Aktualno

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 47 48 49 50 51 52 53 ... 60 ... 63 > >>
 

Korakov vrt

30.05.2011 14:28

Na vrtu pred Korakom se je v zadnjih tednih odvijala prava delovna akcija. Najprej smo posejali travo in jo z zalivanjem neprestano spodbujali k rastju, nato pa so se najbolj zagnani delavci lotili še polaganja plošč, s katerimi so opremili del vrta, na katerem stojijo miza in klopi. Lepo podobo vrta zaokrožajo visoka drevesa, ki nudijo prijetno senco, in na novo nasajene rože. Najprijetneje je čas za vrtno mizo preživljati ob kavici, družabnih igrah in dobri družbi.

 
 

Dobrodelna dražba knjig Klavdija Tutte

30.05.2011 14:17
V četrtek, 26. maja 2011, je bila v kranjski čitalnici predstavitev knjige Klavdija Tutte: Slike, objekti in keramika 2008-2011. Hkrati je potekala dobrodelna dražba Tuttinih knjig in treh akvarelov za Zavod Korak. Klavdij Tutta, stalen donator zavoda, se je tokrat odločil darovati sredstva z namenom, da bo Korak nadaljeval svojo začrtano pot – pomagati, ker nikoli ne veš.


Hermina Krt, Klavdij Tutta in Tanja Merzel iz Zavoda Korak

Klavdij Tutta slovi kot eden glavnih akterjev mediteranskega melosa z barvno lestvico polno vedrine in optimizma s stalnim vključevanjem svojega in življenj okoli njega. Klavdijeva slikarska kompozicija ne pozna neposlikanih delov, na površini pa je vseskozi prisotna svetloba sijočega sonca.V Galeriji Cafe Central so odprli razstavo Klavdijevih slik malih formatov iz cikla Pomoli, ki bo na ogled do 20.6.2011.
 
 

Zavod Korak na festivalu Igraj se z mano

30.05.2011 12:02
V petek, 27. 5. 2011, se je v štirih Slovenskih mestih (Ljubljani, Mariboru, Muti na Koroškem in Jesenicah) odvijal 5. Mednarodni festival Igraj se z mano. Zavod Korak se je udeležil dogodka v Jesenicah, kjer smo s tremi uporabniki pripravili delavnico poslikave lesenih živalic in izdelovanja srčkov iz blaga. Čez celo dopoldne se je pri naši mizi zvrstila kopica zainteresiranih mladostnikov starih od treh let pa pa vse do tistih, ki so že presegli starost dvajsetih ali več. Na Trgu Toneta Čufarja se je skozi celoten dan zvrstilo dvajset delavnic, pestro dogajanje pa je popestrilo dogajanje na odru. Predstavili so se otroci iz različnih vrtcev, osnovnih šol, varstveno delovnih centrov pa tudi skupina iz Visoke šole za zdravstveno nego Jesenice.

Festival Igraj se z mano je organiziran z namenom združiti čim večje število ljudi različnih starosti in sposobnosti skozi igro. Tako lahko prav vsak posameznik s svojimi aktivnostmi spodbujajo socialno integracijo oz. inkluzijo med otroci, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Festival poteka v okviru Zavoda za usposabljanje Janeza Levca in Društva za kulturo inkluzije.
 
 

Sandi Novak na Maratonu treh src

26.05.2011 09:11
V soboto, 21.maja 2011, je bil v Radencih na sporedu 31. Maraton treh src. Že tretje leto zapored se ga je udeležil naš uporabnik, maratonec Sandi Novak. 21 km je pretekel skupaj s prijateljem, gorskim tekačem - Klemenom Trilerjem.

Sandi in Klemen

Sandi je sicer dosegel boljši rezultat kot lani, vendar pa je bil tudi bolje pripravljen in je pričakoval malo več, vendar pa so bili Radenci letos prevroči.

Tik pred ciljem

Ponovno je dokazal, da se lahko tudi slepi uspešno kosajo z videčimi in opravil dober trening za glavni izziv – udeležba na olimpijskih igrah v Londonu. Sandiju vsi v Koraku čestitamo za pretečeno razdaljo in za dober čas.

