Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 47 48 49 50 51 52 53 ... 60 61 > >>
 

Popestrite si velikonočni čas s Korakovimi izdelki

V Zavodu Korak smo za vas izdelali  izbor velikonočnih izdelkov, s katerimi si lahko popestrite vaš dom ali pa jih podarite svojim najdražjim.

Na naši spletni strani si lahko ogledate tudi ostale naše izdelke, ki jih lahko kupite v naših prostorih na Kidričevi 53 v Kranju. Če vas zanima karkoli o naših izdelkih, nas lahko pokličete na telefonsko številko 04/ 28 18 620.
 
 

Dobrodelni koncert razprodan

Dobrodelni koncert Korakova pomlad, na katerem bo nastopil Uroš Perić ter Primož Grašič trio je razprodan.

Zahvaljujemo se vam za vaše zanimanje ter vas vabimo, da se nam pridružite ob naslednji priložnosti.
 
 

Terapevtski fitnes tudi v Koraku

Terapevtski fitnes je namenjen različnim skupinam ljudi, ki imajo zaradi bolezni, poškodbe ali starosti pri vadbi omejitve, torej potrebujejo prilagojen program vadbe.

   Vadba na kolesu

Vadba v terapevtskem fitnesu ima kljub prilagoditvam značilnosti običajne vadbe, saj je časovno določeni program sestavljen iz aerobne vadbe na traku ali vadbe na kolesu, vadbe za povečanje mišične moči in vaj za gibljivost.

   Vadba z elastičnim trakom

Večina naših uporabnikov (ki so vključeni v terapevtski fitnes) ima na začetku individualno vodeno vadbo, pri kateri je poudarek na pravilni izvedbi vaj, pozneje pa tisti, ki to zmorejo vadijo sami, terapevti pa svetujejo, kako naj se vadba stopnjuje.
 
 

Pustno rajanje

Na pustni torek smo obiskali sorodno institucijo v Ljubljani - Zavod Zarja, mi pa smo gostili Center Sonček Kranj. Skupaj smo poskrbeli, da smo pust preživeli nasmejani, tako kot se za ta praznik spodobi.

Tako je obisk v Zarji doživel Roky:

Malo po deveti uri smo se izpred Zavoda Korak odpeljali s kombijem v Ljubljano, natančneje v Zavod Zarja na Pustovanje in Pustni ples. Iz Maribora in Murske Sobote so prišli uporabniki s spremljevalci iz Zavoda Naprej, iz Kranja smo iz Zavoda Korak prišli uporabniki in spremljevalci Zavoda Korak, v Zarji pa so se zbrali še Zarjani iz vseh štirih enot Ljubljanskega zavoda. Od desete pa skoraj do dvanajste ure smo plesali, peli in se skupaj veselili ob krofih in zanimivih pogovorih starih prijateljev, katerih že lep čas nismo videli. Na koncu smo sklenili, da Pustovanje ponovimo tudi naslednje leto v enem od že zgoraj naštetih Zavodov za rehabilitacijo po nezgodni poškodbi glave. Vsem nam je bilo vse skupaj zelo všeč!


 
 
31.03.2011 19:30
Lions klub Kranj in Klub En korak več vas vabita na dobrodelni koncert Korakova pomlad, na katerem bodo nastopili Uroš Perić ter Primož Grašič trio. Koncert bo v četrtek, 31. marca 2011, ob 19.30 uri v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem.

Na koncertu bomo zbirali denar za nakup novega vozila, s katerim se bodo lahko naši uporabniki bolj udobno in bolj varno prevažali.

Vstopnice po ceni 15 €  lahko kupite:

  • v Zavodu Korak na Kidričevi 53 v Kranju,
  • lahko jih naročite po povzetju po elektronski pošti: tajnistvo@zavod-korak.si,
  • ali po telefonu: 04 2818 611 vsak dan od 7.00 - 15.00 ure.

Več o dogodku si lahko preberete na Facebooku.

