami razvila pristna komunikacija in topel odnos. Na koncu smo bili vsi drug drugemu hvaležni za dragoceno skupno izkušnjo in nova spoznanja.
 
 

Mednarodni festival "Igraj se z mano"

31.05.2013 08:52
V sredo, 29.5.2013 so se štiri predstavnice Centra Korak udeležile festivala Igraj se z mano, ki je letošnje leto potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani. Ideja festivala je povezovanje skozi igro. Namen festivala je povezovanje otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami ter ostalih, ki z medsebojnim druženjem in skupnim ustvarjanjem rušijo meje med "hendikepom in normalnostjo" in dejansko uresničujejo inkluzijo vseh ljudi ne glede na drugačnost v družbo. Dogodka so se udeležile raznovrstne organizacije, vrtci, šole, varstveno delovni centri itd. ter naključni obiskovalci, ki so imeli možnost sodelovanja v različnih igrah in ustvarjalnih delavnicah, dogajanje pa je popestril tudi program na dveh odrih, kjer so se s svojimi nastopi predstavili vrtci, šole in znani gostje.
KORAKov prispevek je bil vodenje kreativnih delavnic na eni izmed stojnic. Z obiskovalci so naše predstavnice izdelovale okrasne obešenke iz gline ter ribice iz filca. Med ustvarjanjem so spoznavale različne ljudi, se imele možnost družiti in izmenjavati izkušnje.
 
 

Obisk psičke Jutte in vodnika reševalnega psa Davida Pogačnika

 

30.05.2013 09:04
Obiskala sta nas nemška kratkodlaka ptičarka Jutta in njen vodnik David Pogačnik. David nam je predstavil opremo, ki je potrebna za reševanje. Z Jutto sta - na naš izziv - uspešno praktično prikazala iskanje pogrešanega. David je odgovoril na številna vprašanja, ob koncu pa smo Jutto lahko tudi pobožali. Obema se lepo zahvaljujemo za obisk, prinesla sta nam veliko dobre volje.
 
 

Ogled razstave starodobnih motorjev

30.05.2013 08:51
V četrtek, 23. maja smo odšli na razstavo starodobnih motorjev v avli Mestne občine Kranj. Poleg motorjev smo si ogledali tudi starodobno opremo in slike.


Videli smo veliko motorjev, od najstarejših še iz leta 1952 pa vse do današnjih novodobnih motorjev. Čez celo razstavo nas je vodil eden od motoristov, ki tudi razstavlja svoje motorje in opremo.

Rok

 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 27 28 29 30 31 32 33 ... 40 ... 50 ... 55 > >>

Aktualno

Dobrodelni koledar 2019

Že 7. leto poteka  akcija Dobrodelni koledar, preko katere je bilo prodanih že skoraj 43.000 koledarjev. Akcija je namenjena tako podjetjem kot ...
13.09.2018

Ogled Borštnikove hiše

Ignacij Borštnik je bil prvi slovenski poklicni igralc, ki je na gledaliških deskah oživil več kot 400 vlog. Bil je tudi režiser, pisec iger, ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se