Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 44 45 46 47 48 49 50 ... 60 > >>
 

Prejeli smo ček za nakup novega kombija

17.06.2011 12:36
Na vrtu Zavoda Korak smo danes, 17. junija 2011, iz rok predsednice Lions kluba Kranj Darje Delavec prejeli ček v vrednosti 7000 evrov. Denar smo s skupnimi močmi in pomočjo sponzorjev zbrali na dobrodelnem koncertu Korakova pomlad, na katerem je nastopil Uroš Perić ter Primož Grašič trio, organizirala pa sta ga Lions klub Kranj ter društvo Klub En korak več. Zbrani denar bomo namenili za nakup novega kombija, v katerem bodo prevozi za naše uporabnike udobnejši in varnejši.Na prireditvi smo Korakovci zaigrali in zapeli nekaj pesmi, nato pa smo se posladkali s češnjevim zavitkom, ledeno kavo ter sladoledom, ki smo ga postregli v glinenih lončkih, ki smo jih sami izdelali.Vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri zbiranju sredstev za nakup novega kombija se še enkrat iz srca zahvaljujemo.

 
 

Kuharske delavnice

16.06.2011 13:15
Brane je tudi v četrtek, 16. junija 2011, skuhal kosilo za sebe in za svoje kolege v kuharski delavnici. V kuhanju Brane zelo uživa, še bolj pri dobri hrani, ki jo pripravijo.

Brane pri kosilu

Danes so bila na jedilniku polnjeni lignji:

Sestavine:
- lignji
- prešana šunka - ena rezina za en ligenj
- sir - ena palčka za en ligenj
- vejica peteršilja
- česen

Priprava:
Lignje očistimo, operemo in dobro osušimo na papirnati brisači. Sir narežemo na palčke. Na rezino šunke damo palčko sira, pol žličke sesekljanega česna in majhno vejico peteršilja. Tako pripravljene sestavine zvijemo in z njimi napolnimo lignje, ki jih zapremo  z zobotrebcem. Lignje na hitro popečemo (4-5min na vsaki strani, odvisno od velikosti lignjev) na zelo vročem žaru. Na ploščo lahko damo vejico rožmarina.
Ponudimo s tržaško omako. 
 
 

Izročitev čeka za nakup kombija

14.06.2011 13:52
Vabimo vas na na vrt Zavoda KORAK (Kidričeva 53, Kranj), kjer bo v petek, 17. junija 2011, ob 11.00 uri dogodek, ki bo slovesno zaokrožil prireditev Korakova pomlad.

Lions klub Kranj in Klub En korak več bosta našemu zavodu slovesno izročila ček v vrednosti 7.000 evrov, ki so bili s skupnimi močmi  in pomočjo sponzorjev zbrani na koncertu Uroša Perića in Primož Grašič Tria.

Izkupiček bomo namenili nakupu novega kombija za prevoze naših uporabnikov.

Pridružite se nam nam na našem vrtu,  kjer boste lahko prisluhnili kratkemu programu naših uporabnikov in se osvežili ob ledeni kavi.

Mateja Korošec, direktorica Zavoda Korak
 
 

Kolesarski izlet do Belopeških jezer

08.06.2011 13:27
Kolesarski navdušenci iz Zavoda Korak so se v četrtek, 2. junija 2011, podali na kolesarjenje po kolesarski stezi od Mojstrane do Belopeških jezer ter nazaj.

  Pri Belopeških jezerih


V četrtek smo šli v Mojstrano kolesarit. V skupini smo gonili pedala po urejeni kolesarski poti od Mojstrane do Belopeških jezer. Prevozili smo 42 km. Vožnja se mi ni zdela naporna in sem v njej prav užival. Ta izlet toplo priporočam vsem kolesarjem.
Brane

V Zavodu Korak smo se odločili, da bi šli na izlet s kolesi. Ker tudi sam rad kolesarim, sem se odločil, da se ga udeležim. Doma sem z Bleda, zato sem se odločil, da ta dan ne grem v Korak. Zmenili smo se, da raje pridem s kolesom do Lesc, tam pa me poberejo s kombijem. Kolesariti smo začeli v Mojstrani. Po urejeni kolesarski progi smo se peljali do Kranjske gore in naprej do Belopeških jezer, potem pa nazaj. V Kranjski gori smo se ustavili na kavi. Ob vrnitvi so me odložili v Lescah.

Blaž
 
 

Kuharska delavnica v delovni enoti

02.06.2011 07:41
Ob četrtkih imamo v naši terapevtski kuhinji kuharski krožek. Uporabnik se sam odloči, kaj bo pripravlil: kosilo ali sladico. V četrtek, 26. maja 2011, se je Brane odločil za piščanca v testu in solato.

Piščanec v testu

2 jajci
5 dcl mleka
25-30 dag  moke
1 dag soli
2-3 piščančja bedra
150 g kajmakaIz sestavin naredimo žvrkljano testo - kot za palačinke. Meso (lahko ga predhodno mariniramo s soljo, poprom in olivnim oljem) razporedimo po pekaču in prelijemo s testom. Pečemo 45 minut pri 200 stopinjah, 10 minut pred koncem pečenja premažemo s kajmakom.

