Kombinirane obravnave


Kombinirane obravnave potekajo skoraj vsakodnevno, kajti multidisciplineren tim, ki je v Centru Korak na voljo uporabniku, med seboj sodeluje, se dopolnjuje in na ta način nudi uporabniku kakovostno, zanj prilagojeno obravnavo. Kombinirane obravnave se poslužimo takrat, kadar en sam strokovni delavec ne more zagotoviti optimalne obravnave na določenem področju posameznikovega funkcioniranja.
 

Na primer, pri obravnavi enega uporabnika istočasno sodelujeta fizioterapevt in delovni terapevt, z izbiro namenske in smiselne aktivnosti, z namenom doseči čim višjo stopnjo funkcionalne samostojnosti. Za tovrstno obravnavo se terapevta odločita takrat, ko znotraj posamezne stroke ni mogoče doseči optimalne kakovosti obravnave. Gre za dopolnjevanje strok, kjer se hkrati izboljšujejo uporabnikove senzomotorične, kognitivne in psihosocialne sposobnosti.
 

Kombinirane obravnave izvajata tudi psihologinja in socialna pedagoginja/sociologinja – predvsem na področju kognitivnih funkcij, kjer se obravnave posameznih strok dopolnjujejo.
 

Pomembno pa je tudi vključevanje zunanje sodelavke logopedinje, ki v Center KORAK prihaja enkrat tedensko. Takrat je na logopedskih obravnavah prisoten tudi strokovni delavec (delovni terapevt, sociolog, socialni pedagog) z namenom doseči čim boljše rezultate na področju govorno – jezikovnih sposobnosti. Da bi učinek terapije trajal čim dlje, vsa ta znanja prenašamo na strokovne delavce in sodelavce ter svojce z namenom, da se osvojeno znanje prenaša tudi v domače okolje, s tem pa posamezniku omogočimo, da se lahko novo pridobljena sposobnost/znanje utrdi.

Aktualno

23.12.2020

Voščilo iz Koraka

Želim, da v praznične dni in novo
leto, vsi skupaj dnesemo samo
tisto, kar nas je letošnje naučilo
obogatilo in razveselilo.
Luč vedno premaga temo ...
22.12.2020

Pred prazniki


V letu, ki se počasi izteka ni manjkalo izzivov.

V Koraku smo na novo opremili in pridobili še tretje nadstropje, s širitvijo koncesije so med nas ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se