Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 37 38 39 40 41 42 43 ... 50 ... 60 > >>
 

Srečanje skupine za svojce

05.12.2012 11:38
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje Skupine za svojce, ki bo v torek, 8. 1. 2012, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Jubilejni Zlati BAZAR

27.11.2012 13:39
Letošnji tradicionalni bazar, ki smo ga poimenovali Zlati BAZAR, je bil odlična priložnost, da smo proslavili 10. obletnico delovanja Centra KORAK. Prijeten ponedeljkov večer smo že drugo leto zapored preživeli v prostorih Kongresnega centra na Brdu pri Kranju, kjer smo se srečali vsi, ki smo tako ali drugače povezani s Korakom.

Mateja Korošec, direktorica Centra Korak                                                       
Foto: SonataPHOTOGRAPHICA


V Centru KORAK že od začetka delovanja postavljamo v središče uporabnika in mu poskušamo zagotoviti najboljše pogoje za kvalitetno rehabilitacijo. Kljub nenehni rasti in razvoju se ta usmeritev ni spremenila. Direktorica Centra KORAK Mateja Korošec je v pozdravnem govoru ugotovila, »da je naš strokovni razvoj šel v tisto pravo smer, v skladu z našim poslanstvom, ves čas smo iskali nove metode in pristope«. Zbrane so nagovorili tudi Dragica Bac, generalna direktorica Direktorata za invalide, vojne veterane in žrtve vojnega nasilja, Jelko Kacin, poslanec Evropskega parlamenta ter prof. dr. Jože Vižintin, dekan Visoke šole za dizajn. 


Zlati BAZAR
Foto: SonataPHOTOGRAPHICA

Na prireditvi, ki sta jo povezovala Jelena Jukić Wilfan ter Damijan Perne, sta poleg korakovega pevskega zbora nastopila še Andrej Šifrer in Ravi Shrestha, po odru pa so se sprehodili manekenski pari. Naši uporabniki so bili zadovoljni s programom in vzdušjem na letošnjem bazarju. Nekateri so priznali, da so imeli pri nastopanju malo treme, večina pa jih je pri tem uživala. Matjaž je bazar doživel kot »dovršeno predstavo«.

Zlati BAZAR
Foto: SonataPHOTOGRAPHICA

Zlati BAZAR
Foto: SonataPHOTOGRAPHICA

Zavod za turizem Kranj nam je tudi letos podaril adventne venčke, ki so jih izdelali znani Slovenci. Venčke smo prodajali na prireditvi, izkupiček pa je namenjen Centru KORAK.


Zlati BAZAR
Foto: SonataPHOTOGRAPHICA

Veseli smo, da ste se bazarja udeležili v tako velikem številu in nas podprli z nakupom ročno izdelanih izdelkov, ki so nastali v Centru KORAK in Zaposlitvenemu centru Korak. Še posebej se moramo zahvaliti vsem, ki so omogočili, da je prireditev uspela in vsem, ki podpirajo našo dejavnost.

Zlati BAZAR
Foto: SonataPHOTOGRAPHICA

VEČ FOTOGRAFIJ SI LAHKO OGLEDATE NA NAŠI FACEBOOK STRANI!

Sponzorji prireditve:


Mestna občina Kranj
JGZ Brdo
Visoka šola za dizajn
Pošta Slovenije, PE Kranj

Občina Tržič
ADS-EFEKT, d.o.o.
ALPING, d.o.o.
Arvaj Kranj
Belica Medana
Costella
Cvetličarna Art
Gostilna Ančka
Gostilna Krištof Predoslje
Kavarna in slaščičarna Rendez vous ter Carniola
Kmetija Markuta
Knjigoveštvo Rozman
SonataPHOTOGRAPHICA
Trgovina z drobno galanterijo Vida
Zavod za turizem Kranj
Mos-dent zobna ordinacijo, d.o.o.
SI SPORT
Precisium


