Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 42 43 44 45 46 47 48 ... 50 ... 60 > >>
 

Brezčasni bazar

16.11.2011 14:19

V Zavodu Korak se veselimo, da se bomo kmalu lahko spet družili na tradicionalnem predstavitvenem dogodku. Letos smo ga poimenovali Brezčasni bazar, saj so nam članice društva Klub En korak več tokrat pomagale pri izdelavi ur. Zaradi zanimivega programa in izdelkov, ki so jih izdelali naši uporabniki, vam zagotavljamo, da vam bo čas v naši družbi hitro minil.


Skupina Korak

Zapeli vam bodo Jadranka Juras, Aleksander Mežek ter Skupina Korak, na modni reviji pa bodo nastopili znani obrazi iz gospodarskega in družabnega življenja. Po odrskih nastopih si boste lahko ogledali izdelke ter se družili s prijatelji in podporniki Zavoda Korak.

Tokratni bazar bo v ponedeljek, 21. novembra 2011, ob 18. uri v kongresnem centru Brdo pri Kranju. 

Nekaj naših izdelkov

 
 

Vedenjsko kognitivna terapija

16.11.2011 11:15
V Zavodu Korak imajo uporabniki že nekaj mesecev tudi možnost vključitve v proces vedenjsko kognitivne terapije, ki jo vodi prostovoljka, psihologinja - terapevtka vedenjsko kognitivne terapije. Več o tem si lahko preberete s klikom TU.
 
 

Nov izdelek - postarani zaboji

26.10.2011 14:03
V lesni delavnici Zavoda Korak, kjer zaposlujemo osebe z zmanjšano delovno sposobnostjo, smo ustvarili nov izdelek - postarane zaboje. Zaboji imajo tako uporabno kot tudi dekorativno vrednost. V njih lahko shranite razne stvari, za katere ne najdete pravega mesta v vašem domu, obenem pa pritegnejo tudi s svojim zanimivim izgledom.

postaran zaboji, postaran les Postarani zaboji , 35 x 20 cm; 14,90 €

Zaboje izdelujemo v štirih različnih velikostih. Za dodatne informacije nas lahko pokličete na 04 / 28 18 626.

Projekt Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov delno financira Evropska unija, in sicer Evropski socialni sklad.
 
 

Zaključna konferenca projekta ABI

24.10.2011 15:37
Projekt ABI (Evropski projekt razvoja programa usposabljanja za zaposlene, ki delajo z osebami s pridobljenimi možganskimi poškodbami) se je približal svojemu zaključku. V Ljubljani je bila zato 21.10.2011 organizirana  konferenca, ki je predstavila rezultat skupnega dvoletnega dela osmih projektnih partnerjev. Več informacij o konferenci sledi v prihodnjih dneh, o samem projektu pa si lahko več preberete na sledeči spletni strani: http://www.abi-project.eu/
 
 

Snemanje v studiu

21.10.2011 09:23
Te dni smo z Rokom pridno vadili naš letošnji glasbeni hit, ki so ga
za nas pripravili Rok in njegovi prijatelji. Postali smo tako dobri,
da nam je Rok obljubil snemanje v pravem studiu. Nismo ga jemali
resno, smeha in raznih komentarjev na ta račun pa nam tudi ni
zmanjkalo.

Včeraj pa je šlo zares. Odpeljali smo se v Škofjo Loko do g. Jureta Krajnika v njegov studio. Dobre volje  in prav sproščeni smo vstopili v posebno sobo obdano z lesom in tapisonom. Nekaj mikrofonov, glasba in mi, vaja se je začela. Kar nekajkrat smo zapeli naš refren.Ko smo  poslušali že malo popravljen posnetek, smo ugotovili, da smo neverjetno dobri. Za nami je eno povsem drugačno pevsko dopoldne in dokaz, da glasba združuje in razveseljuje.

Roky je snemalni dan opisal takole: "V snemalnem studiu smo nekajkrat zapeli pesem Most in jo kasneje posneli. Bilo je zelo lepo in po snemanju so nas postregli še s kavo. Vsi smo zadovoljni in navdušeni, ker smo posneli pesem, ki jo bodo predvajali tudi na Korakovem bazarju na Brdu, ki bo 21. 11. 2011."
 
 

Peka jagodne torte

20.10.2011 11:32
Ker imam zelo rad jagode in jagodni sok, sva se z Barbaro včeraj odločila, da spečeva jagodno torto. Trud je bil poplačan s slastno torto, ki smo jo lahko vsi poskusili. Soglasno smo se odločili, da peko ponovimo.

