PROGRAM 2010


14.12.    potopisno predavanje o Neaplju       
15.12.    obisk župana Mestne občine Kranj       
16.12.    obisk Lionsov (popoldne)      
17.12.    ogled fosilov na Fakulteti za geologijo, Oddelek za  
              paleontologijo v Ljubljani       
20.12.    potopisno predavanje o Indiji in Vietnamu       
22.12.    predavanje Toma Križnarja       
23.12.    zaključna zabava s srečelovom  


DATUM

PROGRAM 2009

01.12.2009 Okraševanje prostorov zavoda,
peka "miklavževih" piškotov
02.12.2009
Okraševanje novoletne jelke
Ogled animiranega filma
03.12.2009 Obisk gosta: Bojan Križaj
 04.12.2009 Obisk predstavnikov Zavarovalnice Triglav - donacija zavodu
 07.12.2009 Izhod v park Brdo
 08.12.2009 Delavnica z g. Markom Ogrisem, tema: Razvoj človeštva
 09.12.2009 Obisk gosta: Jernej, član skupine MI2
 10.12.2009
Izlet v Zarjo (orientalski ples)
 11.12.2009 Obisk gosta: predstavitev popotovanja po Avstraliji
 14.12.2009 Izlet v Zarjo ( Dejmo stisnt teater)
 15.12.2009 Obisk predstavnikov Elektra Gorenjska
Nakupovanje daril za srečelov
 16.12.2009 Izlet v zavod ponikve - obisk nekdanjega uporabnika
Obisk gostov: Društvo Sonce v srcu - plesno glasbeni nastop
 17.12.2009 Izlet v strahinj - obisk kmetije
 18.12.2009 Igranje bowlinga
 21.12.2009 Obisk gosta: g. Friškovec, zaporniški duhovnik
 22.12.2009 Srečelov
 23.12.2009 Izhod na kosilo, slovo od starega leta
   
   

2009
(s puščico se pomikaj navzgor, da slediš dogodkom)
Tradicionalni poslovilni srečelov

(23.12.2008)


V torek dne 23. decembra 2008, smo se vsi tako uporabniki, kot tudi zaposleni Zavoda Korak poslovili od odhajajočega leta 2008 s srečelovom.
Vsak od zaposlenih in uporabnikov je v Zavod Korak prinesel darilo v protivrednosti petih evrov. Vsa darila smo tekom meseca polagali pod novoletno drevo in si jih danes s pomočjo žreba pravično razdelili. Izvirna darila, pričakovanje žreba in navihani pogledi, ki so spremljali odpiranje daril, so bili pika na »i« našemu pisano - zabavnemu decembrskemu druženju.

                                                                                  Roky(22.12.2008)


Danes nam je Iza Login v okviru našega zadnjega letošnjega ponedeljkovega druženja pripravila predavanje s fotografijami o Tuniziji, Maroku, Turčiji in Siriji. Povedala in pokazala nam je stvari in ljudi, ki jih je videla na popotovanju po teh deželah in zraven pokomentirala njene osebne občutke, ki jih je doživela na potovanju skozi te države.
Še posebej nas je presunilo to kakšna je kultura v Maroku in kako imajo urejene trgovine z živili. Mesnice in vse druge trgovine so na odprtem in vse delajo in režejo oziroma kosajo meso kar na ulicah.
V vseh teh deželah je kultura zanimivo drugačna kot je to  pri nas v Sloveniji.

                                                                                    RokyObisk mehiške restavracije

(19.12.2008)


Letos smo za razliko od »tradicionalnega« obiska kitajske restavracije v veselem decembru za naše gurmansko razvajanje izbrali mehiško restavracijo Mlin v Prebačevem.
Pred kosilom smo se vsi najprej okrepčali z živozelenim kaktusovim sokom, ki ima zanimiv sladko-grenak okus.
Sledila je res okusna (a malo manj mehiška) gobova juha, za glavno jed pa več vrst tortilij, ki smo jih lahko – po želji – začinili z zelo pekočimi omakami. Vsem je bila hrana zelo všeč, saj je bila drugačna od običajne, katero dobivamo za kosila v Zavodu Korak.

