Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 46 47 48 49 50 51 52 ... 60 > >>
 

Izlet na Bled

22.04.2011 10:01
Včeraj smo izkoristili čudoviti pomladni dan in se odpravili na izlet na Bled. Obiskali smo Blejski grad in se sprehodili ob jezeru. Pomladno sonce nam je dalo novo energijo, kar lahko razberemo tudi iz izjav izletnikov.Na Bledu je najdražja kava. Izlet je bil posebno doživetje, saj sem obiskal grad. ŽELJKO

Lepo in prijetno vreme v prijetni družbi.
SIMONA

Izlet na Bled je bil prijetno nepričakovano doživetje. MAJDA

Že dolgo nisem bil na Bledu. Zadnjič sem šel po torto za rojstni dan. MARKO

Opazoval sem hrupno parjenje labodov. SANDI
 
 

Prodajna stojnica v Mercatorju na Kokrici

19.04.2011 09:45
Naše izdelke lahko od 20. do 22. aprila 2011 med 8.30 in 12.30 uro kupite na prodajni stojnici v Mercatorju na Kokrici. Poleg raznolikega velikonočnega programa bodo na voljo tudi izdelki iz gline, lesa in stekla, ki so del našega stalnega programa.
 
 

Prodaja velikonočnih izdelkov v ZD Kranj

15.04.2011 10:21
Vabimo vas, da nas obiščete na prodajni stojnici v prostorih Zdravstvenega doma Kranj, ki bo postavljena vsak delovni dan do petka, 22. aprila 2011,  med 9. in 15. uro. Ogledate si lahko izdelke, s katerimi si lahko okrasite svoje domove ali pa jih podarite komu drugemu. 

  Velikonočna stojnica z izdelki
 
 

Dan odprtih vrat za strokovne delavce - v četrtek, 14.04.2011 - zadnje prijave!

13.04.2011 00:00
V Zavodu Korak, Kranj izvajamo dolgotrajno  rehabilitacijo oseb po pridobljeni poškodbi možganov. Skozi uspešno združevanje različnih strok in oblik dela uresničujemo osnovno poslanstvo zavoda, ki stremi k čimboljši kvaliteti življenja oseb po pridobljeni poškodbi možganov ter njihovih družin in svojcev.
...
Ker bi vam želeli bolj podrobno predstaviti naše delo, vas vabimo, da se nam pridružite na dnevu odprtih vrat, katerega prirejamo za strokovne delavce, ki se pri svojem delu srečujete tudi z osebami po pridobljeni poškodbi možganov. Za več informacij kliknite na: defaultvabilo_na_dan_odprtih_vrat (.docx 13KB)

 
 

Pilotno usposabljanje v okviru projekta ABI

07.04.2011 10:24
V okviru mednarodnega projekta Razvoja Inovacij z naslovom »Development of a Common Training Programme for ABI Caregivers« - ABI, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske Unije, bo od ponedeljka, 9. maja 2011, do petka, 13. maja 2011, med 8. in 16. uro v prostorih Centra Zarja, enota Zalog, Hladilniška 34 v Ljubljani pilotno usposabljanje za vse zaposlene, ki neposredno delajo ali se pri svojem delu srečujejo z osebami, ki so utrpele pridobljeno možgansko poškodbo. Usposabljanje zajema 40 pedagoških ur. Namen pilotne izvedbe je oceniti program usposabljanja. V pilotno usposabljanje bo vključena skupina 13 udeležencev. V pilotni skupini bo... >>več>>
 
 

Korakova pomlad z Urošem Perićem

01.04.2011 14:19
Lions klub Kranj in Klub En korak več sta v četrtek, 31. marca 2011, v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem organizirala koncert Uroša Perića, ki je nastopil skupaj s Primož Grašič triom. Koncert je bil namenjen zbiranju sredstev za nakup prilagojenega vozila za prevoz uporabnikov Zavoda Korak, vsak obiskovalec pa je z nakupom vstopnice prispeval 15 evrov.

FotoFoto: Anže Kacin

Tisti, ki so si še pravočasno zagotovili vstopnice, so lahko uživali  v skoraj dvournem koncertu, na katerem smo slišali predvsem blues, jazz in gospel. Nastopajoči so se izkazali z izjemno energijo in kvaliteto, publika pa je vse to hvaležno sprejela. Uroš Perić je z odličnimi interpretacijami in zabavnimi vložki poskrbel za nepozaben večer, kakršnih bi si želeli več tudi v prihodnje.

