Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 62 > >>
 

Prispevek o širitvi koncesije in nadomestnem programu na daljavo v času prekinitve izvajanja storitve

28.05.2020 13:35
Vabljeni k branju prispevka o povečanju števila koncesijkih mest za izvajanje socialnovarstvene storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji v Centru KORAK, Kranj in o nadomestnem programu na daljavo v času prekinitve izvajanja storitve, s klikom TU.
 
 

Ponovno skupaj

25.05.2020 11:51
Nov začetek. Po 71 dneh naši uporabniki ponovno v Koraku. Jutro polno čustev, malo zmede in vendar radostni nasmehi.

Čas, ki smo ga preživeli, bo sigurno šel v Korakovo zgodovino..Tik pred zaprtjem smo pridobili širitev koncesije in pričeli s sprejemi, v kolektiv so se vključili novi sodelavci, hiteli smo z zaključnimi deli ureditve prostorov in potem čas corone...Odredbe, kljukice, navodila, dogovori. Moji sodelavci pa v en glas, naša prioriteta so uporabniki. Potrebujejo nas. Vse ostalo se bo razpletlo, že nekako.

Delali smo, trdo delali...izšlo je 46 številk Korakovega povezovalca spletnega internega časopisa, ki so ga vsak dan prejemali naši uporabniki, povezovali smo se na daljavo, nudili psihosocialno in zdravstveno podporo in reševali probleme, ki so nastajali. Uredili načrte papirje, programe, spisali poročila. Osvojili skype in zoom, šivali maske, pisali protokole in pravilnike. Mimogrede je iz tiskarne prišla knjiga, ki smo jo s kolegi iz Centra Naprej pisali in pripravljali dve leti: "Dolgotrajna rehabilitacijs oseb s pridobljeno možgansko poškodbo v doživljenjskem obdobju." Ni bilo niti časa za ponos...

Potem spet preurejanje prostorov, ureditev vrta, arhivov, opremljanje z zaščitnimi sredstvi, beljenje..hm, postorili smo marsikaj, za kar ni bilo časa v tistem norem tempu normalnega življenja. Med nami so krožili vici, besede podpore, besede pomirjanja in skrbi za vse nas. Nove dimenzije povezanosti in pripadnosti. Zavedanje, da nobena tema ni tako črna in strašljiva, če le nisi sam.

Tukaj smo spet. V Koraku. Dan, ki bo namenjen predvsem pogovorom, prilagajanju novim pravilom.
Skupaj smo spet, s hvaležnostjo.

Mateja Korošec,
direktorica Centra KORAK, Kranj
 
 

Obvestilo svojcem uporabnikov

Zaradi trenutnih razmer srečanje podporne skupine za svojce, ki je bilo načrtovano za 4. maj 2020, odpade. O novem terminu srečanja boste pravočasno obveščeni.
Za morebitna vprašanja nam lahko pišete na info@center-korak.si.
 
 

(izsek iz 19. Korakovega Povezovalca)

10.04.2020 08:39

»…želim vam lepe velikonočne praznike,

s hvaležnostjo v srcu,

da vendar živimo v tako lepem delu sveta,

kjer smo med seboj povezani,

da skrbimo drug za drugega,

da ohranjamo upanje.

 

Upanje pa je tisto,

kar je sporočilo velikonočnega časa.

Upanje in mir,

ki ga vsi  iščemo in najdemo najprej vsak v sebi.

 

V prazničnem času vas toplo pozdravljam.«

 

Mateja Korošec

Direktorica Centra KORAK, Kranj

 
 

Prisrčen pozdrav Mateje, direktorice

27.03.2020 10:04
Res je, da nad našimi glavami letajo ptiči strahu in tesnobe, ni pa treba, da v naših glavah spletajo gnezda. (kitajski pregovor)
 
Na našem Korakovem vrtu se v zimskem vremenu prebuja pomlad. Cvetijo narcise. Korakovi hodniki so tihi, čisti, pospravljeni in dišijo po razkužilih. Kar malce stisne pri srcu, ker ni sledu običajnega vrveža.
 
