Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 47 48 49 50 51 52 53 ... 60 ... 62 > >>
 

Sladoled je v glinenih lončkih še slajši

19.05.2011 08:59
Kavarna Carniola je v sredo, 18. maja 2011, ob 17. uri gostila promocijski dogodek, na katerem smo predstavili unikatno izdelane glinene lončke in stregli sladoled, ki ga v kavarni izdelajo sami. Po kratki predstaviti projekta Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov, nam je Željko zaigral nekaj skladb.

Prodajna polica z lončki

V projektu Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov, ki ga delno financira Evropska unija, in sicer Evropski socialni sklad, razvijamo primerna delovna mesta za težko zaposljive osebe z določeno stopnjo invalidnosti. V projektu kot partner sodeluje Zavod V-oglje.

Korakova stojnica

Mimoidoči ter ostali gostje so se lahko v prijetnem in sproščenem ozračju na vrtu omenjene kavarne lahko prepričali o novih možnostih zaposlovanja za osebe iz ciljne ranljive skupine ter se prepričali, da se tam streže res dober sladoled.

Unikatne lončke lahko skupaj s sladoledom kupite v Kavarni Carniola (Gregorčičeva 2, Kranj), kmalu pa tudi v Kavarni in slaščičarni Rendez-vous (Oprešnikova 28, Kranj).
 
 

Obisk kitaristov v Koraku

19.05.2011 07:43
Ravi in Miha sta nam popestrila sredino dopoldne, 18. maja 2011, s koncertom. V enournem nastopu sta klasična kitarista igrala skladbe, ki izvirajo iz Kube, Argentine, Španije in drugih držav. Z veseljem smo si ogledali njun nastop ter se jima lepo zahvalili z aplavzom.
Roky

Ravi in Miha
 
 

Vodeni ogled Ljubljane – O Ljubljani in še kaj več

18.05.2011 14:32

Veste, da ima Slovenija kar pet otokov in da je Ljubljana eden izmed njih? Vam je znano, katera je najdragocenejša slika v Sloveniji? Kako je mesto Ljubljana dobila ime? Kaj prikazujejo vrata pri vhodu v ljubljansko stolnico? Mi zdaj vemo. Vse to in še kaj več smo izvedeli na vodenem ogledu starega dela mesta Ljubljana v torek, 17. maja 2011. Naše spominske celice je z novimi informacijami in izkušnjami zapolnil zanimiv vodič z obširnimi razlagami in duhovitimi zanimivostmi našega glavnega mesta.

 

V Ljubljani mi je bila najbolj všeč cerkev, reka Ljubljanica in čolnički noter. Všeč mi je bil vodič, ki je bil prijazen do nas in se je smejal. Dejan


Najbolj me je navdušila ljubljanska stolnica, vhodna vrata preteklosti, slike glavnega oltarja in dovršenost arhitekture pri Tromostovju. Boštjan K.


V najlepšem spominu mi je ostalo Tromostovje. Bojan


Ogled Ljubljane mi je bil zelo všeč. Klavdija


Celoten ogled in vodenje mi je bilo zelo, zelo všeč. Ciril


V Ljubljani je bil zelo lep dan. Polepšalo ga je vreme. Zelo mi je bil všeč stari del Ljubljane. Nina


V stolnici mi je bila zelo zanimiva slika Mojzesa z rogovi. Tomi


Zelo lepa in stara cerkev kot tudi železna vrata in veliko stvari in slik v njej. Marko


Pred Zmajskim mostom smo se sešli z vodičem Urbanom. Tam nam je povedal zgodbo o tem kako je Zmajski most dobil ime. Naprej smo krenili mimo tržnice in se ustavili pred cerkvijo, ki ima dva glavna vhoda, prvi se imenuje Ljubljanski vhod, drugi pa Slovenski vhod. Naslednja postaja je bil vodnjak treh rek. Ugotovili smo, da curki vode špricajo v smeri Ljubljanice, Soče in Save. Pot z vodičem smo zaključili na Tromostovju. Tam nam je še povedal izvor imena mesta Ljubljana. Ime nima nobene povezave z besedo ljubljena, pač pa izvira iz latinščine. V 17. stoletju je bila vsa Ljubljana poplavljena. Lubiana v latinščini pomeni poplava. Nazaj v Zavod Korak smo se vrnili ravno na kosilo. Vsi udeleženci spoznavanja Ljubljane smo bili zelo zadovoljni, saj smo izvedeli veliko novega o našem glavnem mestu Ljubljani. Roky

 
 

Poskušanje domačega sladoleda v ročno izdelanih lončkih

16.05.2011 10:41
Kavarna Carniola, Zavod V-oglje in Zavod Korak vas v sredo, 18. maja 2011, ob 17. uri vabimo v Kavarno Carniola, kjer boste lahko poskusili domač sladoled, postrežen v unikatnih lončkih.

Lončki za sladoled

Lončke smo izdelali v okviru projekta Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov, ki ga delno financira Evropska unija, in sicer Evropski socialni sklad. Razvijamo program, ki bo dolgoročno zaposloval težje zaposljive osebe z določeno stopnjo invalidnosti.

Izdelovanje lončkov

Vabimo vas, da si izberete svoj unikatni lonček, ki je glaziran z okolju prijaznimi materiali, v njih pa lahko postrežete sladice, ki ste jih naredili sami in z njimi popestrite svojo zbirko desertnih posodic. Skupaj s sladoledom jih boste lahko kupili v Kavarni Carniola (Gregorčičeva 2, Kranj) ter Kavarni in slaščičarni Rendez-vous (Oprešnikova 28, Kranj).
 
