Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 37 38 39 40 41 42 43 ... 50 ... 59 > >>
 

Vabilo na otvoritev razstave izdelkov uporabnikov

03.09.2012 09:11
Vabimo vas na

otvoritev razstave izdelkov uporabnikov Centra KORAK
s kratkim kulturnim programom,

ki bo v

torek, 4. septembra 2012, ob 19. uri v Muzeju Občine Šenčur, Pipanova cesta 6, Šenčur.
           
Razstava bo odprta do 23. 9. 2012, ob torkih in petkih od 17. do 19. ure, ob nedeljah od 10. do 12. ure.

Občina Šenčur in Muzej Občine Šenčur sta nam omogočila, da predstavimo izdelke naših uporabnikov v prostorih muzeja. Otvoritev razstave lahko izkoristimo tudi kot priložnost, da se v prijetnem vzdušju ponovno srečamo.  

Vljudno vabljeni!
 
 

Dopoldnevi na bazenu

24.08.2012 13:57
V vročih poletnih dneh smo si tudi v Centru KORAK zaželeli aktivne osvežitve in tako preživeli še eno sončno dopoldne na bazenu v Kranju.  Na bazenu smo se nekajkrat letos že hladili in upamo, da nam  vreme to omogoči še kdaj, preden se bo poletje začelo poslavljati.

Vse je bilo prima - vreme, počutje, vzdušje, plavanje...
Simona


Na bazenu smo preživeli prijetni dve uri. Voda je bila dovolj topla.
Matjaž

Najbolj mi je v spominu ostalo toplo, vroče ozračje.
Željko

 

 
 

Športni dan na Joštu

11.07.2012 07:21

Včerajšnji športni dan je od nas zahteval nekaj sape, saj smo se vzpeli na 847 metrov nadmorske višine. Bili smo na Joštu nad Kranjem, ki se nahaja zahodno od Šmarjetne gore. Na njem stoji cerkev svetega Jošta, kjer je leta 1899 služboval Fran Saleški Finžgar ter tam tudi dokončal pisanje družabnega romana Kvišku. Poleg cerkve so na Joštu še Krekov dom, Finžgarjev dom ter taborniški dom. Dostop na hrib je možen iz različnih smeri (Pševo, Javornik, Zabukovje, Rakovica, Besnica), poti pa niso prezahtevne.Naš vzpon je trajal približno eno uro, ob prihodu na vrh pa smo bili nagrajeni s širokim razgledom po delu Gorenjske in Kamniško Savinjskih Alpah.


Današnji izlet je bil od začetka do konca odličen. Med potjo smo uživali, saj je bilo dovolj sence in ravno prav sonca. Ker se v Koraku veliko ukvarjam s športom, pot zame ni bila prezahtevna. Na vrhu smo se okrepčali, tam pa je bil zares lep razgled, zaradi katerega bi še kdaj šla na ta hrib.                                                                                                                                      Nina  

Današnji sprehod je bil odličen za ohranjanje kondicije, predvsem me je navdušil lep panoramski razgled.                                                                                                                                                                   Matjaž

 
 

Tabor Pineta 2012

27.06.2012 13:26

V petek, 22. junija, smo se vrnili iz Pinete, kjer smo preživeli še en čudovit poletni tabor. Vreme nam je bilo vseh pet dni zelo naklonjeno, zaradi visokih temperatur pa se je do prijetnih temperatur segrelo tudi morje, v katerem smo se osvežili prav vsi in končno ugotovili, da še vedno ostaja mokro in slano. Dobili smo primerno dozo sonca, sence, slane vode in dobre volje, manjkalo pa ni niti športnih aktivnosti in kreativnih idej. več...


 
 

Izleti in ogledi napovedali začetek počitnic

22.06.2012 07:27

Medtem, ko se je večina uporabnikov na poletnem taboru v Pineti hladila v morju, smo se preostali v Centru KORAK odpravili na izlete.

