ZDRAVSTVENA NEGA


Lahko branje

Zdravstveno osebje pomaga tistim, ki ne zmorejo skrbeti zase. Pomaga pri hranjenju, oblačenju in umivanju. Uporabnike uči, kako zdravo živeti in spremlja njihovo zdravstveno stanje. Zdravstveni tehnik je uporabnikom na voljo za pomoč pri jemanju terapije ter za razna vprašanja s področja zdravja.


ZDRAVSTVENA NEGA V CENTRU KORAK

“Zdravstvena nega je zdravstvena disciplina, ki obravnava posameznika, družino in družbeno skupnost v času zdravja in bolezni s ciljem, da se doseže čim višjo stopnjo zdravja".

Osebe po pridobljeni možganski poškodbi, v celotnem poteku zdravljenja, izražajo različne rehabilitacijske potenciale, hkrati pa zelo variabilne in celovite potrebe po interdisciplinarni obravnavi.

Ker je spekter okvar, po vseh vrstah resnosti možganskih poškodb, zelo različen od posameznika do posameznika, zahteva usklajeno delovanje več zdravstvenih strok, kar pa je v okvirih zdravstvene nege in oskrbe zahteven organizacijski in kadrovski izziv.

Zdravstveno službo Centra Korak sestavljajo različni profili s področja zdravstvene nege in oskrbe: diplomirani zdravstvenik, srednja medicinska sestra, profila delovne terapije in fizioterapije.

Naloga zdravstvene službe Centra Korak je omogočati uporabnikom njihovo neodvisnost pri opravljanju osnovnih temeljnih življenjskih aktivnosti, nudenje zdravstvene nege pomoči potrebnim uporabnikom, krepitev in ohranjanje zdravja (promocije zdravja) in sodelovanje v procesu zdravljenja in rehabilitacije. V tem delu procesa poleg službe zdravstvene nege vključujemo tako uporabnike, kot tudi njihove svojce in druge strokovne službe znotraj Centra Korak (psiholog, logoped, psihiater, socialni pedagog...).

Pomanjkanje, ali celo odsotnost, koordiniranega pristopa zdravstvene nege in oskrbe se običajno konča z bistveno slabšim končnim izidom celostnega zdravljenja, v primerjavi z realno dosegljivim ob urejenem sistemu sodelovanja ustreznih služb, zato se v Centru Korak trudimo vsakega uporabnika vključevati v individualno obravnavo znotraj našega multidisciplinarnega tima.
 
SLUŽBA ZDRAVSTVENE NEGE CENTRA KORAK
medicinske sestre
04/281 86 15
e-pošta: medicinske.sestre@center-korak.si

VODJA ZDRAVSTVENO NEGOVALNE SLUŽBE CENTRA KORAK
Dejan Nojić, dipl.zn.
031 647 599
e-pošta: dejan.no@center-korak.si

ZASTOPNIK PACIENTOVIH PRAVIC ZA GORENJSKO
Avgust Rebič, univ.dipl.pravnik
04/201 71 09
e-pošta: avgust.rebic@nijz.si

VARUH ČLOVEKOVIH PRAVIC REPUBLIKE SLOVENIJE
Peter Svetina, specialni pedagog
01 475 00 50 ali 080 15 30
e-pošta: info@varuh-rs.si

Aktualno

22.12.2021

Dragi Korakovi prijatelji!

Previharili smo naporno leto
in vendar se še vedno znamo nasmejati, poklepetati
in si pogledati v oči.
Kalimo se in dozorevamo.
Učimo se ...

Odpiramo Korakovo stojnico!


Prisrčno in toplo vabljeni na

KORAKOVO ZIMSKO PRAZNIČNO STOJNICO!

KDAJ?
v sredo in četrtek, 15. in 16.decembra 2021 od 10. do 18.ure,
v petek, ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se