ŠTUDIJSKI KROŽKI V LETU 2011


V študijskem letu 2010 / 2011 smo v Zavodu Korak izvedli tri študijske krožke resnično pestrih  vsebin: ŠK »Možgani«, ŠK »Turistični kraji Gorenjske« in ŠK »Kuhanje je lahko tudi zabavno«.  Osnovni namen ŠK Možgani je bil spoznati delovanje človeških možganov in informacije o delovanju možganov umestiti v lastno stanje po pridobljeni možganski poškodbi. S  tem smo hkrati širili znanje na specifičnem področju poznavanja človeškega telesa in aktivno ter uspešno iskali možne načine blaženja posledic, ki jih je poškodba možganov prinesla v vsakdan uporabnikov zavoda. S ŠK »Turistični kraji Gorenjske« smo spoznavali nove ljudi, nove kraje, navade in običaje, pojedli kako dobro slovenski jed in se na splošno veliko zabavali, kar je za dvig kakovosti življenja oseb po pridobljeni možganski poškodbi zelo pomembno. Zabava, smeh in užitek pa so nas družili tudi v kuharskem študijskem krožku, katerega cilj nikakor ni bil samo osvojitev znanj kuhanja novih jedi, temveč tudi spodbujanje krepitve socialnih veščin, kot so sprejemanje, spoštovanje, sodelovanje, graditev občutka pripadnosti, razvijanje kritičnega mišljenja, razvijanje solidarnosti in medsebojne pomoči,… kar pa so bili cilji , ki so se dejansko prepletali v vseh študijskih krožkih letošnjega leta in bodo tudi rdeča nit študijskih krožkov prihodnjih sezon, za katere imamo že veliko izvirnih idej in jih z veseljem pričakujemo.

Aktualno

27.03.2020

Prisrčen pozdrav Mateje, direktorice

Res je, da nad našimi glavami letajo ptiči strahu in tesnobe, ni pa treba, da v naših glavah spletajo gnezda. (kitajski pregovor)
 
Na našem ...

Vir novic v času izrednih razmer

Verodostojen vir informacij glede novega koronavirusa SARSCoV-2, je med drugimi tudi spletna stran Nacionalnega inštituta za javno zdravje, do katere ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se