V ponedeljek smo si na Gospodarskem razstavišču ogledali razstavo balzamiranih človeških teles. Od blizu smo lahko pogledali v človeško telo in spoznali okostje, mišičevje, dihala in druge sisteme človeškega telesa. Del zbirke nas je opomnil na to, da slabe razvade (kajenje, debelost...) vplivajo na razvoj določenih bolezni.


Torek smo namenili ogledu gradu Brdo pri Kranju, kjer so se prijazno odzvali na našo prošnjo za ogled najlepšega slovenskega protokolarnega objekta. Ob vodstvu gospodične Saše smo izvedeli veliko skritih podrobnosti gradu, ki je po drugi svetovni vojni postal slovenska rezidenca Josipa Broza Tita. Dvorec je opremljen s stilnim pohištvom, preprogami, knjigami, slikami, kipi..., ki nas niso pustili ravnodušne. Prijetne občutke ogleda pa smo osvežili še na sladoledu v hotelu Kokra.V sredo pa smo bili gostje gasilske in policijske helikopterske enote na letališču Jožeta Pučnika. Sprejel nas je gasilec Toni Pongrac. Ko smo uspešno opravili rentgenski pregled, smo se z avtobusom najprej malo popeljali po pisti, potem pa so nam  gasilci predstavili potek njihovega dela in njihove naloge. Za vse nas je bilo najbolj zanimivo specialno vozilo Panter: teže 38 t, s kapaciteto vode 12500 l, kapaciteto penila 1500 l ter kapaciteto gasilnega prahu 300kg. Vozilo doseže končno hitrost do 140km/h. Zanimiv je bil tudi podatek, da morajo biti gasilci na skrajnih koncih letališke steze najkasneje v treh minutah od alarma.  S tem vozilom so nas tudi  popeljali. 

Poleg teh nalog imajo gasilci na letališču tudi mnogo drugih nalog – ko letalo pristane, ga z vozilom »follow me« pospremijo na parkirno mesto, prisotni so med točenjem goriva, pozimi plužijo letališče... Toni nas je potem s kombijem odpeljal še na ogled letalske policijske enote, kjer nam je prijazna policistka predstavila delo in naloge helikopterske enote.


Večina helikopterjev je bila na različnih nalogah na terenu, podrobneje pa smo si lahko ogledali Eurocopter, ki je namenjen predvsem nadzoru schengenske meje.


Med ogledom je moral še en helikopter na teren in sicer na prevoz pacienta iz Nove Gorice v Klinični center v Ljubljani, tako da smo si lahko ogledali še helikopterski dvig, seveda iz varne razdalje.
 
 

Tabor v Pineti 2012

19.06.2012 08:56

Prvi dan Tabora v Pineti 2012 smo prijetno preživeli vsi, tudi tisti uporabniki in spremljevalci, ki so tokrat prvič z nami na taboru. Krst novincev je bil težko pričakovan dogodek, ki se je zgodil včeraj pozno popoldne. Novinci so uspešno opravili vse naloge, za gledalce najbolj zanimiva pa je bila naloga valjanja v mivki. Pred tem smo bili na plaži in večina od nas je prvič letos zaplavala v morju, ki se je že dobro segrelo. več...

 
 

Nov kombi za udobnejše in varnejše prevoze

24.05.2012 12:47
Včeraj smo prevzeli težko pričakovan nov kombi, s katerim bomo našim uporabnikom omogočili udobnejše in varnejše prevoze.

Brez pomoči prijateljev Centra KORAK seveda tudi tokrat ne bi šlo. Večino sredstev smo zbrali s pomladnima dobrodelnima koncertoma, ki sta jih organizirala Lions klub Kranj in Klub En korak več, podprli pa so nas tudi donatorji in številni obiskovalci koncertov.Star kombi namreč ni bil klimatiziran, premalo prostora pa je oteževalo udobno namestitev oseb na invalidskih vozičkih.