Klemen in Petra Majdič
 
 

2. Bowling turnir za osebe po pridobljeni možganski poškodbi

26.05.2011 07:39
Zavod Korak je v sredo, 25. maja 2011, ob 9.30 uri organiziral 2. Bowling turnir za osebe po pridobljeni možganski poškodbi, ki je nastal na pobudo našega uporabnika Rokya Kacina. Uporabo prostorov nam je ponudil sodobno opremljen bowling center v Hotelu Marinšek.  Turnirja se je udeležilo 25 uporabnikov Zavoda Zarja, VDC Nova Gorica ter Zavoda Korak. Udeleženci so odigrali dva kroga, največ točk pa je zbral Tadej Udir iz Zavoda Korak, ki je zmagal že na lanskem turnirju. Drugi rezultat je dosegel Andrej Pegan iz Zavoda Zarja, tretji pa je bil Peter Zor, prav tako iz Zavoda Zarja. Turnirju je sledila podelitev nagrad in prijetno druženje. Zahvaljujemo se sponzorjem, ki so omogočili izvedbo turnirja.SPONZORJI:

Hotel Marinšek

Vzajemna
Probanka
Intersport   
Mobitel      
Papirnica Karun
Costella
Simobi
Mika plus            
Weber fasade
Vita center
Zavarovalnica Triglav
Spar


Zavod Korak je v bowling centru Hotela Marinšek v Naklem pri Kranju organiziral 2. Bowling turnir za osebe po pridobljeni možganski poškodbi. Turnirja so se udeležili uporabniki Zavoda Zarja iz Ljubljane, VDC Nova Gorica in seveda iz Zavoda Korak iz Kranja. Vseh tekmovalcev nas je bilo 25 in smo bili porazdeljeni na šest bowling stez. S tekmovanjem smo začeli ob 10. uri. Vsi tekmovalci smo metali dva kroga, kar pomeni vsaj 40 metov. Na koncu preizkušnje je računalnik vse rezultate seštel in tako smo dobili zmagovalca. Zmagovalec je bil ravno tako kot lani uporabnik Zavoda Korak Tadej Udir. Po končani tekmi smo imeli še slovesno razglasitev rezultatov in podelitev medalj in nagrad. Po vsem skupaj so nam v Hotelu Marinšek pripravili še odlično kosilo. Postreženi smo bili s picami. Na koncu se moramo zahvaliti še Hotelu Marinšek, ki nam je brezplačno nudil vse bowling steze in posebno obutev za tekmovalce v bowlingu. Vsi skupaj smo se dogovorili, da bomo takšna in podobna srečanja z bowlingom organizirali še naprej. Vsem nam je bilo prijetno športno dopoldne zelo všeč! Roky
 
 

Dobrodelni spining

19.05.2011 13:22

Poletni tabor v Pineti bo letos še lepši, boljši in zanimivejši! Pri tem nam je pomagal tudi Klub študentov Kranj, ki je v okviru Tedna mladih v sredo, 18. maja 2011, med 17. in 20. uro organiziral dobrodelni spining. Neutrudni kolesarji so od ene pa do treh ur poganjali pedala ob bodrenju z odra in s tem prispevali h končnemu znesku. S strani donatorjev, kolesarjev in  Kluba študentov Kranj je bil Zavod Korak tako obdarjen s čekom za 650€, ki so namenjeni prav taboru v Pineti. Vsem se iskreno zahvaljujemo!

 
 

Sladoled je v glinenih lončkih še slajši

19.05.2011 08:59
Kavarna Carniola je v sredo, 18. maja 2011, ob 17. uri gostila promocijski dogodek, na katerem smo predstavili unikatno izdelane glinene lončke in stregli sladoled, ki ga v kavarni izdelajo sami. Po kratki predstaviti projekta Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov, nam je Željko zaigral nekaj skladb.

Prodajna polica z lončki

V projektu Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov, ki ga delno financira Evropska unija, in sicer Evropski socialni sklad, razvijamo primerna delovna mesta za težko zaposljive osebe z določeno stopnjo invalidnosti. V projektu kot partner sodeluje Zavod V-oglje.

Korakova stojnica

Mimoidoči ter ostali gostje so se lahko v prijetnem in sproščenem ozračju na vrtu omenjene kavarne lahko prepričali o novih možnostih zaposlovanja za osebe iz ciljne ranljive skupine ter se prepričali, da se tam streže res dober sladoled.

Unikatne lončke lahko skupaj s sladoledom kupite v Kavarni Carniola (Gregorčičeva 2, Kranj), kmalu pa tudi v Kavarni in slaščičarni Rendez-vous (Oprešnikova 28, Kranj).
 
