Delovna terapijaLahko branje

Pri delovni terapiji se učimo, kako skrbeti zase. Delovni terapevt nam pomaga izbrati prave pripomočke. Prilagodi nam tudi delo. Naučimo se rezati Kruh, odpreti konzervo, kuhati, se umiti, oprati perilo, likati, iti na avtobus, uporabljati denar. Ob vrnitvi v službo, nam delovni terapevt prilagodi delovno mesto. Delovni terapevt nam pomaga, kako dobro preživeti prosti čas.

Delovna terapija omogoča ljudem, da kljub težavam, kot so: okvare, omejitve v izvajanju aktivnosti in zmanjšane zmožnosti za sodelovanje, čim samostojneje izvajajo vsakodnevne življenjske aktivnosti – okupacije ( Neistdat & Crepeau 1998).
Je edina stroka, ki ima aktivnost v središču svoje filozofije. Bistvo delovne terapije je sodelovanje med klientom in terapevtom. Program dela se naredi v sodelovanju z uporabnikom in poizkuša slediti njegovim željam v največji možni meri.
Je celostna stroka, saj ne obravnava človeka kot neodvisnega od okolja, ampak ga vidi med aktivnostmi v njegovem ožjem in širšem okolju.

V Zavodu korak delamo z uporabniki individualno, v skupini, vključujemo pa se tudi v širše okolje, kjer uporabnike seznanjamo z mnogimi dejavnostmi. Vsakodnevno sodelujemo tudi z drugimi strokami in izvajamo kombinirane obravnave. Pri nas ima vedno bolj pomembno vlogo tudi šport, saj se zavedamo, da moramo sami poskrbeti za svoje zdravje in za dobro fizično pripravljenost. Terapevti sodelujemo pri kreativnih delavnicah, kjer uporabniki ob naši pomoči izdelujejo različne izdelke, ki so namenjeni prodaji. Aktivnosti, ki si jih posameznik izbere, prilagodimo njegovim sposobnostim. Z roko v roki sodelujemo pri aktivnostih, ki obsegajo vse ravni človekovega življenja (skrb zase, delo in prosti čas). Doseči poizkušamo čim večjo stopnjo samostojnosti in neodvisnosti v vsakodnevnem življenju. Pri svojem delu uporabljamo tako uveljavljene standardizirane, kot tudi prilagojene teste, ki jih razvijamo med svojim delom in so prilagojeni potrebam našega Zavoda.

Aktualno

10. Korakova pomlad z Vladom Kreslinom

Društvo Klub en korak več organizira
10. dobrodelni koncert
»KORAKOVA POMLAD«, tokrat z legendarnim Vladom Kreslinom,
ki bo v četrtek, 16. aprila ...
13.01.2020

Srečanje podporne skupine za svojce

Svojce uporabnikov Centra Korak vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v PONEDELJEK, 13.01.2020, ob 17. uri v prostorih Centra Korak.
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se