 
 

Lions klub Kranj in Leo klub Brdo podprla maratonca Sandija Novaka

17.05.2012 09:52

Lions klub Kranj in Leo klub Brdo sta včeraj z donacijo podprla prizadevanje našega uporabnika, maratonca Sandija Novaka. Donacijo je Sandi s spremljevalno ekipo prejel na tiskovni konferenci v Centru KORAK, s pomočjo katere bodo lažje izvajali kvalitetne tekaške priprave. Sandi kljub slepoti, ki je posledica pridobljene možganske poškodbe, kaže neverjetno odločenost, vztrajnost in predanost športu, ki si ga je izbral. Tukaj si lahko ogledate video prispevek internetnega portala 24ur.com, kjer se lahko tudi sami prepričate o Sandijevem nalezljivem optimizmu.

Spomnimo, da je Sandi 6. maja 2012 na maratonu v Hannovru ponovno izpolnil B normo za paraolimpijske igre v Londonu 2012, o čemer smo na naši spletni strani že pisali.


 

 
 

Dan borilnih veščin v Centru KORAK

15.05.2012 13:11
Danes je v Centru KORAK potekalo srečanje oseb s pridobljeno možgansko poškodbo s športniki, ki dosegajo uspehe v svetovnem merilu na področju borilnih veščin.Več o izredno zanimivem dogodku, katerega pobudnik je bil ROTARY CLUB MEDVODE in na katerem so se nam pridružili tudi mladinci Mladinskega centra Mravljišče, si lahko preberete tukaj
.
 
 

Hipoterapija v Lescah

14.05.2012 08:46
Hipoterapija je dopolnilna dejavnost fizioterapije, ki se odvija na konju in s konjem. S stalnim prilagajanjem gibanju konja vplivamo na mišično napetost, s tem pa vzpodbudimo razvoj podpornih, vzravnalnih in ravnotežnih reakcij, ki jih potrebujemo pri gibanju. Cilj pri hipoterapiji je izboljšanje nevroloških motenj gibanja po nevroloških gibalnih konceptih.

Hipoterapija

Z uporabniki Centra KORAK smo se hipoterapije udeležili že v preteklih letih, v četrtek, 10. maja 2012, pa smo ponovno obiskali Konjeniški klub Lesce Bled, ki organizira terapijo.

Za vzpostavitev stika s konji smo se najprej lotili čiščenja in hranjenja konj, kasneje pa smo jezdili in si ogledali še ostale živali, ki delajo družbo konjem.Bili smo v Lescah na lepem kraju, kjer smo najprej čistili in hranili konje. Videli smo tudi kokoši in zajce ter jahali konje. Ker sem bila prva na vrsti me je bilo na začetku malo strah. Strah je hitro minil, saj je bilo jahanje zares prijetno.             
Maja

V Lescah nas je pričakala krasna narava in živali. Na nek način sem tam podoživljal trenutke iz otroštva, saj sem veliko počitnic preživel na kmetiji. Ker sem od tam vajen vseh živali, sem se brez strahu lotil tudi čiščenja konjskih kopit. Vsaka stvar, k smo jo včeraj doživeli je bila posebna, najbolj pa me je prevzelo terapevtsko jahanje, pri katerem je ključno predvsem sodelovanje in prilagajanje konju.                                                                                                                                Matjaž


Hipoterapija
                         
Hipoterapija mi je bila zelo všeč, strah me ni bilo, saj je bil konj umirjen in pod nadzorom spremljevalcev. Pred časom sem imel doma zajce, zato sem bil vesel, da so jih imeli tudi tam.                                                                                                                                                        Bojan
 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 37 38 39 40 41 42 43 ... 50 ... 59 > >>

Aktualno

01.06.2020

Pridobljene možganske poškodbe

S ponosom sporočamo, da so po dveh letih skupnega dela strokovnih timov Centra Korak in Centra Naprej izšle strokovne podlage za nacionalne smernice ...
29.05.2020

Zahvala

Čas epidemije je prinesel tudi skrb, kako zagotoviti dovolj zaščitne opreme. Korak nikoli ni ostal brez podpore v družbenem okolju in tudi tokrat ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se