NevrofizioterapijaLahko Branje

Pri fizioterapiji delamo vaje za boljše ravnotežje, usklajene gibe in občutke v rokah in nogah. Namen terapije je ponovno učenje in izboljšanje hoje, oblačenja, obuvanja, hranjenja. Tako lahko postanemo bolj samostojni. V Centru Korak obravnavamo osebe, ki so utrpele poškodbo možganov, katere posledica je pogosto dolgotrajna  nezmožnost za samostojno življenje.

 
Posledica poškodbe je okvara možganovine, zaradi katere pride do poslabšanja telesne, duševne in čustvene sposobnosti poškodovane osebe. Prizadeto je gibanje, ravnotežje, usklajenost gibov, občutenje,  telesna zaznava, izvrševanje funkcij.
 
Specialno področje fizioterapije, ki se ukvarja predvsem z obravnavo nevrološke problematike imenujemo nevrofizioterapija. Z uporabo sodobnih metod in tehnik skušamo čimbolj izkoriščati uporabnikove potenciale oz. rezerve. Pri tem izkoriščamo nevroplastičnost živčnega sistema, ki nam omogoča prilagoditi, nadomestiti oz. reorganizirati izgubljene in pridobljene vzorce gibanja.
 
V terapiji upoštevamo osnovne principe nevrofizioterapevtske obravnave, ki jih prilagajamo glede na uporabnikovo trenutno stanje in vplive iz okolja.
 

Namen terapije je ponovno učenje ali izboljšanje izvajanja vsakodnevnih aktivnosti v   različnih okoliščinah - obračanje v postelji, vstajanje,usedanje, hoja oblačenje,slačenje, obuvanje, prehranjevanje idr. s poudarkom na največji možni kvaliteti in kontroli gibanja med izvajanjem funkcije.

Cilj obravnave je najvišja možna stopnja samostojnosti osebe s pridobljeno možgansko poškodbo v gibanju in izvajanju funkcionalnih aktivnosti v vsakodnevnem življenju.

Aktualno

21.10.2020

OBVESTILO O ZAČASNEM PREHODU NA TELESTORITVE

Kljub vsem strogim zaščitnim ukrepom imamo v Centru KORAK od danes potrjena dva primera  vnešene okužbe s COVID-19.   Od danes je v ...
20.10.2020

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

Glede na epidemiološko situacijo na Gorenjskem, smo na tihem pričakovali…. Kljub vsem strogim zaščitnim ukrepom imamo v Centru KORAK prvi primer ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se