Tukaj se vam predstavljamo sedanji uporabniki Centra KORAK - nekateri zgolj s sliko, drugi tudi z besedami.

 

Star sem 50 let. Najraje imam narodno zabavno glasbo. Doma rad gledam televizijo. Rad tudi telovadim.


Kaj mi pomeni Center KORAK?


V Koraku mi je najbolj všeč druščina. Rad hodim na izlete in sprehode. Rad igram karte in Štiri v vrsto. Sem vedno nasmejan.

Andrej K.


Moje ime je Blaž in sem star 29 let. Obožujem delo z avtomobili, zato sem zelo vesel da lahko danes, po 8 letih od nesreče, delam v mehanični delavnici. Za vse to je zaslužna moja vztrajnost in oče, ki me je nenehno spodbujal in svetoval. Pred nesrečo sem naredil mehanično šolo v Škofji Loki, v popoldanskem času pa sem opravljal še tečaj za poklicnega šoferja. Moj cilj je izboljšati motoriko in pridobiti polno dovoljenje za vožnjo z avtomobilom. Trenutno je moja vožnja omejena na 20 km, zato se na večino poti odpravim s kolesom. Ob lepem vremenu in sprejemljivih temperaturah redno kolesarim od Bleda do Kranja.

Rad bi povedal, da je bil razlog za nesrečo prevelika hitrost in ne alkohol. Drugim bi sporočil, naj pazijo pri hitrosti. Želim si tudi, da bi nekega dne zopet srečal mojega zdravnika, ki mi je rekel, da ne bom nikoli več hodil in mu dokazal, kaj vse danes zmorem.

V Centru Korak uživam, ker se vedno kaj dogaja. Všeč so mi razne delavnice. KORAK mi da občutek koristnosti in dobre družbe. Tu je prijazno osebje, želim si le, da bi bilo še več sprehodov med lepim vremenom.

Blaž

 

Doživel sem dve možganski kapi. Potem sem se počasi korak za korakom  začel učiti vse na novo. Na Soči sem bil dva meseca. Nato sem začel hoditi v Korak.

Kaj mi pomeni Center KORAK?

V Korak rad prihajam. Rad pomagam delati, rad rišem in sodelujem na kreativnih delavnicah. Rad delam tudi z lesom ali pomagam na vrtu. Všeč mi je, kadar gremo na bowling.


Bojan


 
 

Boštjan D.


Bolezen je spremenila moje življenje. Da sem svoje stanje sprejel, so mi pomagali nevrologi in psihologi., ki so mi tudi predlagali vključitev v Korak. Jaz sem to sprejel, ker je tu dobra družba in dobri prijatelji ter prijateljice.

Zanima me vojska, policija in gasilci. O tem rad naredim kakšen plakat.

Kaj mi pomeni Center KORAK?

Imamo različne delavnice, kjer mi čas hitreje mineva – kot so glasbene delavnice, angleški krožek in Izina skupina. V Korak prihajajo tudi prostovoljci, ki se jih vedno razveselim in z njimi poklepetam, delam plakate ter igram družabne igre. Rad hodim tudi na fizioterapijo.


Boštjan K.


Star sem 25 let in prihajam iz okolice Kranja. Sem vesele narave in se rad šalim. Med vikendi mi je dolgčas po Koraku. Doma gledam televizijo, poslušam radio in se vozim s kolesom. Pomagam tudi mami.

Kaj mi pomeni Center KORAK?

V začetku, ko sem prišel v Korak, me je bilo strah. Zdaj mi Center KORAK pomeni vse. Najbolj so mi všeč izleti in kosilo. Tu imam tudi veliko prijateljev.


Dejan

 

V Koraku mi je všeč prav vse. Najbolj uživam v družabnih igrah, kot sta človek ne jezi se in igranje kart... Všeč so mi tudi pevske delavnice.

Maja

   

Večino svojega časa preživim s svojo punco Petro, bratom in mamico. Dogodkov o poškodbi se ne spominjam. Rad igram Pikado, Človek ne jezi se, karte...