 
 
udeleženci tabora
07.02.2011 12:39
V prvih   dneh februarja (1. -4. 2.) smo tudi letos izvedli zimski tabor. Po lanskem obisku Pokljuke, smo se letos odločili, da preživimo štiri dni v centru šolskih in obšolskih dejavnosti v Planici. Že takoj po prihodu smo vzeli v roke alpske in tekaške smuči in se polni pričakovanja zapodili po snežnih poteh... Več o tem...
 
 
Zaposleni v Zavodu Zarja, Zavodu Naprej, VDC Nova Gorica ter Zavodu Korak smo 31.1. ter 1.2.2011 v M Hotelu v Ljubljani udeležili predstavitve modela kakovosti CARF (Comission for Accreditation of Rehabilitation Facilities). Christine M. MacDonell, generalna direktorica za medicinsko rehabilitacijo pri CARF nam je predstavila, na čem temelji model kakovosti, ki ga izvaja njena organizacija.

Christine M. MacDonell

Preberi več >>
 
 

Praznovanje rojstnega dne

02.02.2011 12:07
Včeraj je Marjan praznoval rojstni dan. V zavodu smo imeli kratko praznovanje, na katerem smo se pogostili s prinešenimi dobrotami.

Marjan sprejema čestitke od Nine

Ob spremljavi kitare smo mu čestitali. Nadaljevali smo ob sproščenem klepetu.

Tomaž K.
 
 

Pisane barve v Koraku

25.01.2011 11:15
Kljub sivemu zimskemu vremenu v Zavodu Korak vlada izvrstno vzdušje. Kratke in mrzle dni preganjamo z izdelovanjem pisanih okraskov za veliko noč. Izdelujemo velikonočne zajčke in piščančke iz blaga, pirhe v servetni tehniki ter glinene podstavke za pirhe.
Roky
         Roky pri izdelovanju zajcev

Roky nam je povedal: “Na blago sem narisal oblike za zajce in piščance, ki so jih moji kolegi iztrigli. Kasneje sem piščance napolnil z blagom, da so dobili lepo obliko. Izdeloval sem tudi pirhe, na katere sem lepil majhne koščke servetov.”
Polona in Tomaž
         Tomaž in Polona izdelujeta pirhe

Vsi se že veselimo pomladi, ko bo tudi narava zacvetela v pisanih barvah.
 
 

Izobraževanje za prostovoljce

09.02.2011 09:00
V sredo, 9.2.2011, v Zavodu Korak ponovno pripravljamo izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo od 9. do predvidoma 13.ure. Če se nam še kdo od vas želi priključiti, pokličite socialno pedagoginjo (04/28-18-613).
Spodaj lahko vidite program izobraževanja.
Vabljeni!
                                                                                         Sonja Vidergar, univ.dipl.soc.ped.

PROGRAM IZOBRAŽEVANJA PROSTOVOLJCEV

Predavatelji:

•    Socialni delavec: splošno o poškodbi glave, Kodeks etičnih načel v socialnem varstvu, Etični kodeks organiziranega prostovoljstva, hišni red
•    Medicinski sestri: nudenje pomoči ob epileptičnih napadih, počitek, higiena
•    Socialni pedagog: vedenjska problematika, kognitivna rehabilitacija
•    Delovni terapevtki: transfer, hranjenje, ravnanje z invalidskim vozičkom
•    Fizioterapevtka: pristop do uporabnika iz fizioterapevtskega vidika
•    Psihologinja: konstrukt meja
 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 47 48 49 50 51 52 53 ... 60 61 > >>

Aktualno

22.03.2021

Korakova stojnica!

Center Korak za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo in Zaposlitveni center Korak d.o.o., so.p. v tem tednu prisrčno vabita na KORAKOVO stojnico! ...

Teden možganov

V tem tednu od 15.3 do 19.3.2021 poteka »Teden možganov«, ki ga vsako leto organizira Društvo Sinapsa.

Letos je naslovna tema »Človek ni otok«. ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se