                                                                   Roky                                                                                

Biljard

(18.12.2008)


Danes smo imeli nekateri uporabniki Zavoda Korak manjši »športni dan« v Megacentru v Kranju.
Malo do desete ure dopoldne je namreč Jože odpeljal Marka, Sandija, Tadeja in mene - Rokya v Megacenter, kamor smo odšli na igranje biljarda.  Igrali smo v parih in bilo je zelo zabavno, saj smo se vsi še po malem učili biljarda.

                                                                                     Roky


Festivalna dvorana - jubilejni 10. ples

(16.12.2008)


Ob 19. uri se je začel 10. jubilejni družabni večer za osebe po možganski poškodbi, njihove družine in prijatelje v Festivalni dvorani v Ljubljani.
Ker je glasbena skupina Malibu zamujala so pripravili nekaj kratkih točk uporabniki Zavoda Naprej iz Maribora – ki so se nam letos prvič pridružili. Najprej so zaigrali skeč, sledila je bobnarska predstava in na koncu so pripravili še poseben ples na katerega so povabili vse, kateri smo bili v festivalni dvorani. Okoli devete ure zvečer so končno prišli člani glasbene skupine Malibu in nam (skoraj neprekinjeno) igrali pozno v noč. Program in vzdušje sta bila zelo prijetna in vsi smo se zabavali do poznega večera.

                                                                                     RokyFilm o Zavodu Korak

(16.12.2008)


Danes sta Zavod Korak obiskala g. Milan Lebar in ga. Beti Valič, avtorja in urednika filma, ki smo ga posneli v decembru o poškodbah glave in ki je bil predstavljen na dobrodelnem bazarju En korak več.
Omenjeni film smo si potem vsi skupaj še enkrat ogledali, na koncu pa je vsak od uporabnikov in zaposlenih v Zavodu Korak prejel DVD  s predstavitvenim filmom. Darila smo bili vsi zelo veseli, saj film vsakomur od nas pomeni veliko.
Dogovorili smo se da bo režiser in snemalec Milan Lebar v nadaljevanju z nami v Zavodu Korak posnel še oddajo o poškodbah glave ki bi jo predvajali tudi po televiziji

                                                                                     RokyRadio Slovenija v živo iz Zavoda Korak

(15.12.2008)


Danes v ponedeljek 15. decembra 2008, je ob deseti uri prišla v Zavod Korak ga. Aljana Jocif, novinarka radia Slovenija.
Intervju, ki je potekal v živo je pričela z Marjanom Kalamarjem, spregovorila sta o tem kakšne božično-novoletne izdelke izdelujemo v Koraku . Intervju je nadaljevala z Igorjem Korošcem, katerega je vprašala, kako on sodeluje pri ustvarjanju, ker je na invalidskem vozičku. Odgovoril ji je da s koristnimi nasveti za lažjo izdelavo in idejami za nove izdelke. Na koncu je intervjujala še mene. Jaz pa sem ji povedal, katere izdelke sem soustvarjal in kako sem sodeloval pri delu. Na koncu pa sem prebral še pesem »Ko sonce posije« iz moje pesniške zbirke Pesmi za ljudi.
Ta čas je v spodnjih prostorih ga. Iza Login za ostale prisotne v zavodu predstavila diaprojekcijo s potovanja po Islandiji.

                                                                                        Roky                          Obisk dramskega in filmskega igralca Poldeta Bibiča

(12.12.2008)


Danes je Zavod Korak obiskal dramski in filmski igralec Polde Bibič. Na začetku nam je zaigral izsek iz »Martina Krpana« - ko se Krpan bojuje z Brdavsom. Svojo predstavitev je nadaljeval s svojim kratkim življenjepisom. Povedal nam je tudi kateri film v katerem je igral mu je bil najbolj všeč in zakaj. Izvedeli smo še, da je igral v zelo dobro poznanih slovenskih filmih, kot so na primer: Kekčeve ukane, Balada o trobenti in oblaku, Na današnji dan, Heretik, Goveja postrv, Ljubljana je ljubljena, Ruševine in še mnogih drugih. Zaslovel pa je tudi z gledališkim prvencem Martin Krpan.
V nadaljevanju pa smo mu še mi postavili ogromno vprašanj, na katera je z veseljem odgovorjal.
Obisk g. Poldeta Bibiča nam bo ostal v lepem spominu.

