Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 37 38 39 40 41 42 43 ... 50 ... 58 > >>
 

Vabilo na otvoritev razstave izdelkov uporabnikov

03.09.2012 09:11
Vabimo vas na

otvoritev razstave izdelkov uporabnikov Centra KORAK
s kratkim kulturnim programom,

ki bo v

torek, 4. septembra 2012, ob 19. uri v Muzeju Občine Šenčur, Pipanova cesta 6, Šenčur.
           
Razstava bo odprta do 23. 9. 2012, ob torkih in petkih od 17. do 19. ure, ob nedeljah od 10. do 12. ure.

Občina Šenčur in Muzej Občine Šenčur sta nam omogočila, da predstavimo izdelke naših uporabnikov v prostorih muzeja. Otvoritev razstave lahko izkoristimo tudi kot priložnost, da se v prijetnem vzdušju ponovno srečamo.  

Vljudno vabljeni!
 
 

Sandi Novak kandidat za paraolimpijske igre v Londonu

08.05.2012 10:21

Na maratonu v Hannovru je preteklo nedeljo, 6. maja 2012, Sandi Novak potrdil normo B za nastop na paraolimpijskih igrah v Londonu. Dosegel je čas 3:00:03, s čimer je svoj rezultat z lanskega ljubljanskega maratona popravil za 7 minut in 28 sekund. Sandi je povedal, da »so bili pogoji za tek idealni, vendar pa začetek hannovrskega maratona ni najbolj ugoden za slepe tekače, saj je preveč zavit«, kljub temu pa mu je uspelo rezultat izboljšati.


Roman Kejžar, Sandi Novak, Luka Mihelič

Sandi je pred sedmimi leti utrpel poškodbo možganov, zaradi katere je izgubil vid. Pred poškodbo je treniral nogomet, izključno s tekom pa se ni ukvarjal. Po poškodbi je poskušal najti dodatno motivacijo v športu, v katerem bi bil lahko uspešen. Pri tekaških začetkih smo mu pomagali tudi v Centru KORAK. Kot pravi sam, je želel dokazati, »da se kljub izgubi vida z dobro voljo in pomočjo dobrih prijateljev da marsikaj doseči«.


Roman Kejžar, Sandi Novak, Luka Mihelič

Pri njegovih uspehih mu že ves čas stoji ob strani Primož Černilec, ki mu skupaj z Damijanom Križajem pomaga pri organizaciji njegovih udeležb na maratonih. Na maratonih ga je največkrat spremljal Klemen Triler, ki pa se je pred tokratnim maratonom poškodoval. V Hannovru sta Sandija zato spremljala slovenski maratonski rekorder Roman Kejžar ter gorski tekač Luka Mihelič.

Roman Kejžar, Sandi Novak, Luka Mihelič in Primož Černilec

Z leve: Roman Kejžar, Sandi Novak, Luka Mihelič in Primož Černilec

 
 

Na hokeju v Stožicah

18.04.2012 14:52

V ponedeljek, 16. aprila 2012, se je ekipa hokejskih navdušencev odpravila v Stožice na ogled tekme svetovnega prvenstva prve divizije v hokeju na ledu, kjer so hokejisti Madžarske premagali Ukrajince. ___________________________________________________________________________
Tudi nekateri uporabniki in zaposleni Centra KORAK smo si v ponedeljek ogledali tekmo svetovnega prvenstva v hokeju na ledu v Stožicah, kjer sta se pomerili reprezentanci Madžarske in Ukrajine. Tekmo je dobila reprezentanca Madžarske z rezultatom 3:1. Vsi Korakovi navijači smo bili zelo zadovoljni z ogledom tekme in se bomo podobnih tekem verjetno še kdaj udeležili. Tam smo dobili tudi navijaško majico slovenske hokejske reprezentance in pravi hokejski pak, česar smo bili zelo veseli.                                                                                     
Roky
Z zanimanjem spremljam hokej, zato sem že večkrat bil na različnih tekmah, nazadnje pa sem bil na tekmi že pred časom. Prav zato sem bil včerajšnje tekme vesel, čeprav sem bil pri navijanju precej nevtralen.                                                                                                       
Blaž
Dobro vzdušje na tekmi Ukrajine in Madžarske me je v Stožice zvabilo še na večerno tekmo Slovenije in Japonske.                                                                                                                                Tadej                                                                   
 