Zraven postrežemo zeleno solato.

Dober tek!
 
 

Čas poletnih dni

31.05.2011 12:44
Danes smo v Koraku na prav poseben način vstopili v čas poletnih dni. Na zadnji majski dan nam je namreč Željko pripravil krajši koncert, na katerem nam je predstavil pesmi, ki se jih je naučil igrati na klaviature s prostovoljko gospo Žepič, ki mu je pri tem ves čas stala ob strani.

Koncert nam je bil vsem zelo všeč, Željka smo nagradili z glasnim aplavzom.

Roky

 

 
 
 

Korakov vrt

30.05.2011 14:28

Na vrtu pred Korakom se je v zadnjih tednih odvijala prava delovna akcija. Najprej smo posejali travo in jo z zalivanjem neprestano spodbujali k rastju, nato pa so se najbolj zagnani delavci lotili še polaganja plošč, s katerimi so opremili del vrta, na katerem stojijo miza in klopi. Lepo podobo vrta zaokrožajo visoka drevesa, ki nudijo prijetno senco, in na novo nasajene rože. Najprijetneje je čas za vrtno mizo preživljati ob kavici, družabnih igrah in dobri družbi.

 
 

Dobrodelna dražba knjig Klavdija Tutte

30.05.2011 14:17
V četrtek, 26. maja 2011, je bila v kranjski čitalnici predstavitev knjige Klavdija Tutte: Slike, objekti in keramika 2008-2011. Hkrati je potekala dobrodelna dražba Tuttinih knjig in treh akvarelov za Zavod Korak. Klavdij Tutta, stalen donator zavoda, se je tokrat odločil darovati sredstva z namenom, da bo Korak nadaljeval svojo začrtano pot – pomagati, ker nikoli ne veš.


Hermina Krt, Klavdij Tutta in Tanja Merzel iz Zavoda Korak

Klavdij Tutta slovi kot eden glavnih akterjev mediteranskega melosa z barvno lestvico polno vedrine in optimizma s stalnim vključevanjem svojega in življenj okoli njega. Klavdijeva slikarska kompozicija ne pozna neposlikanih delov, na površini pa je vseskozi prisotna svetloba sijočega sonca.V Galeriji Cafe Central so odprli razstavo Klavdijevih slik malih formatov iz cikla Pomoli, ki bo na ogled do 20.6.2011.
 
 

Zavod Korak na festivalu Igraj se z mano

30.05.2011 12:02
V petek, 27. 5. 2011, se je v štirih Slovenskih mestih (Ljubljani, Mariboru, Muti na Koroškem in Jesenicah) odvijal 5. Mednarodni festival Igraj se z mano. Zavod Korak se je udeležil dogodka v Jesenicah, kjer smo s tremi uporabniki pripravili delavnico poslikave lesenih živalic in izdelovanja srčkov iz blaga. Čez celo dopoldne se je pri naši mizi zvrstila kopica zainteresiranih mladostnikov starih od treh let pa pa vse do tistih, ki so že presegli starost dvajsetih ali več. Na Trgu Toneta Čufarja se je skozi celoten dan zvrstilo dvajset delavnic, pestro dogajanje pa je popestrilo dogajanje na odru. Predstavili so se otroci iz različnih vrtcev, osnovnih šol, varstveno delovnih centrov pa tudi skupina iz Visoke šole za zdravstveno nego Jesenice.

Festival Igraj se z mano je organiziran z namenom združiti čim večje število ljudi različnih starosti in sposobnosti skozi igro. Tako lahko prav vsak posameznik s svojimi aktivnostmi spodbujajo socialno integracijo oz. inkluzijo med otroci, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Festival poteka v okviru Zavoda za usposabljanje Janeza Levca in Društva za kulturo inkluzije.
 
 

Sandi Novak na Maratonu treh src

26.05.2011 09:11
V soboto, 21.maja 2011, je bil v Radencih na sporedu 31. Maraton treh src. Že tretje leto zapored se ga je udeležil naš uporabnik, maratonec Sandi Novak. 21 km je pretekel skupaj s prijateljem, gorskim tekačem - Klemenom Trilerjem.

Sandi in Klemen

Sandi je sicer dosegel boljši rezultat kot lani, vendar pa je bil tudi bolje pripravljen in je pričakoval malo več, vendar pa so bili Radenci letos prevroči.

Tik pred ciljem

Ponovno je dokazal, da se lahko tudi slepi uspešno kosajo z videčimi in opravil dober trening za glavni izziv – udeležba na olimpijskih igrah v Londonu. Sandiju vsi v Koraku čestitamo za pretečeno razdaljo in za dober čas.

Klemen in Petra Majdič
 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 44 45 46 47 48 49 50 ... 60 > >>

Aktualno

23.11.2020

Vsi korakovi izdelki - v novi spletni trgovini!

Čas hitro beži in že je pred nami veseli december, za mnoge, najlepši mesec v letu. Mesec december je običajno čas veselja, smeha, razkošnih ...
20.11.2020

Glas iz Koraka

Leto 2020 je posebno, polno izzivov,  prepredeno z ovirami in morda je ravno zato še toliko bolj do izraza prišla naša vizija, ki pravi: »Smo ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se