Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 45 46 47 48 49 50 51 ... 60 61 > >>
 

Kuharska delavnica v delovni enoti

02.06.2011 07:41
Ob četrtkih imamo v naši terapevtski kuhinji kuharski krožek. Uporabnik se sam odloči, kaj bo pripravlil: kosilo ali sladico. V četrtek, 26. maja 2011, se je Brane odločil za piščanca v testu in solato.

Piščanec v testu

2 jajci
5 dcl mleka
25-30 dag  moke
1 dag soli
2-3 piščančja bedra
150 g kajmakaIz sestavin naredimo žvrkljano testo - kot za palačinke. Meso (lahko ga predhodno mariniramo s soljo, poprom in olivnim oljem) razporedimo po pekaču in prelijemo s testom. Pečemo 45 minut pri 200 stopinjah, 10 minut pred koncem pečenja premažemo s kajmakom.

Zraven postrežemo zeleno solato.

Dober tek!
 
 

Čas poletnih dni

31.05.2011 12:44
Danes smo v Koraku na prav poseben način vstopili v čas poletnih dni. Na zadnji majski dan nam je namreč Željko pripravil krajši koncert, na katerem nam je predstavil pesmi, ki se jih je naučil igrati na klaviature s prostovoljko gospo Žepič, ki mu je pri tem ves čas stala ob strani.

Koncert nam je bil vsem zelo všeč, Željka smo nagradili z glasnim aplavzom.

Roky

 

 
 
 

Korakov vrt

30.05.2011 14:28

Na vrtu pred Korakom se je v zadnjih tednih odvijala prava delovna akcija. Najprej smo posejali travo in jo z zalivanjem neprestano spodbujali k rastju, nato pa so se najbolj zagnani delavci lotili še polaganja plošč, s katerimi so opremili del vrta, na katerem stojijo miza in klopi. Lepo podobo vrta zaokrožajo visoka drevesa, ki nudijo prijetno senco, in na novo nasajene rože. Najprijetneje je čas za vrtno mizo preživljati ob kavici, družabnih igrah in dobri družbi.

 
 

Dobrodelna dražba knjig Klavdija Tutte

30.05.2011 14:17
V četrtek, 26. maja 2011, je bila v kranjski čitalnici predstavitev knjige Klavdija Tutte: Slike, objekti in keramika 2008-2011. Hkrati je potekala dobrodelna dražba Tuttinih knjig in treh akvarelov za Zavod Korak. Klavdij Tutta, stalen donator zavoda, se je tokrat odločil darovati sredstva z namenom, da bo Korak nadaljeval svojo začrtano pot – pomagati, ker nikoli ne veš.


Hermina Krt, Klavdij Tutta in Tanja Merzel iz Zavoda Korak

Klavdij Tutta slovi kot eden glavnih akterjev mediteranskega melosa z barvno lestvico polno vedrine in optimizma s stalnim vključevanjem svojega in življenj okoli njega. Klavdijeva slikarska kompozicija ne pozna neposlikanih delov, na površini pa je vseskozi prisotna svetloba sijočega sonca.V Galeriji Cafe Central so odprli razstavo Klavdijevih slik malih formatov iz cikla Pomoli, ki bo na ogled do 20.6.2011.
 
 

Zavod Korak na festivalu Igraj se z mano

30.05.2011 12:02
V petek, 27. 5. 2011, se je v štirih Slovenskih mestih (Ljubljani, Mariboru, Muti na Koroškem in Jesenicah) odvijal 5. Mednarodni festival Igraj se z mano. Zavod Korak se je udeležil dogodka v Jesenicah, kjer smo s tremi uporabniki pripravili delavnico poslikave lesenih živalic in izdelovanja srčkov iz blaga. Čez celo dopoldne se je pri naši mizi zvrstila kopica zainteresiranih mladostnikov starih od treh let pa pa vse do tistih, ki so že presegli starost dvajsetih ali več. Na Trgu Toneta Čufarja se je skozi celoten dan zvrstilo dvajset delavnic, pestro dogajanje pa je popestrilo dogajanje na odru. Predstavili so se otroci iz različnih vrtcev, osnovnih šol, varstveno delovnih centrov pa tudi skupina iz Visoke šole za zdravstveno nego Jesenice.

Festival Igraj se z mano je organiziran z namenom združiti čim večje število ljudi različnih starosti in sposobnosti skozi igro. Tako lahko prav vsak posameznik s svojimi aktivnostmi spodbujajo socialno integracijo oz. inkluzijo med otroci, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Festival poteka v okviru Zavoda za usposabljanje Janeza Levca in Društva za kulturo inkluzije.
 
 

Sandi Novak na Maratonu treh src

26.05.2011 09:11
V soboto, 21.maja 2011, je bil v Radencih na sporedu 31. Maraton treh src. Že tretje leto zapored se ga je udeležil naš uporabnik, maratonec Sandi Novak. 21 km je pretekel skupaj s prijateljem, gorskim tekačem - Klemenom Trilerjem.

Sandi in Klemen

Sandi je sicer dosegel boljši rezultat kot lani, vendar pa je bil tudi bolje pripravljen in je pričakoval malo več, vendar pa so bili Radenci letos prevroči.

Tik pred ciljem

Ponovno je dokazal, da se lahko tudi slepi uspešno kosajo z videčimi in opravil dober trening za glavni izziv – udeležba na olimpijskih igrah v Londonu. Sandiju vsi v Koraku čestitamo za pretečeno razdaljo in za dober čas.

