Spodaj si lahko preberete kratek opis izvajanih/izvedenih  projektov, v pod-domeni "PROJEKTI" pa si lahko preberetedodatne informacije o nekaterih projektih.

 


Razvoj in profesionalizacija  NVO  in prostovoljstva 2019 (2019 - 2021)

V letu 2019 (november) smo postali partner Društva Barka, projektu v katerem bomo sodelovali na področju krepitve področja prostovoljnega dela, medsebojnega povezovanja in delitve primerov dobre prakse.
Projekt bo trajal do oktobra 2021.Socialna aktivacija (sklop 2) (2019 -2022)

Smo pridruženi partner v projektu Socialna aktivacija Gorenjske (sklop 2), katerega vodilni partner konzorcija je Ljudska univerza Kranj. Omenjen projekt traja od 23.9.2019 do 30.9.2022, financerja sta Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad.MUTUNK (2019)

 

Nosilec projekta je Zavod O (Zavod škofjeloške mladine), katerega namen je spodbujanje kreativnosti na različnih poljih umetnosti (vizualna, likovna, literarna, glasbena). Projekt bo najintenzivneje potekal od januarja do marca 2019, obiski kulturno-umetniških ustanov pa bodo v okviru projekta izvajani tekom celega leta.Nadgradnja in razvoj preventivnih programov

ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih v Zdravstvenem domu OZG OE ZD Kranj.

(2018)


Od 9.2.2018 do konca leta 2019 se je Center KORAK, Kranj aktivno vključeval v izvajanje operacije »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih«, na kratko »Krepitev zdravja za vse«.Sodelovanje pri raziskavi SAIAL (2018)

Z Univerzo v Mariboru, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko od 9.1.2018 aktivno sodelujemo z v raziskovalnem projektu Socio-tehnološka platforma inteligence za podporna okolja, SAIAL, ki raziskuje dodano vrednost več modalne interakcije v varovanih in podpornih okoljih (IADL tehnologija).

V naslednjih korakih raziskave bomo sodelovali v 2. fazi raziskave, kjer se bodo izvajali  usmerjeni intervjuji, v 3. fazi projekta pa bodo uporabniki sodelovali v procesu demonstracije podporne tehnologije.
Projekt financira Evropski sklad za razvoj in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.RISE PROJEKT  (2017 - 2018)


S Tehniškim šolskim centrom smo sodelovali v projektu RISE (Regional Innovation Hubs for Strengthening Social Entrepreneurship through Cross-Border Community Projects ) v okviru programa ERASMUS+, KA2, št. pogodbe: 2017-1-DE02-KA202-004173, v obdobju od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2019. Namen projekta RISE je bilo oblikovanje  podpornih okolij za razvoj inovativnih podjetniških idej - Innovative Hubs - na šolah.

S Tehniškim šolskim centrom smo sodelovali do zaključka projekta, kjer so študentje svojo poslovno idejo od leta  2018 nadgrajevali  z  našimi strokovnimi znanji.

Cilj sodelovanja je bil razvoj  uporabnega in funkcionalnega prototipa invalidskega vozička na različne vrste pogonov, ki bo namenjen tudi osebam po pridobljeni možganski poškodbi in bi posledično lahko postal del dolgotrajne in celostne rehabilitacije.KŠK Kranj- Korak naprej!  (2017)

socialno vključevanje, potopisna predavanja, učenje tujega jezika

 

S ciljem vključevanja uporabnikov Centra KORAK, Kranj sodelovalnega dela in interakcije v skupini ter ohranjanja naučenih znanj in učenja novih znanj sodelujemo s KŠK Kranj že od leta 2017.

 Skupaj s Klubom študentov Kranj, ki so se na podlagi svojega delovanja usmerili tudi v projekt s socialno noto in si zadali cilj prispevati k lokalni skupnosti.V okviru Ljudske univerze Kranj, ki je vodilni partner konzorcija, od 4.1.2017 sodelujemo v projektu VGC (Večgeneracijski center Gorenjske).

Projekt traja do 20.9.2021 in bomo tudi v nadaljevanju projekta sodelovali v različnih projektnih aktivnosti, kot so kuharske delavnice in potopisna predavanja s strani njihovih prostovoljcev. Projekt financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad.


V projektni skupini Kampus Zlato Polje Kranj E- okolje aktivno delujemo od leta2017.

Znotraj omenjenega Kampusa se bomo  v lokalnem okolju Zlatega Polja povezovali z institucijami in iskali nove projektne priložnosti, prepletali ideje tudi v iskanju skupnih sinergij in trajnostnega razvoja.


Modro brati in kramljati (2014)


V sodelovanju z Mestno knjižnico Kranj  v Centru KORAK, Kranj poteka projekt s ciljem razvijanja bralne kulture, spodbujanja zanimanja za slovensko in prevodno leposlovje ter  pogovora o njem, razvijanja kritičnega vrednotenja prebranih del, izmenjave izkušenj pri bralne kulture, ...

- RAZVOJ ZAPOSLITVENE REHABILITACIJE INVALIDOV (2011)


Projekt  Zaposlitvene rehabilitacije, ki ga delno financira Evropska unija, in sicer Evropski socialni sklad, vzpostavlja program, ki bo dolgoročno zaposloval osebe z določeno stopnjo invalidnosti. Poudariti je potrebno trajnostni vidik in posledice projekta, ki pomeni napredek v izboljševanju stanja na področju zaposlovanja invalidov in njihove enakosti oziroma konkurenčnosti na trgu dela. Poleg direktnega vpliva na psihosocialni položaj rehabilitanta, ki mu delo omogoči kvalitetnejšo življenje in boljši ekonomski položaj v družbi, njihova zaposlitev vpliva dobro tudi na njegovo ožje in širše socialno okolje. 


- PROJEKT RAZVOJA INOVACIJ (2009 - 2011)

(ABI/Development of a common training programme for long term ABI caregivers)

Namen projekta je s pomočjo mednarodnega sodelovanja in povezovanja oblikovati program usposabljanja, ki bo namenjen pridobivanju temeljnih znanj in veščin o pridobljenih poškodbah možganov ter oblikovanju pozitivnega odnosa do dela z osebami po pridobljenih poškodbah možganov.


 

- PROJEKT MOBILNOSTI (2009)

(Izmenjava znanj in izkušenj s ciljem izboljšati kakovost storitev za osebe po nezgodni poškodbi možganov)

Cilj projekta je spoznati 4 tuje  modele storitev oziroma programov za dolgotrajno oskrbo in podporo za osebe po poškodbi možganov, medsebojna izmenjava znanj in izkušenj s tujimi partnerji ter vzpostavitev dolgoročnega mednarodnega povezovanja in  sodelovanja.  Vse z končnim ciljem dviga kakovosti storitev za osebe po poškodbi možganov.

S klikom "TU" vas vabimo k branju bogatega poročila z obiska organizacij Arceau- Anjou iz Francije in LA BRAISE IN LE RESSORT iz Belgije v okviru Projekta mobilnosti.

Aktualno

22.12.2021

Dragi Korakovi prijatelji!

Previharili smo naporno leto
in vendar se še vedno znamo nasmejati, poklepetati
in si pogledati v oči.
Kalimo se in dozorevamo.
Učimo se ...

Odpiramo Korakovo stojnico!


Prisrčno in toplo vabljeni na

KORAKOVO ZIMSKO PRAZNIČNO STOJNICO!

KDAJ?
v sredo in četrtek, 15. in 16.decembra 2021 od 10. do 18.ure,
v petek, ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se