Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 31 32 33 34 35 36 ... 40 ... 50 ... 57 > >>
 

Delavnica s kužom Bonom

17.06.2013 10:11
V torek smo imeli v Koraku simpatično delavnico s pripravnikom Rokom in njegovim kužom, Bonom. Delavnica, ki se je vsebinsko vpela v našo aktualno skupinsko aktivnost "domače živali in jihov terapevtski vpliv" je v zabavnem duhu dobro sledila sledečim ciljem:
- uporabnikom predstaviti pravilno ravnanje s psom (10 pravil),
- izgubiti strah pred psi in spremeniti odnos do njih,
- ozaveščanje in preventiva.
 
 

Veselje v zdravilnem vrtu

13.06.2013 11:17
Korakov zdravilni vrt iz dneva v dan dobiva lepšo podobo – pa to ne samo zaradi pisanih cvetlic, urejenih gredic, živobarvnih klopi in z rečnimi kamni ozaljšanih tematskih področij – temveč tudi zaradi smeha in veselja, ki ga je zdravilni vrt, čeprav še ne dokončan, že prinesel v življenje Centra Korak. S klikom TU pokukajte malce v naš čarobni svet…
 
 

Likovna terapija

31.05.2013 12:19
Od marca do maja so v KORAKu v mali skupini potekale delavnice - Pomoči z umetnostjo. Vsebovale so likovne, gibalne, glasbene in dramske elemente. Skupino so redno obiskovali štirje uporabniki, enkrat tedensko po dve šolski uri. Delavnice sta izvajali študentki Pomoči z umetnostjo, Pia Buh in Bea De Cecco, ob podpori Andreje Potočnik. Sodelujoči so spoznavali, da ima sposobnost likovnega izražanja prav vsak in da ima le-to posebno moč. S pomočjo različnih likovnih materialov in tehnik, je na srečanju vsak ustvaril nekaj sebi lasnega, nekaj, kar je zanj v tistem trenutku pomembno. Ustvarjanje v skupini je dalo vsem vzpodbudo in priložnost za izražanje svojega počutja in občutkov, ki so jih uporabniki preko likovnega medija lažje izrazili in skušali svojo izkušnjo ustvarjanja in doživljanja tudi deliti z ostalimi v skupini. Skozi naša srečanja se je med nami razvila pristna komunikacija in topel odnos. Na koncu smo bili vsi drug drugemu hvaležni za dragoceno skupno izkušnjo in nova spoznanja.
 
 

Mednarodni festival "Igraj se z mano"

31.05.2013 08:52
V sredo, 29.5.2013 so se štiri predstavnice Centra Korak udeležile festivala Igraj se z mano, ki je letošnje leto potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani. Ideja festivala je povezovanje skozi igro. Namen festivala je povezovanje otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami ter ostalih, ki z medsebojnim druženjem in skupnim ustvarjanjem rušijo meje med "hendikepom in normalnostjo" in dejansko uresničujejo inkluzijo vseh ljudi ne glede na drugačnost v družbo. Dogodka so se udeležile raznovrstne organizacije, vrtci, šole, varstveno delovni centri itd. ter naključni obiskovalci, ki so imeli možnost sodelovanja v različnih igrah in ustvarjalnih delavnicah, dogajanje pa je popestril tudi program na dveh odrih, kjer so se s svojimi nastopi predstavili vrtci, šole in znani gostje.
KORAKov prispevek je bil vodenje kreativnih delavnic na eni izmed stojnic. Z obiskovalci so naše predstavnice izdelovale okrasne obešenke iz gline ter ribice iz filca. Med ustvarjanjem so spoznavale različne ljudi, se imele možnost družiti in izmenjavati izkušnje.
 
 

Obisk psičke Jutte in vodnika reševalnega psa Davida Pogačnika

 

30.05.2013 09:04
Obiskala sta nas nemška kratkodlaka ptičarka Jutta in njen vodnik David Pogačnik. David nam je predstavil opremo, ki je potrebna za reševanje. Z Jutto sta - na naš izziv - uspešno praktično prikazala iskanje pogrešanega. David je odgovoril na številna vprašanja, ob koncu pa smo Jutto lahko tudi pobožali. Obema se lepo zahvaljujemo za obisk, prinesla sta nam veliko dobre volje.
 
 

Ogled razstave starodobnih motorjev

30.05.2013 08:51
V četrtek, 23. maja smo odšli na razstavo starodobnih motorjev v avli Mestne občine Kranj. Poleg motorjev smo si ogledali tudi starodobno opremo in slike.


Videli smo veliko motorjev, od najstarejših še iz leta 1952 pa vse do današnjih novodobnih motorjev. Čez celo razstavo nas je vodil eden od motoristov, ki tudi razstavlja svoje motorje in opremo.

Rok

 
 

Zdravilni vrt

27.05.2013 12:56

V maju smo pričeli z realizacijo projekta zdravilni vrt. KORAKov zdravilni vrt je prvi v Sloveniji. Vrt sta zasnovali Zora Vadnjal Gruden, dr. med in Breda Bernik, u.d.i.k.a. Namen zdravilnega vrta je doseganje boljših rezultatov dela s pomočjo vpliva narave, ki pomaga pri zdravljenju in blaži simptome stresa. Zdravilni vrt poveča nadzor nad upravljanjem s situacijo, v kateri smo, izboljša socialno podporo, vzpodbuja telesno aktivnost in nas s svojimi elementi zamoti in izboljša razpoloženje.

