Aktualno

<< < 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 58 > >>
 

10 nasvetov za svojce

30.11.2017 13:55
Ameriška podporna mreža za svojce skozi sliko podaja glavne vidike skrbi za svojce z možgansko poškodbo in jih na takšen način opozarja na pomembne vidike vsakodnevne skrbi za osebo z možgansko poškodbo.

Klikni tu za povezavo do prispevka!
 
 

Srečanje podporne skupine za svojce

28.11.2017 17:00
Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 28.11.2017 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
 
 

Korakov bazar 2017 - dan potem

21.11.2017 14:08
Jubilejni Korakov bazar je za nami. Čudovit dogodek pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, je na izjemni množici obiskovalcev pustil praznični pečat. Zahvala vsem nastopajočim, zahvala članicam kluba en Korak več, prostovoljcem in zahvala vsem vam, ki ste bili z nami, bodisi na dogodku, bosi v mislih – le skupaj, ob medsebojni podpori in zaupanju se lahko spišejo tako odlične zgodbe.

Naj vas december, ki prihaja, razvaja z iskrenimi prijateljstvi!
 
 

Jubilejni Korakov bazar 2017 - vabilo!

20.11.2017 18:00
Letošnji bazar bo žlahten, saj bo v znamenju praznovanja 10. obletnice Korakovih dobrodelnih bazarjev in 15. obletnice delovanja Centra Korak. Ekipa govorcev bo vrhunska, prav tak bo tudi izbor glasbenih gostov.  Dogodek bo potekal v prostorih Kongresnega centra Brdo pri Kranju, 20. novembra 2017, s pričetkom ob 18. uri.

Prisrčno vabljeni, da praznujete z nami in da skupaj odpremo vrata prazničnemu decembru.
 
 
utrinek z vaje

10., Jubilejni Korakov bazar

20.11.2017 18:00
Ko gore pobeli prvi sneg je nujno ozavestiti dvoje:
- na avtomobilu je potrebna menjava gum in
- prihaja Korakov tradicionalni bazar!!!
...
Nič od tega seveda ni šlo mimo nas, zato se vsak dan ob 12h iz prostorov Centra Korak sliši prešerno petje, ki pa je le del priprav na ta izjemen dogodek. Veste kdo vse se nam bo pridružil na odru? Seznama gostov vam danes še ne izdamo, na naši FB strani pa smo vam razkrili, kdo bo zagotavljal izjemno glasbeno spremljavo uporabnikom in zaposlenim ob zaključku dogodka. Na našo FB stran skočite s klikom TU!
 
 

Terapija s pomočjo konj

19.10.2017 14:12
V četrtek se je manjša skupina uporabnikov in zaposlenih odzvala povabilu v Sodražico pri Ribnici, kjer sta nam terapevtki Ajdi (psihoterapevtka in  kineziologinja) v teoriji in praksi predstavili terapijo s pomočjo konj. Seznanjeni smo bili s celotnim postopkom oskrbe konj (nastiljanje, kidanje, hranjenje, krtačenje, čiščenje kopit,...). Navezali smo zanimiv stik s konji, večina se nas je tudi preizkusila v jahanju. Vzdušje ob koncu dogodka je bilo - tudi zaradi res izjemne gostoljubnosti gostiteljic izredno pozitivno, sproščeno in umirjeno. Ajdi, hvala vama za to zanimivo, nekoliko drugačno a izjemno lepo izkušnjo.
 
 

Zlata jesen

17.10.2017 14:04
Letos nas je jesen obdarila z obilo kostanja. izkoristili smo lep sončen dan - pekli kostanj, prepevali ob spremljavi kitare (priprave na 10. Bazar!) ter se posladkali s pečenim kostanjem. (V petek si pa v duhu jesenskega časa ogledamo še razstavo gob).
 
 

Izlet ob podpori podjetja Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

03.10.2017 09:39
3. oktobra 2017 je bil organiziran izlet v Tehniški muzej Bistra za uporabnike Centra Korak s pomočjo podjetja Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o..

Čeprav v rehabilitacjski enoti večina uporabnikov potrebuje svojega spremljevalca, je bil izlet zaradi dodatne pomoči Goodyearovih spremljevalk omogočen praktično vsem uporabnikom.

V muzeju smo si ogledali prve avtomobile pri nas in napredek do konca 20.stoletja. Videli smo razvoj kmetijske mehanizacije in delovnih strojev ter pripomočkov za obdelavo lesa. Pokazali pa so nam tudi njihovo zbirkov Titovih avtomobilov. Po ogledu smo se okrepčali s picami, nato pa se vrnili nazaj v Kranj.

Še enkrat se bi radi zahvalili podjetju Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o., da so nam omogočil ta zanimiv izlet.
 
 

Šport na prostem - pr(a)va izbira

25.09.2017 13:01

V ponedeljek, 25.9.2017, smo se udeležili dogodka Šport na prostem – pr(a)va izbira, v Mariboru, ki ga je organiziral Naprej, center za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo Maribor. Na voljo smo imeli 5 športnih aktivnosti na katerih smo krožili.  Te aktivnosti so bile footgolf, gymstick, nordijska hoja, crossboccie in športna orientacija. Vmes pa je potekalo še merjenje krvnega sladkorja, pritiska in telesne meritve. Poleg vsega tega pa smo imeli še možnost druženja z udeleženci dogodka.  Hvala Centru Naprej za povabilo in lepo dopoldne, ki smo ga preživeli skupaj.

 
 

Srečanje podporne skupine za svojce

Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 3.10.2017 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
 
<< < 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 58 > >>

Aktualno

Svečana listina Centru KORAK

Univerza v Mariboru je včeraj Centru KORAK, Kranj na slovesnosti ob Rektorjevem dnevu podelila Svečano listino za izvrstno sodelovanje s Fakulteto ...

10. Korakova pomlad z Vladom Kreslinom

Društvo Klub en korak več organizira
10. dobrodelni koncert
»KORAKOVA POMLAD«, tokrat z legendarnim Vladom Kreslinom,
ki bo v četrtek, 16. aprila ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se