Kombinirane obravnave


Kombinirane obravnave potekajo skoraj vsakodnevno, kajti multidisciplineren tim, ki je v Centru Korak na voljo uporabniku, med seboj sodeluje, se dopolnjuje in na ta način nudi uporabniku kakovostno, zanj prilagojeno obravnavo. Kombinirane obravnave se poslužimo takrat, kadar en sam strokovni delavec ne more zagotoviti optimalne obravnave na določenem področju posameznikovega funkcioniranja.
 

Na primer, pri obravnavi enega uporabnika istočasno sodelujeta fizioterapevt in delovni terapevt, z izbiro namenske in smiselne aktivnosti, z namenom doseči čim višjo stopnjo funkcionalne samostojnosti. Za tovrstno obravnavo se terapevta odločita takrat, ko znotraj posamezne stroke ni mogoče doseči optimalne kakovosti obravnave. Gre za dopolnjevanje strok, kjer se hkrati izboljšujejo uporabnikove senzomotorične, kognitivne in psihosocialne sposobnosti.
 

Kombinirane obravnave izvajata tudi psihologinja in socialna pedagoginja/sociologinja – predvsem na področju kognitivnih funkcij, kjer se obravnave posameznih strok dopolnjujejo.
 

Pomembno pa je tudi vključevanje zunanje sodelavke logopedinje, ki v Center KORAK prihaja enkrat tedensko. Takrat je na logopedskih obravnavah prisoten tudi strokovni delavec (delovni terapevt, sociolog, socialni pedagog) z namenom doseči čim boljše rezultate na področju govorno – jezikovnih sposobnosti. Da bi učinek terapije trajal čim dlje, vsa ta znanja prenašamo na strokovne delavce in sodelavce ter svojce z namenom, da se osvojeno znanje prenaša tudi v domače okolje, s tem pa posamezniku omogočimo, da se lahko novo pridobljena sposobnost/znanje utrdi.

Aktualno

01.06.2020

Pridobljene možganske poškodbe

S ponosom sporočamo, da so po dveh letih skupnega dela strokovnih timov Centra Korak in Centra Naprej izšle strokovne podlage za nacionalne smernice ...
29.05.2020

Zahvala

Čas epidemije je prinesel tudi skrb, kako zagotoviti dovolj zaščitne opreme. Korak nikoli ni ostal brez podpore v družbenem okolju in tudi tokrat ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se