Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 37 38 39 40 41 42 43 ... 50 ... 60 61 > >>
 

Obisk gosta: Alen Kobilica

10.12.2012 08:48

V ponedeljek nas je v sklopu decembrskega programa obiskal Alen Kobilica.
Opisal nam je svojo neobičajno življenjsko pot - od videčega do slepega, s sedanjim ciljem nastopa na paraolimpijskih igrah na triatlonu.
Ustanovil je center "Vidim cilj", kjer izvajajo plavalne dejavnosti za slepe in slabovidne. Še vedno ima svojo modno agencijo
, sodeluje pa tudi s podjetjem, ki se ukvarja s proizvodnjo in distribucijo ekološke prehrane.
Alena smo spoznali kot toplega in prijaznega človeka, ki si je vzel čas za nas tako danes, kot tudi na bazarju Centra Korak, kjer se je sprehodil po modni pisti z našo medicinsko sestro Tanjo.

 
 

Veseli december v Koraku

10.12.2012 09:48
Zopet je nastopil čas veselega decembra, ki poživi dogajanje tudi v Koraku. Letošnji program je sledeč:
04.12.12 - okraševanje smrečice
05.12.12 - Potopisno predavanje (Indija)
06.12.12 - Izlet v Ljubljano
10.12.12 - Obisk gosta (Alen Kobilica)
11.12.12 - Obisk gosta (Alenka Dovžan)
12.12.12 - Ogled filma (Prijatelja)
13.12.12 - Obisk skupine Sonce v Srcu
17.12.12 - Potopisno predavanje (Maroko)
18.12.12 - Obisk Lions kluba in župana
19.12.12 - Qlandia
20.12.12 - Srečelov
21.12.12 - Božičnonovoletno kosilo v Stražišču
 
 

Srečanje skupine za svojce

05.12.2012 11:38
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje Skupine za svojce, ki bo v torek, 8. 1. 2012, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.
 
 

Jubilejni Zlati BAZAR

27.11.2012 13:39
Letošnji tradicionalni bazar, ki smo ga poimenovali Zlati BAZAR, je bil odlična priložnost, da smo proslavili 10. obletnico delovanja Centra KORAK. Prijeten ponedeljkov večer smo že drugo leto zapored preživeli v prostorih Kongresnega centra na Brdu pri Kranju, kjer smo se srečali vsi, ki smo tako ali drugače povezani s Korakom.

Mateja Korošec, direktorica Centra Korak                                                       
Foto: SonataPHOTOGRAPHICA


V Centru KORAK že od začetka delovanja postavljamo v središče uporabnika in mu poskušamo zagotoviti najboljše pogoje za kvalitetno rehabilitacijo. Kljub nenehni rasti in razvoju se ta usmeritev ni spremenila. Direktorica Centra KORAK Mateja Korošec je v pozdravnem govoru ugotovila, »da je naš strokovni razvoj šel v tisto pravo smer, v skladu z našim poslanstvom, ves čas smo iskali nove metode in pristope«. Zbrane so nagovorili tudi Dragica Bac, generalna direktorica Direktorata za invalide, vojne veterane in žrtve vojnega nasilja, Jelko Kacin, poslanec Evropskega parlamenta ter prof. dr. Jože Vižintin, dekan Visoke šole za dizajn. 


Zlati BAZAR
Foto: SonataPHOTOGRAPHICA

Na prireditvi, ki sta jo povezovala Jelena Jukić Wilfan ter Damijan Perne, sta poleg korakovega pevskega zbora nastopila še Andrej Šifrer in Ravi Shrestha, po odru pa so se sprehodili manekenski pari. Naši uporabniki so bili zadovoljni s programom in vzdušjem na letošnjem bazarju. Nekateri so priznali, da so imeli pri nastopanju malo treme, večina pa jih je pri tem uživala. Matjaž je bazar doživel kot »dovršeno predstavo«.

Zlati BAZAR
Foto: SonataPHOTOGRAPHICA

Zlati BAZAR
Foto: SonataPHOTOGRAPHICA

Zavod za turizem Kranj nam je tudi letos podaril adventne venčke, ki so jih izdelali znani Slovenci. Venčke smo prodajali na prireditvi, izkupiček pa je namenjen Centru KORAK.


Zlati BAZAR
Foto: SonataPHOTOGRAPHICA

Veseli smo, da ste se bazarja udeležili v tako velikem številu in nas podprli z nakupom ročno izdelanih izdelkov, ki so nastali v Centru KORAK in Zaposlitvenemu centru Korak. Še posebej se moramo zahvaliti vsem, ki so omogočili, da je prireditev uspela in vsem, ki podpirajo našo dejavnost.

Zlati BAZAR
Foto: SonataPHOTOGRAPHICA

VEČ FOTOGRAFIJ SI LAHKO OGLEDATE NA NAŠI FACEBOOK STRANI!

