Predstavitev modela kakovosti CARF


Zaposleni v Zavodu Zarja, Zavodu Naprej, VDC Nova Gorica ter Zavodu Korak smo 31.1. ter 1.2.2011 v M Hotelu v Ljubljani udeležili predstavitve modela kakovosti CARF (Comission for Accreditation of Rehabilitation Facilities). Christine M. MacDonell, generalna direktorica za medicinsko rehabilitacijo pri CARF nam je predstavila, na čem temelji model kakovosti, ki ga izvaja njena organizacija.


 
Christine M. MacDonell

Temeljne vrednote CARF so naslednje:

  • vsi ljudje imajo pravico do spoštljive in dostojanstvene obravnave,
  • vsi ljudje morajo imeti dostop do potrebnih storitev, s katerimi lahko dosežejo optimalne rezultate,
  • vse ljudi je treba poučiti o možnostih izbire.

 

CARF je v letu 2010 združeval 6700 organizacij z 8,7 milijoni uporabnikov. S svojim delom so pričeli v ZDA in Kanadi, trenutno pa delujejo že v 19 državah iz vseh svetovnih kontinentov.
Christine M. MacDonell je po predstavitvi obiskala omenjene organizacije, ki se v Sloveniji ukvarjamo z dolgotrajno rehabilitacijo po pridobljeni poškodbi možganov. Zadovoljna in navdušena je bila nad kakovostjo storitev v rehabilitacijskih programih, ki si jih je ogledala. Izrazila je upanje, da bi še tesneje sodelovali tudi v prihodnje.

Aktualno

23.11.2020

Vsi korakovi izdelki - v novi spletni trgovini!

Čas hitro beži in že je pred nami veseli december, za mnoge, najlepši mesec v letu. Mesec december je običajno čas veselja, smeha, razkošnih ...
20.11.2020

Glas iz Koraka

Leto 2020 je posebno, polno izzivov,  prepredeno z ovirami in morda je ravno zato še toliko bolj do izraza prišla naša vizija, ki pravi: »Smo ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se