Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 37 38 39 40 41 42 43 ... 50 ... 56 > >>
 

Adi Smolar v Centru Korak

02.12.2011 11:49
Na prvi decembrski dan nas je s svojim obiskom razveselil slovenski kantavtor in pesnik Adi Smolar. Najprej nas je s prijaznimi besedami pozdravil ob prihodu in ob delu v skupini z nami pokramljal. Za ogrevanje pred nastopom je preizkusil svojo kitaro in ker so strune na kitari prijetno zapele, smo se odpravili v dvorano, kjer se je nadaljevalo srečanje z Adijem. Glasbenikova simpatičnost in njegov nastop sta nas spravila v še boljšo voljo, saj smo skupaj z njim zapeli vsem nam dobro poznane pesmi (Dvajset ljubic, Tagada, Rolica papirja, Bognedaj, da bi crknu televizor,…). Tako smo tudi mi ogreli glasilke, Adi pa nam je na koncu dodal, da se z glasbo lahko prežene tudi slabo voljo. Obisk smo zaključili s skupinskim slikanjem, s čimer smo obeležili še en pester dogodek v Koraku.
več...


 
 

Govor veleposlanika Andrewa Pagea

01.12.2011 10:08

Na letošnjem bazarju na Brdu pri Kranju je bil glavni govornik veleposlanik Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, ki je v zanimivem govoru predstavil stanje v britanskem nevladnem sektorju in poudaril pomen le-tega.

Govor je v celoti objavljen spodaj.


Spoštovane gospe, gospodje, gostitelji in udeleženci v nocojšnjem programu.

Počaščen sem, da lahko nocoj spregovorim nekaj besed, predvsem ker cenim vaše prizadevanje k ustvarjanju boljše družbe in večje družbene blaginje. V Veliki Britaniji je vlada zelo aktivna pri izvajanju tovrstnih programov, predvsem preko projekta Big Society (vizija velike družbe), ki vrača moč posameznikom, družinam, skupnostim in interesnim skupinam in uvaja nov pristop, v katerem vodi spremembe družba, ne država. Naš premier, David Cameron, poziva, naj vsak posameznik prispeva k boljši družbi, in pravi: ”Pomagajte ljudem okoli sebe, dajte jim svoj čas, svoj trud, tudi svoj denar… – le tako bomo postali boljša družba”.


Rad bi vam naštel nekaj podatkov o britanskem sektorju, ki obsega prostovoljstvo, skupnost in socialno podjetništvo, v katerem je zaposlenih preko 500 tisoč ljudi:

·    imamo 900 tisoč organizacij civilne druzbe, ki ustvarijo 160 milijard angleških funtov,

·    naše dobrodelne ustanove ustvarijo 35 milijard funtov vsako leto,

·    naše socialno podjetništvo ustvari 24 milijard letno.


Skoraj 60 odstotkov odraslih sodeluje v dobrodelnih programih, s finančnimi prispevki ali s svojim delovanjem. To pa vodi k večji družbeni koheziji, namreč  kar 87 odstotkov ljudi se preko tovrstnega delovanja počuti povezanega z družbo.


Zelo me veseli, da Zavod Korak sodeluje tudi z Brain Injury Rehabilitation Trust iz Velike Britanije, ki že 20 let pomaga ljudem z možganskimi poškodbami k ponovni vključitvi v družbo, in izboljšanju kvalitete njihovih življenj.  Prepričan sem, da si organizaciji izmenjujeta dragocene izkušnje na tem področju.


Današnji dogodek je dober primer, kako lahko sektor kreativnih industrij uspešno sodeluje v družbeno odgovornih dejavnostih. V Veliki Britaniji je ta sektor zelo pomemben, saj je največji med državami EU. Ta sektor raste hitreje, kot celotno britansko gospodarstvo, in zaposluje preko 2 milijona ljudi.


British Council v Sloveniji si prizadeva za rast kreativnih industrij v Sloveniji. Njihov vodilni program je Young Creative Entrepreneur (YCE) – “mlad ustvarjani podjetnik”, ki nudi podporo mladim ustvarjalcem v kulturi in kreativnem sektorju. Veselim se že, da bom videl njihovega direktorja Jamesa Hampsona, kako se obnese na modni pisti.

 
 

Prodajni katalog

29.11.2011 14:33
Na spodnji povezavi si lahko ogledate katalog izdelkov, ki so nastali v okviru projekta Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov, ki ga delno financira Evropska unija in sicer Evropski socialni sklad.Izdelali smo keramične živali v različnih variacijah, ki lahko služijo kot okras, okrasna lučka ali hranilnik.
več...
 
