NevrofizioterapijaLahko Branje

Pri fizioterapiji delamo vaje za boljše ravnotežje, usklajene gibe in občutke v rokah in nogah. Namen terapije je ponovno učenje in izboljšanje hoje, oblačenja, obuvanja, hranjenja. Tako lahko postanemo bolj samostojni. V Centru Korak obravnavamo osebe, ki so utrpele poškodbo možganov, katere posledica je pogosto dolgotrajna  nezmožnost za samostojno življenje.

 
Posledica poškodbe je okvara možganovine, zaradi katere pride do poslabšanja telesne, duševne in čustvene sposobnosti poškodovane osebe. Prizadeto je gibanje, ravnotežje, usklajenost gibov, občutenje,  telesna zaznava, izvrševanje funkcij.
 
Specialno področje fizioterapije, ki se ukvarja predvsem z obravnavo nevrološke problematike imenujemo nevrofizioterapija. Z uporabo sodobnih metod in tehnik skušamo čimbolj izkoriščati uporabnikove potenciale oz. rezerve. Pri tem izkoriščamo nevroplastičnost živčnega sistema, ki nam omogoča prilagoditi, nadomestiti oz. reorganizirati izgubljene in pridobljene vzorce gibanja.
 
V terapiji upoštevamo osnovne principe nevrofizioterapevtske obravnave, ki jih prilagajamo glede na uporabnikovo trenutno stanje in vplive iz okolja.
 

Namen terapije je ponovno učenje ali izboljšanje izvajanja vsakodnevnih aktivnosti v   različnih okoliščinah - obračanje v postelji, vstajanje,usedanje, hoja oblačenje,slačenje, obuvanje, prehranjevanje idr. s poudarkom na največji možni kvaliteti in kontroli gibanja med izvajanjem funkcije.

Cilj obravnave je najvišja možna stopnja samostojnosti osebe s pridobljeno možgansko poškodbo v gibanju in izvajanju funkcionalnih aktivnosti v vsakodnevnem življenju.

Aktualno

22.03.2021

Korakova stojnica!

Center Korak za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo in Zaposlitveni center Korak d.o.o., so.p. v tem tednu prisrčno vabita na KORAKOVO stojnico! ...

Teden možganov

V tem tednu od 15.3 do 19.3.2021 poteka »Teden možganov«, ki ga vsako leto organizira Društvo Sinapsa.

Letos je naslovna tema »Človek ni otok«. ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se