Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 58 > >>
 

Ogled Borštnikove hiše

13.09.2018 13:34
Ignacij Borštnik je bil prvi slovenski poklicni igralc, ki je na gledaliških deskah oživil več kot 400 vlog. Bil je tudi režiser, pisec iger, prevajalec, filmski igralec, scenarist in pesnik  in po njem se imenuje osrednji slovenski gledališki festival, Borštnikovo srečanje, in na njem podeljena nagrada, Borštnikov prstan. Rojen je bil v Cerkjah na Gorenjskem v hiši, ki jo danes imenujemo Borštnikova hiša in letos obeležujemo 160. obletnico  rojstva. 
Vse to in še več smo izvedeli na prijetenem dopoldnevu, kjer nas je družina Novak, z očetom Danijelom na čelu, popeljala skozi obdobje Borštnikove rodbine in kjer  smo lahko začutili utrip bivanja v taki hiši izpred 100 let. Obisk smo zaključili na vrtu s prijetno pogostitvijo in druženjem.
 
 

Jesenski izlet na slovensko obalo

11.09.2018 10:14

Center Korak ima več aktivnosti, ki jih nekako dojemamo že za tradicionalne in nam veliko pomenijo. Ena od teh je tudi jesenski izlet na slovensko obalo, ki smo ga izvedli včeraj.  Uporabniki so imeli možnost plavanja, kolesarjenja ali sprehoda. Odlično vzdušje in super vreme je omogočalo doseganje različnih ciljev, kot je npr. aktivacija, vključevanje v socialno okolje, normalizacija, predvsem se pa zdi, da tak izlet odlično pripomore k krepitvi socialnih stikov in medsebojnega zaupanja med vsemi udeleženci.  

 
 

Test električnih koles

29.08.2018 13:27
Kolesarjenje v Centru Korak predstavlja pomembno aktivnost našim uporabnikom, ki se z navdušenjem lotijo različnih kolesarskih podvigov v naši okolici. Uporabniki so želeli tudi preizkusiti uporabnost električnih koles, ki že nekaj časa kraljujejo na tržišču.

Preizkus električnih koles nam je brezplačno omogočila kolesarska trgovina A2U, ki je na strokoven način predstavila delovanje električnih koles ter testiranje na različnih terenih. Nad uporabnostjo ter praktičnostjo električnih koles smo bili tako zaposleni kot uporabniki več kot navdušeni.
 
 

Korakov poletni tabor 2018

Za nami je še en nepozaben Korakov tabor. Dobrega je bilo obilo: toplega sonca, prijetne vode, vonja borovcev, smeha, medsebojne pomoči in predvsem dobre družbe.  Nekaj omenjenih podob je ujel tudi naš fotoaparat (povezava)...

 
 

Študijski krožek: Zdrava sladica

Februarja smo pričeli s študijskim krožkom zdrava sladica in se redno srečujemo vsakih 14 dni. Na začetku smo se poučili o vseh sestavinah, s katerimi delamo, potem pa smo poiskali več receptov zdravih sladic, ki smo jih spekli. Predstavili smo se tudi na dnevu za prostovoljce, vse recepte pa bomo tudi zbrali in naredili brošuro. Slike potrjujejo veselje pri delu, sladice pa so kljub zdravim sestavinam zelo okusne.
 
 
foto: Vlado Sofronievski, Korakov prostovoljec

Dan za Korakove prostovoljce

24.05.2018 13:25
Centru Korak sodelovanje s prostovoljci veliko pomeni. Prostovoljstvo v Center Korak prinaša pestrost, novo dinamiko in nova prijateljstva.  Vsak prostovoljec prinese v center edinstveno energijo in doda noto svojega značaja v dogajanje posameznega dne.

V letu 2017 smo redno sodelovali s 36 prostovoljci in le-ti so pri nas opravili skupaj preko 2000 ur prostovoljnega dela.

Da se jim vsaj malo oddolžimo za njihov dragocen prispevek, poleg usposabljanja 1x letno organiziramo tudi dan za Korakove prostovoljce, ki je dan poln smeha, dobrot in akcije za vse prisotne. Danes je bil tak dan in bilo je odlično!

Prostovoljci, še enkrat hvala.
 
 

Vabilo Mestne občine Kranj - Strokovno predavanje

30.05.2018 10:00
Mestna občina Kranj vabi na strokovno predavanje o pomenu gibanja za dvig kvalitete življenja invalidov, ki bo potekalo v sredo, 30.5. od 10.00 do 11.00 v Vojnomirovi dvorani Gorenjskega muzeja. Predavanje bo vodila prof.dr. Tjaša Filipčič, predavateljica na Pedagoški fakulteti.
Predavanje je namenjeno strokovnemu kadru, prostovoljcem, ki delajo z osebami s posebnimi potrebami, staršem ali partnerjem oseb s posebnimi potrebami ter zainteresirani javnosti.


(Več o dogajanju tistega dne si preberite s klikom na vabilo; slika levo)
 
 

Dan odprtih vrat - jutri!

Naj vas spomnimo: v Centru Korak, Kranj, bomo imeli v četrtek, 17.5.2018, od 9.30 do 12.00, dan odprtih vrat. Na ta dan vam bomo predstavili naš program, prisluhnili boste lahko predstavitvi »Uveljavljanje pravic invalidov po Zakonu o izenačevanju možnosti invalidov«, lahko pa si boste ogledali tudi naše prostore.
(Več informacij najdete na vabilu - klik na sličico)
 
 

Srečanje podporne skupine za svojce

Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 15.5.2018 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
 
 
(klikni za ogled vabila)

Dan odprtih vrat 2018!

17.05.2018 09:30
V Centru Korak, Kranj, bomo imeli v četrtek, 17.5.2018, od 9.30 do 12.00, dan odprtih vrat. Na ta dan vam bomo predstavili naš program, prisluhnili boste lahko predstavitvi »Uveljavljanje pravic invalidov po Zakonu o izenačevanju možnosti invalidov«, lahko pa si boste ogledali tudi naše prostore.
Pridružite se nam in preživite lepo dopoldne v naši družbi!
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 58 > >>

Aktualno

12. Korakov bazar

Center Korak, Kranj in društvo Klub en korak več vabita na tradicionalni, 12. Korakov bazar, ki bo v ponedeljek, 25. novembra 2019, med 17. in 20. ...
25.10.2019

Korakanje Optiweb-a

#polna škatla letos spremlja ekipo Optiweb na misiji, s katero želijo z drobnimi dejanji sprožiti velike spremembe. Medse so povabili tudi Center ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se