Študijski krožki v letu 2012


    Študijski krožek Kaj pa naš vrt: V ta študijski krožek bodo vključeni uporabniki, ki so ljubitelji rastlin in narave. V letu 2012 planiramo izgradnjo prilagojenih gredic, s čimer bi v ta krožek lahko aktivno vključili tudi uporabnike, ki imajo močno ovirane gibalne sposobnosti, noviteta pa bi omogočala dostop do gredic tudi z invalidskim vozičkom.


■    Hipoterapija: Hipoterapija je dopolnilna dejavnost fizioterapije, ki se odvija na konju in s konjem. S stalnim prilagajanjem gibanju konja vplivamo na mišično napetost, s tem pa vzpodbudimo razvoj podpornih, vzravnalnih in ravnotežnih reakcij, ki jih potrebujemo pri gibanju. Cilj pri hipoterapiji je izboljšanje nevroloških motenj gibanja po nevroloških gibalnih konceptih.


■    Prva pomoč:  Dvakrat mesečno smo izvajali študijski krožek prve pomoči, z namenom osvajanja osnovnih veščin nudenja prve pomoči.


■    Dramsko – filmski  študijski krožek: Namenjen je spoznavanju osnov multimedijskega sveta, poleg tega pa je cilj krožka tudi spoznavanje uporabnikov z dramskimi elementi.


■    Kuharski krožki: Enkrat tedensko se bodo ločeno izvajali v delovni in rehabilitacijski enoti. Uporabniki so vključeni v celoten proces; od izbire recepta, nabave potrebnega materiala za pripravo obroka, kuhanja, pa vse do pomivanja posode po obroku. Cilj kuharskega krožka je, da uporabniki z recepta prepoznajo potrebne sestavine, nato s pomočjo spremljevalcev v trgovini kupijo manjkajoče sestavine in po navodilih sestavijo izbrano jed.

Aktualno

13.01.2020

Srečanje podporne skupine za svojce

Svojce uporabnikov Centra Korak vabimo na srečanje podporne skupine za svojce, ki bo v PONEDELJEK, 13.01.2020, ob 17. uri v prostorih Centra Korak.
Srečen božič in uspešno v novem letu vam želimo vsi iz KORAKA.
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se