 
 

V družbi francoskih kolegov

23.11.2012 14:38
V okviru projekta mobilnosti so nas ta teden obiskali štirje predstavniki francoske organizacije Arceau Anjou, ki sestavlja mrežo zdravstvene in socialne oskrbe v Franciji.V spremstvu naših sodelavcev so v tem tednu imeli možnost aktivne vključenosti v socialno–varstvene in druge sorodne organizacije v Sloveniji. Z njimi smo obiskali VDC Matevža Langusa, Center Zarja, Dom iRis Soča, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut republike Slovenije ter Psihiatrično bolnišnico Begunje. Poleg tega so bili vključeni v različne predstavitvene in strokovne delavnice tudi v našem centru. Že prvi dan pa so se z uporabniki naše rehabilitacijske in delovne enote družili na kreativnih delavnicah. Nekaj trenutkov skupnega druženja smo zabeležili s spodnjimi fotografijami.


 
 

Priprave na bazar in zimski letni čas

16.11.2012 10:21
V obdobju nizkih temperatur nas greje misel na prihajajoči bazar, s katerim bomo zadnji ponedeljek v novembru slavili že 10. obletnico Centra KORAK. Na ta dogodek se pripravljamo z razvijanjem novih idej za kreativne izdelke, ki so glede na letni čas odeti v nove barve.

Komaj čakam bazar, saj nam prinaša veselje in zadovoljstvo. V skupini pomagam pri izdelovanju izdelkov, predvsem pri čestitkah. Najbolj dobro mi gre od rok lepljenje zvezdic., kjer moraš biti natančen. Poleg tega hodim na pevske vaje, kjer s Korakovim zborom vadimo za nastop na bazarju. Treme pred nastopanjem nimam, saj sem že večkrat nastopala. Največ mi pomeni, da bodo z mojim nastopom na odru zadovoljni zaposleni s Centra KORAK in moja družina.
Nina


Kljub temu, da je moj najljubši letni čas poletje, se veselim zime v Koraku. Na zimo se že pripravljamo z ročnimi deli, veselim pa se tudi sankanja in praznovanja praznikov. Tudi bazar mi je všeč in komaj čakam nanj, saj sama ne morem hoditi na take dogodke. Tam bom nastopila na odru z ostalimi v zboru. Treme nimam, ker na odru ne bom sama in imamo vaje vsak dan. Upam, da bo veliko obiskovalcev. Še posebej se veselim, da me bodo na odru videli direktorica, brat in sestra.
Maja

 
 

Srečanje skupine za svojce

05.12.2012 14:15

Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje Skupine za svojce, ki bo v torek, 8. 1. 2012, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.

 
 

Na kmetiji Poličar je lepo

25.10.2012 14:30
Danes smo obiskali kmetijo Poličar na Polici pri Naklem, ki predstavlja dobro prakso razvoja kmetijske in dopolnilne dejavnosti na Gorenjskem. Na tako hladen jesenski dan nam je zares dobro del topel sprejem lastnikov kmetije, ki so nam omogočili pobliže spoznati njihovo dejavnost in živali. Ogledali smo si tudi muzej mlinskih kamnov, ki ga je leta 2003 uredila družina Pavlin – Jagodic s Poličarjeve kmetije. Mraz smo premagali z vročim čajem, zraven pa smo poiskusili še njihove domače dobrote (različne vrste sira, sirni namazi, jogurti, prata, domači kruh), ki jih ponujajo v svoji trgovini.
V četrtek smo s Centrom KORAK odšli v Naklo na Poličarjevo kmetijo, kjer se ukvarjajo z bio pridelavo domače hrane. Tja so nas povabili lastniki kmetije. Ob prihodu so najprej pokazali hlev, kjer imajo krave in prašiče, pokazali pa so tudi velik kokošnjak, v katerem imajo več kot štiristo kokoši. Odprli so nam vrata posebnega mlinarskega muzeja. Tam hranijo že zelo stare mlinske kamne. Poleg muzeja pa imajo tudi kamnolom, kjer so včasih klesali mlinske kamne. Pokazali so tudi veliko bio peč na lesno bio maso ter lastno sirarno, kjer izdelujejo veliko vrst odličnih sirov. Po predstavitvi so nas pogostili z domačimi dobrotami. Ko sem se pošteno najedel, sem v njihovi trgovini kupili nekatere njihove domače izdelke. Nazaj v Korak smo se vsi zadovoljni in polni novih prijetnih vtisov vrnili do kosila.