Foto: Anže Kacin

Na prireditvi, ki jo je gostil župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj, smo opazili več znanih obrazov iz gospodarstva in politike, ki so tudi v preteklosti že večkrat podprli dejavnost Zavoda Korak.


Foto: Anže KacinPrireditev so omogočili:

-    Občina Cerklje na Gorenjskem
-    Adriatic Slovenica d.d.
-    Tušmobil d.o.o.
-    Gorenjska banka d.d.
-    Mobitel d.d.
-    Sava d.d.
-    Mestna občina Kranj
-    Občina Bled
-    Občina Preddvor
-    Občina Šenčur
-    Občina Tržič
-    Rotary klub Ljubljana - 25
-    Janja Sajovic, dr. dent. med
 
 

Popestrite si velikonočni čas s Korakovimi izdelki

V Zavodu Korak smo za vas izdelali  izbor velikonočnih izdelkov, s katerimi si lahko popestrite vaš dom ali pa jih podarite svojim najdražjim.

Na naši spletni strani si lahko ogledate tudi ostale naše izdelke, ki jih lahko kupite v naših prostorih na Kidričevi 53 v Kranju. Če vas zanima karkoli o naših izdelkih, nas lahko pokličete na telefonsko številko 04/ 28 18 620.
 
 

Dobrodelni koncert razprodan

Dobrodelni koncert Korakova pomlad, na katerem bo nastopil Uroš Perić ter Primož Grašič trio je razprodan.

Zahvaljujemo se vam za vaše zanimanje ter vas vabimo, da se nam pridružite ob naslednji priložnosti.
 
 

Terapevtski fitnes tudi v Koraku

Terapevtski fitnes je namenjen različnim skupinam ljudi, ki imajo zaradi bolezni, poškodbe ali starosti pri vadbi omejitve, torej potrebujejo prilagojen program vadbe.

   Vadba na kolesu

Vadba v terapevtskem fitnesu ima kljub prilagoditvam značilnosti običajne vadbe, saj je časovno določeni program sestavljen iz aerobne vadbe na traku ali vadbe na kolesu, vadbe za povečanje mišične moči in vaj za gibljivost.

   Vadba z elastičnim trakom

Večina naših uporabnikov (ki so vključeni v terapevtski fitnes) ima na začetku individualno vodeno vadbo, pri kateri je poudarek na pravilni izvedbi vaj, pozneje pa tisti, ki to zmorejo vadijo sami, terapevti pa svetujejo, kako naj se vadba stopnjuje.
 
 

Pustno rajanje

Na pustni torek smo obiskali sorodno institucijo v Ljubljani - Zavod Zarja, mi pa smo gostili Center Sonček Kranj. Skupaj smo poskrbeli, da smo pust preživeli nasmejani, tako kot se za ta praznik spodobi.

Tako je obisk v Zarji doživel Roky:

Malo po deveti uri smo se izpred Zavoda Korak odpeljali s kombijem v Ljubljano, natančneje v Zavod Zarja na Pustovanje in Pustni ples. Iz Maribora in Murske Sobote so prišli uporabniki s spremljevalci iz Zavoda Naprej, iz Kranja smo iz Zavoda Korak prišli uporabniki in spremljevalci Zavoda Korak, v Zarji pa so se zbrali še Zarjani iz vseh štirih enot Ljubljanskega zavoda. Od desete pa skoraj do dvanajste ure smo plesali, peli in se skupaj veselili ob krofih in zanimivih pogovorih starih prijateljev, katerih že lep čas nismo videli. Na koncu smo sklenili, da Pustovanje ponovimo tudi naslednje leto v enem od že zgoraj naštetih Zavodov za rehabilitacijo po nezgodni poškodbi glave. Vsem nam je bilo vse skupaj zelo všeč!


 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 46 47 48 49 50 51 52 ... 60 > >>

Aktualno

23.11.2020

Vsi korakovi izdelki - v novi spletni trgovini!

Čas hitro beži in že je pred nami veseli december, za mnoge, najlepši mesec v letu. Mesec december je običajno čas veselja, smeha, razkošnih ...
20.11.2020

Glas iz Koraka

Leto 2020 je posebno, polno izzivov,  prepredeno z ovirami in morda je ravno zato še toliko bolj do izraza prišla naša vizija, ki pravi: »Smo ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se