 

Izlet na Šobec

16.05.2011 10:28
Vraževerje nas ne ovira pri odkrivanju lepot narave in sprehodu v dobri družbi in zato smo se na topel majski petek, pa čeravno 13., odpeljali na Šobec. Da bi se naužili svežega zraka z vonjem po iglavcih in pokošeni travi ter se družili ob toplih sončnih žarkih, smo se nekateri peš, drugi pa na kolescih, odpravili na sprehod. Ob tem so nas spremljale radovedne veverice in glasno petje ptic. Lep izlet smo zaključili ob dišeči kavi in sladki kepici sladoleda. Čudovito!

Na sprehodu okoli jezera
 
 

Miran Zadnikar nam je predstavil svoje romanje v Santiago de Compostela

16.05.2011 08:50
Župan Občine Preddvor Miran Zadnikar nam je v četrtek, 12. maja 2011, predstavil svoje romanje v Santiago de Compostela. Predavanje smo si z zanimanjem ogledali, takole pa sta ga opisala Tomaž K. in Roky.

V četrtek je v goste prišel preddvorski župan Miran Zadnikar, ki nam je prišel predstavit svoje romanje v Santiago de Compostela. Svoje romanje je predstavil z enournim filmom ter komentarji. Tja se je odpravil leta 2009 in je za pešačenje dobrih 800 km potreboval zgolj 24 dni. Bolj kot ne, nam je opisal samo pot. Proti koncu, ko je prišla na vrsto samo mesto Compostela, je dejal, da ga je predvsem motila prevelika turistična obarvanost mesta. Bila je zanimiva predstavitev in se mu Korakovci iskreno zahvaljujemo zanjo.
Tomaž K.

V Zavodu Korak nas je v četrtek malo pred deseto uro obiskal župan Občine Preddvor Miran Zadnikar, ki nam je s pomočjo filma predstavil svojo romarsko pot v Compostelo v Španiji (Jakobova pot). Za svojo avanturo je potreboval 24 dni. Prehodil oziroma preromal je več kot 800 kilometrov. Predstavil nam je tudi nekaj pisem, ki jih je dobil po elektronski pošti od Slovencev, ki so njegovo romanje spremljali preko interneta. Vsem uporabnikom in zaposlenim, ki smo poslušali in gledali njegovo predstavitev je bilo predavanje zelo všeč.
Roky
 
 

Turnir v bowlingu

09.05.2011 11:06
Zavod Korak v sredo, 25. maja 2011, ob 9.30 uri organizira 2. Bowling turnir za osebe po pridobljeni možganski poškodbi. Dogodek bo v bowling centru Hotela Marinšek v Naklem pri Kranju. Udeležili se ga bodo uporabniki zavodov po pridobljeni možganski poškodbi iz cele Slovenije. Poskrbljeno bo za zdrav športni duh, polne želodčke in prijetno vzdušje.
 
 

Knjige so svet

04.05.2011 09:15
Knjigoljubi v Koraku smo se v petek, 22. aprila 2011, podali za knjigami na 16. Slovenske dneve knjig v Ljubljani. Seveda smo izkoristili lep dan tudi za sprehod po mestu, ogled »za nekatere novega« Mesarskega mostu, ki ima poleg zanimive arhitekturne gradnje tudi posebno zanimivost – zaljubljenci na njem obešajo ključavnice z imeni.

   Stojnice pri tromostovju

Stojnice s knjigami smo vsako posebej pregledali in seveda tudi nakupili zanimivih in tudi cenejših knjig.  Okrepčali samo se na tržnici pod arkadami, nekateri pa so izkoristili še zadnje nakupe na tržnici pred velikonočnimi prazniki. Polni zanimivega branja ter novih vtisov smo se vrnili v Korak prazničnemu tednu naproti.
 
 

Izlet na Bled

22.04.2011 10:01
Včeraj smo izkoristili čudoviti pomladni dan in se odpravili na izlet na Bled. Obiskali smo Blejski grad in se sprehodili ob jezeru. Pomladno sonce nam je dalo novo energijo, kar lahko razberemo tudi iz izjav izletnikov.Na Bledu je najdražja kava. Izlet je bil posebno doživetje, saj sem obiskal grad. ŽELJKO

Lepo in prijetno vreme v prijetni družbi.
SIMONA

Izlet na Bled je bil prijetno nepričakovano doživetje. MAJDA

Že dolgo nisem bil na Bledu. Zadnjič sem šel po torto za rojstni dan. MARKO

Opazoval sem hrupno parjenje labodov. SANDI
 
 

Prodajna stojnica v Mercatorju na Kokrici

19.04.2011 09:45
Naše izdelke lahko od 20. do 22. aprila 2011 med 8.30 in 12.30 uro kupite na prodajni stojnici v Mercatorju na Kokrici. Poleg raznolikega velikonočnega programa bodo na voljo tudi izdelki iz gline, lesa in stekla, ki so del našega stalnega programa.
 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 47 48 49 50 51 52 53 ... 60 ... 62 > >>

Aktualno

20.08.2021

Čista desetka!

Danes smo našemu Roku pripravili presenečenje.

Rok se je po hudi nesreči v gorah postavil na noge in uresničil svoj cilj – sodeloval je na svoji ...
22.07.2021

Pohodništvo v Centru Korak, Kranj

Hoja, kot oblika športne aktivnosti,  je izredno koristna za naše  možgane, saj  pospeši cirkulacijo krvi po telesu, pospeši  ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se