 

Akvareli Klavdija Tutte

24.11.2011 11:00
Priznani slovenski slikar Klavdij Tutta je podaril svoje slike Centru Korak z namenom, da se jih proda ter s tem omogoči financiranje dejavnosti centra.

Ostala sta še dva akvarela iz Cikla pravljičnih pejsažev, ki jih lahko vidite na spodnjih slikah.


Začetna cena za posamezno sliko je 150 €.


Dodatne informacije dobite na telefonski številki 04 28 18 612.
 
 

Tudi letošnji bazar je že za nami

22.11.2011 14:44
Letošnji bazar Zavoda Korak, ki je bil v ponedeljek, 22. novembra 2011, smo pripravili v prostorih kongresnega centra Brdo. Prijazni gostitelji so nam omogočili, da v njihovem čudovitem objektu našo dejavnost in izdelke predstavimo našim prijateljem in podpornikom, ki nam pomagajo, da lahko uporabnikom naših storitev ponudimo čim boljši program rehabilitacije in zaposlitve. Prireditev sta organizirala Klub En korak več ter Zavod Korak, ki je postal Center Korak. V letih svojega delovanja je zavod namreč presegel namen delovanja, zaradi katerega je bil ustanovljen, zato smo ga preimenovali v Center Korak za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo, ki bo v prihodnosti nudil še bolj kvalitetno in celostno storitev za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo.


Foto: Domen Bizjak

Poleg dveh glasbenih gostov, Jadranke Juras in Aleksandra Mežka, so na odru zapeli tudi uporabniki centra, ki so združeni v Skupino Korak, s pomočjo glasbenikov pod vodstvom Roka in Alenke Liebhart, zapeli nekaj pesmi povezanih s tematiko letošnjega bazarja, ki se je tokrat imenoval Brezčasni bazar, saj srčnega in prostovoljnega dela ni mogoče izmeriti v urah.

Skupina Korak
Foto: Domen Bizjak

Posebna atrakcija letošnjega bazarja je bila modna revija znanih in manj znanih osebnosti, ki so predstavljali ure, ki smo jih izdelali v Centru Korak, Klubu En Korak več ter na Visoki šoli za dizajn, ki nam v zadnjih letih pomaga, da bazar izpade v najlepši luči.

Modna revija
Foto: Domen Bizjak

Na modni reviji so nastopili: Jure Gašpar, zaposlen v Centru Korak, Lado Bizovičar, televizijski voditelj in igralec, Branko Žiberna, direktor Gorenjske gradbene družbe, Marjan Kalamar, socialni delavec v Centru Korak, Franc Čebulj, župan Občine Cerklje, Klemen Janežič, zdravstveni reševalec,
James Hampson, direktor British Councila Slovenije, Jošt Korošec, prostovoljec v Centru Korak, Igor Šoltes, predsednik Računskega sodišča, Damijan Perne, direktor Psihiatrične bolnišnice Begunje, Peter Šalamon, moderator na Radiu Kranj, ter Jelko Kacin, poslanec Evropskega parlamenta.

Na prireditvi, ki jo je vodila Jelena Jukić Wilfan, so zbrane pozdravili predsednica društva Klub En Korak več Hermina Krt, direktorica Centra Korak Mateja Korošec ter veleposlanik Združenega kraljestva v Republiki Sloveniji Andrew Page, ki je govoril v odlični slovenščini.

Veleposlanik Andrew Page
Foto: Anže Kacin

Poleg predstavitve izdelkov, ki so jih izdelali naši uporabniki, nam je Zavod za turizem Kranj prijazno omogočil, da smo na bazarju predstavili tudi adventne vence, ki so jih naredili dijaki v okviru tekmovanja ter znane osebnosti. Na tekmovanju šol so sodelovali dijaki naslednjih šol: Biotehnični center Naklo, Biotehnični center Maribor, Šolski center Ptuj – biotehniška šola, Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Srednja škola »Arboretum Opeka« Marčan in Gospodarska škola Čakovec. Izmed znanih osebnosti so vence izdelovali Ivica Arvaj, Jinny Ribič, Miran Rudan, Sanja Grohar in Špela Pretnar.

Prodaja adventnih vencev
Foto: Anže Kacin

Ob prijetnem druženju in kovanju načrtov za prihodnost, smo se še nekaj časa zadržali. Vsem, ki ste prireditev obiskali, se lepo zahvaljujemo.


Facebook galerija


Prireditev so omogočili:

V projektu Razvoj zaposlitvene rehabilitacije zaposlujemo osebe z zmanjšano delovno sposobnostjo. Projekt delno financira Evropska unija, in sicer Evropski socialni sklad. 
 