David
 
 

Novi darilni izdelki

13.10.2011 10:38
V Zavodu Korak smo pripravili kar nekaj novih darilnih izdelkov. Najzanimivejše želimo še posebej izpostaviti. Vabimo vas, da si jih ogledate in dobite ideje za nakup daril.

steklene posode
Steklene posode
različne velikosti; 5-25 €/kom
glinen milnik z milom
Glineni milnik z milom
14x10 cm; 12,90 €/kom
glinena ladjica svečka
Glinena svečka
12x9 cm; 8,90 €/kom
glinen ježek hranilnik
Glineni ježek
hranilnik, 15 cm; 14,90 €/kom
glinen angelček
Glinen angelček
7 cm; 7 €/kom
postarani zaboj Postarani leseni zaboj
30x20x15 cm; 13,50 €

Izpostavljene izdelke, in tudi vse ostale, si lahko ogledate na sedežu Zavoda Korak na Kidričevi cesti 53 v Kranju, od ponedeljka do petka med 7. in 14. uro. Pokličete nas lahko na telefonski številki 04 / 28 18 620 ali 04 / 28 18 626.

Izdelki so v darilni embalaži.  
 
 

Zavod Korak na Festivalu Lupa

19.09.2011 13:45

Zavod Korak je 19. 9. 2011 predstavil svojo dejavnost in svoje izdelke na 10. vseslovenskem festivalu nevladnih organizacij Lupa, ki je bil v središču Ljubljane(Prešernov trg, Tromostovje, Čopova, Wolfova in Stritarjeva ulica). 

Na stojnici z Društvom Humana

Letošnja tema festivala je bilo financiranje s pomočjo Evropskega socialnega sklada. Na prireditvi so se predstavili projekti, ki so financirani s strani Evropskega socialnega sklada, v dneh pred in po bazarju, na katerem se je predstavljal tudi Zavod Korak, pa je bilo tudi več prireditev, na katerih so bile predstavljene možnosti za financiranje in kako do takšnega financiranja priti. 

Ročni izdelki, ki jih izdelajo naši uporabniki

V Zavodu Korak smo prav tako prejemniki sredstev Evropskega socialnega sklada za projekt Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov, ki že zaposluje osebe z zmanjšano delovno sposobnostjo s področja Gorenjske.

 
 

Celodnevni izlet v Koper

16.09.2011 11:12
V lepem sončnem vremenu smo se v sredo, 14. 9. 2011, odpravili v Koper, kjer smo se glede na interes izletnikov razdelili v dve skupini. Prva skupina je odšla na mestno kopališče, druga pa si je šla ogledat stari del mesta, katero skriva veliko zanimivih zgodb iz bližnje in daljne preteklosti.

  Pretorska palača

Med sprehodom smo si ogledali Stolnico Marijinega vnebovzetja, mestni stolp, znano Pretorsko palačo, Vrata Muda, ki so nekdanja glavna mestna vrata in na katerih je izklesano sonce – simbol Kopra, mestno tržnico ter mnoge druge znamenitosti.

  Na izletu so se nam pridružili tudi svojci

Ogleda mesta smo se udeležili večinoma »vozičkarji«, in čeprav je mesto zelo urejeno in lepo, je bil za nas ogled kar naporen, saj je bilo potrebno vozičke porivati po strmih tlakovanih ulicah.
Po vrnitvi iz mesta smo se nekaj časa zadržali še na obali, na kosilu pa smo se ponovno srečali z našimi plavalci. Zaradi okvare na avtobusu se je plavalcem za eno uro podaljšalo plavanje in uživanje v morju, ostali pa so si na obali krajšali čas z igranjem družabnih iger. Kljub težavam smo se z lepimi vtisi vrnili iz najstarejšega slovenskega mesta domov.

Igor in Roky
 
 

Nov izdelek: vrtne lučke

29.08.2011 10:56
V Zavodu Korak smo izdelali dva nova izdelka - vrtni lučki v obliki ježa in sove. Tekočo glino vlijemo v modele iz gipsa, ki smo jih sami oblikovali in izdelali. Sledi retuširanje, glaziranje in žganje, da dobimo končna izdelka, kot jih lahko vidite na slikah. več...
 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 42 43 44 45 46 47 48 ... 50 ... 60 > >>

Aktualno

30.12.2020

Voščilo iz Koraka

Želim, da v praznične dni in novo
leto, vsi skupaj dnesemo samo
tisto, kar nas je letošnje naučilo
obogatilo in razveselilo.
Luč vedno premaga temo ...
22.12.2020

Pred prazniki


V letu, ki se počasi izteka ni manjkalo izzivov.

V Koraku smo na novo opremili in pridobili še tretje nadstropje, s širitvijo koncesije so med nas ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se