Kaj mi pomeni Center KORAK?


V Centru KORAK mi je lepo, saj imam tam veliko prijateljev in zaradi tega nisem osamljen. Tu vsak dan kaj novega izvem in se naučim. Tu mi pomagajo, da bi bil malo bolj samostojen. Rad hodim v Korak.


Marjan N.

 

   

Imam poškodovano glavo, doma pomagam pospravljati. Doma imamo koze, zajce, pomagam pospravljati seno. Grem tudi v gozd, v hribe, včasih v kino ali kam s kolesom.

Kaj mi pomeni Center KORAK?


Da sem skupaj z ostalimi, ki so bolni in potrebni pomoči. Da delamo tudi za prodajo, gremo kaj popit, kavo ali sok.


Marko

 


Zelo rada pojem, plešem, pomagam, se učim, kolikor se morem, rada telovadim in delam na računalniku. Najraje se pogovarjam, poslušam glasbo. Rada tudi friziram, čeprav vem, da nikoli ne bom frizerka. Obožujem živali, rastline – rada imam vrt, rada hodim na sprehode in plavam v morju. Rada delam gospodinjske stvari, predvsem likam. Najraje slikam slike, ki jih spravljam v album. Znam prisluhniti človeku in mu pomagam. Obožuje sonce in lepe sočne dni.

Kaj mi pomeni Center KORAK?

Korak mi pomaga pri stvareh, s katerimi imam težave od rojstne okvare. Tu me razumejo in zaradi tega Korak zelo cenim. Kar delamo v Koraku, mi ustreza.

Nina

 

    
      

Sem Rok K., uporabnik Centra Korak. Redno se udeležujem tabora v KORAK-u in Sončku (poleti v Elerje, pozimi v Vrtiče). Najbolj me veselijo delavnice z glino in lesom.

KORAK je moj prvi dom (smeh). Tu imam veliko prijateljev. Center Korak mi nudi vse kar potrebujem, družbo, delo in sprostitev, ki jo doživljam na taborih in izletih.

Drugače sem prostovoljec v knjižnici Gimnazija Franceta Prešerna, pišem pa tudi svojo avtobiografijo z naslovom »Dvojno življenje velikega upornika Roka«.


Rok


 

Letos sem dopolnil 35 let. Po poklicu sem mizar. Sem vesele narave, rad sem zahajal v družbo... Najraje bi, da bi spet spregledal. Sedaj najraje hodim na sprehode, se ukvarjam s športom (vrtno in stezno kegljanje, plavanje, tek, fitness,...) in opravljam tista dela, ki jih lahko storim sam (skuham kavo, operem perilo). Pri športu sem nedavno dosegel svoj letošnji cilj, namreč 26.10.08 sem pretekel celotni Ljubljanski maraton (42 km).

Vedno sem rad pomagal drugim.

Glavo sem si poškodoval na fantovščini, zato vam svetujem: »Ne mešajte pijače!!!«

Kaj mi pomeni Center KORAK?

Pomeni mi pomoč pri vsakdanjem življenju, me poskuša vpeljati nazaj v samostojno življenje. Veliko mi pomenita tukajšnja družba in oskrba. V Koraku zelo rad hodim na sprehode, najraje pa pijem kavo v dobri dužbi. Pohvalil bi še kolektiv, ki je zelo skrben, pripravljen na pogovor, a se hkrati zelo rad nasmeje skupaj z uporabniki.

