Kako se vključiti v Center KORAK?


Prvi korak je seznanitev, do katerih storitev ste upravičeni oz. si jih želite in kateri so njihovi ponudniki. To boste najlažje izvedeli na Centru za socialno delo v okviru službe prve socialne pomoči - PSP (tel: (04) 256 87 20). Seveda se lahko že prej obrnete tudi na nas. Če menite, da potrebujete naše storitve, ki so namenjene odraslim osebam po poškodbi možganov, se po predhodnem dogovoru (lahko po telefonu ali elektronski pošti) zglasite pri nas, kjer vam bomo predstavili center in naš program in se pogovorili o vaših željah. Po razgovoru lahko dobite obrazec za prošnjo za vključitev ali premestitev v storitev vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji.

docxprosnja_vkljucitev (.docx 23KB)

Izpolnjeni in podpisani prošnji je potrebno priložiti odločbo pristojnega organa oziroma izvedensko mnenje pristojne komisije, izdano v postopku uveljavljanja pravic po drugih predpisih, pooblastilo oz. odločbo sodišča o postavitvi zakonitega zastopnika in zdravniško mnenje o zdravstvenem stanju staro največ mesec dni (pred sprejemom mora uporabnik na lastne stroške opraviti splošni zdravniški pregled pri izbranem lečečem zdravniku in izvid ter navodila za nego in morebitno terapijo prinesti s seboj k sklenitvi dogovora). Prošnjo obravnava v centru za to imenovana komisija. Če komisija ugotovi, da uporabnik izpoljnuje pogoje za sprejem in je upravičen do storitve, ki jo izvaja center, ga uvrsti na seznam čakajočih za sprejem in ga o tem obvesti. Ko je v centru na razpolago ustrezno mesto, komisija predlaga sprejem uporabnika iz seznama čakajočih za sprejem in pri tem upošteva:

- vrstni red po prispetju prošenj,
- bližino stalnega prebivališča uporabnika in njegovih svojcev,
- socialne in zdravstvene razloge, ki lahko pomembno vplivajo na nujnost čimprejšnjega sprejema.

Sprejem, premestitev in odpust uporabnika se opravi na podlagi dogovora o trajanju, vrsti in načinu zagotavljanja storitve vodenja, varstva ter zaposlitve pod posebnimi pogoji.


Za pomoč pri reševanju prošnje ali glede morebitnih drugih informacij o postopku sprejema, lahko vsak delavnik med 7.00 in 15.00 uro pokličete socialnega delavca (04 / 28 18 614) ali mu pišete na marjan.kalamar@center-korak.si.

Aktualno

Obisk in trgatev na Borštnikovi domačiji

Center Korak je bil povabljen na trgatev na Borštnikovo domačijo V Cerkljah na Gorenjskem.

Tam sta nas pričakala Tomijeva starša z godbo in lepim ...
08.10.2021

Korakov študijski krožek 2021 - Lutke

V Centru KORAK že od leta 2004 potekajo študijski krožki, ki jih pripravljamo v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije in so sofinancirani s ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se