Brezčasni bazar

16.11.2011 14:19

V Zavodu Korak se veselimo, da se bomo kmalu lahko spet družili na tradicionalnem predstavitvenem dogodku. Letos smo ga poimenovali Brezčasni bazar, saj so nam članice društva Klub En korak več tokrat pomagale pri izdelavi ur. Zaradi zanimivega programa in izdelkov, ki so jih izdelali naši uporabniki, vam zagotavljamo, da vam bo čas v naši družbi hitro minil.


Skupina Korak

Zapeli vam bodo Jadranka Juras, Aleksander Mežek ter Skupina Korak, na modni reviji pa bodo nastopili znani obrazi iz gospodarskega in družabnega življenja. Po odrskih nastopih si boste lahko ogledali izdelke ter se družili s prijatelji in podporniki Zavoda Korak.

Tokratni bazar bo v ponedeljek, 21. novembra 2011, ob 18. uri v kongresnem centru Brdo pri Kranju. 

Nekaj naših izdelkov

 
 

Vedenjsko kognitivna terapija

16.11.2011 11:15
V Zavodu Korak imajo uporabniki že nekaj mesecev tudi možnost vključitve v proces vedenjsko kognitivne terapije, ki jo vodi prostovoljka, psihologinja - terapevtka vedenjsko kognitivne terapije. Več o tem si lahko preberete s klikom TU.
 
 

Nov izdelek - postarani zaboji

26.10.2011 14:03
V lesni delavnici Zavoda Korak, kjer zaposlujemo osebe z zmanjšano delovno sposobnostjo, smo ustvarili nov izdelek - postarane zaboje. Zaboji imajo tako uporabno kot tudi dekorativno vrednost. V njih lahko shranite razne stvari, za katere ne najdete pravega mesta v vašem domu, obenem pa pritegnejo tudi s svojim zanimivim izgledom.

postaran zaboji, postaran les Postarani zaboji , 35 x 20 cm; 14,90 €

Zaboje izdelujemo v štirih različnih velikostih. Za dodatne informacije nas lahko pokličete na 04 / 28 18 626.

Projekt Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov delno financira Evropska unija, in sicer Evropski socialni sklad.
 
 

Zaključna konferenca projekta ABI

24.10.2011 15:37
Projekt ABI (Evropski projekt razvoja programa usposabljanja za zaposlene, ki delajo z osebami s pridobljenimi možganskimi poškodbami) se je približal svojemu zaključku. V Ljubljani je bila zato 21.10.2011 organizirana  konferenca, ki je predstavila rezultat skupnega dvoletnega dela osmih projektnih partnerjev. Več informacij o konferenci sledi v prihodnjih dneh, o samem projektu pa si lahko več preberete na sledeči spletni strani: http://www.abi-project.eu/
 
 

Snemanje v studiu

21.10.2011 09:23
Te dni smo z Rokom pridno vadili naš letošnji glasbeni hit, ki so ga
za nas pripravili Rok in njegovi prijatelji. Postali smo tako dobri,
da nam je Rok obljubil snemanje v pravem studiu. Nismo ga jemali
resno, smeha in raznih komentarjev na ta račun pa nam tudi ni
zmanjkalo.

Včeraj pa je šlo zares. Odpeljali smo se v Škofjo Loko do g. Jureta Krajnika v njegov studio. Dobre volje  in prav sproščeni smo vstopili v posebno sobo obdano z lesom in tapisonom. Nekaj mikrofonov, glasba in mi, vaja se je začela. Kar nekajkrat smo zapeli naš refren.Ko smo  poslušali že malo popravljen posnetek, smo ugotovili, da smo neverjetno dobri. Za nami je eno povsem drugačno pevsko dopoldne in dokaz, da glasba združuje in razveseljuje.

Roky je snemalni dan opisal takole: "V snemalnem studiu smo nekajkrat zapeli pesem Most in jo kasneje posneli. Bilo je zelo lepo in po snemanju so nas postregli še s kavo. Vsi smo zadovoljni in navdušeni, ker smo posneli pesem, ki jo bodo predvajali tudi na Korakovem bazarju na Brdu, ki bo 21. 11. 2011."
 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 37 38 39 40 41 42 43 ... 50 ... 56 > >>

Aktualno

21.12.2018
V srcu, če je ta pravo,
je zmeraj prostora
za mnogo (tisoč in več)
lepih stvari
ki jih ljubiti mora vse,
kar živi.
Tone Pavček

SREČEN BOŽIČ IN ...

Veseli december 2018

V hladnih in sivih dneh se je treba nekoliko bolj potruditi, da bodo spomini, ki bodo ostali na ta čas, živobarvni  in polni topline.  ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se