 

Sandi


 
 

Moje ime je Simona in sem stara 54 let. Po poklicu sem ekonomski tehnik. Zaposlena sem bila v Živila Naklo, nato pa v Mercatorju v Ljubljani. Julija 2005 sem se z družino odpravila na morje na otok Pag. Na morju smo se imeli zelo lepo, ta dopust je bil najlepši dokler se nismo 15.7. vračali domov. Med vrnitvijo domov smo v Ilirski Bistrici doživeli hudo prometno nesrečo, v kateri sem izgubila hči Evo in moža Bojana. V  nesreči je preživel tudi sin Aljoša, na katerega sem zelo ponosna, saj je ostal pri močeh in mi rešil življenje. Tako kot prej mi tudi sedaj pomaga in mi stoji ob strani. Sama sem utrpela hude poškodbe, za katerimi se še vedno zdravim. Utrpela sem hudo poškodbo glave, saj sem bila kar nekaj časa brez kisika v možganih. Izgubila sem veliko spomina, saj se ne spomnim veliko mojega preteklega življenja.

V življenju mi je pomembno, da se trudim. Tako doma s svojo mamo, kot tudi v KORAK-u. Včasih nisem prepričana vase, imam dvome, strahove glede neznanega, pri čemer mi danes KORAK zelo pomaga. Obiskujem ga vsak dan, ker se tu počutim zelo dobro in varno. V Centru Korak so zaposleni zelo dobri ljudje. Z nami delajo, nam predavajo, pomagajo ter nudijo oskrbo, ki jo potrebujemo. V Centru Korak dobim pomoč, ki jo potrebujem s tem pa se učim novosti za samostojno življenje. Obožujem izlete v naravi, in preživljanje časa s prostovoljko, ki mi napolni baterije za cel dan.
Moj cilj je, da postanem čim bolj samostojna. Rada bi vozila avto, svoj prosti čas pa najraje preživim z mamo in sinom ali s prijateljico.

Simona 
 

Rad spim.

Kaj mi pomeni Center KORAK?


Rad hodim v Center KORAK. Všeč mi je sedeti na vrtu in rad grem na sprehod.


Tomi

 


 
              

Sem Željko, star 29 let. Najraje se ukvarjam z glasbo. V Centru Koraku mi je zelo všeč, ker lahko igram na klaviature in poslušam različno glasbo. Poleg tega uživam ko se lahko malo rekreiram. Tu v KORAK-u  hodim na sprehode ali pa vadim na orbitreku in sobnem kolesu. Center Korak  mi pomeni druženje s prijatelji. Všeč mi je kadar delamo voščilnice (veliko svojega časa namreč posvetim prav pripravljanju materiala za ročno izdelan papir). Že sam občutek da nekaj naredim, da pomagam, mi prinese zadovoljstvo.

V prostem času poslušam zvočne knjige in glasbo ter hodim z mamo na sprehode. Zelo rad gledam tudi filme, ki so sinhronizirani, zato sem navdušen ko gremo s KORAK-om včasih v kino.

Odkar sem v Centru Korak sem postal bolj optimističen, bolj odločen, predvsem pa se veliko več rekreiram kot včasih.


          Željko

 


Sem Tadej in sem star 39 let. V Centru Korak sem od leta 2006. Sodelovanje v skupinah mi ni preveč ustrezalo, zato sem začel delati v lesni delavnici. Sem invalidsko upokojen, dan v KORAK-u začnem ob 6.30 in sem tu do kosila. V zadnjem času največ delam s steklom. Izdelujem tudi darilne škatle, ker sem za to delo posebno spreten. Menim, da h KORAK-u veliko prispevam, v zameno pa dobim osebno zadoščenje. Po duši sem deloven človek, saj delam že od svojega 18. leta.

V Centru Korak mi je lepo. Našel sem delo ki me veseli in mi popestri vsakdan.

 

TadejAktualno

Svečana listina Centru KORAK

Univerza v Mariboru je včeraj Centru KORAK, Kranj na slovesnosti ob Rektorjevem dnevu podelila Svečano listino za izvrstno sodelovanje s Fakulteto ...

10. Korakova pomlad z Vladom Kreslinom

Društvo Klub en korak več organizira
10. dobrodelni koncert
»KORAKOVA POMLAD«, tokrat z legendarnim Vladom Kreslinom,
ki bo v četrtek, 16. aprila ...
N;
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ali se strinjate z uporabo piškotkov?
Ne strinjam se