 

Kuharske spretnosti

16.04.2012 10:47

V Centru KORAK že od leta 2004 potekajo študijski krožki, ki jih pripravljamo v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije. Eden od študijskih krožkov je tudi kuharski krožek, katerega cilj je, da uporabniki iz recepta prepoznajo potrebne sestavine, nato s pomočjo spremljevalcev v trgovini kupijo manjkajoče sestavine in po navodilih sestavijo izbrano jed. Ta teden je po spodnjem receptu jed pripravljal Brane.


ZREZKI Z GNJATJO IN SMETANO

 

Potrebujemo:

- svinjske zrezke

- rastlinsko olje

- sol, poper, mleta paprika, čebula

- kuhana ali pečena slanina

- sladka smetana

- jušna osnova


Zrezke potolčemo, posolimo, popopramo in natremo s papriko. V ponvi jih pečemo 5 minut. Na olju prepražimo čebulo in slanino. Smetano začinimo z jušno osnovo in s tem zalijemo slanino in čebulo. Zrezke položimo v posodo odporno na vročino in prelijemo s smetanovo omako. V pečici pečemo na 170 °C 40min.

 
 
Foto: Anže Kacin in Jure Frelih, Sonata Photographica

Korakova pomlad z Eroiko

30.03.2012 12:18

Lions klub Kranj in Klub En korak več sta v četrtek, 29. marca 2012, v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem organizirala dobrodelni koncert Eroike. Trije izjemni vokalisti (Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Metod Žunec) tria Eroika so s kombinacijo talenta, uglajenosti in izjemnih glasovnih zmožnosti predstavili predelave uspešnic v pop opera žanru, razpoložene obiskovalce pa so navdušili tudi s španskimi prepesnitvami. Koncert je bil namenjen zbiranju sredstev za nakup prilagojenega vozila za prevoz uporabnikov Centra KORAK, vsak obiskovalec pa je z nakupom vstopnice prispeval 19 evrov. Tisti, ki so si še pravočasno zagotovili vstopnice, so lahko uživali na koncertu, na katerem so nastopajoči na noge spravili celotno dvorano.


Center KORAK, dobrodelni koncert Eroike

Foto: Anže Kacin in Jure Frelih, Sonata Photographica,
več fotografij na naši FACEBOOK strani


Na prireditvi, ki jo je že drugič gostil župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj, smo opazili več znanih obrazov iz gospodarstva in politike, ki so tudi v preteklosti že večkrat podprli dejavnost Centra KORAK.


Eroika, dobrodelni koncert za Center KORAK

Foto: Anže Kacin in Jure Frelih, Sonata Photographica,
več fotografij na naši FACEBOOK strani


Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki so prispevali z nakupom vstopnice, organizatorjema, pokroviteljem, obiskovalcem, nastopajočim ter vsem ostalim podpornikom, brez katerih včerajšnji večer ne bi bil tako poseben. 

 


 
 

Čistilna akcija "Očistimo Slovenijo" 

29.03.2012 11:49
V Koraku že dlje časa ločujemo odpadke, v petek, 23. marca 2012, pa smo imeli priložnost, da še na drug način izkažemo skrb za okolje. Prav zato smo podprli čistilno akcijo Očistimo Slovenijo in se lotili pobiranja smeti v okolici Koraka, ob cesti in na bližnjem parkirišču. Veseli smo, da smo tako na svoj način prispevali k čistejšemu okolju in spodbudili vrednotenje okoljevarstvene problematike med zaposlenimi in uporabniki.V petek smo se Korakovci odločili podpreti čistilno akcijo Očistimo Slovenijo. Vsak izmed nas je dobil rokavice in svojo vrečko za smeti, potem pa smo odšli pobirat smeti v bližini Koraka. Pobrali smo kar precej smeti in bili s svojim delom zelo zadovoljni, saj smo poskrbeli za čisto okolico.                                                                                                                        Roky
 
 

