Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 44 45 46 47 48 49 50 ... 60 61 > >>
 

Poletni tabor v Pineti

27.06.2011 14:50
V petek smo se polni lepih vtisov vrnili s poletnega tabora v Pineti. O dogajanju na taboru smo vas obveščali sproti, če pa vas zanima več, si lahko ogledate še galerijo fotografij.

 
 

Obisk živalskega vrta v Ljubljani

24.06.2011 08:36
Lep četrkov dan, 23. junija 2011, smo izkoristili za obisk živalskega vrta.

Začeli smo v otroškem Zoo, kjer je Željko lahko prav od blizu božal živali. Drugi, manj pogumni, pa smo ga opazovali z druge strani ograje.
Potem smo se razkropili po celem vrtu.

In se ponovno dobili pri morskem levu v času hranjenja.

Večina živali je poležavala v senci, ker je sonce prav močno pripekalo.

Zavili smo mimo opic in žiraf v vivarij, kjer smo skozi steklo opazovali kače, pajke in kameleone.
Potem smo si tudi mi privoščili zaslužen počitek v senci in se ohladili ob dobrem sladoledu.
Naredili še eno gasilsko.
In se dobro razpoloženi vrnili v Korak.  Bili smo si enotni, da so nam živali zares polepšale dan.


Danes, v četrtek, 23. junija 2011, smo se odpravili v Živalski vrt Ljubljana, kjer smo si ogledali tamkajšnje živali. Med sprehodom po živalskem vrtu smo obujali spomine o njem v preteklosti. Za nas je bila to zelo zanimiva postulovščina, saj smo nekateri po dolgem času obiskali živalski vrt. Nato smo malo poklepetali na klopcah in kar prehitro je prišel čas odhoda. Kaj več boste videli pa na slikah.
Tomaž 
 

Kolesarjenje s tandemom

24.06.2011 08:22
V sredo, 22. junija 2011, smo se razdelili v dve skupini. Pohodniki so odšli na Šmarjetno, manjša skupina pa je odkolesarila na skoraj 4-urno kolesarjenje po Polonini poti: Korak – Breg – Preddvor – Bela – Bašelj – Čadovlje – Tatinec – okoli Brda – Suha – Korak.

Pri kapelici na Bregu

S tandemom smo bili neprekosljivi po klancih navzgor, medtem ko je šlo po ravnem precej počasneje. Tudi Sandi, sicer predan teku, je na kolesarjenju užival, prav tako tudi Brane.

Ob jezeru Črnava v Preddvoru

 
 

Utrinki tretjega dne

23.06.2011 08:33

Pineta je postala skoraj že naš drugi dom. Po jutranjem kolesarjenju in obilnem zajtrku, smo raziskovali še neodkrite pineške plaže (Rakov zaliv). Vsi smo tudi že dobro nasoljeni, ampak eden le do kolen. Dan smo zaključli s kinom pod zvezdami...

več o taboru...

 
 

Izlet na Šmarjetno goro

23.06.2011 08:25
V sredo, 22. junija 2011, smo se nekateri Korakovci, ki smo ostali v Koraku, odpravili na prijeten sprehod na Šmarjetno goro. Nekateri so se odpeljali gor, drugi pa smo pot prehodili. Na vrhu smo se osvežili s pijačo ali sladoledom. Nato smo se počasi odpravili nazaj proti Koraku in nekateri smo se kar zatopili v klepet. Vreme je bilo odlično. Upam, da bomo izlet še kdaj ponovili.

Tomaž K.
 
 

Utrinki s prvega dne tabora v Pineti

21.06.2011 09:00
20 + 5 Korakovcev nas je srečno prispelo v sončno Pineto. Huda hrvaška vročina nas je spodbudila, da smo že prvi dan naše bele noge pokazali soncu in jih okopali v, ne boste verjeli, še vedno slanem morju.

Takole uživamo na plaži

več...
 
