Aktualno

<< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 > >>
 

Kostanjev piknik

11.10.2018 14:11
Sonce nas te dni prav prijetno greje in skoraj ne bi bilo slutiti, da je jesen že tu, če nas zlato-rumeni gozdovi in jesenski plodovi ne bi opozarjali na  neizbežno dejstvo spreminjanja letnih časov. Zato smo v Koraku simbolno počastili jesen s tradicionalnim kostanjevim piknikom in se pogostili  ob pečenem kostanju, sladkem jabolčniku ter sveže pečeni pehtranovi potici. Ja, tudi naše okušalne brbončice so bile  hvaležne jesenskim darovom.
 
 

Kranjci smo se zbrali, da bomo skupaj brali

01.10.2018 11:06
Pod sloganom Kranjci smo se zbrali, da bomo skupaj brali  je Mestna občina Kranj in Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju s partnerji v tem tednu organizirala različne dejavnosti, ki spodbujajo branje in bralno kulturo. Preko dejavnosti želijo širiti zavest o pomembnosti branja in razumevanja prebranih ali pripovednih vsebin. K projektu smo se pridružili tudi sodelujoči na bralni skupini,  pod mentorstvom Damjane Mustar iz Mestne knjižnice Kranj, s katero sodelujemo  že od leta 2014. Na srečanju bralne skupine smo prebirali pesmi Neže Maurer iz knjige Nekaj zelo zelo lepega, kjer so nas nagajive, dobrosrčne vrstice, prepojene z modrostjo mojstrice pisane besede, navdahnile in nas opomnile da brez branja nam živeti ni.
 
 

Orientacijski pohod po Mariboru

26.09.2018 12:00
V okviru Evropskega tedna športa in evropskega projekta RE-SPORT ter s podporo MO Maribor je Center Naprej, ki je vodilni partner projekta, izvedel orientacijski pohod po centru mesta Maribor. Dogodka smo se udeležili tudi Korakovci, kjer smo preizkusili svoje spretnosti pri različnih športnih aktivnostih ter  s pomočjo zemljevida  iskali označene točke po centru Maribora. Namen pohoda je spodbujanje športnih aktivnosti za vse, integracija in povezovanje vseh. Dogodek je potekal v sproščenem, prijateljskem duhu, za dodatno ogrevanje ter lepši pogled na mesto Maribor je prispeval  še lep sončen dan.
 
 

Dobrodelni koledar 2019

Že 7. leto poteka  akcija Dobrodelni koledar, preko katere je bilo prodanih že skoraj 43.000 koledarjev. Akcija je namenjena tako podjetjem kot tudi posameznikom. Letos lahko pomagate dobrodelni organizaciji po lastni izbiri, tudi nam, Centru KORAK, KRANJ.
Organizator s to akcijo ne išče donacij, ampak vam samo ponuja možnost, da za poslovna darila uporabite njihov ekskluzivni dobrodelni koledar z dobrim namenom in po ugodni ceni.
Več informacij na
http://dobrodelni-koledar.si
 
 

Ogled Borštnikove hiše

13.09.2018 13:34
Ignacij Borštnik je bil prvi slovenski poklicni igralc, ki je na gledaliških deskah oživil več kot 400 vlog. Bil je tudi režiser, pisec iger, prevajalec, filmski igralec, scenarist in pesnik  in po njem se imenuje osrednji slovenski gledališki festival, Borštnikovo srečanje, in na njem podeljena nagrada, Borštnikov prstan. Rojen je bil v Cerkjah na Gorenjskem v hiši, ki jo danes imenujemo Borštnikova hiša in letos obeležujemo 160. obletnico  rojstva. 
Vse to in še več smo izvedeli na prijetenem dopoldnevu, kjer nas je družina Novak, z očetom Danijelom na čelu, popeljala skozi obdobje Borštnikove rodbine in kjer  smo lahko začutili utrip bivanja v taki hiši izpred 100 let. Obisk smo zaključili na vrtu s prijetno pogostitvijo in druženjem.
 
 

Jesenski izlet na slovensko obalo

11.09.2018 10:14

Center Korak ima več aktivnosti, ki jih nekako dojemamo že za tradicionalne in nam veliko pomenijo. Ena od teh je tudi jesenski izlet na slovensko obalo, ki smo ga izvedli včeraj.  Uporabniki so imeli možnost plavanja, kolesarjenja ali sprehoda. Odlično vzdušje in super vreme je omogočalo doseganje različnih ciljev, kot je npr. aktivacija, vključevanje v socialno okolje, normalizacija, predvsem se pa zdi, da tak izlet odlično pripomore k krepitvi socialnih stikov in medsebojnega zaupanja med vsemi udeleženci.  

 
 

Test električnih koles

29.08.2018 13:27
Kolesarjenje v Centru Korak predstavlja pomembno aktivnost našim uporabnikom, ki se z navdušenjem lotijo različnih kolesarskih podvigov v naši okolici. Uporabniki so želeli tudi preizkusiti uporabnost električnih koles, ki že nekaj časa kraljujejo na tržišču.

Preizkus električnih koles nam je brezplačno omogočila kolesarska trgovina A2U, ki je na strokoven način predstavila delovanje električnih koles ter testiranje na različnih terenih. Nad uporabnostjo ter praktičnostjo električnih koles smo bili tako zaposleni kot uporabniki več kot navdušeni.
 
 

Korakov poletni tabor 2018

Za nami je še en nepozaben Korakov tabor. Dobrega je bilo obilo: toplega sonca, prijetne vode, vonja borovcev, smeha, medsebojne pomoči in predvsem dobre družbe.  Nekaj omenjenih podob je ujel tudi naš fotoaparat (povezava)...

 
 

Študijski krožek: Zdrava sladica

Februarja smo pričeli s študijskim krožkom zdrava sladica in se redno srečujemo vsakih 14 dni. Na začetku smo se poučili o vseh sestavinah, s katerimi delamo, potem pa smo poiskali več receptov zdravih sladic, ki smo jih spekli. Predstavili smo se tudi na dnevu za prostovoljce, vse recepte pa bomo tudi zbrali in naredili brošuro. Slike potrjujejo veselje pri delu, sladice pa so kljub zdravim sestavinam zelo okusne.
 
 
foto: Vlado Sofronievski, Korakov prostovoljec

Dan za Korakove prostovoljce

24.05.2018 13:25
Centru Korak sodelovanje s prostovoljci veliko pomeni. Prostovoljstvo v Center Korak prinaša pestrost, novo dinamiko in nova prijateljstva.  Vsak prostovoljec prinese v center edinstveno energijo in doda noto svojega značaja v dogajanje posameznega dne.

V letu 2017 smo redno sodelovali s 36 prostovoljci in le-ti so pri nas opravili skupaj preko 2000 ur prostovoljnega dela.

Da se jim vsaj malo oddolžimo za njihov dragocen prispevek, poleg usposabljanja 1x letno organiziramo tudi dan za Korakove prostovoljce, ki je dan poln smeha, dobrot in akcije za vse prisotne. Danes je bil tak dan in bilo je odlično!

Prostovoljci, še enkrat hvala.
 
<< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 > >>

Aktualno

23.11.2020

Vsi korakovi izdelki - v novi spletni trgovini!

Čas hitro beži in že je pred nami veseli december, za mnoge, najlepši mesec v letu. Mesec december je običajno čas veselja, smeha, razkošnih ...
20.11.2020

Glas iz Koraka

Leto 2020 je posebno, polno izzivov,  prepredeno z ovirami in morda je ravno zato še toliko bolj do izraza prišla naša vizija, ki pravi: »Smo ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se