Korakova delavnica v Qlandiji

28.03.2012 11:01

Center KORAK se bo v soboto, 31. 3. 2012, predstavil v kranjski Qlandiji s kreativnimi delavnicami, kjer si boste obiskovalci pod vodstvom naših mentorjev in rehabilitantov naredili lasten okrasek, voščilnico ali kakšen drug izdelek. Delavnice se začnejo ob 10. uri, obiščite pa nas lahko do večera. Poleg izdelovanja lastnih kreacij si boste na prodajni stojnici lahko tudi kupili izdelke, ki so jih naredili Korakovi uporabniki in rehabilitanti. V Centru KORAK poleg rehabilitacije po pridobljeni možganski poškodbi zaposlujemo tudi invalide, ki jih vključujemo v projekt Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov


Pridružite se nam na sobotnem dogodku tudi vi in preživite del dneva ob druženju in ustvarjanju z nami. 
 

Z dobrodelnim pohodom izkazali pomoč družini      

22.03.2012 14:37
V sredo, 21. marca 2012, smo se pridružili 120-im tekačem in sprehajalcem, ki so s tekom in sprehodom od Tivolija do rezidence britanskega veleposlaništva izkazovali svojo dobrodelnost in družbeno odgovornost. Dobrodelni dogodek z naslovom Sport Relief Mile, ki ga je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije organiziralo britansko veleposlaništvo, je potekal pod geslom fair play. Letos so se v okviru dogodka zbirala sredstva za pomoč slovenski družini, ki živi na robu finančnih zmožnosti. Z nami so tekli tudi dvakratni olimpijski prvak Miro Cerar, britanski veleposlanik Andrew Page, generalni sekretar OKS Tone Jagodic ter osnovnošolci z Britanske mednarodne šole.

                                V družbi z Mirom Cerarjem


Včeraj smo odšli v ljubljanski športni park Tivoli, kjer sta nas po krajši telovadbi in ogrevanju nagovorila olimpijec Miro Cerar in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije. Nato smo se razvrstili v skupino tekačev in pohodnikov. Tako se je pričel pohod oziroma tek na eno miljo do angleškega veleposlaništva, kjer nas je čakala pogostitev, po kratkem počitku pa je sledil olimpijski kviz za udeležence teka. S tem tekom smo bili vsi zelo zadovoljni, saj smo ugotovili kaj vse zmoremo, poleg tega pa smo se zavedali, kako pomembno je sodelovati!                                                                                                                 Roky              
 
 

Prodaja izdelkov na stojnicah

21.03.2012 13:20
Tudi letos bomo na stojnicah prodajali butarice, velikonočne izdelke ter ostale izdelke iz pomladnega programa. Naše stojnice lahko obiščete v naslednjih terminih:

25.3.2012                                                                                                                                                        Kranj - Šmartin (prodaja pred cerkvijo ob nedeljskih mašah ob 8.00 in 10.00)
Kranj - Drulovka (prodaja pred cerkvijo ob nedeljskih mašah ob 8.30 in 10.30)

26.3.-6.4.2012                                                                                                                                                                                                           Zdravstveni dom Kranj (8.00 - 15.00)

29.3.2012                                                                                                                                                                                                                       Športna dvorana Cerklje (pred in po Pomladnem koncertu ob 19.00)

31.3.2012                                                                                                                                                                                                                                                                 Qlandia Kranj (8.00 - 21.00)

velikonočna butarca
 
 

Koncert Eroike razprodan

05.03.2012 09:38

Obveščamo vas, da je dobrodelni koncert Eroike, ki bo 29. marca 2012 ob 19. uri v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem, razprodan.

Zahvaljujemo se vsem kupcem vstopnic, ostale pa vabimo, da se nam pridružijo na prihodnjih dogodkih.

 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 37 38 39 40 41 42 43 ... 50 ... 58 > >>

Aktualno

Svečana listina Centru KORAK

Univerza v Mariboru je včeraj Centru KORAK, Kranj na slovesnosti ob Rektorjevem dnevu podelila Svečano listino za izvrstno sodelovanje s Fakulteto ...

10. Korakova pomlad z Vladom Kreslinom

Društvo Klub en korak več organizira
10. dobrodelni koncert
»KORAKOVA POMLAD«, tokrat z legendarnim Vladom Kreslinom,
ki bo v četrtek, 16. aprila ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se