V pod-domeni "PROJEKTI" si lahko preberete, v katere projekte je vključen Center KORAK in sledite dogajanjem v posameznem projektu.

Trenutno aktivni projekti so:

- RAZVOJ ZAPOSLITVENE REHABILITACIJE INVALIDOV


Projekt  Zaposlitvene rehabilitacije, ki ga delno financira Evropska unija, in sicer Evropski socialni sklad, vzpostavlja program, ki bo dolgoročno zaposloval osebe z določeno stopnjo invalidnosti. Poudariti je potrebno trajnostni vidik in posledice projekta, ki pomeni napredek v izboljševanju stanja na področju zaposlovanja invalidov in njihove enakosti oziroma konkurenčnosti na trgu dela. Poleg direktnega vpliva na psihosocialni položaj rehabilitanta, ki mu delo omogoči kvalitetnejšo življenje in boljši ekonomski položaj v družbi, njihova zaposlitev vpliva dobro tudi na njegovo ožje in širše socialno okolje. 


- PROJEKT RAZVOJA INOVACIJ

(ABI/Development of a common training programme for long term ABI caregivers)

Namen projekta je s pomočjo mednarodnega sodelovanja in povezovanja oblikovati program usposabljanja, ki bo namenjen pridobivanju temeljnih znanj in veščin o pridobljenih poškodbah možganov ter oblikovanju pozitivnega odnosa do dela z osebami po pridobljenih poškodbah možganov.


 

- PROJEKT MOBILNOSTI

(Izmenjava znanj in izkušenj s ciljem izboljšati kakovost storitev za osebe po nezgodni poškodbi možganov)

Cilj projekta je spoznati 4 tuje  modele storitev oziroma programov za dolgotrajno oskrbo in podporo za osebe po poškodbi možganov, medsebojna izmenjava znanj in izkušenj s tujimi partnerji ter vzpostavitev dolgoročnega mednarodnega povezovanja in  sodelovanja.  Vse z končnim ciljem dviga kakovosti storitev za osebe po poškodbi možganov.

S klikom "TU" vas vabimo k branju bogatega poročila z obiska organizacij Arceau- Anjou iz Francije in LA BRAISE IN LE RESSORT iz Belgije v okviru Projekta mobilnosti.

Aktualno

Utrinki s Korakovega tabora 2019

Na našem FB profilu je objavljenih par utrinkov z letošnjega Korakovega poletnega tabora v Pineti.

Vabljeni k ogledu.
06.06.2019

Srečanje podporne skupine za svojce

Svojce uporabnikov Centra KORAK vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v torek, 11.6.2019 ob 17.uri, v prostorih Centra KORAK.
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se