Rok
 
 

Akcijski dan v Baumaxu

11.10.2012 07:34

Na akcijski dan Baumax v svoje trgovine vključi ljudi s posebnimi potrebami iz partnerskih organizacij.  Četrti akcijski dan, ki je bil v torek, 10. oktobra 2012,  pod geslom "Pokaži kaj znaš", sodelovalo pa je kar 9 držav, smo sooblikovali tudi Korakovci. Vključili smo se v Baumax v Šenčurju, kjer smo opravljali različna dela na vrtnem oddelku, najbolj pa smo uživali v izdelovanju cvetličnih aranžmajev.


Namen akcijskega dneva je spodbuditi sodelovanje oseb s posebnimi potrebami z zaposlenimi in strankami, na ta način pa smo tudi mi imeli možnost spoznati delo v trgovini.

 Najprej smo se razgledali po trgovini, potem pa smo sadili rože in ustvarjali aranžmaje. Na oddelku za barve smo si ogledali postopek mešanja barv, zatem pa smo na police zlagali sveče in rože. Z zalivanjem smo poskrbeli tudi za rože v notranjih prostorih. Delo mi je bilo zelo všeč, zato upam, da se bomo še kdaj vrnili v Baumax, kjer je osebje zelo prijazno.
Blaž

Danes smo se imeli super, dan je prehitro minil. Najbolj všeč mi je bilo delo z rožami.

Črt


Zanimivo je bilo videti in opravljati delo zaposlenih, saj sem bil do sedaj v trgovini le v vlogi kupca. Delo na vrtu mi ni tuje, zato mi danes ni bilo pretežko, bila pa je prijetna in vsekakor zelo bogata izkušnja.
Matjaž


Rad imam delo z rožami, zato mi je bil današnji dan zelo všeč . Upam, da jim bom še kdaj lahko pomagal pri delu z rožami.
Ciril


Danes smo odšli v Baumax v Šenčur. Najprej so nam razkazali celo prodajalno, kasneje pa smo šli izdelovat aranžmaje. Nato smo pomagali zlagati sveče v velik zaboj. Po končanem delu nas je čakala pogostitev, potem pa smo vsi zadovoljni in polni novih lepih delovnih vtisov vrnili v Korak. V Baumax se zagotovo še kdaj vrnemo, saj so zaposleni zelo prijazni, njihovo delo pa se mi zdi zelo zanimivo.
Rok
 
 

Obisk Sončka

28.09.2012 12:28

V četrtek, 27. septembra 2012, smo se udeležili dneva odprtih vrat Centra Sonček Kranj. Tam so nam uporabniki in zaposleni predstavili delo, izdelke ter njihove druge dejavnosti. Namen dneva odprtih vrat je bil informirati bodoče uporabnike, prostovoljce in ostalo zainteresirano javnost o delovanju njihovega centra.Ker so v četrtek vsi centri Zveze Sonček odprli svoja vrata za obiskovalce, smo tudi Korakovci odšli na ogled njihovih prostorov in delavnic. Po kratki predstavitvi delavnic in prodajnih izdelkov je sledila še pogostitev. Nazaj v Korak smo se vrnili zadovoljni in polni novih spoznanj.                                                                                                                                          Rok