 

Prejeli smo ček za nakup novega kombija

17.06.2011 12:36
Na vrtu Zavoda Korak smo danes, 17. junija 2011, iz rok predsednice Lions kluba Kranj Darje Delavec prejeli ček v vrednosti 7000 evrov. Denar smo s skupnimi močmi in pomočjo sponzorjev zbrali na dobrodelnem koncertu Korakova pomlad, na katerem je nastopil Uroš Perić ter Primož Grašič trio, organizirala pa sta ga Lions klub Kranj ter društvo Klub En korak več. Zbrani denar bomo namenili za nakup novega kombija, v katerem bodo prevozi za naše uporabnike udobnejši in varnejši.Na prireditvi smo Korakovci zaigrali in zapeli nekaj pesmi, nato pa smo se posladkali s češnjevim zavitkom, ledeno kavo ter sladoledom, ki smo ga postregli v glinenih lončkih, ki smo jih sami izdelali.Vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri zbiranju sredstev za nakup novega kombija se še enkrat iz srca zahvaljujemo.

 
 

Kuharske delavnice

16.06.2011 13:15
Brane je tudi v četrtek, 16. junija 2011, skuhal kosilo za sebe in za svoje kolege v kuharski delavnici. V kuhanju Brane zelo uživa, še bolj pri dobri hrani, ki jo pripravijo.

Brane pri kosilu

Danes so bila na jedilniku polnjeni lignji:

Sestavine:
- lignji
- prešana šunka - ena rezina za en ligenj
- sir - ena palčka za en ligenj
- vejica peteršilja
- česen

Priprava:
Lignje očistimo, operemo in dobro osušimo na papirnati brisači. Sir narežemo na palčke. Na rezino šunke damo palčko sira, pol žličke sesekljanega česna in majhno vejico peteršilja. Tako pripravljene sestavine zvijemo in z njimi napolnimo lignje, ki jih zapremo  z zobotrebcem. Lignje na hitro popečemo (4-5min na vsaki strani, odvisno od velikosti lignjev) na zelo vročem žaru. Na ploščo lahko damo vejico rožmarina.
Ponudimo s tržaško omako. 
 
 

Izročitev čeka za nakup kombija

14.06.2011 13:52
Vabimo vas na na vrt Zavoda KORAK (Kidričeva 53, Kranj), kjer bo v petek, 17. junija 2011, ob 11.00 uri dogodek, ki bo slovesno zaokrožil prireditev Korakova pomlad.

Lions klub Kranj in Klub En korak več bosta našemu zavodu slovesno izročila ček v vrednosti 7.000 evrov, ki so bili s skupnimi močmi  in pomočjo sponzorjev zbrani na koncertu Uroša Perića in Primož Grašič Tria.

Izkupiček bomo namenili nakupu novega kombija za prevoze naših uporabnikov.

Pridružite se nam nam na našem vrtu,  kjer boste lahko prisluhnili kratkemu programu naših uporabnikov in se osvežili ob ledeni kavi.

Mateja Korošec, direktorica Zavoda Korak
 
 

Kolesarski izlet do Belopeških jezer

08.06.2011 13:27
Kolesarski navdušenci iz Zavoda Korak so se v četrtek, 2. junija 2011, podali na kolesarjenje po kolesarski stezi od Mojstrane do Belopeških jezer ter nazaj.

  Pri Belopeških jezerih


V četrtek smo šli v Mojstrano kolesarit. V skupini smo gonili pedala po urejeni kolesarski poti od Mojstrane do Belopeških jezer. Prevozili smo 42 km. Vožnja se mi ni zdela naporna in sem v njej prav užival. Ta izlet toplo priporočam vsem kolesarjem.
Brane

V Zavodu Korak smo se odločili, da bi šli na izlet s kolesi. Ker tudi sam rad kolesarim, sem se odločil, da se ga udeležim. Doma sem z Bleda, zato sem se odločil, da ta dan ne grem v Korak. Zmenili smo se, da raje pridem s kolesom do Lesc, tam pa me poberejo s kombijem. Kolesariti smo začeli v Mojstrani. Po urejeni kolesarski progi smo se peljali do Kranjske gore in naprej do Belopeških jezer, potem pa nazaj. V Kranjski gori smo se ustavili na kavi. Ob vrnitvi so me odložili v Lescah.

Blaž
 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 44 45 46 47 48 49 50 ... 60 61 > >>

Aktualno

29.04.2021

Cvetlice iz gline v Korakovi trgovini

Pomlad je letos malce plaha in vsaj za odtenek pre-siva, a nič ne de.... ambient lahko poživite z živobarvnimi izdelki Korakove trgovine, na primer ...
21.04.2021

NOVO v Koraku - Vadba na vibracijski plošči

Vibracijska vadba poteka na vibrirajoči plošči, na kateri udeleženec stoji ali izvaja različne enostavne vaje, kar omogoča učinkovito ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se