Sponzorji prireditve:


Mestna občina Kranj
JGZ Brdo
Visoka šola za dizajn
Pošta Slovenije, PE Kranj

Občina Tržič
ADS-EFEKT, d.o.o.
ALPING, d.o.o.
Arvaj Kranj
Belica Medana
Costella
Cvetličarna Art
Gostilna Ančka
Gostilna Krištof Predoslje
Kavarna in slaščičarna Rendez vous ter Carniola
Kmetija Markuta
Knjigoveštvo Rozman
SonataPHOTOGRAPHICA
Trgovina z drobno galanterijo Vida
Zavod za turizem Kranj
Mos-dent zobna ordinacijo, d.o.o.
SI SPORT
Precisium


 
 

V družbi francoskih kolegov

23.11.2012 14:38
V okviru projekta mobilnosti so nas ta teden obiskali štirje predstavniki francoske organizacije Arceau Anjou, ki sestavlja mrežo zdravstvene in socialne oskrbe v Franciji.V spremstvu naših sodelavcev so v tem tednu imeli možnost aktivne vključenosti v socialno–varstvene in druge sorodne organizacije v Sloveniji. Z njimi smo obiskali VDC Matevža Langusa, Center Zarja, Dom iRis Soča, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut republike Slovenije ter Psihiatrično bolnišnico Begunje. Poleg tega so bili vključeni v različne predstavitvene in strokovne delavnice tudi v našem centru. Že prvi dan pa so se z uporabniki naše rehabilitacijske in delovne enote družili na kreativnih delavnicah. Nekaj trenutkov skupnega druženja smo zabeležili s spodnjimi fotografijami.


 
 

Priprave na bazar in zimski letni čas

16.11.2012 10:21
V obdobju nizkih temperatur nas greje misel na prihajajoči bazar, s katerim bomo zadnji ponedeljek v novembru slavili že 10. obletnico Centra KORAK. Na ta dogodek se pripravljamo z razvijanjem novih idej za kreativne izdelke, ki so glede na letni čas odeti v nove barve.

Komaj čakam bazar, saj nam prinaša veselje in zadovoljstvo. V skupini pomagam pri izdelovanju izdelkov, predvsem pri čestitkah. Najbolj dobro mi gre od rok lepljenje zvezdic., kjer moraš biti natančen. Poleg tega hodim na pevske vaje, kjer s Korakovim zborom vadimo za nastop na bazarju. Treme pred nastopanjem nimam, saj sem že večkrat nastopala. Največ mi pomeni, da bodo z mojim nastopom na odru zadovoljni zaposleni s Centra KORAK in moja družina.
Nina


Kljub temu, da je moj najljubši letni čas poletje, se veselim zime v Koraku. Na zimo se že pripravljamo z ročnimi deli, veselim pa se tudi sankanja in praznovanja praznikov. Tudi bazar mi je všeč in komaj čakam nanj, saj sama ne morem hoditi na take dogodke. Tam bom nastopila na odru z ostalimi v zboru. Treme nimam, ker na odru ne bom sama in imamo vaje vsak dan. Upam, da bo veliko obiskovalcev. Še posebej se veselim, da me bodo na odru videli direktorica, brat in sestra.
Maja

 
 

Srečanje skupine za svojce

05.12.2012 14:15

Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na naslednje srečanje Skupine za svojce, ki bo v torek, 8. 1. 2012, ob 17. uri v prostorih Centra KORAK.

 
 

Na kmetiji Poličar je lepo

25.10.2012 14:30
Danes smo obiskali kmetijo Poličar na Polici pri Naklem, ki predstavlja dobro prakso razvoja kmetijske in dopolnilne dejavnosti na Gorenjskem. Na tako hladen jesenski dan nam je zares dobro del topel sprejem lastnikov kmetije, ki so nam omogočili pobliže spoznati njihovo dejavnost in živali. Ogledali smo si tudi muzej mlinskih kamnov, ki ga je leta 2003 uredila družina Pavlin – Jagodic s Poličarjeve kmetije. Mraz smo premagali z vročim čajem, zraven pa smo poiskusili še njihove domače dobrote (različne vrste sira, sirni namazi, jogurti, prata, domači kruh), ki jih ponujajo v svoji trgovini.
V četrtek smo s Centrom KORAK odšli v Naklo na Poličarjevo kmetijo, kjer se ukvarjajo z bio pridelavo domače hrane. Tja so nas povabili lastniki kmetije. Ob prihodu so najprej pokazali hlev, kjer imajo krave in prašiče, pokazali pa so tudi velik kokošnjak, v katerem imajo več kot štiristo kokoši. Odprli so nam vrata posebnega mlinarskega muzeja. Tam hranijo že zelo stare mlinske kamne. Poleg muzeja pa imajo tudi kamnolom, kjer so včasih klesali mlinske kamne. Pokazali so tudi veliko bio peč na lesno bio maso ter lastno sirarno, kjer izdelujejo veliko vrst odličnih sirov. Po predstavitvi so nas pogostili z domačimi dobrotami. Ko sem se pošteno najedel, sem v njihovi trgovini kupili nekatere njihove domače izdelke. Nazaj v Korak smo se vsi zadovoljni in polni novih prijetnih vtisov vrnili do kosila.