V zdravilnem vrtu je oblikovanih sedem tematskih področij: dvignjena greda, travni del, prostor za nastope, kotiček za umirjanje, sredinski prostor za pogovor, športno aktivni del, klopca z mizo, ki je center družabnega dogajanja in prostor za malice, načrtovanje, klepet. V športno aktivnem delu je prostor za  kegljanje, košarkaški koš, miza za namizni tenis ter telovadbo na mehki sedni podlagi med klopco in javorjem.

Podjetje Bauimex je prispevalo delovno silo in mehanizacijo za ureditev zahtevnejših posegov na vrtu. V nekaj dneh so povsem spremenili podobo vrta iz enotne površine v dve dvignjeni gredici, pripravljeni za sajenje rastlin. aposleni podjetja UPS Adria d.o.o., članice kluba En korak več in zaposleni Centra KORAK zasadili drevje in rože, pobarvali ograjo, mize in klopi ter vrtno lopo, položili tlakovce ter uredili lopo. Skupna delovna akcija podjetja je bistveno pripomogla k temu, da je projekt izveden do faze, v kateri se lahko v delo in oblikovanje vrta lahko vključijo uporabniki Centra KORAK.

 
 

Izlet na Sv. Jošta

21.05.2013 13:03
Danes smo obiskali Sv. Jošt nad Kranjem. Vreme je bilo ravno pravo za vzpon, ni bilo prevroče. Na vrhu smo se okrepčali in se nato vrnili v dolino.Nekateri so odšli peš že od dna Jošta, drugi smo se peljali do polovice vzpona, nekateri p'a so se z avtom peljali do samega vrha hriba. Ko smo prišli na vrh smo si vsi privoščili osvežilno pijačo in kavo. Nazaj proti Koraku pa smo se odpravili malo pred dvanajsto uro.

Rok

 

 
 

Preventivni projekt »Z roko v roki skupaj za boljšo varnost slepih in slabovidnih«

16.05.2013 14:00

V sodelovanju s policijsko upravo Kranj smo tudi v letošnjem letu izvedli dve delavnici v okviru državnega preventivnega projekta, poimenovanega » Z roko v roki skupaj za boljšo varnost slepih in slabovidnih«, in sicer v OŠ Križe in OŠ Tržič.

V  omenjenem projektu je učencem zadnje triade osnovnih šol predstavljena vsakdanjost slepe osebe z namenom »sprejemanja drugačnosti« pri ljudeh, predstavljena jim je »bela palica«, policisti pa v projektu predstavijo tudi pravila, ki jih morajo spoštovati udeleženci cestnega  prometa, kadar v prometu zaznajo slepo osebo.

 

Na delavnici naš uporabnik Sandi otrokom predstavi svoj življenjski primer, ko se mu je zaradi trenutka nerazsodnosti v letu 2005, življenje »obrnilo na glavo«. Utrpel je poškodbo glave in oslepel. Svoje življenjske cilje je moral prilagoditi novim okoliščinam. Prvi po nesreči mu je pomagal brat z družino, v Centru Korak pa smo mu pomagali pri učenju Braillove pisave, gospodinjskih stvari, ….. in TEČI. Tek je postal terapevtsko sredstvo za nadzor čustev, pridobivanja samozaupanja in zadovoljstva zaradi doseganja ciljev, odpravo stresa in vključitev v okolje. Tek je postal Sandijeva strast, način življenja. Trenutno se pripravlja za svetovno prvenstvo v teku – maratonu v Lyonu. Želi dokazati, da tudi hendikepirani zmorejo doseči najvišje cilje, če le imajo ob sebi ljudi, ki jih podpirajo in spodbujajo. Sandi je nabit s pozitivno energijo in svojo življenjsko zgodbo rad deli z mladimi. Njegovo sporočilo, ki ga deli z ljudmi je: » Nobeni stvari ne smeš reči: jaz tega ne zmorem. LAHKO.«.

Na delavnicah je naša socialna pedagoginja, Sonja Vidergar, mlade seznanila s pridobljenimi možganskimi poškodbami ter rehabilitacijo, ki jo izvajamo v Centru.

 
 

Izlet na Šmarjetno goro

15.05.2013 13:23
Na dan, ko goduje Zofka, in je bilo izjemoma sončno, smo se odpravili na Šmarjetno goro. Nekateri so peš premagali ves klanec, nekateri so prehodili pol poti, drugi smo se zapeljali do vrha in uživali v razgledu.
Več slik na:
Facebook
 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 31 32 33 34 35 36 ... 40 ... 50 ... 57 > >>

Aktualno

14.10.2019

Obisk varuha človekovih pravic

"Varuh človekovih pravic Peter Svetina je ob napovedanem obisku Centra za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo Korak v Kranju opozoril, da bi ...
03.10.2019

Fraportova delovna akcija za dober namen

Delovne roke 15 zaposlenih iz podjetja Fraport so nam danes pomagale pri prenovi prostorov. V odlični delovni klimi in sproščenem vzdušju so ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se