ŠTUDIJSKI KROŽKI V LETU 2013


Študijski krožek spolnost, partnerstvo, družina

Osnovni namen študijskega krožka »Spolnost, partnerstvo, družina« je bila opredelitev problemskih situacij na vseh treh področjih človekovega delovanja (problemi v spolnosti, partnerstvu in družinskem  življenju), iskanje možnih razlogov in rešitev, sprememba pogleda na problemsko situacijo ter spremljanje izvajanja rešitev v dejanski situaciji. Na vsakem srečanju so člani krožka izbrali problemsko situacijo, ki so jo želeli osvetliti (bodisi na konkretnem primeru bodisi na splošno), nato so se na osnovi različnih metod dela člani poglobili v situacijo ter skozi vodeni proces sami iskali možne razlage in rešitve. Osnovna metoda dela je bila pogovor, s pomočjo pomožnih tehnik (risanje, projekcijske tehnike ipd) pa so člani krožka dostopali do težje dostopnih čustvenih vsebin. Zelo pomembni so bili komunikacijski procesi, ki so stekli v skupini in hkrati omogočili tudi učenje socialno sprejemljivega načina vedenja. Enega izmed bolj pomembnih ciljev je predstavljalo tudi deljenje izkušenj znotraj skupine, kar je utrjevalo procese empatije ter medosebne odnose.

Študijski krožek - kuharski krožek

Kuharski krožek je potekal tako, da so se v začetku tedna uporabniki in delovna terapevtka skupaj dogovorili, kaj bi pripravili, nato so poiskali recept in pregledali, če so v centru vsi potrebni pripomočki in sestavine za pripravo jedi. Za tem so se med uporabnike razdelile naloge po različnih fazah, odvisno od njihovih zmožnosti (branje recepta, tehtanje sestavin, mešanje…). Uporabnikom so pri posameznih fazah pomagali spremljevalci in delovna terapevtka. Cilj kuharskega krožka je bil, da so uporabniki iz recepta prepoznali potrebne sestavine, nato so s pomočjo spremljevalcev v trgovini kupili manjkajoče sestavine in po navodilih pripravili izbrano jed.

Študijski krožek - kreativni tabor v Pineti

Namen študijskega krožka "Kreativni tabor v Pineti" je bil razvijati kreativno plat  različnih članov krožka (raznolikost po spolu, starosti, izkušnjah, izobrazbi...). S spremembo lokacije so se člani krožka, ki se predhodno že poznajo, saj so vsi na nek način povezani s Centrom Korak, Kranj, sami med seboj in svojo kreativnost spoznali na drugačen način. Ustvarjali so z različnimi materiali,  jih kombinirali s stvarmi najdenimi v naravi (kamni, storži...), prek izdelkov so lažje poročali o svojem počutju, preteklih izkušnjah, težavah. Hkrati so spoznavali različne tehnike risanja, slikanja, ustvarjanja.

Aktualno

01.06.2020

Pridobljene možganske poškodbe

S ponosom sporočamo, da so po dveh letih skupnega dela strokovnih timov Centra Korak in Centra Naprej izšle strokovne podlage za nacionalne smernice ...
29.05.2020

Zahvala

Čas epidemije je prinesel tudi skrb, kako zagotoviti dovolj zaščitne opreme. Korak nikoli ni ostal brez podpore v družbenem okolju in tudi tokrat ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se