Tako sem vesela, ker vam tudi danes lahko sporočim, da smo vsi Korakovci še vedno zdravi.  To pomeni, da smo in še vedno ravnamo pravilno. Upoštevamo navodila pristojnih. Seveda ne vemo čisto dobro, kaj se bo zgodilo v naslednjih dneh, tednih, seveda lahko tudi kdo od nas zboli, vendar tisto, kar je pomembno, je to, da upoštevamo vsa navodila pristojnih služb.
 
Zelo sem vesela tudi tega, da je naš Korakov povezovalec tako lepo zaživel. Pišete, berete, vadite….vse to bo prispevalo k temu, da se bomo v Korak vrnili v čim boljši kondiciji pa tudi, da nam je malce lažje premagovati težke dneve.
 
Kdaj se vrnemo v Korak? Tega vam ne znam odgovoriti, Korak ostaja zaprt, dokler obstaja možnost okužbe. Vsi skupaj bomo morali počakati na dovoljenje pristojnih, da bodo ocenili, da je varno. Varno, da se ne okužimo, če skupaj sedimo v skupini, si podamo roke,  telovadimo na fizioterapiji ali prepevamo z Rokom…
 
Ta čas pa ostanimo zdravi in odgovorni, ostanimo povezani. Ni lahko, vendar enkrat se bo tudi to končalo in takrat se snidemo v Koraku, polni zgodb in doživetij, z zavedanjem, da nihče izmed nas ni čisto sam, imamo Korak.
 
Prisrčen pozdrav,
 
direktorica Mateja
 
 
NIJZ - klik

Vir novic v času izrednih razmer

Verodostojen vir informacij glede novega koronavirusa SARSCoV-2, je med drugimi tudi spletna stran Nacionalnega inštituta za javno zdravje, do katere lahko vstopite s klikom "tu".
 
 

Nujno obvestilo!

Center KORAK, Kranj zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja uporabnikom in ostalega prebivalstva,  skladno z nujnim obvestilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti vsem izvajalcem socialno varstvene storitve, v smeri prizadevanj za preprečevanje in obvladovanje širjenja kapljičnih okužb zaradi novega koronavirusa SARSCoV-2 oziroma bolezni COVID-19, do preklica prekinja izvajanje socialno varstvene storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji.

Upam, da nevarnost širjenja bolezni hitro mine in se vrata naše ustanove kmalu ponovno odpro.

Ostanite zdravi.

Mateja Korošec,
Direktorica Centra KORAK, Kranj
 
 

TPO v okviru podporne skupine za svojce

V ponedeljek, 9.3.2020, smo izvedli predavanje z delavnico na temo:
- temeljnih postopkov oživljanja (TPO) in
- kako pravilno ukrepati ob pojavu epileptičnih napadov.
Izobraževanje je bilo namenjeno svojcem naših uporabnikov v okviru nadstandardne storitve - podporne skupine za svojce.
 
 

Svečana listina Centru KORAK

Univerza v Mariboru je včeraj Centru KORAK, Kranj na slovesnosti ob Rektorjevem dnevu podelila Svečano listino za izvrstno sodelovanje s Fakulteto za organizacijske vede.
Hvala za zaupanje.

https://www.facebook.com/UniversityOfMaribor/photos/a.1206323419571255/1206324992904431/?type=3&theater

 
 

10. Korakova pomlad z Vladom Kreslinom

Društvo Klub en korak več organizira
10. dobrodelni koncert
»KORAKOVA POMLAD«, tokrat z legendarnim Vladom Kreslinom,
ki bo v četrtek, 16. aprila 2020, ob 19. uri
v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah.
Vljudno vabljeni!
Rezervirajte vstopnice na drustvo.enkorakvec@gmail.com.
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 62 > >>

Aktualno

Obisk in trgatev na Borštnikovi domačiji

Center Korak je bil povabljen na trgatev na Borštnikovo domačijo V Cerkljah na Gorenjskem.

Tam sta nas pričakala Tomijeva starša z godbo in lepim ...
08.10.2021

Korakov študijski krožek 2021 - Lutke

V Centru KORAK že od leta 2004 potekajo študijski krožki, ki jih pripravljamo v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije in so sofinancirani s ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se