Klemen in Petra Majdič
 
 

2. Bowling turnir za osebe po pridobljeni možganski poškodbi

26.05.2011 07:39
Zavod Korak je v sredo, 25. maja 2011, ob 9.30 uri organiziral 2. Bowling turnir za osebe po pridobljeni možganski poškodbi, ki je nastal na pobudo našega uporabnika Rokya Kacina. Uporabo prostorov nam je ponudil sodobno opremljen bowling center v Hotelu Marinšek.  Turnirja se je udeležilo 25 uporabnikov Zavoda Zarja, VDC Nova Gorica ter Zavoda Korak. Udeleženci so odigrali dva kroga, največ točk pa je zbral Tadej Udir iz Zavoda Korak, ki je zmagal že na lanskem turnirju. Drugi rezultat je dosegel Andrej Pegan iz Zavoda Zarja, tretji pa je bil Peter Zor, prav tako iz Zavoda Zarja. Turnirju je sledila podelitev nagrad in prijetno druženje. Zahvaljujemo se sponzorjem, ki so omogočili izvedbo turnirja.SPONZORJI:

Hotel Marinšek

Vzajemna
Probanka
Intersport   
Mobitel      
Papirnica Karun
Costella
Simobi
Mika plus            
Weber fasade
Vita center
Zavarovalnica Triglav
Spar


Zavod Korak je v bowling centru Hotela Marinšek v Naklem pri Kranju organiziral 2. Bowling turnir za osebe po pridobljeni možganski poškodbi. Turnirja so se udeležili uporabniki Zavoda Zarja iz Ljubljane, VDC Nova Gorica in seveda iz Zavoda Korak iz Kranja. Vseh tekmovalcev nas je bilo 25 in smo bili porazdeljeni na šest bowling stez. S tekmovanjem smo začeli ob 10. uri. Vsi tekmovalci smo metali dva kroga, kar pomeni vsaj 40 metov. Na koncu preizkušnje je računalnik vse rezultate seštel in tako smo dobili zmagovalca. Zmagovalec je bil ravno tako kot lani uporabnik Zavoda Korak Tadej Udir. Po končani tekmi smo imeli še slovesno razglasitev rezultatov in podelitev medalj in nagrad. Po vsem skupaj so nam v Hotelu Marinšek pripravili še odlično kosilo. Postreženi smo bili s picami. Na koncu se moramo zahvaliti še Hotelu Marinšek, ki nam je brezplačno nudil vse bowling steze in posebno obutev za tekmovalce v bowlingu. Vsi skupaj smo se dogovorili, da bomo takšna in podobna srečanja z bowlingom organizirali še naprej. Vsem nam je bilo prijetno športno dopoldne zelo všeč! Roky
 
 

Dobrodelni spining

19.05.2011 13:22

Poletni tabor v Pineti bo letos še lepši, boljši in zanimivejši! Pri tem nam je pomagal tudi Klub študentov Kranj, ki je v okviru Tedna mladih v sredo, 18. maja 2011, med 17. in 20. uro organiziral dobrodelni spining. Neutrudni kolesarji so od ene pa do treh ur poganjali pedala ob bodrenju z odra in s tem prispevali h končnemu znesku. S strani donatorjev, kolesarjev in  Kluba študentov Kranj je bil Zavod Korak tako obdarjen s čekom za 650€, ki so namenjeni prav taboru v Pineti. Vsem se iskreno zahvaljujemo!

 
 

Sladoled je v glinenih lončkih še slajši

19.05.2011 08:59
Kavarna Carniola je v sredo, 18. maja 2011, ob 17. uri gostila promocijski dogodek, na katerem smo predstavili unikatno izdelane glinene lončke in stregli sladoled, ki ga v kavarni izdelajo sami. Po kratki predstaviti projekta Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov, nam je Željko zaigral nekaj skladb.

Prodajna polica z lončki

V projektu Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov, ki ga delno financira Evropska unija, in sicer Evropski socialni sklad, razvijamo primerna delovna mesta za težko zaposljive osebe z določeno stopnjo invalidnosti. V projektu kot partner sodeluje Zavod V-oglje.

Korakova stojnica

Mimoidoči ter ostali gostje so se lahko v prijetnem in sproščenem ozračju na vrtu omenjene kavarne lahko prepričali o novih možnostih zaposlovanja za osebe iz ciljne ranljive skupine ter se prepričali, da se tam streže res dober sladoled.

Unikatne lončke lahko skupaj s sladoledom kupite v Kavarni Carniola (Gregorčičeva 2, Kranj), kmalu pa tudi v Kavarni in slaščičarni Rendez-vous (Oprešnikova 28, Kranj).
 
 

Obisk kitaristov v Koraku

19.05.2011 07:43
Ravi in Miha sta nam popestrila sredino dopoldne, 18. maja 2011, s koncertom. V enournem nastopu sta klasična kitarista igrala skladbe, ki izvirajo iz Kube, Argentine, Španije in drugih držav. Z veseljem smo si ogledali njun nastop ter se jima lepo zahvalili z aplavzom.
Roky

Ravi in Miha
 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 45 46 47 48 49 50 51 ... 60 61 > >>

Aktualno

29.04.2021

Cvetlice iz gline v Korakovi trgovini

Pomlad je letos malce plaha in vsaj za odtenek pre-siva, a nič ne de.... ambient lahko poživite z živobarvnimi izdelki Korakove trgovine, na primer ...
21.04.2021

NOVO v Koraku - Vadba na vibracijski plošči

Vibracijska vadba poteka na vibrirajoči plošči, na kateri udeleženec stoji ali izvaja različne enostavne vaje, kar omogoča učinkovito ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se