SKUPINA ZA SVOJCE UPORABNIKOV CENTRA KORAK


Cilji skupine za svojce so usmerjeni v podporo udeležencem skupine, in sicer preko izpostavljanja osebnih stisk, podpore pri reševanju problemov, prepoznavanja lastnih potreb in potreb drugih, prepoznavanja in postavljanja ciljev, skrbi zase ter prepoznavanja lastnih čustev. Vsako srečanje se posvetimo določeni pereči problematiki, ki se pojavlja na različnih področjih človekovega funkcioniranja in se pojavlja kot posledica pridobljene možganske poškodbe. Zaradi možnosti deljenja lastnih izkušenj in podpore skupine, srečanja pomembno vplivajo na kakovost življenja svojcev, katerih družinski član je utrpel možgansko poškodbo.

Skupina za svojce uporabnikov Centra Korak poteka vsak prvi torek v mesecu ob 17. uri v prostorih Centra Korak, povezujeta in usmerjata pa jo socialna pedagoginja in prof. sociologije – pripravnica.

Za vse inforamcije o skupini se lahko obrnete na Sonjo Vidergar (tel. 04 28 18 618 ali e-pošta sonja.vidergar@center-korak.si).


POMOČ SVOJCEM OSEB S PRIDOBLJENO POŠKODBO MOŽGANOV (PPM) ALI DOLGOTRAJNO BOLEZNIJO TER OSEBAM S PPM (TUDI TISTIM, KI NISO VKLJUČENI V CENTER KORAK)


V Centru Korak se zavedamo, da je poleg naših uporabnikov, še veliko oseb, ki potrebujejo nasvet ali strokovno pomoč, ko se soočajo s posledicami pridobljene poškodbe možganov ali kakšne druge dolgotrajne bolezni. Vsem, ki niso vključeni v Center Korak, je v Kranju na voljo še ena oblika pomoči.

V BRSTpsihologiji so organizirana mesečna skupinska srečanja za svojce oseb s pridobljeno poškodbo možganov, po možganski kapi ali z dolgotrajno boleznijo: Multipla skleroza, Alzheimerjeva bolezen. Lahko se dogovorite tudi za individualne terapije: psihoterapevtska pomoč za svojce ali vedenjsko – kognitivna terapija za osebe s pridobljeno poškodbo možganov ali z dolgotrajno boleznijo.

Srečanja in terapije vodi Branka Strniša, univ. dipl. psih. (tel: 068 182 817
e-pošta: branka@brstpsihologija.si, splet: www.brstpsihologija.si)


Aktualno

26.11.2019

12. Korakov bazar - dan potem

Za nami je 12. Korakov bazar – po eni strani tradicionalen, po drugi edinstven, kot vsak doslej.

Veliko vas je takih, ki ste nam ponudili roko ...

12. Korakov bazar

Center Korak, Kranj in društvo Klub en korak več vabita na tradicionalni, 12. Korakov bazar, ki bo v ponedeljek, 25. novembra 2019, med 17. in 20. ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se