V Sončku sem bil prvič, zato je bil včerajšnji obisk zame še posebej zanimiv. Zdi se mi, da so njihovi prostori urejeni in prostorni. Všeč mi je bila njihova prijaznost in gostoljubnost.    
Željko


Včerajšnji obisk Sončka je bil zanimiv. Zaznal sem podobno atmosfero, kot jo imamo pri nas. Prostori so se mi zdeli primerno veliki, pa tudi urejeni, njihovim izdelkom pa javnost žal ne namenja dovolj velike pozornosti.                                                                                                               Matjaž

 
 

Nevladniki »zasedli« središče Ljubljane

21.09.2012 08:40

V samem središču naše prestolnice, na Prešernovem trgu, Tromostovju, Čopovi, Wolfovi in Stritarjevi ulici, so se včeraj predstavile nevladne organizacije.
Na Bazarju nevladnih organizacij je Center KORAK
predstavljal svojo dejavnost in izdelke na stojnici. Prireditev, ki jo organizira CNVOS, je bila del že 11. vseslovenskega festivala nevladnih organizacij Lupa. Različne dejavnosti, projekti, izdelki in storitve, ki jih organizacije ponujajo, so na tem dogodku zbrane na enem mestu, zato predstavlja dobro priložnost za navezovanje novih stikov in snovanje novih idej in projektov.

 
 

Korakove športne igre

18.09.2012 14:56

Lep sončen torek smo izkoristili za športno tekmovanje na Gorenjskem, kjer smo se v različnih športnih disciplinah pomerili s prijatelji iz Centra Naprej in Centra Zarja.
Tekmovanje se je odvijalo na več prizoriščih, na katerih so tekmovalci preizkušali svoje spretnosti v košarki, namiznem tenisu, v igri med dvema ognjema in v igrah brez meja. Vsaka ekipa je imela svoje navijače, ki so z bučnimi vzkliki spodbujali svoje favorite. Da pa vzdušje ni bilo preveč napeto, smo se vmes sladkali s palačinkami in se zabavali ob družabnih igrah. Ob zaključku srečanja smo tekmovalcem podelili zaslužene medalje, še malo poklepetali in se nato razšli. Več slik najdete na naši Facebook strani!Zelo sem se zabaval ob tekmovanju v igrah brez meja, še posebej pri pokanju balonov. Za Korak sem se močno trudil in hitel, da bi zmagali. Žal mi je bilo, da igre niso trajale dlje časa. Lepi trenutki hitro minejo.
Dejan


Igre so se mi zdele v redu. Važno je, da se nekaj dogaja. Bile so super organizirane, izbrane so bile ta prave igre. Kapo dol.

Miro


Igre so se mi zdele simpatične, nič pretiranega; druženje in dobra zabava. Sem zadovoljen. Srečo smo imeli tudi z vremenom.

Matjaž

V igri med dvema ognjema sem zelo užival.
Črt

Vsi tekmovalci smo igrali v zdravem športnem duhu in bili po končanih igrah zelo zadovoljni, saj smo po svojih močeh vsi pokazali kaj zmoremo. Druženje nam je bilo v veliko zadovoljstvo. Vse ekipe so se odrezale odlično in domov odnesle kar precej medalj. Z igrami smo bili vsi zelo zadovoljni in upam, da bomo naslednje leto takšne športne igre ponovili.
Rok

 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 37 38 39 40 41 42 43 ... 50 ... 60 > >>

Aktualno

30.12.2020

Voščilo iz Koraka

Želim, da v praznične dni in novo
leto, vsi skupaj dnesemo samo
tisto, kar nas je letošnje naučilo
obogatilo in razveselilo.
Luč vedno premaga temo ...
22.12.2020

Pred prazniki


V letu, ki se počasi izteka ni manjkalo izzivov.

V Koraku smo na novo opremili in pridobili še tretje nadstropje, s širitvijo koncesije so med nas ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se