Aktualno

22.12.2021

Dragi Korakovi prijatelji!

Previharili smo naporno leto
in vendar se še vedno znamo nasmejati, poklepetati
in si pogledati v oči.
Kalimo se in dozorevamo.
Učimo se ...

Odpiramo Korakovo stojnico!


Prisrčno in toplo vabljeni na

KORAKOVO ZIMSKO PRAZNIČNO STOJNICO!

KDAJ?
v sredo in četrtek, 15. in 16.decembra 2021 od 10. do 18.ure,
v petek, ...

Letošnji bazar je že za nami

22.11.2011 14:44

Letošnji bazar Zavoda Korak, ki je bil v ponedeljek, 22. novembra 2011, smo pripravili v prostorih kongresnega centra Brdo. Prijazni gostitelji so nam omogočili, da v njihovem čudovitem objektu našo dejavnost in izdelke predstavimo našim prijateljem in podpornikom, ki nam pomagajo, da lahko uporabnikom naših storitev ponudimo čim boljši program rehabilitacije in zaposlitve. Prireditev sta organizirala Klub En korak več ter Zavod Korak, ki je postal Center KORAK. V letih svojega delovanja je zavod namreč presegel namen delovanja, zaradi katerega je bil ustanovljen, zato smo ga preimenovali v Center KORAK za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo, ki bo v prihodnosti nudil še bolj kvalitetno in celostno storitev za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo.


Foto: Domen Bizjak

Poleg dveh glasbenih gostov, Jadranke Juras in Aleksandra Mežka, so na odru zapeli tudi uporabniki centra, ki so združeni v Skupino Korak, s pomočjo glasbenikov pod vodstvom Roka in Alenke Liebhart, zapeli nekaj pesmi povezanih s tematiko letošnjega bazarja, ki se je tokrat imenoval Brezčasni bazar, saj srčnega in prostovoljnega dela ni mogoče izmeriti v urah.

Skupina Korak
Foto: Domen Bizjak

Posebna atrakcija letošnjega bazarja je bila modna revija znanih in manj znanih osebnosti, ki so predstavljali ure, ki smo jih izdelali v Centru Korak, Klubu En Korak več ter na Visoki šoli za dizajn, ki nam v zadnjih letih pomaga, da bazar izpade v najlepši luči.

Modna revija
Foto: Domen Bizjak

Na modni reviji so nastopili: Jure Gašpar, zaposlen v Centru Korak, Lado Bizovičar, televizijski voditelj in igralec, Branko Žiberna, direktor Gorenjske gradbene družbe, Marjan Kalamar, socialni delavec v Centru Korak, Franc Čebulj, župan Občine Cerklje, Klemen Janežič, zdravstveni reševalec,
James Hampson, direktor British Councila Slovenije, Jošt Korošec, prostovoljec v Centru Korak, Igor Šoltes, predsednik Računskega sodišča, Damijan Perne, direktor Psihiatrične bolnišnice Begunje, Peter Šalamon, moderator na Radiu Kranj, ter Jelko Kacin, poslanec Evropskega parlamenta.

Na prireditvi, ki jo je vodila Jelena Jukić Wilfan, so zbrane pozdravili predsednica društva Klub En Korak več Hermina Krt, direktorica Centra Korak Mateja Korošec ter veleposlanik Združenega kraljestva v Republiki Sloveniji Andrew Page, ki je govoril v odlični slovenščini.

Veleposlanik Andrew Page
Foto: Anže Kacin

Poleg predstavitve izdelkov, ki so jih izdelali naši uporabniki, nam je Zavod za turizem Kranj prijazno omogočil, da smo na bazarju predstavili tudi adventne vence, ki so jih naredili dijaki v okviru tekmovanja ter znane osebnosti. Na tekmovanju šol so sodelovali dijaki naslednjih šol: Biotehnični center Naklo, Biotehnični center Maribor, Šolski center Ptuj – biotehniška šola, Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Srednja škola »Arboretum Opeka« Marčan in Gospodarska škola Čakovec. Izmed znanih osebnosti so vence izdelovali Ivica Arvaj, Jinny Ribič, Miran Rudan, Sanja Grohar in Špela Pretnar.

Prodaja adventnih vencev
Foto: Anže Kacin

Ob prijetnem druženju in kovanju načrtov za prihodnost, smo se še nekaj časa zadržali. Vsem, ki ste prireditev obiskali, se lepo zahvaljujemo.

Facebook galerija


Prireditev so omogočili:

 

Prijava na poštni seznam.
Ime in priimek:

E-pošta:
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se