Rok
 
 

Akcijski dan v Baumaxu

11.10.2012 07:34

Na akcijski dan Baumax v svoje trgovine vključi ljudi s posebnimi potrebami iz partnerskih organizacij.  Četrti akcijski dan, ki je bil v torek, 10. oktobra 2012,  pod geslom "Pokaži kaj znaš", sodelovalo pa je kar 9 držav, smo sooblikovali tudi Korakovci. Vključili smo se v Baumax v Šenčurju, kjer smo opravljali različna dela na vrtnem oddelku, najbolj pa smo uživali v izdelovanju cvetličnih aranžmajev.


Namen akcijskega dneva je spodbuditi sodelovanje oseb s posebnimi potrebami z zaposlenimi in strankami, na ta način pa smo tudi mi imeli možnost spoznati delo v trgovini.

 Najprej smo se razgledali po trgovini, potem pa smo sadili rože in ustvarjali aranžmaje. Na oddelku za barve smo si ogledali postopek mešanja barv, zatem pa smo na police zlagali sveče in rože. Z zalivanjem smo poskrbeli tudi za rože v notranjih prostorih. Delo mi je bilo zelo všeč, zato upam, da se bomo še kdaj vrnili v Baumax, kjer je osebje zelo prijazno.
Blaž

Danes smo se imeli super, dan je prehitro minil. Najbolj všeč mi je bilo delo z rožami.

Črt


Zanimivo je bilo videti in opravljati delo zaposlenih, saj sem bil do sedaj v trgovini le v vlogi kupca. Delo na vrtu mi ni tuje, zato mi danes ni bilo pretežko, bila pa je prijetna in vsekakor zelo bogata izkušnja.
Matjaž


Rad imam delo z rožami, zato mi je bil današnji dan zelo všeč . Upam, da jim bom še kdaj lahko pomagal pri delu z rožami.
Ciril


Danes smo odšli v Baumax v Šenčur. Najprej so nam razkazali celo prodajalno, kasneje pa smo šli izdelovat aranžmaje. Nato smo pomagali zlagati sveče v velik zaboj. Po končanem delu nas je čakala pogostitev, potem pa smo vsi zadovoljni in polni novih lepih delovnih vtisov vrnili v Korak. V Baumax se zagotovo še kdaj vrnemo, saj so zaposleni zelo prijazni, njihovo delo pa se mi zdi zelo zanimivo.
Rok
 
 

Obisk Sončka

28.09.2012 12:28

V četrtek, 27. septembra 2012, smo se udeležili dneva odprtih vrat Centra Sonček Kranj. Tam so nam uporabniki in zaposleni predstavili delo, izdelke ter njihove druge dejavnosti. Namen dneva odprtih vrat je bil informirati bodoče uporabnike, prostovoljce in ostalo zainteresirano javnost o delovanju njihovega centra.Ker so v četrtek vsi centri Zveze Sonček odprli svoja vrata za obiskovalce, smo tudi Korakovci odšli na ogled njihovih prostorov in delavnic. Po kratki predstavitvi delavnic in prodajnih izdelkov je sledila še pogostitev. Nazaj v Korak smo se vrnili zadovoljni in polni novih spoznanj.                                                                                                                                          Rok


V Sončku sem bil prvič, zato je bil včerajšnji obisk zame še posebej zanimiv. Zdi se mi, da so njihovi prostori urejeni in prostorni. Všeč mi je bila njihova prijaznost in gostoljubnost.    
Željko


Včerajšnji obisk Sončka je bil zanimiv. Zaznal sem podobno atmosfero, kot jo imamo pri nas. Prostori so se mi zdeli primerno veliki, pa tudi urejeni, njihovim izdelkom pa javnost žal ne namenja dovolj velike pozornosti.                                                                                                               Matjaž

 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 37 38 39 40 41 42 43 ... 50 ... 60 61 > >>

Aktualno

22.03.2021

Korakova stojnica!

Center Korak za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo in Zaposlitveni center Korak d.o.o., so.p. v tem tednu prisrčno vabita na KORAKOVO stojnico! ...

Teden možganov

V tem tednu od 15.3 do 19.3.2021 poteka »Teden možganov«, ki ga vsako leto organizira Društvo Sinapsa.

Letos je naslovna tema »Človek ni otok«. ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se