Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 29 30 31 32 33 34 35 ... 40 ... 50 ... 59 > >>
 

Priprave na Sladki bazar

19.11.2013 12:53
Sladki bazar je že tik pred vrati. S pomočjo pridnih rok naših ustvarjalcev vam predstavljamo raznolike faze izdelave prodajnega programa.
 
 

Srečanje skupine za svojce

06.11.2013 11:25
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 3. decembra 2013, ob 17. uri prostorih centra KORAK.
 
 

Predstavitev praznikov

V sredo 30.10.2013 smo se odločili za predstavitev prihajajočih praznikov. Tako smo predstavili dan reformacije (31.10.), dan vseh svetih (1.11.) in pa novodobno praznovanje pri nas noč čarovnic (31.10.). Plakate sta predstavila uporabnika Nina in Rok.
 
 

Novoletno okraševanje v Baumaxu

17.10.2013 09:33
Čeprav je še daleč do veselega decembra, smo letos v Koraku že okusili praznično vzdušje. Čisto zares. Na povabilo direktorja trgovine Baumax smo namreč v sredo, 16.10.2013 okrasili smreke z različnim novoletnimi okraski in že ustvarili praznično vzdušje v trgovini. Lotili smo se tudi izdelovanja adventnih venčkov, ki smo jih ustvarjali s tako vnemo, da so nam jih podarili za domov in bodo v advetnem času zasijali na mizi ali pa na vratih. Vzdušje je bilo seveda veselemu decembru, no oktobru primerno, saj se nismo mogli upreti, da ne bi zapeli kakšne božične pesmi. Manjkal je samo še sneg, čeprav je bilo na ta dan zelo prijetno videti tudi sonce.
več slik

 
 

Srečanje skupine za svojce

07.10.2013 11:09
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje skupine za svojce, ki bo v torek, 5. novembra 2013, ob 17. uri prostorih centra KORAK.
 
 

Mednarodni posvet Terapija z živalmi za osebe s PMP

30.09.2013 13:35
Center KORAK je s plakatno predstavitvijo sodeloval na Mednarodnem posvetu Terapija z živalmi za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo, ki je potekal 27.9.2013 v Mariboru. V letošnjem letu smo v okviru našega programa izvajali srečanja in delavnice, v katere smo vključevali različne živali.
Za posameznike, zlasti tiste, ki trpijo zaradi socialne izolacije, slabe samopodobe in pomanjkanja zanimanja za življenje, ima lahko stik z živalmi neizmeren pozitiven učinek.
Delo z našimi uporabniki je potekalo individualno in skupinsko in je vključevalo hipoterapijo, srečanje s službenim psom, terapija s psom, predstavitev živali, ki imajo določene deformacije, predstavitev in delavnice z eskotičnimi živali, delavnice z glodalci.
Na delavnicah, ki so sledile predstavitvi plakatov, pa smo lahko dobili praktične ideje za vključevanje živali v rehabilitacijo in doseganje boljše motiviranosti pri osebah s pridobljeno možgansko poškodbo.
 
 

Pohod na Križno goro

30.09.2013 13:29
V četrtek 26. septembra 2013 smo odšli na športni dan na Križno goro nad Škofjo Loko.

"S kombijem smo se odpeljali do naselja Planica pod vznožjem Križne gore, potem pa smo odšli peš na Križno goro. Za pot smo porabili malo manj kot eno uro v eno smer. Na vrhu smo si v gostišču Boštjan privoščili počitek in kavico."
Rok
 
 

Delavnica Sprehod za vse

23.09.2013 10:30
V času evropskega tedna mobilnosti sta Mestna občina Kranj in Urbanistični inštitut RS organizirala delavnico »Sprehod za vse«, kateri sta se pridružila tudi Sandi Novak in socialna pedagoginja Sonja Vidergar. Sandi je na tej delavnici predstavil svoje izkušnje, s kakšnimi ovirami se srečuje na svojih poteh po Kranju, kaj bi bilo po njegovem mnenju dobro spremeniti, dodati, odpraviti in izboljšati, da bi bile te poti lažje dostopne za slepe in slabovidne. Po delavnici je bila prijetna pogostitev, popoldne pa se je socialna pedagoginja Sonja udeležila tudi okrogle mize »Dostopnost kulturne dediščine in njenih vsebin v starem Kranju za vse«. Upamo, da bodo v prihodnje načrtovalci javnih prostorov v čim večji meri upoštevali pomen dostopnosti za vse, prav tako pa, da bodo poskrbeli za varnost na teh poteh.
 
 

Otvoritev zdravilnega vrta

20.09.2013 14:17
Po obdobju načrtovanja, oblikovanja in urejanja smo danes v Centru KORAK uradno otvorili Zdravilni vrt. Ob tej priložnosti nas je obiskal tudi župan mestne občine Kranj, gospod Mohor Bogataj. Vključil se je v naše aktivnosti in izdelal glineno ploščico, ki bo, skupaj z drugimi, ki smo jih izdelali v teh dneh, krastila pregradno steno, ki bo postavljena na vrtu. Direktorica Mateja Korošec je nagovorila prisotne, o nastajanju vrta nam je povedala nekaj besed tudi predsednica društva Klub en korak več, gospa Hermina Krt, o oblikovanju in namenu vrta pa sta spregovorili njegovi oblikovalki, dr. Zora Vadnjal Gruden in u.d.i.k.a. Breda Bernik. Otvoritev smo zaokrožili z nekaj pesmimi, ki jih je zapel KORAKov zborček. Iskrena hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali v nastanku prvega Zdravilnega vrta v Sloveniji. Vrt je popestril naš vsakdanjik, veselimo se dela in druženja v njem.
več slik najdete tukaj
 
 

Vabilo na otvoritev Zdravilnega vrta

12.09.2013 10:57

Spoštovani!

 

Vljudno Vas vabimo na  otvoritev Zdravilnega vrta v Centru Korak v Kranju.

Zdravilni vrt sta zasnovali  Zora Vadnjal Gruden, dr. med in Breda Bernik, krajinska arhitektka, uredili pa smo ga  s  pomočjo številnih donatorjev, prostovoljcev  in zaposlenih…

 

Veseli bomo, če se nam boste lahko pridružili  20. septembra v Centru Korak v Kranju, Kidričeva 53.

 
Program:
 11h delavnica Ti povem zgodbo (oblikovanje gline)
 13h  otvoritev Zdravilnega vrta, s predstavitvijo in kratkim programom                                    
        
Mateja Korošec, direktorica"Vrt je zelo spremenjen. počutim se zelo dobro."  (Matjaž)

"Igranje namiznega tenisa na našem vrtu je postalo še bolj pestro." (Tadej)

"Vrt mi je zelo všeč. Nadpovprečno doterano." (Iztok)

"Najbolj mi je bila všeč zasaditev rožic." (Andrej)

"Zelo lepo smo uredili gredice, posadili rože, všeč mi je tudi mozaik. Veselim se nove klopi, saj mi bo prišla prav, ko bom slabe volje in se bom lahko umaknil."  (Dejan)


 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 29 30 31 32 33 34 35 ... 40 ... 50 ... 59 > >>

Aktualno

29.05.2020

Zahvala

Čas epidemije je prinesel tudi skrb, kako zagotoviti dovolj zaščitne opreme. Korak nikoli ni ostal brez podpore v družbenem okolju in tudi tokrat ...
28.05.2020

Prispevek o širitvi koncesije in nadomestnem programu na daljavo v času prekinitve izvajanja storitve

Vabljeni k branju prispevka o povečanju števila koncesijkih mest za izvajanje socialnovarstvene storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se