Študijski krožki v letu 2012


    Študijski krožek Kaj pa naš vrt: V ta študijski krožek bodo vključeni uporabniki, ki so ljubitelji rastlin in narave. V letu 2012 planiramo izgradnjo prilagojenih gredic, s čimer bi v ta krožek lahko aktivno vključili tudi uporabnike, ki imajo močno ovirane gibalne sposobnosti, noviteta pa bi omogočala dostop do gredic tudi z invalidskim vozičkom.


■    Hipoterapija: Hipoterapija je dopolnilna dejavnost fizioterapije, ki se odvija na konju in s konjem. S stalnim prilagajanjem gibanju konja vplivamo na mišično napetost, s tem pa vzpodbudimo razvoj podpornih, vzravnalnih in ravnotežnih reakcij, ki jih potrebujemo pri gibanju. Cilj pri hipoterapiji je izboljšanje nevroloških motenj gibanja po nevroloških gibalnih konceptih.


■    Prva pomoč:  Dvakrat mesečno smo izvajali študijski krožek prve pomoči, z namenom osvajanja osnovnih veščin nudenja prve pomoči.


■    Dramsko – filmski  študijski krožek: Namenjen je spoznavanju osnov multimedijskega sveta, poleg tega pa je cilj krožka tudi spoznavanje uporabnikov z dramskimi elementi.


■    Kuharski krožki: Enkrat tedensko se bodo ločeno izvajali v delovni in rehabilitacijski enoti. Uporabniki so vključeni v celoten proces; od izbire recepta, nabave potrebnega materiala za pripravo obroka, kuhanja, pa vse do pomivanja posode po obroku. Cilj kuharskega krožka je, da uporabniki z recepta prepoznajo potrebne sestavine, nato s pomočjo spremljevalcev v trgovini kupijo manjkajoče sestavine in po navodilih sestavijo izbrano jed.

Aktualno

01.06.2020

Pridobljene možganske poškodbe

S ponosom sporočamo, da so po dveh letih skupnega dela strokovnih timov Centra Korak in Centra Naprej izšle strokovne podlage za nacionalne smernice ...
29.05.2020

Zahvala

Čas epidemije je prinesel tudi skrb, kako zagotoviti dovolj zaščitne opreme. Korak nikoli ni ostal brez podpore v družbenem okolju in tudi tokrat ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se