                                                                                         RokyDiaprojekcija: "Brazilija"

(11.12.2008)


Danes nas je vse uporabnike in zaposlene razsvetlila ga. Marjana Perkovič, ki si je letos poleti privoščila potovanje po Braziliji. Brazilijo nam je predstavila prek fotografij – nemalokrat pretresljivih (nepredstavljiva revščina) , ki jih je posnela na potovanju. K vsaki fotografiji je dodala stavek ali dva o izkušnjah, ki jih je doživela. Predavanje nam je bilo vsem zelo všeč, zato smo go. Marjano na koncu nagradili z bučnim aplavzom.

                                                                                          Roky


Ogled Kranjskih rovov

(10.12.2008)


Ker je veseli december smo z Zavodom Korak danes odšli na ogled rovov Kranjskega podzemlja. Vodička Nuša nam je najprej povedala nekatere podatke o rovih, nato smo vstopili. Rove so kopali med leti 1938 in 1944. Pod Kranjem je več kot štiri kilometre rovov, ki so jih včasih uporabljali za zaklonišča. Rovi imajo po sredini poti kamnito stezo, ob straneh pa še okoli dvajset centimetrov peska na vsako stran. Ogled je trajal malo manj kot uro, to je bil skrajšan ogled, saj smo imeli s sabo tudi osebe na invalidskih vozičkih.
Kljub temu, da je december, nas je mraz v rovih vse presenetil, a izkušnja je bila vseeno zelo zanimiva in svojstvena.       

                                                                                           RokySonce v srcu 2008

(09.12.208)


Torkov dan je Zavodu Korak polepšala nam že dobro poznana skupina Sonce v srcu.
Prišla so tri dekleta pod vodstvom Sharon Fox in z njimi dva otroka. Vsi so bili lepo oblečeni v njihove plesne kostume. Doma so iz Anglije, Francije, Avstralije in iz drugih nam nepoznanih držav sveta.
Najprej so nam uprizorili kratko igro, potem so nam zaplesali in na koncu zapeli – tudi v slovenskem jeziku (pesem Sveta noč). Povsem na koncu pa so nam vsem zaželeli še srečen Božič in veselo in zadovoljno novo leto.
Njihov obisk in nastop je bil zelo všeč tako uporabnikom, kot tudi vsem zaposlenim Zavoda Korak saj nam je prvič v letošnjem decembru pričaral vzdušje prihajajočih praznikov.

                                                                       Roky


Hawaii z Izo

(08.12.2008)

"Najprostovoljka Gorenjske" ga. iza Login je za uvod decembrskih potopisnih predavanj predstavila potovanje in doživetja, ki jih je s svojo družino doživela na jesenskem potovanju na Hawajih. V hladnih in meglenih dneh, s katerimi nas letos "razvaja" predzimska narava, je bilo predavanje pravi balzam za oči in dušo.


Okraševanje jelke

(04.12.2008)


Tudi lestos smo veseli decembrski program začeli kot se spodobi - z okraševanjem prostorov in božično-novoletne jelke. Prostore smo letos okrasili z živobarvnimi - v zavodu narejenimi okrasnimi "verigami", pri smrekci pa smo si dali duška z raznoraznimi okraski in tremi verigami okrasnih lučk (od katerih so ene delovale, ko se jim je tako zazdelo). Pri okraševanju smo sodelovali prav vsi, ki smo bili ta dan prisotni v zavodu.

                                                 2008


Aktualno

20.08.2021

Čista desetka!

Danes smo našemu Roku pripravili presenečenje.

Rok se je po hudi nesreči v gorah postavil na noge in uresničil svoj cilj – sodeloval je na svoji ...
22.07.2021

Pohodništvo v Centru Korak, Kranj

Hoja, kot oblika športne aktivnosti,  je izredno koristna za naše  možgane, saj  pospeši cirkulacijo krvi po telesu, pospeši  ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se