Naš utrip


Vsak dan v Centru KORAK, Kranj načrtujemo tako, da je za naše uporabnike hkrati zanimiv in usmerjen k ciljem rehabilitacije. Poleg individualnih obravnav poskušamo na dnevni urnik uvrstiti čim več dodatnih aktivnosti, s katerimi jim pomagamo ohranjati motivacijo v dolgotrajnem rehabilitacijskem procesu.

Uporabniki se skozi celo leto vključujejo v različne skupinske aktivnosti, kot so  študijski krožki, slikarske delavnice, pogovorna skupina s psihiatrom, bralna skupina, zrcalo tedna, glasbene urice, skupina angleščina ipd. Poleti organiziramo tabor na obali, na katerem so v ospredju športne in ostale aktivnosti. Rehabilitacija s pomočjo športnih aktivnosti (športno plezanje, kolesarjenje, nordijska in terapevtska hoja, namizni tenis, pohodništvo,…) pa je pomemben del programa tekom celega leta.

Prijateljem in podpornikom našega centra svojo dejavnost predstavimo na dveh tradicionalnih prireditvah: koncert korakova  pomlad (izvajan v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah) in prednovoletni bazar, organiziran v Kongresnem centru Brdo. Na tovrstnih dogodkih predstavimo novosti v naših prizadevanjih za ustreznejšo oskrbo in rehabilitacijo oseb po pridobljeni poškodbi možganov, prav tako pa je to tudi priložnost za prodajo naših darilnih izdelkov iz keramike, stekla, lesa, blaga in papirja.

Tako kot sicer skozi celo leto, pa v okviru decembrskega programa še intenzivneje upoštevamo načelo aktivnega vključevanja (inkluzije) in normalizacije oseb s pridobljeno možgansko poškodbo, kar uresničujemo z vsakodnevnim, načrtovanim in spontanim vključevanjem uporabnikov v bližnje in širše socialno okolje.
 
lesna delavnica (ZPP)
 
kolesarski poligon
 
Bazar 2019
 
projekt MUTUNK 2019

Aktualno

26.11.2021

Korakovi adventni venčki

Prihaja december. Leto žal zopet mineva brez Korakovega bazarja - a da bo pričakovanje božiča in novega leta vseeno praznično, smo za vas ...

Obisk in trgatev na Borštnikovi domačiji

Center Korak je bil povabljen na trgatev na Borštnikovo domačijo V Cerkljah na Gorenjskem.

Tam sta nas pričakala Tomijeva starša z godbo in lepim ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se