 

Obisk kitaristov v Koraku

19.05.2011 07:43
Ravi in Miha sta nam popestrila sredino dopoldne, 18. maja 2011, s koncertom. V enournem nastopu sta klasična kitarista igrala skladbe, ki izvirajo iz Kube, Argentine, Španije in drugih držav. Z veseljem smo si ogledali njun nastop ter se jima lepo zahvalili z aplavzom.
Roky

Ravi in Miha
 
 

Vodeni ogled Ljubljane – O Ljubljani in še kaj več

18.05.2011 14:32

Veste, da ima Slovenija kar pet otokov in da je Ljubljana eden izmed njih? Vam je znano, katera je najdragocenejša slika v Sloveniji? Kako je mesto Ljubljana dobila ime? Kaj prikazujejo vrata pri vhodu v ljubljansko stolnico? Mi zdaj vemo. Vse to in še kaj več smo izvedeli na vodenem ogledu starega dela mesta Ljubljana v torek, 17. maja 2011. Naše spominske celice je z novimi informacijami in izkušnjami zapolnil zanimiv vodič z obširnimi razlagami in duhovitimi zanimivostmi našega glavnega mesta.

 

V Ljubljani mi je bila najbolj všeč cerkev, reka Ljubljanica in čolnički noter. Všeč mi je bil vodič, ki je bil prijazen do nas in se je smejal. Dejan


Najbolj me je navdušila ljubljanska stolnica, vhodna vrata preteklosti, slike glavnega oltarja in dovršenost arhitekture pri Tromostovju. Boštjan K.


V najlepšem spominu mi je ostalo Tromostovje. Bojan


Ogled Ljubljane mi je bil zelo všeč. Klavdija


Celoten ogled in vodenje mi je bilo zelo, zelo všeč. Ciril


V Ljubljani je bil zelo lep dan. Polepšalo ga je vreme. Zelo mi je bil všeč stari del Ljubljane. Nina


V stolnici mi je bila zelo zanimiva slika Mojzesa z rogovi. Tomi


Zelo lepa in stara cerkev kot tudi železna vrata in veliko stvari in slik v njej. Marko


Pred Zmajskim mostom smo se sešli z vodičem Urbanom. Tam nam je povedal zgodbo o tem kako je Zmajski most dobil ime. Naprej smo krenili mimo tržnice in se ustavili pred cerkvijo, ki ima dva glavna vhoda, prvi se imenuje Ljubljanski vhod, drugi pa Slovenski vhod. Naslednja postaja je bil vodnjak treh rek. Ugotovili smo, da curki vode špricajo v smeri Ljubljanice, Soče in Save. Pot z vodičem smo zaključili na Tromostovju. Tam nam je še povedal izvor imena mesta Ljubljana. Ime nima nobene povezave z besedo ljubljena, pač pa izvira iz latinščine. V 17. stoletju je bila vsa Ljubljana poplavljena. Lubiana v latinščini pomeni poplava. Nazaj v Zavod Korak smo se vrnili ravno na kosilo. Vsi udeleženci spoznavanja Ljubljane smo bili zelo zadovoljni, saj smo izvedeli veliko novega o našem glavnem mestu Ljubljani. Roky

 
 

Poskušanje domačega sladoleda v ročno izdelanih lončkih

16.05.2011 10:41
Kavarna Carniola, Zavod V-oglje in Zavod Korak vas v sredo, 18. maja 2011, ob 17. uri vabimo v Kavarno Carniola, kjer boste lahko poskusili domač sladoled, postrežen v unikatnih lončkih.

Lončki za sladoled

Lončke smo izdelali v okviru projekta Razvoj zaposlitvene rehabilitacije invalidov, ki ga delno financira Evropska unija, in sicer Evropski socialni sklad. Razvijamo program, ki bo dolgoročno zaposloval težje zaposljive osebe z določeno stopnjo invalidnosti.

Izdelovanje lončkov

Vabimo vas, da si izberete svoj unikatni lonček, ki je glaziran z okolju prijaznimi materiali, v njih pa lahko postrežete sladice, ki ste jih naredili sami in z njimi popestrite svojo zbirko desertnih posodic. Skupaj s sladoledom jih boste lahko kupili v Kavarni Carniola (Gregorčičeva 2, Kranj) ter Kavarni in slaščičarni Rendez-vous (Oprešnikova 28, Kranj).
 
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 47 48 49 50 51 52 53 ... 60 ... 63 > >>

Aktualno

22.12.2021

Dragi Korakovi prijatelji!

Previharili smo naporno leto
in vendar se še vedno znamo nasmejati, poklepetati
in si pogledati v oči.
Kalimo se in dozorevamo.
Učimo se ...

Odpiramo Korakovo stojnico!


Prisrčno in toplo vabljeni na

KORAKOVO ZIMSKO PRAZNIČNO STOJNICO!

KDAJ?
v sredo in četrtek, 15. in 16.decembra 2021 od 10. do 18.ure,
v petek, ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se